1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie Audi A6 C6 (4F) cu motor DIESEL

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de sorinoco, 11 Noi 2007.

1. danydevis 1st Gear Member

Locație:
    VL
    Masina:
    VW Golf V 1.9 TDI 2005
    fabrizio, eu cred ca exagerezi cu faptul ca nu iti spun km masinii. du-te cu seria de sasiu si iti vor spune tot ce apare in germania la service, in caz ca l-a facut la dealer autorizat. eu am fost de multe ori aici in Rm. Valcea la Nurvil, si mi-au spus istoricul masinii. Am vrut si eu sa imi iau un A4 adus din Germania, i-am cerut vanzatorului seria, si ce sa vezi, avea km dati inapoi gramada, plus multe probleme in germania: de 2 ori probleme la axul cu came, ceva pe la alternator, etc. Era varza masina. In poze era o bijuteriu full options, si era prezentata ca impecabila atat tehnic si estetic.

Cel mai simplu este sa pui un VAG COM pe ea, si sa iti citeasca km din ECU. Costa cateva zeci de lei, si vei afla daca km sunt reali.

Dar mai bine cumpara una inmatriculata in tara de 1 an sau ceva de genul, astea cu numere de germania sunt aduse de bisnitari, deci manarite 90% dintre ele.

Iti recomand sa nu mai te mai uiti la cele aduse recent din Germania, cauta si intreaba vanzatorul daca este proprietarul ei de ceva vreme. E mult mai sigur asa. Eu am cumparat multe de la samsari, si mereu am regretat. Nu stiu cand am de gand sa ma invat minte =))

Stima.

Ultima editare: 11 Oct 2010
  2. harpagid

harpagid 4th Gear Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi allroad 3.0 TDI 2007
    Totul se leaga in opinia mea de posibilitatile financiare ale fiecaruia.Oamenii vor masini cat mai exclusiviste dar nu prea au bani pentru ele,nici pentru cumparare si cu atat mai putin pentru intretinere.Asa apar si ofertele "superoferte",n-ai bani da-ti gasim noi una "buna"dupa banii tai si cu km putini (a condus-o un batranel,etc).Pentru Germania masina diesel trebuie luati in calcul intre 40 si 50k km pe an.

3. Vladimir13

Vladimir13 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 3.0 TDI 2006
    Majoritatea masinilor aduse din Germania au sute de mii de km si este dat kilometrajul inapoi si cosmetizata puternic ( se schimba inclusiv banchete, volane, pedale... ) .

Romanul cand intra pe autovit se uita doar sa aibe putini km si pret cat mai mic. Pentru el nu conteaza ca masina este adusa de un samsar care din asta traieste si cauta combinatii cat mai bune. Pentru un samsar o combinatie buna nu inseamna sa dea multi bani pe o masina si sa castige el nimic, cum poate cred romanii. El cauta masini lovite sau cu multi km, alea sunt masinile care au preturi cu adevarat mici in Germania.

Plus de toate astea, s-au facut si se fac in continuare combinatii cu taxa de inmatriculare. Ei platesc taxa de inmatriculare si dupa 1 an, iti vine foaie acasa de la Prefectura Bucuresti (cazul celor care locuiesc in capitala) ca taxa nu a fost platita, ca ei nu gasesc banii si te pun pe tine sa o platesti, chiar daca nu tu ai adus-o in tara, chiar daca nu tu ai inmatriculat-o prima oara in RO.

Deci mai multa grija la cumparare, ca nu cumparati sosete, ci masini.

4. tiberius_roman

tiberius_roman 4th Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi
    Masinile din germania, care sunt aduse la noi in tara, toate sunt de la batrani,avocati,doctori etc care le conduc doar in wekend. :o:

Dar se uita sa se precizeze ca-n timpu saptamanii le conduce cate un nebun care o jaruie de ii sar pistoanele.:nyah::nyah:

5. nookie 1st Gear Member

Locație:
    Cluj - Bistrita
    Masina:
    A6 2.5TDI AYM
    tocmai diferenta de pret intre autovit si mobile.de ar trebui sa dea de gandit cumparatorilor

cum se poate ca in germania, sa fie mai ieftine masinile ca in romania.

Cea mai simpla verificare este cea dupa VIN-ul masinii, ca nu sunt Dacii sa le verifici dupa uzura discurilor de frana, si a pragurilor, etc.

Aproape nimeni nu isi ia teapa, daca urmeaza cateva reguli de bun simt, printre care un pret prea mic = cazatura

P.S. povestea cu batranu care a mers o singura data cu masina ( pana la cimitir :)) ) este pt ignoranti

6. myh21ro 2nd Gear Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A6 2016 2.0 TDI
    Mai intai cunoaste persoana

Eu pana acum am avut numai masini de Germania. Toate masinile mele au avut maxim 2 ani vechime. Nici una nu a avut sub 130000. Nu va faceti griji ca pica, pentru ca nu e asa. Am luat un Superb in 2006 si din 2004 pana in 2006 avea 178 de mii. Eu am dat-o la 300 de mii si nu a picat nimic pe ea (turbina, intercooler, cutie), nu am schimbat decat consumabile. Incearca sa iti cumperi o masina de la un cunoscut si, chiar daca are 180 de mii in bord ai siguranta ca i-a facut asa cum trebuie. Mie mereu masinile mi le-a adus aceeasi persoana si nu am luat nici o teapa. A6 e o masina buna, dar daca nu ai bani de inca una, nu o cumpara ca o sa ai regrete. Daca stai in aglomeratie la greu cu ea vezi ca o sa se duca DPF-ul, care costa vre-o 70 de milioane (banuiesc ca nu esti ca unii de pe forum care il anuleaza, ca ne faci de ras pe posesorii de Audi), daca nu o turezi suficient pica turbo. In general e o masina buna, dar numai daca o utilizezi asa cum ar trebui.
    Mult succes in alegerea pe care o vei face, dar daca nu poti intretine un A6 mergi pe Superb sau Passat ca nu vei fi dezamagit.

7. haryhary

haryhary Bronze Member

Locație:
    Buftea
    Masina:
    Audi 6 3.0 tdi 2005, Motor BMK
    multumesc tuturor pentru sfaturi...inca mai testez piata, de gasit nu am gasit inca nici o masina de care sa fiu sigur de istoricul ei. in principiu ma pricep destul de bine si sper sa nu iau teapa...DAR nu se stie niciodata:blush:
    in privinta filtrului de particole nu-mi prea fac griji caci va fi o masina de familie folosita pentru extra Bucuresti si cel putin la 2 saptamani fac cu ea 500km in afara. e greu da gasit ceva o.k. pentru ca sunt si cam pretentios si cu 16 mii stau la limita. dar de...sper se gaseasca si pentru mine ceva o.k.

8. SlayeRC 5th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A6 3.0 224CP S-Line
    Dupa 2.5 ani de folosinta al unui A6 2005 3.0 TDI va pot spune problemele masinii care sunt chiar putine:

- broasca portbagaj (din 3 in 3 ani trebuie schimbata) 50E; se strica din cauza frigului
    - intinzatoarele lant (400E) - aprox la 100K km
    - blocul climatronic 300E (eu l-am schimbat la 125K km)
    - galeriile de admisie (2x 400E) fiind V6 :hubbahubba: dupa surse mai mult de 100K km in romania nu tin
    - clapeta cotiera (20 E)
    - Senzori parcare (3 mil bucata :D) -- astea mi se par cele mai scumpe lucruri pe masina si se si strica des , pana acum am schimbat cred ca vreo 4 bucati
    - Uzura langa butonul de volum de la MMI (daca MMI-ul e din 2005 argintiu) - mi-am cumparat alt bloc MMI second negru mat si alta consola arginitie ca nu am mai rezistat.
    - Bec xenon D2S , nu mai tin minte cat o fost ... vreo 2-300 RON

Dintre problemele cu suspensiile va pot povesti ca am schimbat in 40K km facuti in tara noastra superba masina fiind cu suspensie sport din fabrica si jante S6 de 18" urmatoarele:
    - 400E bratele superioare fata
    - 100E bucse bara fata stabilizatoare

Dintre costurile aditionale (consumabile si revizii)
    - revizie 200E (la reprezentanta Audi Cluj) din 15 in 15K
    - Discuri fata si spate ATE 1200 RON (cam la 70k-80k-100k le schimbi depinde de stil de condus)
    - Placute frana fata TRW 350RON (o data la 25K km le cam schimb - am automatic) , spate TRW 250RON (o data la 40K km)
    - Impozit anulal 2200RON

Cui nu ii convin cheltuielile sa-si ia altceva mai ieftin la intretinere ....
    :respekt:

Per ansamblu sunt multumit , dar vorba multora de pe forum .. de nu ai bani s-o intretii nu-ti lua sa-ti bati joc de ea :faint:

PS: Toate preturile includ manopera si sper sa nu ziceti ca unele sunt scumpe pentru ca le-am facut la reprezentanta , in special chestiile de motor unde nu m-am riscat sa ma duc tot felul de ingineri

Ultima editare: 23 Oct 2010
  9. haryhary

haryhary Bronze Member

Locație:
    Buftea
    Masina:
    Audi 6 3.0 tdi 2005, Motor BMK
    O MAMA...sigur nu exagerezi? mi se pare imens. o sa radeti dar eu la un Mondeo in 90 mii am schimbat 2 amortizoare, 1 cap de bara si un cablu frana de mana, si credeti-ma sunt pretentios si ingrizesc masinile

10. SlayeRC 5th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A6 3.0 224CP S-Line
    Mondeo ii alta masina cu alt pret, alte optiuni,alt motor si nu cred ca trebuie sa discutam si asta. Audi-ul meu avea pret de catalog 55K euro in 2005.

Ultima editare de un moderator: 23 Oct 2010
  11. tiberius_roman

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi
    Noi Romanii vrem sa ne plimbam in avion si sa platim intretinere de bicicleta.Mie chiar nu mi se pare ca ai schimbat cine stie ce pe a6 de 2005. Chestia cu galeriile nu am stiut ca o are si Audi, am mai simtit-o la Bmw. Vrei sa platesti intretinere mica a4-a3 , deja cand ajungi la a6 spre q7 EEE Altceva!

12. SlayeRC 5th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A6 3.0 224CP S-Line

3.0 TDI este unul dintre cele mai fiabile motoare de la audi alaturi de 1.9 TDI dar totusi are si el unele probleme. Tind sa-ti dau dreptate... toti ma iau ca masina mea consuma 15 in oras ... ca al lor numa 6L% ... dar cand se dau cu ea numa le vad zambetul pe fata.

Ultima editare de un moderator: 24 Oct 2010
  13. tiberius_roman

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi
    Pai Da! Vrem sa consume 5 maxim 6, la schimbul de ulei sa intre 3litri, :p si placutele sa coste maxim 100ron. Dar sa fie un S8:applaus: Nu poti si cu p*** si cu sufletu in rai. Cum cresti in pretentii cresc si costurile Clar. Fudulia si domnia se platesc.
    Reveniind la achizitia unei masini: Eu as cauta in Germania la firmele mari (pe mobile scrie de cand ii Handler) sau in Romania o masina inmatriculata de la o pesoana care vrea sa-si cumpere altceva. NU de la pietar, samsar etc.
    Si cand iti cumperi masina cauti mai mult un pic ca dupa o pereche de Conversi nu?

14. fabrizio

fabrizio 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 4F,2.0 TDI 2005+A6 C5 ALLROAD,2.5 TDI 2001+A8 D2,2.5 TDI 1999
    dragii mei colegi care va-ti luat masina din germania,raspundeti-mi va rog la un lucru?pana acum 3-4 ani tot din germania va luati masini?aceasta "moda" a aparut recent,decand putem parasii tara cu buletinul.ma intreb va-ti achizitionat vreunul dintre voi masini prin anii 2001-2005,si aici nu ma refer la masini noi?????de unde doamne iarta-ma leati luat?tot din germania????si acum ma refer la cei mai experimentati si cei care au posibilitate:spunti-mi si mie cati km are masina cu win-ul asta:wauzzz4fx5n111422,sunt fff curios ce gasiti.ms mult

15. mariusel86 4th Gear Member

Locație:
    tg-jiu
    Masina:
    audi a6 2.0tdi 2005
    pai daca intre 2001=2005 eram legati de picioare asta nu inseamna ca acum nu putem sa ne descuram si singuri...

16. tim s

tim s 4th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A6 C8 45 TFSI SPORT S TRONIC 2019 EU6 dTEMP NAVI LED ACC 245CP
    heheh,dintotdeauna am avut masini numai din germania si numai germane.Cobra de la mercedes,Ursuletul de la bmw,A4 si acum A6.:)

17. tiberius_roman

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi
    Eu in 2002 am inceput sa aduc masini la vanzare pana in 2008. Atunci s-au facut cei mai multi bani cu masini. Acum nu m-ai renteaza cand au plecat afara toti nebunii care nu stiu germana, nu negociaza nimic si se multumesc cu 3-400 de euro la o masina. Hai nu ne mai certa ptr un sfat dat unui coleg ca unii poate au iesit ca au vama la 80de km de casa nu la 580.
    Cat cu vin-ul se poate gasi ceva ptr cine ii interesat ...:p dar te costa...;);)

18. fabrizio

fabrizio 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 4F,2.0 TDI 2005+A6 C5 ALLROAD,2.5 TDI 2001+A8 D2,2.5 TDI 1999
    eu nu contest faptul k nu au fost aduse masini multe si acum 10 ani,dar ma intreb oare cati erau acestia.si eu am un unchi care in 94 a venit cu un audi 100 din germania.dar nu veneau ca acum pe banda rulanta,am dreptate?in leg cu win-ul: persoana interesata stie tot despre masina lui,absolut tot,dar vroiam sa vad daca se poate descoperii km si alte service-uri pe baza win-ului,ptr ca sunt o gramada de persoane kre cred ca au aceasta "putere".dar eu sunt putin sceptic in privinta acestui win.sunt atatea povesti in leg cu acest win,ca te duci cu el la audi si iti spune tot de masina,hai sa fim seriosi...va va spune intradevar,daca a avut probleme sau ce ii sa facut la service-uri,dar numai cu conditia sa se fi facut la reprezentanta audi sau a partenerilor.eu va garantez ca sunt romanii(si f multi nemti) care dupa ce le iese masina din garantie numai opteaza la service-urile audi sau a pertenerilor si atunci se pierde orice legetura dintre cei de la audi si masina.masina unui prieten are 3 service-uri facute in romania de cand a intrat in tara,va garantez ca acest lucru nu il descopera nici mama lu' audi si nici un win.

19. tiberius_roman

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi
    Cu win-ul ai dreptate dar o masina trompeta se poate vedea. Acum depinde si cine o pregateste ptr vanzare?!

20. myh21ro 2nd Gear Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A6 2016 2.0 TDI
    Masina second

Am avut numai masini din Germania si eu si ai mei. Am avut de noua doar o Dacie Logan pe care o folosesc pentru treburi casnice (dubios ca la peste 100000 de km nu pica nimic la ea). Nu mi-am luat teapa niciodata, insa am luat numai de la aceeasi persoana. Eu ti-o pot recomanda cu incredere, insa da-mi un mesaj si iti dau numarul de telefon al omului.

Distribuie pagina asta