1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie Audi A6 C6 (4F) cu motor DIESEL

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de sorinoco, 11 Noi 2007.

1. razvan333

razvan333 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 2.7 TDI 2006
    Nu stiu nici eu multe, atat pot sa iti spun, omul a luat-o acum 2 ani si in afara de problema cu volanul de asta iarna, altceva nu a avut, doar ulei si filtre;)
    Acum am aruncat un ochi si pe Autovit si oferta la benzinare e slabuta rau:ermm:, ai gasit undeva concret sau esti in cautari?

2. mariobos

mariobos Bronze Member

Locație:
    Lugoj
    Masina:
    AUDI A6 4F-A4 B8 Facelift
    Acuma caut masina...azi am vandut a4-le si sunt in cautari de A6 :)

3. razvan333

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 2.7 TDI 2006
    Am vazut ca ai dat A4-le, ia-o incet nu te grabi, o sa gasesti cam greu un 2.4.
    Multa bafta:)
    PS: poate te orientezi la un 2.7 pana la urma, nu o sa regreti;)

4. sorinA

sorinA 2nd Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    A3 8P Hatchback BSE 1.6i 75kw 2007
  5. razvan333

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 2.7 TDI 2006
    ezact ce spuneam si eu:)...doar ca e mai greu de gasit la noi in tara motorul de 2.4 si masina sa fie si in mintile ei:ermm:

6. mariobos

mariobos Bronze Member

Locație:
    Lugoj
    Masina:
    Am mai gasit dar ba nu are navi mare color ba nu are climatronic cu afisaj sau incalzire in scaune sau le are dar is scumpe...ma intereseaza mai mult fiabilitatea la modelu asta...

7. sorinA

sorinA 2nd Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    Fiabilitatea este extraordinara. Am praf de doua degete pe motor:). Trebuie sa ai grija de ea in sensul de a-i face reviziile la timp cu utilizarea de ulei bun (Castrol Edge - 65 lei/litru; "incap" aproape 7 litri) si consumabile de calitate (Bosch). Pentru manopera recomand Bosch Service. Sunt super meseriasi fata de hotii de la reprezentante. Eu am luat masina din Franta, la 100 mii km si 2 ani vechime (in 2007). In aproape 4 ani de utilizare si 70 000 km pe drumurile patriei, nu am umblat la motor decat o data pe an sa-i schimb uleiul, filtrele si, odata la 50 000 km, bujiile si placutele de frana. Ii mai schimbi cureaua pentru auxiliare, rola si intinzatorul la 120 000 km (aproximativ 500 lei). In rest, nimic. Impozitul este de aproape 800 de lei pe an. Am avut la un moment dat intentia sa deschid un topic special pentru motorul de 2.4 dar cred ca ar fi fost gol sau ne-ar fi crezut "lumea" laudarosi, pentru ca nimeni, din cate stiu eu pe cei cu astfel de motorizare, nu are nicio problema. Motorul este super. Foarte bine echilibrat (6 cilindri in V) si deosebit de silentios. Este motor aspirat (fara turbina si problemele ei) si distributie pe lant. Daca sunt colegi care au avut probleme cu acest motor probabil ca vor interveni si vor spune. Eu il recomand din toate punctele de vedere. Am mai spus-o si o repet. Masina cu o astfel de motorizare este cu 2-3000 de euro fata de un 2.7 tdi (similara ca putere) cu aceleasi dotari. Calculeaza in cat timp se amortizeaza diferenta din consum. Intretinerea este mai ieftina iar fiabilitatea nai buna (citeste topicurile in care sunt prezentate problemele motoarelor diesel). Nu vreau sa continui pentru a nu intra in polemica cu posesorii de diesel. Imi ajung discutiile cu colegii de serviciu pe aceasta tema. Daca mai ai neclaritati, insista cu intrebari.
    P.S. Pentru a te lamuri complet, mergi cu un A6 2.4i, fa ce vrei tu cu ea si mai vorbim.

8. razvan333

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 2.7 TDI 2006
    Si eu il recomad, mi-a placut foarte mult cand am mers cu el si asa cum spunea si sorinA, am remarcat silentiozitatea.
    Problema este ca am aruncat un ochi si pe mobile.de si am vazut ca nemtalaii cer si 20.000 pe un A6 din 2005:tocktock:, nu stiu unde ai putea gasi una buna la pret, la noi in tara sunt foarte rare:uhm:

9. mariobos

mariobos Bronze Member

Locație:
    Lugoj
    Masina:
    Mersi de raspunsuri,nu ma grabesc...e grea alegerea pe care trebuie s-o fac intre 2.0 tdi si 2.4 benzina...

10. mariobos

mariobos Bronze Member

Locație:
    Lugoj
    Masina:
    Spuneti-mi va rog daca se poate monta ulterior la a6 navigatia mare color ca am gasit un a6 full dar nu are navi mare color e doar rosu si as vrea sa stiu daca se poate monta,mersi fain.Cod motor BLB....ce ziceti?

Ultima editare: 20 Apr 2011
  11. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

Se poate monta dar investitia cu piese second te duce undeva catre 1300-1500 euro. Iti trebuie monitor, calculatorul de mmi, modulul can, magazia de cd, modulul de radio ,amplificatorul si rama de la ecran.

12. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    mariobos da se poate dar cu niste costuri aditionale destul de mari asa cum ti-a raspuns si colegul de mai sus. Te rog sa adresezi intrebarile tale legat de navi si alte probleme in topicurile dedicate. Acest topic se refera la altceva si doresc sa respectam acest lucru. Multumesc de intelegere.

O zi buna

13. mariobos

mariobos Bronze Member

Locație:
    Lugoj
    Masina:
    Ok,mersi fain de ajutor.

14. twisted 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 4F, 2.4 V6, 2005
    re

parerea mea e ca mai degraba faci rabat la dotari de genul climatronic care se pot instala pe urma mai usor si mai ieftin decat o navigatie de genul ala care face toti banii in grupul VAG dar la instalare te duce destul de sus :)

15. mariobos

mariobos Bronze Member

Locație:
    Lugoj
    Masina:
    Da,stiu...acuma tot caut de nebun un A6 care sa aibe si navi mare color chiar daca nu are climatronic cu afisaj,sincer asa mi de frica sa dau atatia bani ca nu stiu ce iau :uhm:

16. twisted 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 4F, 2.4 V6, 2005
    parca vazusem cateva pe autovit ... vazusem si pe mobile cateva ... intradevar insa care sa le aiba pe amandoua daca vrei benzina e mai rar :)
    am citit si din spate ... 2.0 tdi-ul pe langa ca e un motor relativ entry level pentru A6 mi se pare ca se chinuie si din chinul lui iese cam zgomotos si prea muncit ...
    cu stiutul ce iei ... o verificare la reprezentanta plus o verificare la auto test-ul din autovit ar trebui sa-ti dea o parere buna despre ce iei :)

17. razvan333

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 2.7 TDI 2006
    Nu te grabi, mai cauta...si uita de motorul BLB:shrug:

18. mariusel86 4th Gear Member

Locație:
    tg-jiu
    Masina:
    audi a6 2.0tdi 2005
    eu am 2.0tdi ... daca iti e de ajuns puterea (140cp), vrei taxe mici, consum mic, dupa 80.000km doar consumabile si un bec (acum 180.000)...atunci e ok..cum ti se pare asta ?
    Si nu uita daca vrei A6 accesorizat cu km reali sub 150.000 nu incerca sa dai 12.000 E, atunci chiar vei avea probleme.... acum tu stii ce vrei, dar degeaba nu primesti nimic chiar daca atunci cand te uiti pe autovit gasesti ceva ''ocazii'' ... spor!

Ultima editare de un moderator: 23 Apr 2011
  19. mariobos

mariobos Bronze Member

Locație:
    Lugoj
    Masina:
    Mi-am luat 2.4 v6....negru..chiar ati avut dreptate cu motoru asta,foarte multumit de el...putere si f silentios imi place la nebunie motoru !!!! Ma bucur tare mult ca am gasit 2.4,masina e f intretinuta,,unic proprietar nu bate nu scartaie nu vopsita sau lovita,stare f buna interior exterior, an 2005...nu are navi mare si climatronic cu afisaj dar le-am cumparat si pe astea deja numai ca, cu climatronicu cei de la audi timisoara zic ca nu merge schimbat si deastea...am sunat la audi bucuresti de curiozitate si mi-au zis ca merge schimbat si ca au facut si ei...daca ma poate ajuta cineva din zona mea i-as fi f recunoscator.Mersi de sfaturi la toata lumea !!! F multumit de masina mai ales de motor,sper sa fie cu noroc :)

20. sorinA

sorinA 2nd Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    Din cate am auzit, mai nou, climatronicul se poate inlocui si fara sprijinul celor de la reprezentanta. Oricum, cu siguranta, nu trebuie facute modificari; trebuie scoasa doar protectia. Atat. Incearca la o alta reprezentanta in zona ta in cazul in care nu gasesti pe forum un coleg care sa stie/poata scoate protectia. In alta ordine de idei, felicitari pentru masina. Bine ai venit in miniclubul 2.4i. Este un motor de exceptie care te va satisface din ce in ce mai mult pe masura ce vei acumula km cu el, in tot felul de situatii. Imi poti spune numarul de km si pretul? Am un prieten care cauta de 1 an aproape un A6 cu motorul asta, iar preturile la care le-a gasit au fost destul de mari.

Distribuie pagina asta