1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie Audi A6 C6 (4F) cu motor DIESEL

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de sorinoco, 11 Noi 2007.

1. mariuck

mariuck 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi
    stiu ca 3.0 TDI are distributia pe lant
    2.7 TDI e pe curea ?

2. Red_

Red_ Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A4 Allroad
    salut , e pe lant si la 2,7 !

3. posesor_masina 4th Gear Member

Locație:
    europa
    Masina:
    o masina masina
    un sfat

vreau sa achizitionez in curand un a6 2,7 automat sau manual ( 2006-2007 depinde de bani si de optiunile masinii),ma intereseaza mai multe aspecte:
    1)cum aflu daca motorul e dotat sau nu cu filtru de particule , ca la taxa de poluare de diferenta de vreo 400euro daca nu are,adica mai mult cu 400.
    2)ce "hibe" ar avea modelul asta ( am vazut ca multe a6 au problema cu frana de mana,cele automate si asta ma faca sa tind catre o cutie manula dar asta nu are quatro)
    3)are 2,7 cutie manuala si quatro?
    4)cum pot recunoaste daca masina e facuta in germania si pt germania si nu e din/pt alte tari gen franta,belgia,olanda ( ca acum mai nou se poate schimba brief-ul original al masinii ((daca e din franta si masina se vinde in germania la un autohaus)) cu unul nemtesc ,normal ,perfect legal) si atunci nu mai am de unde stii din ce tara provine masina sau pot daca vanzatorul imi da toate actele de achizitie pe care la primeste autohaus-ul din tara respectiva si istoricul masinii (nu cartea service), e o chestie diferita

4. OvidiuMS

OvidiuMS 1st Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    Audi A6, 2.7 quattro, 2006
    Pai daca teava de esapament este curata pe interior sigur are filtru de particule, motorul e bun, eu o am de un an si nu am avut nici un fel de probleme si nici pe alti nu cred ca ii vei auzi sa fi avut probleme majore.

5. hro

hro 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.7 quattro, 120 kw model 2006
    sa te interesezi si cât costa regenerarea unui filtru de partcule La service
    eu consider un avantaj sa fie fără , ca a mea, dai 400 si gata
    evident sunt subiectiv pt ca ASA am eu dar au mai zis-o si alţii

6. dumy 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6, 2.0 TDI, 2007 + Wilkinson Sword QUATTRO
    Daca o exploatezi corespunzator, nu cred ca acel filtru sa reprezinte vreun dezavantaj sesizabil.
    N-oi fi eu vreun monument de ecologism, dar trebuie sa recunosc ca te gadila placut la mandrie orice gest care contribuie la "salvarea planetei". Si nu in ultimul rand, atunci cand te grabesti e mai elegant sa nu dai fum in nas altora, la propriu si nu la figurat.

7. mariusel86 4th Gear Member

Locație:
    tg-jiu
    Masina:
    audi a6 2.0tdi 2005
    pentru ''mediu'' da e bun, dar pt tine daca te uiti la buzunar nu poti sa ai decat de pierdut de pe urma lui...de obicei la 180mii-200k se schimba si nu vrei sa stii cat costa.....plus ca atunci cand mergi in oras mai mult fara sa fie mai deloc turata masina ti se aprinde becu de fltru si trebuie sa mergi in afara turata ca sa se curate...(nu suport becuri aprinse in bord deloc:D):rockwoot:

8. dumy 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Fiecare cu piticii lui. Eu nu suport mersul subturat (unora le place sa-l numeasca moderat), in consecinta nu am avut nici un fel de probleme cu filtrul respectiv, sau cu becul corespunzator din bord.
    Dar sunt de acord cu tine intr-o privinta, schimbarea lui poate fi intr-adevar neplacuta, desi... din moment ce ai ales sa cumperi o masina Audi n-ar trebui sa fii prea surprins in fata unor asemenea costuri.
    Una peste alta, eu vad un lucru pozitiv in faptul ca Audi au introdus aceste filtre.

9. posesor_masina 4th Gear Member

Locație:
    europa
    Masina:
    o masina masina
    mutumiri

multumesc de raspuns.faza e ca daca nu ai filtru de particule te costa mai mult taxa de poluare ,cam la 2000euro ajunge pe 2,7.dar nu m-am lamutir cum aflu tara de origine a masinii.
    si cine ma poate ajuta sa verific VIN unei masini
    am intrebat la GL la reprezentanta si mi-a zis ca asta nu seda prin tel, ca sunt confidentiale datele.trebuie sa vin cu masina la ei si asa imi zic
    e ok si asa,dar eu vrea sa merg in tara prin targuri si ce am vazut pe net (dupa masina) si cum o pot verifica atunci?
    sunt reprezentante in toate marile orase dar nu am increder.
    ex: merg la cluj,gasesc masina,merg la reprezentanta si vanzatorul are blat acolo,ca va dati seama daca cu asta se ocupa si-a facut cunostinte acolo iar cei dela reprezentanta merg mana in mana cu vanzatorul
    eu caut pe cineva care la orice ora sa il sun (bineinteles in timpul programului) sa ii dau vin telefonic si sa imi zica istoricul (bineinteles contracost)
    deci daca ma poate ajuta cineva in acest sens

10. MOSU S-LINE

MOSU S-LINE 1st Gear Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    A6 S-LINE
    Deci vreu sa va spun si parerea mea,masiaa care o am e un Audi A6 S-Line 2.0TDI-PD fara filtru de particule de 170cp la origine dar acum are undeva la 240cp,am avut si 3.0 care era automat si un 2.7 manual, parerea mea este urmatoarea pentru romania si pentru intretinere mai bun ca 2.0 tdi nu cred ca exista deoarece 3.0 si 2.7 daca nu le folosesti la drum lung si mergi mai mult in oras sub 2000mi de ture o sa ai probleme cu turbo la sigur plus ca consumul este foarte mare undeva intre 14-16% si intretinerea este forte costisitoare in caz de ai o problema la motor deci sunt foarte bune motoarele nimic de spus dar ca orice masina nu e perfecta,acum sa revenim la 2.0 motorul este BLB intradevar cam zgomotos fata de 2.7 sau 3.0 dar nu e deloc mic pt A6 cel putin daca al cipezi nu e prea mare diferenta dintre 2.7 sau 3.0 doar ca consumul este mult mai mic,al meu consuma in oras max 9,8% asta cand e foarte frig afara adica in perioada de iarna iarla drum lung 7,8% asta in regim de peste 160 km,eu nu am avut nici o problema cu el din punc al vedere al motorului si nu va puteti da seama cum pot sa trag de o masina deci daca un motor de 2.0 a rezista la mine aproape 2 ani fara sai schimb nimic insemna ca eu al numesc motor,foarte rar merg cu ea in 2000 de ture in rest din 3000-4000 de ture nu al las,deci am o impresie foarte buna despre 2.0 iar ca dotari ce are acesta masina nu am gasit nici pe 3.0 si nici 2.7,fara nici o suparare asta e parerea mea despre 2.0 2.7 3.0

11. posesor_masina 4th Gear Member

Locație:
    europa
    Masina:
    o masina masina
    da MOSULE ai fost un norocos ca ai gasit un 2.0 de 170cai,sunt foarte rare si cu mult scumpe fata de 2.0 de 140 cai,asa imi doream si eu ,un 2.0 de 170cai dar nu am gasit si ma indrept catre un 2,7 si cred ca manual,am si gasit unul ful dar nu are quatro .ma gandeam si la cel de 140 sa ii fac o resoftare,dar si asta am inteles ca se face in functie de uzura motorului,daca e prea uzat ( nu stiu de la cati km considera ei ca e uzat) nu iti mai face,ei si acum asta ma faca sa fiu sceptic in privinta resoftarii,daca nu imi face resoftare ca are multi km,atunci cand o sa fac eu multi km( dupa resoftare si consider ca gasesc o masina cu putin km ,max 100k) o sa mai ma duca motorul?ei zic ca sunt garantate 500k ,eu zic undeva max 430k (la intretinerea si consumabilele din romania) si nu prea as cred ca o sa ajung la nr ala de km cu un motor de 140 resoftat,ti-am zis mi-ar face sa ii fac resoftare (daca imi iau 2.0,ca se gasesc s mai repede si cum multe optiuni) dar nu stiu daca duce atata,si plus si kitul de ambreiaj se duce mai repede.

12. posesor_masina 4th Gear Member

Locație:
    europa
    Masina:
    o masina masina
    stie cineva cat costa un schimb complet la un a6 4f manual?
    ulei+filtru ulei,aer,motorina,polen? mai e ceva ce scap?
    la cat se schimba distributia?lantul?
    sau cealalta distributie de care se vb mai sus din curele,role si pompa apa?

13. Scorpiono

Scorpiono 5th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi Q7, 2008, S-Line
    La 3.0 m-a dus 12mil cu tot cu bielete anti-ruliu. Deci un 10mil te duce ulei+filtre. lantul nu se schimba, e life-time.

14. posesor_masina 4th Gear Member

Locație:
    europa
    Masina:
    o masina masina
    ms,dar celelalte curele si pompa pa de care se vorbea?la cat se schimba?

15. dan_22 1st Gear Member

Locație:
    Maramureș
    Masina:
    audi
    am schimbat eu de 3 luni
    8.5 mil
    8 litri ulei, filtru motorina, aer,2 filtre polen,manopera

16. Scorpiono

Scorpiono 5th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi Q7, 2008, S-Line
    Iti multumesc ca mi-ai confirmat ca 2.0 consuma mai mult decat 3.0 la drum lung. Eu pe 3.0 am 6,2 cu Quattro+Automata. Cheers!

17. dumy 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    N-ar fi mai simplu si mai corect sa tii pur si simplu cont de valorile date de producator, daca tot doresti o comparatie obiectiva? Macar si pentru faptul ca, cel mai probabil, acesta a testat motoarele in conditii cat de cat similare. Si nici nu cred ca este necesara o prea mare maturitate in gandire pentru a constientiza asta.
    Nu de alta, dar pe ideea ta pot aparea acum o gramada de mici tedeisti in versiunea 2.0 care sa sustina ca au un consum mai mic.

Daca tot m-am bagat pe fir poate n-ar strica sa afisez si impresiile personale. Daca merg linistit in afara, asta insemnand sa stau cat pot pe 60-70 prin localitati si 110-120 in afara, consumul se invarte in jurul cifrei de 6L, in functie de cat de aglomerat e drumul. In schimb, daca ii dau in gura fara mila, oricat m-as chinui (in limita mersului responsabil, totusi, insemnand maxim 140-160 in afara, dar cu depasiri mai in forta) nu prea sare de 7. De obicei plec calm, dar nu rezist mai mult de 50-100km pana sa-mi bag piciorul in acceleratie si in diferenta aia de 1L. Mentionez ca masina este cu chiptuning.

18. posesor_masina 4th Gear Member

Locație:
    europa
    Masina:
    o masina masina
    DUMY cati cai ai acum si cati km aveai cand ai facut tunning-ul?

19. dumy 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    N-as putea sa-ti dau o cifra precisa, deoarece n-am testat-o pe dyno, dar banuiesc ca in jur de 170. Am evitat sa merg pe varianta mai agresiva care putea trece de 180. Chiptuningul a fost facut la aproximativ 25.000KM.

20. ExcesDude

ExcesDude 5th Gear Member

Locație:
    Bruxelles
    Masina:
    Audi A6 3.0 TDI 2006 Quattro Full
    Buna Tuturor. Am si eu o nelamurire poate ma puteti ajuta si pe mine cu niste sfaturi. Sunt in cautarea unui audi a6 am gasit unul model 2007. motor 2.7 quattro are 187.000km asta vreau sa stiu daca o sa ma lovesc de probleme la motor din cauza la km?? astept sfaturile voastre va Multumesc..:idea:

Distribuie pagina asta