1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie Audi A6 C6 (4F) cu motor DIESEL

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de sorinoco, 11 Noi 2007.

1. bogdan.solga Guest

Multumesc mult pentru ajutor si imi cer scuze de deschiderea topic-ului inainte de a verifica existenta unuia deja existent. Nu se va mai repeta pe viitor.

O zi buna! :)

Ultima editare de un moderator: 18 Aug 2011
  2. auuudi Guest

Am si eu o intrebare: se merita scaunele s-line?

Daca o masina nu le are, se pot pune dupa? Comanda noi, sau gasi sh? Daca da, cam la ce preturi?

3. wolfenstein 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW F11 525xd 2013
    Din punctul meu de vedere, se merita; mai ales daca esti inalt si de obicei nu iti gasesti usor locul intr-un scaun de masina.
    Ce au in plus - reglaj separat pt sezut, prelungire reglabila pt sezut, sprijin lateral mai bun.
    Eu mi-am pus dupa ce am luat masina - au costat 500 euro (piele alcantara, stare buna, fara incalzire), si am vandut setul initial cu 400 euro (piele vienna, stare foarte buna, incalzite, dar am vrut sa le dau repede, ca nu aveam unde sa le tin).
    Schimbarea se face usor, dureaza maxim 2h. Atentie la banchetele spate, sa fie de acelasi tip (trebuie adaptari sa montezi banchete nerabatabile daca masina a avut initial rabatabile, si invers).

4. Angelo

Angelo Junior Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    A4 `95 /A6 2002 1.9 TDI/A6 2005 2.7 quattro automat
    Audi 2.7 quattro automata - in oras mers relax 11% ,inafara 8%,mers sportiv 13-15.

5. DANUTZ

DANUTZ 1st Gear Member

Locație:
    BUZAU
    Masina:
    A6,3.0,2008
    am avut 2.o tdi, nu recomand la nimeni,trepidatii ax came, mananca ulei cu cat bagi piciorul in ea cu atat consuma mai mult ,scrie si in manualul ei, am un 3,0 tdi in oras daca nu bag piciorul in ea am consum de 8-9 l/100, in afara la 130km/h am consum si de 6,5l/100, atunci merita 2.0l, da merita poate la impozit(temopar)

6. haryhary

haryhary Bronze Member

Locație:
    Buftea
    Masina:
    Audi 6 3.0 tdi 2005, Motor BMK
    nu cred in veci ...la 130 consum de 6,5 doar in vise la fel si consumul in oras de 8,9. am si eu 3.0 si stiu exact cu ce se mananca motorul asta

7. DANUTZ

DANUTZ 1st Gear Member

Locație:
    BUZAU
    Masina:
    A6,3.0,2008
    OK, vezi ca nu e joaca, punem un pariu zdravan ca sa simtim si iti demonstrez.
    aproape in fiecare zi fac 80 km. 20km. in oras 60 afara , consum mediu 8,5l./100,
    am A6 tiptronic 2008, s-ar putea sa nu ma crezi, al tau e 2005, pune motorina topeuro5,schimba filtrele la 25000km. , am ulei de motor MOTUL !

8. haryhary

haryhary Bronze Member

Locație:
    Buftea
    Masina:
    Audi 6 3.0 tdi 2005, Motor BMK
    deci cred ca discutia poate ajunge in derizoriu si nu e cazul...am injectoare noi...functioneaza perfect, schimbat de 1 luna cosumabilele, ulei specific Motul, motorina Moleuro5. Ce altceva mai trebuie? Testat masina in multe conditii de mers, oras sub 11,5-12 si afara la 140/h 8,1-8,3. Cred ca de acelasi consum "se bucura" si majoritatea membrilor forumului ce au motor de 3.0. Ca faci tu 20km.in oras si 60 afara cu 8,5 te cred dar ceea ce ai scris mai sus mai usureanu... cu tot cu An 2008...e un motor de 3 litri totusi

Ultima editare: 31 Aug 2011
  9. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

In primul rand la majoritatea A6 computerul de bord arata consumul cu cel putin 15%-20% mai putin decat realul consumat.

Poate sa consume 9 in oras seara sau intr-un oras mic fara semafoare si fara trafic infernal, gen Bucuresti, Timisoara.
    Consumul de 6.5 afara se poate dar fara sa depasesti viteza de 90-100 km/h si sa mergi constant, gen autostrada.

In Arad ziua in aglomeratie consumul real ii undeva la 12.5 iar afara pe national mers linistit cu viteze de pana la 130 consuma c-am 7.5 .

Cum o zis si colegul mai sus, discutia asta o putem duce la nesfarsit.

10. Zuzg7 5th Gear Member

Locație:
    Tămași
    Masina:
    A5 Cabrio 3.0 Tdi MB R350 Cdi
    Pe mine ma amuza cand cineva isi ia motor de 3.0tdi si merge in regim de matiz - nu trebuie sa mergi cu 240 constant doar ca ai 3.0 insa reprizele clar sunt altele din diverse motive : ca poate masina , ca sa scapi de unul care te incomodeaza , etc .
    Ca sa raman ontopic : personal cu a6 2.0 tdi ( masina de firma ) consumul mixt care am reusit sa il scot Bucuresti - Corbeanca a fost de 8.2 ; la cel personal de 3.0 tdi consumul mixt e de 10.2 - acestea sunt cifrele afisate pe bord ( plecat de pe Dorobanti - arcul de triumf - otopeni -corbeanca ; marea majoritate a drumului fiind in regim de exterior ).
    Oi fi nimerit eu doua masina proaste....

11. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    Detin un A6 2.7 TDI MT
    Masina are 140000 km si pana acum am schimbat doar o bucsa si un brat
    Schimburile le fac La 10000 km
    Masina de foarte multi km merge intr-un regim destul de sportiv,avand unele modificari facute
    Ce probleme ar mai fii:
    1. La mers foarte sportiv imi patineaza putin ambreajul cand schimb din 3-4 si 4-5
    Si ar Mai fi o problema la o supapa de la clima,cand sunt calduri prea mari afara AC-ul nu Mai face fata..incepe sa bage aer cald doar prin 2 aeresitoare,de multe ori oscileaza

12. Zuzg7 5th Gear Member

Locație:
    Tămași
    Masina:
  13. audi_a6_2006 1st Gear Member

Locație:
    mm
    Masina:
    audi a6 2.0 tdi s-line
    Salut

Sunt posesorul unui A6 2.0 tdi s-line si iti recomand sa nu iti iei 2.0.
    Parerea mea, l-anm achizitionat acum un an si cateva luni avea 89.000 km , in fine akum are undeva la 125.000 si sunt total dezamagit de acest motor, incepand de la consumul de ulei , probleme cu turbo , egr , toti dracii de senzori plus mai nou a inceput sa imi arunce ulei pe la buson.
    Reviziile facute la reprezentanta si km reali verificati in reprezentanta in germania de unde a fost achizitionata. Poate asa am avut norocul eu.... sau poate e si mersul meu f sportiv...
    Si mai imi zicea un prieten ce are un parc de dezmembri ca vinde injectoare pt 2.0 de la audi in prostie.

14. Skywalker

Skywalker Silver Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Renault Grand Scenic 1.9dCi
    Sfat motorizari 2.0 TDI PD DPF 140cp
    Care dintre acestea, inteleg ca sunt vreo 5, sunt mai fiabile. An fabricatie 2005-2006.
    Masina "ochita" A6 2.0 TDI berlina (CV manuala)
    Multumesc anticipat!
    Respect, Cosmin

15. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Pe A6 C6 sunt doar vreo 4 coduri de motor pentru echipare 2.0 TDI: BRE, BLB, BNA, BRF

Motorizarile sunt fiabile si fiecare cu problemele lor. S-a discutat in numerose topicuri pe acest forum despre motorizarea 2.0 TDI. Bafta la achizitie.

16. TDR

TDR 5th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A6 40 TDI Quattro 2019
    pai BRE parca a fost facut pana pe finalul lui 2006 apoi BRE parerea mea e sa cauti un BRE e mai ok fiind a 2-a generatie..BLB au mai multe probleme

17. edwardmihail

edwardmihail 3rd Gear Member

Locație:
    braila
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8 FWD
    ce bine ar fii fost sa mai fie impozitul asa mic ca in 2009 !!

ce bine ar fii fost sa mai fie impozitul asa mic ca in 2009 !!:shutup2::huh:
    doar ca acum e undeva la 2350 lei daca nu ma insel pe persoana fizica la motorul de 3 litri diesel si nu mai pui ca o baga la categoria lux:blahblah1::blahblah1:

18. adrian73ran

adrian73ran 3rd Gear Member

Locație:
    Gura Humorului
    Masina:
    A6 2.0 TDI - 2011 și a6 2.0 TDI - 2005
    eu nu pot intelege cum colegul nostru zuzg7 a reusit asa performanta deosebita, o diferenta de 2 litri, la consum intre 2.0 tdi si 3.0 tdi. Sa scoti un consum mixt (mare majoritate in exterior de 8.2) mie practic mi se pare interesant - probabil a rupt masina in 2 sau si-a lasat cauciucurile pe asfalt mereu. Eu am mixt 6.8 cam 40% oras aglomerat iar rest exterior si nu mers babaeste. Mers babeste am reusit 4.3% (o fi foarte proasta masina mea :)) ). dar sa faci comparatie si sa afirmi ca 3.0 tdi a reusit mixt 10.2 in aceleasi conditii :(((( eu nu pot crede asta (poate nu avea toti cilindrii pusi la treaba si ...).
    Fara suparare dar si in carte sunt diferente sensibile la cifrele de consum intre cele doua motorizari.
    Acum probleme are orice masina, eu unul am peste 150k facuti cu ea (2.0 tdi) si am schimbat egr - vina mea ca nu stiam ca se poate curata si e indicat sa o faci, volanta (trebuia ca s-a spart si mi-a blocat motorul) si kit ambreiaj ca daca tot am demontat ....
    In rest recomand motorul BLB, injectoare ok si nu scumpe :)))
    Performante decente, masina de familie eleganta - nu sperii copiii cand iesi la plimbare (deci incarcata) iar cand esti singur stie sa mearga (pe autostrada in extern am trecut de 230 km, nu-i rapida ca 3.0 dar stie sa mearga daca vrei).
    Daca nu ai in ce baga banii, probabil merita impozite de 30mil platite sa ai masina in fata locuintei.
    Eu prefer sa-i folosesc pe motorina, si altele.
    Pentru ce sa-i dau statului? Ce primesc in schimb? socuri in telescoape si altele.
    E ok 3.0 dar unde-l utilizezi pentru a plati acel impozit astronomic spun eu.
    Edward are dreptate, motorul face diferenta intre lux si altceva? Doar in final este aceeasi masina. Sunt dotari de lux si pe 2.0 tdi, sau pe benzinare.
    Totusi traim in ROMANIA si asta ne mananca tot timpul si toti nervii.

19. wolfenstein 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW F11 525xd 2013
    diferenta de consum intre 2.0 si 3.0 e surprinzator de mica (aproximativ 2l in medie in urban si 1-1.5l in afara la mers normal, in conditiile in care pe 3.0 ai automata si quattro); s-a tot discutat pe forum despre asta; principalul motiv in opinia mea - greutatea mare a masinii.
    doar in conditii de trafic foarte aglomerat diferenta creste la 3-4l; sau daca mergi in modul sport cu 3.0 si nu cobori sub 2500 de ture :)

20. Zuzg7 5th Gear Member

Locație:
    Tămași
    Masina:
    Lasand la o parte tonul ironic ( nu este intentia mea sa intru in polemici pe net ) , eu am impartasit din experienta personala - in aceeasi idee fosta masina A4 1.9 tdi ( turbo mai mare de 131 hp + soft ) , imi consuma sensibil egal cu a6 2.0 tdi - undeva pe la 7.8 pe acelasi traseu .
    Asa cum spuneam si in posturile anterioare , in fata evidentei discrepante de valori consum cu alti useri , ma impac cu ideea ca nimeresc eu doar masini proaste .

Distribuie pagina asta