1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie Audi A6 C6 (4F) cu motor DIESEL

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de sorinoco, 11 Noi 2007.

1. twisted 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 4F, 2.4 V6, 2005
    Daca tii neaparat la piele incearca sa te uiti dupa un interior ca in penultimul anunt postat de tine asta http://www.autovit.ro/audi-a6-C20506200.html eventual si electric. Totodata fixeaza-ti sa ai navigatia mare din prima, e cam pagubos sa te apuci s-o schimbi. Daca mai dai si peste un sistem audio bose ar fi perfect. Nu te incanta la un xenon si/sau senzori parcare, alea sunt relativ mai ieftine de instalat pe urma. Daca gasesti si ceva cu Webasto e brici.

2. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    C20506200 sau C20972254 insa nu stiu cum au reusit ei la km astia cu pretul asta. Tot ce apare pe mobile.de la 90k km dupa 2008 cu motor de 2 litri si automate sunt peste 15k euro net acolo. Ei le vand sub 15k euro aici binenteles cu profit, drum, numere, asigurare, etc. Adica masina a costat max 13200-13500 acolo dupa un calcul rapid. Dupa parerea mea ambele sunt suspecte de min 150k km sau daca km sunt reali atunci accident, airbag lipsa sau alte probleme. E greu sa estimezi ce si cum insa daca masina a fost tinuta numai pe autobahn atunci sansele sa vezi km reali sunt minime pentru ca uzura este minima comparativ cu una care a mers numai urban. Un A6 nu e o masina de angajat ci mai degraba un directoras, manager ceva care de obicei sunt ingrijite fiind masini destul de scumpe la achizitie. Daca a mers pe autobahn atunci sa fi constient ca din 200-210km/h nu a iesit si a vazut kickdown cat cuprinde, insa daca si cum e normal la o firma reviziile sunt facute la timp si la reprezentanta atunci masina ar fi ok chiar si la 150k km. Fiind 2008 masina ar fi trebuit sa iasa de la leasing prin 2011. De obice majoritatea firmelor merg pe 3 ani de leasing in DE. Asta inseamna ca daca ultima revizie la Audi este pe la 80-85k in 2011 km reali sunt pe aproape insa asta e doar o afirmatie oarba bazata doar pe presupus. Un lucru tine minte, nu exista masini bune pe bani putini...

Eu iti recomand test numai la Audi. Din cate stiu e pana in 200 ron.

3. bogdan85

bogdan85 2nd Gear Member

Locație:
    vaslui
    Masina:
    audi,a4,1.9
    nu sunt genul sa mai fac modificari la optiuni la o masina dupa ce o cumpar ! De obicei iau ce imi place si mai mult de niste geamuri fumurii nu am modificat niciodata.Caut destul timp sa gasesc ce vreau exact si asa cam ramane.

Cat despre verificarile pe la reprezentanta,in ultimul timp dupa cate am tot citit nu mai sunt asa de sigure plus ca de obicei ca sa verifici o masina trebuie in prealabil sa faci programare cu n zile,sa te duci cu omul sa vezi care-i treaba,nu e chiar asa de simplu.Stiu ca e ideala o verificare la reprez,insa cel mai bine sa o duci macar la un service autorizat si sa te mai pricepi si tu sa le excluzi din prima pe alea care nu merita duse.De multe ori insa apare subiectivismul si nu prea mai observi unele defecte din pacate :-s Am patit asa la vechiul A6 din pacate,nu stiu cum nu am putut vedea multe lucruri la el :(

4. myh21ro 2nd Gear Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A6 2016 2.0 TDI
    Decat sa te uiti pe Autovit si sa te imbeti cu apa rece mai bine uite-te pe mobile, impune-ti o lista de optiuni pe care sa le aibe masina, si daca vrei ceva bun, ia ceva cat mai NOU!
    P.S. Cele cu piele pe care le-ai aratat mai devreme aveau piele pusa AM, nu din fabrica. Parca niciuna nu avea centura culoarea pielii daca nu ma insel.

Sorin Tofan apreciază asta.
  5. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Mda, cum crezi tu ca e mai bine cu verificarea. Cu siguranta nu stau cu bratele deschise cei de la Audi sa te astepte si mi se pare normal sa faci programare in prealabil. Pana la urma daca nici cu cei de la Audi nu esti sigur ce mai ramane? Daca esti cunoscator asa cum ai zis tu cat de cat nu are rost sa o mai bagi la test insa 90% din soferi nici nu au auzit de debitmetru. Vad ca deja ai un Audi sau ai avut si sti in mare cam cum e treaba. Mare atentie la cutie! Daca nu schimba lin si are rateuri in kickdown fugi rapid de acolo. Multitronicul e f pretentios ca de altfel ca orice cutie automata daca nu e servisata la timp. Normal la 60k km se schimba uleiul si filtrul. Tinand cont de faptul ca masina e destul de grea pentru puterea si cuplul motor din dotare cutia munceste ceva mai mult in cazul asta. Incearca sa mergi si subturat cu ea si in momentul cand cutia vrea sa schimbe inferioara dai putina pedala si vezi cum se descurca cand o incurci putin.

6. bogdan85

bogdan85 2nd Gear Member

Locație:
    vaslui
    Masina:
    audi,a4,1.9
    @myh21ro
    Sincer nu pot spune ca ma pricep la audi si de asta mai cer ajutor.E cam greu sa imi dau seama care din piele e originala si care e pusa dupa.Cum as putea sti asa cv ?
    @all
    Referitor la ce a spus myh21ro, e adevarat cu centurile? Adica de ex daca masina are pielea bej ce culoare treb la centuri? La piele mustar cum sa fie centurile ? Ca as vrea sa stiu cum sa exclud din start masinile care au potential sa fi fost busite(odata ce au altfel de centuri,e clar ca au fost schimbate si nu am nevoie de motive gen : le-a taiat din greseala un copil si le-am schimbat,pt ca 99% din cazuri e vorba de masina busita,airbaguri lipsa si altele). Cea mai mare buba la o masina pt mine ar fi sa nu fi fost busita si sa nu imi dau seama (am patit la vechiul a6 din pacate),dar din astfel de lucruri inveti

Ultima editare de un moderator: 26 Ian 2012
  7. myh21ro 2nd Gear Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A6 2016 2.0 TDI
  8. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Da, are dreptate colegul ...

9. bogdan85

bogdan85 2nd Gear Member

Locație:
    vaslui
    Masina:
    audi,a4,1.9
    am vazut centurile pe exemplul ala, deci e clar ca nu e din fabrica:ori pielea pusa AM ori centurile inlocuite pentru ca au fost trantite. :)
    Nici nu mai stii ce sa cumperi, jale maxima peste tot. Rar se mai gaseste o masina buna in tara asta din pacate,numai hoti sau ghinionisti ,cum am fost si eu (pot fi numit hot pentru ca am luat o masina fara airbaguri fara sa imi dau seama, am bagat ceva bani in ea si am vandut-o mai apoi, pierzand ~2k la ea !!!). Sau pot fi numit prost, ca mai apoi hot fortat. :(
    Cred ca cel mai bine ar fi sa stau pana prin luna iunie (la sfarsit de luna mai am nunta) si apoi sa merg in Germania sa aduc ceva, sunt complet dezamagit de piata din Romania !

10. twisted 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 4F, 2.4 V6, 2005
    E sigura treaba cu centura in culoarea tapiteriei ? pentru ca am o cunostinta care si-a adus un A6 din Germania de devreme ceva gen 45-50 de mii si la tapiterie de piele maro inchis avea centuri negre si nu aparea la audi cu vreo busitura. Nu dau cu parul doar intreb :)

11. t_qua77ro Banned

Locație:
    1
    Masina:
    2
    Nu cred ca trebuie luata de buna treaba cu centura.
    Pe langa faptul ca centura ar putea fi neagra/in culoarea tapiteriei, in functie de anul de fabricatie sau de anumite dotari, ar trebui luata in calcul si posibilitatea sa fi fost schimbate scaunele cu unele sport/piele bej, fara a se mai preocupa si de centuri (care putem presupune ca sunt cele de fabrica). Sau la fel de probabil, sa fi fost retapitate scaunele cu piele bej (din fabrica posibil negre), si bineinteles nu s-a mai umblat la centuri, ramannd cele (negre) din fabrica.
    Nu as renunta la o masina care aparent in place in poze, doar pentru faptul asta, mai ales pana nu m-as documenta bine bine, cu argumente si date clare.
    Acum, ca din ele, or fi si pocnite, e partea a doua :)

Ultima editare: 26 Ian 2012
  12. bogdan85

bogdan85 2nd Gear Member

Locație:
    vaslui
    Masina:
    audi,a4,1.9
    eu mi-am zis parerea subiectiv,ca am cumparat masina cu altfel de centuri si masina era fara airbaguri :(

13. rac

rac Silver Member

Locație:
    braila
    Masina:
    audi a4 b8
    Au iesit de pe poarta fabricii, a6 cu interioare de piele de diferite culori cu centurile negre!
    Doar acelea care au si plasticele de la scaune in culoarea pielii ,au si centurile aceias culoare

Ultima editare: 26 Ian 2012
    fanulaudi apreciază asta.
  14. bogdan85

bogdan85 2nd Gear Member

Locație:
    vaslui
    Masina:
    audi,a4,1.9
    Sa pun si eu o intrebare de Noob:D
    Motorul de 2.0 dp A6 e acelasi de pe A4 de 2.0 ? Costurile de intretinere intre A4 2.0 si A6 2.0 sunt mult mai mare in "favoarea" lui A6 sau sunt la fel ? Avand in vedere ca ar fi acelasi motor,daca e ...
    A6 de 3.0 e destul de greu de intretinut,de asta zic,poate zic eu eronat.E mai scump de intretinut un 3.0 decat 2.0 pe a6 ?

15. sante

sante Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    a6,2.0 tdi, BLB, 2005
    e același motor. 3,8 l de ulei filtrele pe MANN costă cam așa:
    -ulei: 25 lei;
    -motorină: 75 lei;
    -motor: 65 lei;
    -iar cel de polen (sunt două) pe carbon este cam 125 lei.
    Cel de polen și la motor le poți schimba singur.
    Deci ca și costuri mașina este foarte OK.

16. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Da, numai ca pe A4 trage mai bine ...:). Pe A6 e cam lenes mai ales pe multitronic. Si parca mai zgomotos ca la A4. Eu unul al lua minim 2.7 litri sau facelift de 2 litri cu 170cp macar pentru A6.

17. sante

sante Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    a6,2.0 tdi, BLB, 2005
    eu am 2.0 resoftat și acuma trage super.
    iar la zgomot nu pot să zic că e zgomotos. oricum e diesel.
    pe autostradă la 140 nu se aude nimica

18. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Mda, despre treaba cu resoftatul nu sunt fan, cum zicea si colegul bogdan85 masina ramane asa cum e stock. Cat despre zgomot nu ma refeream neaparat la zgomotul din habitaclu in mers ci cand stai langa masina.

Daca i-as face soft atunci as merge pe facelift de 170cp. Cu soft ajunge in jur de 190cp la un pret mic zic eu de 300 euro fapt care eclipseaza motorul de 2.7. Putere similara si impozit de 2 litri. Insa tot cel de 3 litri ramane dupa parerea mea cireasa suprema. Cel mai reusit motor, cuplu bun si la 60km/h si 160km/h. La consum sare cu 2-3 litri peste motorul de 2 litri dar face toti banii. Sa nu mai zic sunetul de V6 diesel e demential, cum de altfel e si in cazul BMW si Mercedes.

Insa daca ai bani de A6 facelift poate ai putea sa te mai uiti la Lexus GS450h care din 2007-2008 se invarte tot pe acolo. Taxa pe poluare e 0 fiind hibrid iar consumul urban nu sare de 12-13%. Optiunile si confortul nu se pot compara cu un A6. E adevarat ca impozitul e putin mai mare fiind motor de 3.5 benzinar dar si feelingul si pedala sunt total diferite fata de un diesel. Este printre singurele masini japoneze care se fabrica exclusiv in Japonia, nu Tucia ca Toyota sau Nissan. In fine am deviat putin din topic si cer scuze daca v-am plictisit.

19. bogdan85

bogdan85 2nd Gear Member

Locație:
    vaslui
    Masina:
    audi,a4,1.9
    wug stiu ca senzatia e minunata, insa dn pacate am spus mai sus,acum ceva posturi, ca eu fac maxim 10.000 km pe an cu tot cu concedii, lucrez la domiciliu si sunt si cate 3-4 zile pe saptamana uneori cand nu misc masina si deci nu s-ar merita 3.0, cu toate ca stiu ca e demential, l-am avut aproape 2 luni si e de vis.
    Asa ca punand totul cap la cap, nu vreau sa iau motor mai mare de 2,0, avand in vedere ca mai mult merg prin oras si de 2-3 ori pe an in concediu in tara.

La costuri de intretinere intre A4 de 2.0 si A6 nu ma refeream la consumabile, ca nu ma impotmolesc eu aici, altfel mi-as cumpara logan sau altceva. Cum am si spus,i mi place luxul interior din audi si masina ca si marca si tot, avand 4 ani tot audi: A4 + putin A6
    Eu ma refeream mai mult la cheltuieli de genul mai ghinionist: daca e diferenta de exemplu la turbina, injectoare si ce alte nebunii pot aparea. Dar banuiesc ca e mai ieftin nefiind un V6 ca la 3.0 si de asta as inclina foarte mult spre 2.0.
    Credeti-ma ca daca as merge cu masina mai toata ziua cum fac altii sau macar zi de zi, mi-as lua un 3.0 de la prim proprietar, ingrijit si as merge cu el, dar din motivele amintite, nu cred ca se merita.
    Daca e sa il iau putin obosit si sa il pun la punct, cu 2.0 o mai dau la cap insa cu 3.0 e destul de scump.

Ultima editare de un moderator: 27 Ian 2012
    Daniel Florici apreciază asta.
  20. adrian73ran

adrian73ran 3rd Gear Member

Locație:
    Gura Humorului
    Masina:
    A6 2.0 TDI - 2011 și a6 2.0 TDI - 2005
    Sunt total in consens cu bogdan, e drept ca 3.0 este super ca motor pentru a6, dar luam totul in considerare si alegem ceea ce putem intretine si ne putem permite, de asta sunt si facute cu optiuni diferite, motorizari si puteri diferite etc.
    De exemplu exista a6 cu 2.0 tdi cu putere mai mica decat cei 140 caluti, in functie de taxe, etc sunt tari (italia spre exemplu care taxeaza puterea si nu capacitatea cilindrica , motorase mici cu multi caluti :) ), .... deci noi romanii vrem sa fim mai catolici decat papa ( daca ai a6 si nu ai cel putin motor de 2.7 n-ai a6 ci taraboanta...) suntem cam snobi domnilor pentru tara in care traim...dar viata e frumoasa si merita traita cat mai placut.
    Bine punctat bogdane.

Distribuie pagina asta