1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie Audi A6 C6 (4F) cu motor DIESEL

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de sorinoco, 11 Noi 2007.

1. mario242

mario242 3rd Gear Member

Locație:
    București / Constanța
    Masina:
    Future>A6,Ex. B6
    o sa merg sa o vad intai sa o ''aud'' si vedem cum stam.
    ;)

2. RaveMsTr 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Seat Toledo, 2001, 1.9 TDI
    Ma bag si eu in seama, desi sunt aproape hotarat sa iau masina...
    Un A6, 2005, 3.0 TDi Quattro destul de ok echipata; Navi mare, Xenon, tempomat, bla bla, nu are piele si trapa din pacate. Masina are 178.000 Km si becul de EGR aprins in bord. Masina a fost adusa din Germania, este a unui prieten si el din cate stiu a schimbat etrierii spate, a facut o revizie completa si cam atat. Tot el a atins-o si fata si spate putin... :( Pretul pentru mine ar fi de 10.000.
    Se merita in conditiile astea sau nu?

3. wolfenstein 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW F11 525xd 2013
    Pretul de achizitie suna bine; dar nu lua decizia doar un functie de asta, gandeste-te si la costurile de a folosi masina:
    - 1.000 RON RCA
    - cam 1500 euro anual CASCO (poti sa te risti si sa nu faci :)
    - 2.000 RON impozit anual
    - la 15.000 km pe an, cam 1.500 - 2.000 euro motorina (in functie de unde faci km)
    - revizii, cauciucuri, mici reparatii - intre 500 - 1.000 euro pe an (fara probleme medii sau majore)
    - adunand sumele, iese un cost anual in jur de 4.000 de euro

Eu n-am facut foarte atent calculele astea, si acum le simt din plin.

Dar - placerea de a lasa in urma BMW (530d, 740d, Honda Civic R type, Renault Megane Sport, Golf GTI, etc - nepretuita ;)

4. RaveMsTr 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Nu am mentionat astea pentru ca alternativa ar fi o masina noua ieftina. Ceea ce ar avea costuri anuale de cam... 2.000 de euro?
    Plus pretul de achizitie mai ridicat se obtine un total de cam 3.000 de euro pe an. Diferenta e prea mica ca sa pot compara un Megane Sport Tourer cu un A6... Cel putin atat timp cat nu se strica A6-le major... :D
    Se merita riscul asta? E o masina destul de veche totusi...

5. wolfenstein 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW F11 525xd 2013
    Si la mine a fost cam aceeasi situatie, si dorinta de senzatii a castigat :)
    Calculele economice sunt destul de complicate, dar sigur te costa mai mult un A6 in 3 ani de zile (aproximativ ochiometric:
    - A6: - 10.000 achizitie - 12.000 costuri pe 3 ani + 8.000 revanzare = - 14.000 euro
    - Megane Sport Tourer: - 16.000 achizitie - 6.000 costuri pe 3 ani + 10.000 revanzare = -12.000 euro

dar diferenta de senzatii si placere > 2.000 euro
    evident, daca nu ai probleme cu A6; dar tot senzatii sunt si alea :)

6. twisted 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 4F, 2.4 V6, 2005
    wolfenstein nu invata lumea la prostii nici chiar cu riscatul fara casco :D ca nu e combinatie sa stai fara casco eu abia am luat-o pe a mea si n-am apucat inca sa fac casco si deja regret lipsa politei.
    e crunt s-o iei flawless eventual si negru sa se vada orice si sa te trezesti intr-o dimineata cu aripa spate si bara harsaite si infundate chiar si usor :D

7. wolfenstein 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW F11 525xd 2013
    Eu am CASCO :)

Faceti-va CASCO daca:
    - o parcati pe strada (acasa sau la birou)
    - aveti un istoric cu ceva incidente (chiar daca au fost provocate de altii - sunteti ghinionist)
    - va place sa o mai "frigeti" din cand in cand :)
    - nu va place sa aveti emotii legate de masina

Desi e cam scump, macar dormi linistit.

8. twisted 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 4F, 2.4 V6, 2005
    corespund la 4 din cele 4 puncte enuntate de tine :))) totodata mai e de mentionat ca e bine sa-ti faci CASCO-ul la o firma mai serioasa care sa nu strambe din nas cand mentionati ca vreti reparatia la un service cum trebuie nu la nea gicu la coltu blocului cu care au ei reduceri mari :D

9. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Domnilor,sunteti off topic!Daca continuati,voi sterge posturile.

10. RaveMsTr 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Problema mea nu e cu costurile de intretinere ale masinii. Sunt ceva mai mari decat la alte masini mai... normale :) dar cred ca se merita diferenta.
    Am o problema in schimb cu utilitatea ei.
    Nu ies din tara cu masina, nu fac multe drumuri in afara orasului, nu mai merg sportiv...(bine, din cand in cand :p ).
    Vreau o masina:
    - maricica - sotie + caine + copil(planificat) + cumparaturi
    - destul de comfortabila - mi-am rupt destul spatele cu suspensii sport
    - relativ puternica - nu accept sa ma faca un Logan sau un 320d
    - frumoasa - desi aici gusturile nu se discuta...

Audi-ul imi ofera toate astea dar... e o masina facuta sa pape km de autostrada in viteza si comfort, nu sa se taraie din semafor in semafor prin Bucuresti. Nu cred ca voi folosi masina la potentialul ei si mai vine si cu toate dezavantajele ei: intretinere mai scumpa, parcare mai grea, risc de furt ridicat, costuri de reparatie enorme(in caz ca...) etc.

Banuiesc ca intrebarea mea ar fi...
    Ofera A6 destul de mult cat sa o iau in ciuda dezavantajelor sau ar fi mai ok sa ma indrept spre alte masini mai... normale?
    Candidatele ar fi Passat, A4 second sau ceva mai ieftin dar nou, gen Megane Break, care mie imi place cum arata :)

11. wolfenstein 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW F11 525xd 2013
    Sau poti sa incerci un minivan gen VW Touran, Ford SMax, etc. Au in general motorizari bunicele, dar sunt uraaaaateeeee....

12. CristianM

CristianM 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A8, 3.0 TDI S-Line, 2008
    Stie cineva calculul pentru noul impozit din 2011, pentru un 2,7 si un 3.0 ?

Ma gandesc sa iau un 2.7 (neinmatriculat) sau un 3.0 (inmatriculat), cam la acelasi pret, insa 2.7 are mult mai multe optiuni, lemn in interior si piele bej.

13. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    La 3.0, impozitul e pe la 2100 Ron. Nu e mare diferenta la 2.7, parca de vreo 200 Ron. Gasesti cum se calculeaza, pe internet. Ideea e ca daca vrei sa nu platesti un impozit de felul asta,...se merita 2.0. Deci ori 2.0, ori 3.0,...dar daca spui ca 2.7 e mai dotat si-ti face cu ochiul, iti spun eu,...indiferent ce o sa auzi, in final,...pe asta o sa-l alegi. Ca ti-e inima la el... :)
    Schimbarea proprietarului pt 3.0 se ridica cu totul putin peste 300 Ron.
    Pentru prima inmatriculate,...nu mai sunt la curent cu taxa. Oricum, e de luat in seama. Chiar si acum,...in 2010. Depinde unde ajungi cu pretul final.
    Bafta multa...

(apropo,...pielea "da bine", dar nu e o bucurie. E buna la vanzare, atat. Acum sunt o gramada de meseriasi care iti pun la 300 - 400 E piele asa cum visezi. perforata, in pinshpe culori, cu fir rosu, scaune in combinatie textil cu piele, piele si pe bord, pe volan, pe fetele usilor, fara cute,..ca din fabrica. Daca faci asta inainte de vanzare,...iei ochii oricui. Miroase a piele, e impecabila, fara cute la sezut. Dar,...daca iarna te scoti cu incalzirea din scaune,...vara daca nu ai ventilatie,..e naspa. Iti storci camasa. E aiurea chiar si cu astea de stofa. Pe mine (poate doar pe mine) ma enerveaza astea de piele, deoarece simt ca alunec in scaun,... Multi din nemti, care-si iau de obicei masini pt ei, nu ca sa le vanda,....isi iau cu stofa. E si chestie de gust pana la urma urmei.
    :) O sa vezi ca tot la ce te gandesti acum,...o sa iei. Indiferent ce o sa auzi.)

Ultima editare: 18 Dec 2010
  14. CristianM

CristianM 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A8, 3.0 TDI S-Line, 2008
    Salut Gabi.

Am avut cu motor de 2.0, si nu mai vreau sa aud de motorul asta. Cel mai prost motor pe care l-am avut in viata mea. Si aparent, nu sunt numai eu de parerea asta. Motorul BLB de la Audi este frica tuturor (mecanici sau detinatori de masini).

Cat despre piele, sincer mie imi place, mult mai mult decat stofa.

Iar despre alunecare, mie imi place sa alunec, sa imi mai misc fundul pe scaun daca vreau, nu ca la Toyota Avensis (a doua masina) unde fundul iti ramane cu Superglue pe scaunul de stofa. Nici daca iti rupi picioarele nu ti-l poti misca. Parca are glaspapir pe scaun :)

Ce mai vroiam sa intreb, este despre noua taxa de inmatriculare, care am inteles ca se va ridica major in 2011, Ianuarie.

Acum este vreo 1800 euro pentru un A6 3.0. Oare cat s-o face in 2011 ? (Am cautat peste tot, si tot ce gasesc sunt niste imagini care par improvizate rau de cineva, si care oricum nu sunt concrete, ci doar cu cateva exemple de masini).

Motorul meu de vis este 3.0. Nu l-am condus inca, dar asta l-as vrea. Insa daca impozitul sau taxa de imatriculare sare foarte mult, imi este de ajuns si un 2.7.

15. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Pai taxa de inmatriculare o sa intre in discutie in cazul lui 2.7 dupa cum am vazut. In cazul lui 3.0. asa cum am spus e doar o schimbare de proprietar. Nici nu-i mai face noxele la RAR (ambalarea aia de prost gust). Totul se rezuma taxa de la primarie, taxa pentru talon la banca, plata la RAR si costul numerelor noi. Deci daca e inmatriculat dupa cum ai spus,...nu platesti vreo taxa in Euro (de PRIMA inmatriculare).
    Daca pretul de achizitionare e sensibil egal, inseamna ca 2.7 o sa fie mai scump... Cu aproape 1800 de E sau cat o fi pt 2.7, pe 2010.
    La impozit,...e mica diferenta. Aproape cat un motor de 2.0. Nu e corect, dar ce mai e corect in tara asta ? Ma repet, la impozit diferenta este insesizabila....pe un an.
    Incurca mult treburile motorul asta 2.7 in alegeri... :)
    Da, eu nu am mai cautat noua taxa exact din acelasi considerent. Era o harababura totala pe NET. M-am lasat pentru ca nu-mi mai trebuia. Deci nu sunt la curent.

(Iti dau dreptate, pielea arata bine,... si pentru mine, dar doar atat. Ti-am spus ca sunt chestii de gusturi. :) Unii isi pun si scaune "scoica", racing, tocmai ca sa fie una cu masina, lipiti cu super-glue, asa ca... E naspa in curbe sa fugi in scaun,...mai ales ca o sa ai 4x4 care se tine ca pisica de trasa ideala. :) La urma urmei sa mearga mecanica bine... Sa ai mult noroc...)

16. moflea 1st Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6 an 2005 3.0tdi quattro 224 hp
    audi a6 3.0 tdi quattro

salut
    o am de asta vara am platit taxa de prima inmatriculare 2200 euro pentru ca nu are filtru de particule consuma undeva intre 8,4% mers normal cam pe la 140-150km/h iar in oras in aglomeratie in special 15% impozitul e de 2300 ron pe an deocamdata.... daca nu se trezeste vreun tampit cu fata la perete dimineata si il modifica.... in rest rupe asfaltul iar pe zapada quattro face tot asta apropo ca a nins.... parerea mea mergi pe 3.0 tdi quattro tiptronic si nu o sa regreti. bafta.:rockwoot:

17. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Am intrebat la primarie si mi-au spus ca e undeva pe la 2100 ron pentru 2011. Acum depinde si de primarii, pentru ca am inteles ca si ele pot modifica pe ici pe colo taxele.
    ... la naiba,...e mult prea mare diferenta intre motoarele de 2000cc si cele de 3000. Poate pe viitor o sa vina alt guvern, cu altii pusi pe capatuit, care vor si ei la randul lor sa se improprietareasca cu masini mari si....poate mai scade.
    ...vise...

18. masinar

masinar 1st Gear Member

Locație:
    braila
    Masina:
    A6,3l,225HP,2005
    optiunile sunt in functie de ce a ales primul proprietar al masinii..si lemn la interior si piele bej este si pe 3 nu numai pe 2.7..eu am 3 si am lemn si piele..bej

19. myh21ro 2nd Gear Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A6 2016 2.0 TDI
    Taxe

Voua vi se pare taxa mare? In Turcia la 3.0 e 10000 de euro pe an. Sincer va spun, sunt tare curios daca ne aliniem si noi la taxe de acest gen cu cati mai schimb pareri pe forum.
    Atat 2.7 cat si 3.0 consuma cam aceeasi cantitate de ulei/filtre deci revizia este la fel. Daca 2.7 nu e quattro si hidramat ai scapat de schimbul la astea 2 de ulei. La impozit diferenta e infima ( 2 sau 3 milioane deci 0), asigurarea cam la fel, casco depinde de cum ti-o evalueaza. Consumul difera mult numai daca 2.7 nu e quattro, daca quattro diferenta e de maxim 3 4 litrii deci iarasi nimic.
    Eu am ales 2.7 ca are destula putere pentru Romania. Chiar sunt curios cati colegi de forum isi imping la maxim limitele de la 3.0 pe drumurile noastre.
    Si inca ceva, luati-va oameni buni masini cat mai noi ca o sa ramaneti surprinsi de imbunatatirile de la an la an (pana si pielea de pe volan difera de la 2005 la 2008), nu mai zic de articulatii si alte parti mecanice. Nu va mai uitati sa aibe lemn si piele ca degeaba le are daca mecanic masina e un rebut. Orice piesa peste care s-au asternut ani e imbatranita, si orice masina cu ani la bord are si km pe masura. Nu va mai uitati pe autovit la km de genul 2008 ( mai mic de 100000), 2007( mai mic de 130000), 2006 (150000 maxim) si le vezi in 14 15000 de euro. In Germania una sub 100000 de km e peste 23000 de euro. Exemplu concret ( 2004, 75000 de km 17000 de euro cu dotari 0 (clima la butoias, fara scaune incalzite, fara comenzi volan, etc).

20. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    La cati turci sunt stabiliti in Germania, sunt convins ca toti care vor o masina cu motor mare,....au neamuri care sa-i ajute. Daca o sa ne aliniem la ... Turcia,...o s-o inmatriculez in ... Moldova. Gasesc eu un "frate" pe acolo. :)
    Sunt de acord ca merg cu masina,...pot sa spun CUMINTE, pentru ca daca ma potrivesc ei,....numai cu 180 la ora ar merge. Problema e ca daca o solicit la adevarata ei (putere) valoare. Ei, iti spun ca da. Avand in vedere ca nu avem autobenzi ci numai drumuri de rahat cu "circulatie din sens invers",...la depasiri chiar o solicit ca sa nu am strangeri de inima. Cred ca la jumatate din depasiri se comuta automat pe "S". Uita-te pe drumuri, nici nu au venit sarbatorile si deja se merge bara la bara. Ma ingrozesc de ce-o sa fie.
    Daca vrei sa faci dupa Craciun un drum de 3-400 de km,...faci o zi intreaga.
    Sincer, nu am chef sa inghit toata motorina unui camion pe niste serpentine sau pe un drum virajat si nici tu nu cred ca ai vrea.
    Trage bine 2.7,...dar trage si 3.0, cu siguranta.
    E bun motorul de 2.7,...dar e bun si 3.0... :)
    Daca mecanica e buna,....sunt bune amandoua. Doar sa vii sanatos acasa.
    Bucse bare stabilizatoare, bielete,...pai de doua ori mai scump te ajunge sa schimbi consumabilele... In timp, schimbi totul pe sub masina.
    Si,...e bine sa aive si lemn,...ca la urma urmei, e bine sa-ti incante si ochiul, ca nu degeaba ai dat o caruta de bani pe masina. Am intalnit si oameni care-si luau masini ... mai mult pentru cei care-i vad de pe trotuar, dar sunt care-si iau si pentru a se simti EI bine, de a se bucura EI de masina.
    Sunt multe de spus...
    Sunt oameni si oameni, gusturi si gusturi, optiuni si optiuni...
    Daca ai vreo 60.000 de E,...ti-o iei exact asa cum vrei tu,...daca nu,...mai faci compromisuri...
    Multa bafta tuturor, drumuri bune si sarbatori fericite....

Ultima editare: 21 Dec 2010

Distribuie pagina asta