1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie Audi A6 C6 (4F) cu motor DIESEL

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de sorinoco, 11 Noi 2007.

1. cosmyin2004 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6, 2.7 TDI Multitronic, 2006
    masina mea nu e quattro e doar 2.7... astea au fost consumurile. s-a mers in coloana. nu zic ca este un reper ce am scris eu.
    cand am cumparat masina am fost Timisoara severin cu 8,3 consum... de atunci am mai fost cu 7% si chiar 6%

P.S.
    3.0 nu are cutie multitronic...pt ca are quattro. pe quattro nu este multitronic
    astia de la audi oricum fac acele valori in anumite conditii, mi se pare ca scrie in carte. mie in Drobeta Tunru Severin oras destul de mic, ziua imi ia 13-14% si nu stau in ambuteiaje si merg normal , fara sportivitate, colegu cu 2.0 mi-a zis ca ii ia 9-11%...probabil si din cauza ca orasul e mic si distantele parcurse sunt destul de mici.

Ultima editare: 20 Oct 2011
  2. adrian73ran

adrian73ran 3rd Gear Member

Locație:
    Gura Humorului
    Masina:
    A6 2.0 TDI - 2011 și a6 2.0 TDI - 2005
    eu am gasit datele alea, acum motorizari sunt destule, cu integrala, fara, automata, manuala...
    cred ce-mi spui tu acum cu valorile 13-14% in localitate, mie in Iasi, la aglomeratie urca in 10% iar in conditii de trafic lejer fac si 6.4 - 6.6%, acelasi traseu facut dimineata si seara - zilnic.
    pe drum lung: RO - IT, mers fara menajamente (chiar si peste 230 :))) in anumite portiuni), am avut medie de 6.8. Au fost destule zone in care sub 180 nu am coborat. Pe distante scurte (cateva zeci de km), mers extrem de sportiv pentru 2.0 am reusit valori de 7.9. Mentionez ca nu opresc compresorul de clima deloc, sta mereu pe auto :)))
    Acum, fiecare-si lauda sau critica ceea ce are, fiecare masina are plusuri si minusuri, impozite, consumuri, consumabile....dar in fond fiecare si-a ales ceea ce a putut sau si-a permis, dar asta nu inseamna ca exista alte probleme, exista doar NOROC la seconduri...

3. myh21ro 2nd Gear Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A6 2016 2.0 TDI
    peste 230 km/h zici? Inseamna ca ai chip tunning sau nu iti indica corect sau varianta cea mai urata minti.

4. dumy 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6, 2.0 TDI, 2007 + Wilkinson Sword QUATTRO
    Pai din exemplul tau chiar si producatorul da tot diferenta de 300gr/100km extraurban, de la 4.9 la 5.2. Ce conteaza cateva zecimale? Astfel de diferente le scoti si din stilul de mers, desi mergi la comun. Unul are mania sa apese mai tare, altul vine din urma mai lin.
    Ala care merge in fata e posibil sa faca economie, ca uneori il asteapta pe cel din urma sa vina, si sta cu motorul oprit. Sau poate sa consume mai mult, avand un stil mai agresiv decat cel care vine mai lent.
    ETC, ETC, scenarii se pot face gramada, ce sens are sa te cramponezi la cateva zecimi de litru?
    Tot in acest topic sau intr-unul similar, erau unii care sustineau cu multa mandrie ca motorizarea lor 3.0 consuma mai putin in afara decat cea 2.0. De ce sa strici placerea omului, lasa-i sa creada ce vor. :)

5. adrian73ran

Locație:
    Gura Humorului
    Masina:
    intotdeauna cel ce vine in spate consuma mai mult, trebuie sa-si adapteze stilul de mers in functie de ce are in fata.
    ai punctat foarte bine cele 300 gr din datele tehnice ( si eu am afirmat ca poate audi nu stie sa-si faca cartile tehnice:)) ) si chiar si mai bine exemplul cu 3.0 care consuma mai putin decat 2.0
    intamplarea face ca am prieten cu 3.0 si comparatiile se vad efectiv :)))
    oricum cine face afirmatii interesante sa faca un simplu test, la un 2.0 la orele de mers ce consum are in programul 2 si la fel la oricare alta 2.7 sau 3.0, ca oricum vor fi pareri si acolo dar se reflecta mai bine realitatea ....
    drive safe fratilor ca poate vine iarna si .... uneori e nevoie de mult mai multa atentie.

6. razvan333

razvan333 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 2.7 TDI 2006
    cosmyin2004 Cosumurile la 2.7 sunt corecte, aproape ca la mine: 2.7 - 2006 fara quattro, multitronic, consuma in Bucuresti 13.5%, iar in afara localitatii la o medie de 90-100 km/h, 7.3-7.5%:yes:

Ultima editare de un moderator: 24 Oct 2011
  7. smailmiami

smailmiami 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI 2008
    Fir-ar ale naibii de consumuri ... Eu nu pricep cum poate consuma 2.7-le doar 13.5 in Bucuresti nici batut ...

2.0 cu manuala - urban/extraurban - 10.5/6.5-6.8. La 90 la ora cu CC am obtinut si 5, dar unde poti merge asa ?
    2.7 cu automata si quatro - urban/extraurban - 14/8

In ambele cazuri se merge frumos cu masina, nu prea le omoram, nici eu, nici fratele meu. Partea frumoasa este ca la urban vorbim de Craiova, deci cum se poate obtine doar 13.5 in Bucuresti cand frate-meu obtine 14 in Craiova este mare mirare. Ambele masini au schimburi de ulei si filtre cum scrie la carte.

8. razvan333

razvan333 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 2.7 TDI 2006
    Se poate...am precizat...fara quattro...la quattro in Bucuresti mai pui vreo 2 litri.

9. cosmyin2004 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6, 2.7 TDI Multitronic, 2006
    smailmiami am fost acum 3 zile in Bucuresti si am ramas uimit ca am scos consum mai mic ca in Severin. Mi-a luat 13%. probabil ca fiind distantele parcurse mai lungi, nu atatea opriri dese, ca intr-un oras mic.
    iar pe drum Bucuresti-Severin 6,9%, drumul a fost destul de liber, mai ales atostrada unde am scos media de viteza 130km/h

Ultima editare de un moderator: 31 Oct 2011
  10. adrian73ran

Locație:
    Gura Humorului
    Masina:
    myh21ro intamplarea face ca eu nu mint (nu am ce castiga din minciuni) si nici nu cred ca masina mea arata aiurea viteza, e drept ca peste 210 creste greu, dar autostrada poate sa te „ajute„, mai pune si ecartul bordului.
    Eu am trecut de 230 pe bord si sunt doar cei 140 de caluti (poate nu chiar toti vii :)) ). oricum nu sunt singurul cu 2.0 tdi care vorbeste de viteza asta, poti studia si singur pe youtube.
    Daca din intamplare voi primi vreo poza pe autostrada cu viteza aia o sa o pun si aici, pentru ca am incetat de mult timp sa mai filmez bordul si drumul. Sunt convins ca si 2.7-le tau stie sa mearga dar cred ca nu l-ai alergat...
    cosmyn vorbeste de un consum real din ceea ce descrie, sunt comparatii pe care si eu le-am facut.

Ultima editare de un moderator: 31 Oct 2011
  11. myh21ro 2nd Gear Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A6 2016 2.0 TDI
    Daca nu minti atunci A6 2.0 tdi e o masina care chiar merita cumparata in detrimentul a 2.7 3.0 unde impozitul e cam de 10 ori mai mare.
    Nu intelege ca 2.0 nu e o masina buna, e o masina ok. Am prieteni buni care au motorul de 2.0 de ceva ani buni si stiu ce performante are motorul ca de aceea nu l-am cumparat.
    Daca ai considerat ca te-am jignit cand am spus ca minti atunci imi cer scuze, dar imi mentin punctul de vedere cel putin in ceea ce priveste partea cu chip sau bord.
    A...ca uitam...nu merg incet, dar recunosc nu ma laud cu viteze medii zilnice de peste 130. Cum ti-am raspuns si la mesajul pe privat caruia sincer nu prea i-am vazut rostul dar ma rog...mai mult de 220 nu am incercat in Romania ca nu am drumuri ok, si asta o singura data cand ma scotea din sarite un idiot.
    Mult succes si drumuri bune fara radare.

Ultima editare de un moderator: 1 Noi 2011
  12. haryhary

haryhary Bronze Member

Locație:
    Buftea
    Masina:
    Audi 6 3.0 tdi 2005, Motor BMK
    bai frate...citesc si ma minunez cum fiecare isi lauda masinile si mai ales consumurile obtinute. s-au expus idei pro si contra 2.0 vs. 2.7 si 3.0. cred ca e clar ptr. toata lumea care sunt + si-. personal nici daca platesc impozit dublu mitocanilor astia si daca ar fi sa platesc dublu la cosumul de motorina (ceea ce nu e cazul) in ruptul capului nu m-as impovara cu motorul 2.0. nici in privinta performantelor dar mai ales al FIABILITATII.

13. Cipyz 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6, 2.7, 2008
    Are cineva Audi A6 2009 facelift 2.0l 170 cai??

Vreau sa imi iau aceasta masina si am nevoie de niste pareri referitor la motor, etc.

Cum difera fata de cel de 140 cai putin controversat?

14. adrian73ran

Locație:
    Gura Humorului
    Masina:
    Nu laud sub nici o forma motorul de 2.0 tdi in detrimentul altor motoare. motorul de 2.0 tdi este hulit de unii dar fara motiv - parerea mea. Eu am spus in multe randuri ca personal consider decent acest motor, performante vs taxe si altele.
    Ca fiabilitate nu cred ca este sub celelalte (injectoare au toate, chiulase la fel, deci...), sunt coduri de motor cu un tip de probleme, altele cu alt tip, deci ...
    Cat priveste eu totusi nu vreau sa arunc banii celor ce gandesc sa castige prin astfel de metode, vezi taxe imense pentru nimicuri. Nu ofera macar drumuri pe care sa nu-ti distrugi masina, deci de 38-40 mil vechi impozit pun motorina si-mi fac ce vreau intr-un an.
    Despre fiabilitate va spun ca am prieteni care circula cu simbolul de motor aprins la 3.0 si ba sunt injectoarele ba chiulasele, deci...probleme peste tot. Daca ar fi probleme de fiabilitate nu cred ca inginerii de la audi ar fi rezolvat acest lucru prin scoaterea din fabricatie a acestui motoras, se pare insa ca este scos cel de 2.7 (despre asta s-a mai scris).
    Cer scuze moderatorilor pentru postul cu viteza, si mentionez ca nu vorbesc despre viteze ilegale, sunt autostrazi unde nu sunt restrictii de viteza.
    In Germania, restrictiile sunt pentru locurile in care este necesar, se pare ca acest lucru este la ”sugestia” producatorilor de automobile deoarece sunt persoane care-si cumpara trotinete pentru calutii si performantele pe care le vor folosite.
    Eu mi-am condus masina pe o astfel de autostrada.
    Nu voi incuraja niciodata lucrurile ilegale.

15. audia6tdi Guest

Locație:
    bd
    Masina:
    momentan in cautare,fara graba
    Si eu sunt curios de acest motor in special ce fel de injectoare sunt pe el:siemens sau bosch?

16. poneiu

poneiu Silver Member

Locație:
    Suedia / Sibiu
    Masina:
    Audi q7 3.0 TDI 272CP
    Audi A6

Salutare!
    As vrea sa achizitionez http://savara.autovit.ro/audi-a6-C20487847.html
    Dar sincer nu stiu ce zic de firma asta SAVARA :-??
    Se merita sa cumpar de la ei sau sa cumpar din DE :d
    Ps:Este firma serioasa sau "fantoma"

17. myh21ro 2nd Gear Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A6 2016 2.0 TDI
    Daca Audi a scos 2.7 ca nu e fiabil si a pastrat 2.0 care e fiabil...atunci ai multe cunostinte in domeniul asta.
    Unde e impozitul 40 de milioane, ca in Romania sigur nu e la 2.7 si la 3.0. Iar daca ai cumparat Audi A6 si te vaiti de un impozit atunci iti sugerez sa vorbesti cu ei poate pot pune si motorul de 1.6 TDI, nu de alta dar pe langa un impozit scazut ai avea si consum mai bun.
    Scuza-mi ironia dar...
    Motorul de 2.0 pastrat acum sa stii ca nu are nici o legatura cu 2.0 ce il ai tu, dar banuiesc ca deja stiai asta.

18. razvanvl

razvanvl 4th Gear Member

Locație:
    Rm.Valcea
    Masina:
    A3 1.6 2003
    Salutare dragi colegi si posesori de Audi.
    De la o vreme ma bate din ce in ce mai tare sa schimb masinuta mea (A3 2003,pe care o iubesc foarte mult) cu fratele ei mai mare A6 C6. Chiar daca nu sunt fan diesel de data aceasta o sa fac un compromis si o sa optez pentru un motor de 2.0 diesel (mie imi este suficient, nu o iau pt raliu sau figuri ci pentru plimbari zilnice). Ca si an de fabricatie 2004-2006.
    Doresc sa aflu si eu cat mai multe detalii despre aceasta masina si acest tip de motorizare (2.0 tdi). La ce anume trebuie sa fiu atent la achizitie ,ce cod motor sa aleg,care are are cele mai putine probleme si nu in ultimul rand care sunt problemele des intalnite?
    Va multumesc!

19. mariobos

mariobos Bronze Member

Locație:
    Lugoj
    Masina:
    AUDI A6 4F-A4 B8 Facelift
    Sal,raspunsu il afli de aici,sunt o gramada de discutii pe tema asta si e imposibil sa nu gasesti ce te intereseaza.Si eu am vrut 2.0 tdi dar cand am vazut cate probleme sunt la el mi-am luat benzinar de care sunt foarte multumit e un motor simplu si fiabil fara turbina si problemele ei si are si distributie pe lant plus multe alte avantaje....Bafta oricum.

20. djboboc 1st Gear Member

Locație:
    constanta
    Masina:
    hyundai i 30 & audi a6 2.7 quattro
    Salutare la toata lumea,
    De ceva vreme ma bate rau gandul sa-mi achizitionez un a6 3.0 quattro. Am un buget de 13-14k. Daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi, idei si modalitati prin care sa fac o alegere buna v-as ramane indatorat. Sunt constient ca orice masina as lua nu are cum sa fie sub 200 mii km.
    Eu cu hyundai`ul meu, luat de noua in 2008 si tinut in garaj un an am deja 160 mii, dar nu asta e problema, ci sa nu aiba dureri la motor, cutie, sau vreun accident care sa afecteze destul de tare masina.
    Am tot urmarit de ceva vreme oferta de pe autovit,i deea este ca stau momentan in Germania si prefer sa o iau de acasa.
    Am avut multe probleme cu turcii si stiu de ce sunt capabili, iar sa o iei dintr-o reprezentanta, la bani buni deja sare cu mult posibilitatile mele, adaugand si un 2500 la inmatriculare.

Ultima editare de un moderator: 11 Noi 2011

Distribuie pagina asta