1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie Audi A6 C6 (4F) cu motor DIESEL

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de sorinoco, 11 Noi 2007.

1. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    bogdan85 deja am inteles opinia ta si te rog rezumate la tiltul acestui topic si incerca sa fii mai succint in idei ca sa intelegem mai bine ce vrei sa spui intr-un timp mai scurt. Nu toata lumea are timp sa citeasca romane. Lasa divagatiile in afara subiectului din titlu pentru ca din acest motiv restul de mesaje a fost sters.

Referitor la puterile motorului: acestea sunt la fel indiferent de tipul masini pe care s-a pus. Ma refer strict la 2.0 TDI de 103 Kw care are 320 Nm. Ti-am corectat si mesajul din topicul despre comparatia dintre 2.0 TDI si 2.7 TDI.

Mai am rugamintea sa folosesti functia Edit data viitoare. Nu mai posta consecutiv. Poti Edita un mesaj timp de 60 minute de cand a fost scris.

Totodata te rog nu mai folosii prescurtari ale cuvintelor pentru ca nu ai voie conform regulamentului. Citeste si respecta regulamentul.

Multumesc de intelegere si bafta in alegerea pe care o vei face.

2. bogdan85

bogdan85 2nd Gear Member

Locație:
    vaslui
    Masina:
    audi,a4,1.9
    scuze,mc ca le-ai sters ca am scris fara sa ma informez foarte bine si apoi de asta am tot revenit ca mai bagam poate si pe altii in ceata.Am sa incerc sa ma abtin de la alte comentarii

3. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu trebuie sa te abtii de la comentarii. :)
    Numai ca trebuie sa le scrii mai clar si nu generaliza. Solicita strict informatii la obiect si la subiect. Da-mi numarul tau de telefon prin PM si iti explic eu mai multe despre tipul de motorizare si diferenta dinre A4 si A6 ca sa intelegi mai bine. Bafta.

4. twisted 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 4F, 2.4 V6, 2005
    @bogdan85, daca tot zici aprox 10 mii pe an, pai in cazul asta de ce nu te uiti tu la un benzinar ? la un rulaj de genul ala iesi mai avantajos si ai sanse mai mari sa gaseti ceva mai ok si mai dotat la un pret mult mai decent, stiuta fiind "fobia" romanilor fata de motoarele pe benzina.
    Consumul nu e cu mult mai mare fata de diesel, iar ca si confort din punctul meu de vedere iese pe plus benzina, iar un v6 aspirat natural cu distributie pe lant e destul de trainic si sunt mult mai putine chestii care ar crapa la el.

5. bogdan85

bogdan85 2nd Gear Member

Locație:
    vaslui
    Masina:
    audi,a4,1.9
    Va spun sincer ca cel mai tare ma tem sa nu iau o masina nasoala,ca am patit-o anul trecut si nu as vrea sa mi se "schimbe" viata iar.Am mers timp de 8-9 zile zi de zi la service si am stat de dimineata pana seara cu ei sa ii dea de cap ca pana la urma ,dupa ce am bagat 1700 euro in ea,sa o vand la pretul cu care am luat-o.
    Revenind,m-ar interesa si un benzinar,nu am ce zice.O sa vreau neaparat cu piele si cutie automata.Dar nu va mai plictisesc de pe acuma caci nu o sa cumpar pana in aprilie sigur masina,is ocupat cu nunta si cu munca pana atunci.Am un ford focus de prin 2008 cu care ma misc acuma,o sa il cedau la parinti pe 1 mai !

6. r_e 1st Gear Member

Locație:
    is
    Masina:
    mercedes e 220
    Fiabilitate a6 170 CP (125 kW)

Salut ,

Dupa ceva experienta cu mercedes e klasse , ma vad nevoit sa revin la audi a6. Pareri despre 170 CP (125 kW) diesel? ms

7. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    bogdan85 ti-a fost sters mesajul pentru aici discutam despre consiliere achizitie Audi NU despre Mercedes. Despre Mercedes cauta sa discuti pe alte forumuri. Pe acest forum sunt interzise cu desavarsire comentariile, topicurile si orice alta discutie de tip Versus cu alta marca de masina.

O noapte buna

8. florin2011 1st Gear Member

Locație:
    sebes
    Masina:
    nu am
    Buna ziua tuturor, doresc sa achizitionez un A6, mai exact aceasta masina: http://www.autovit.ro/audi-a6-C22697109.html

E un 2.0 diesel de 140 cai, 2008, cu automata, 150000 km. Imi puteti spune ce sa caut, eventuale probleme, cum s-ar comporta motorul/cutia in caz de probleme. Voua vi se pare ok?

Multumesc.

9. demian85

demian85 1st Gear Member

Locație:
    italia
    Masina:
    audi a6,an 2008 , 140cp
    salut.ai grija cu masinile,la preturile astea.Eu am cautat toata Germania de la un capat la altul si am gasit ceva asemanator acelasi an aproximativ aceleasi dotari la un pret de 18500,baietii le iau cum le iau si le aranjeaza.

10. valentinageo 1st Gear Member

Locație:
    galati
    Masina:
    a4b7 break 2.0 dsg
    sal

florin2011 Dupa parerea mea diferenta intre un motor de 2000 cc si un motor un pic mai mare este foarte mare dar asta o poti vedea mergand cu 2 masini cu aceste motoare. Exista intotdeauna pareri pro si contra,
    Salutare si gandeste te bine. :jump:

Ultima editare de un moderator: 19 Feb 2012
  11. hro

hro 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.7 quattro, 120 kw model 2006
    Uita-te in semnatura mea. 2.7 ideal, deși acum as vrea 3000.

Ultima editare de un moderator: 19 Feb 2012
  12. florin2011 1st Gear Member

Locație:
    sebes
    Masina:
    nu am
    Eu trec de la un Ford Mondeo cu motor diesel de 1.8,125 Cp, e drept achizitionata noua in 2008, dar cu EXTREM de multe probleme. Azi am condus un Audi A6 identic cu cel din primul meu post si un BMW 520d. E drept ca BMW-ul a fost mult mai sportiv si mai rapid dar cand m-am urcat in Audi, am uitat instant de BMW, nu conduc sportiv, si fata de Ford e mai sprinten. Interiorul si antifonarea la Audi e cu 2 clase peste BMW si 3 clase peste Ford.

Pana saptamana viitoare trebuie sa ma hotarasc. Va tin la curent.

13. bogdan85

bogdan85 2nd Gear Member

Locație:
    vaslui
    Masina:
    audi,a4,1.9
    Succes in alegere!Si eu ma chinui sa iau un A4 sau un A6,sper in maxim 2 luni sa il postez la prezentarea membrilor in locul la vechiul A4:P
    Ne anunti ce ai achizitionat sa vedem si noi si sa ne imparti primele opinii ;)

14. PH3N0M3N 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Ford Puma 17i 16v 125 CP
    Buna seara, stimati forumisti.
    Dupa ce am citit pe net cateva topicuri cu probleme pentru acest model, pentru ca ma gandesc sa schizitionez un Audi A6 2.0 TDI din 2008-2009, preferabil 2009, 170 CP cu facelift, as dori sa va intreb ce probleme ar putea aparea si cum as putea sa verific, inainte de achizitionare, daca masina are probleme sau ar putea avea probleme din cauza uzurii.
    Am vazut ca sunt probleme, majore - cu axa cu came, pompa de injectie, turbina, burduf si minore - relee, inchiderea portbagajului, motoras stergatoare, etc.. pentru modelele e pana in anul 2003
    Aceste probleme mai sunt valabile la motoarele din 2008-2009 ? Daca nu, care ar putea fi?
    Nu ma pricep la diagnoza sau alte programe de acest gen sau utile pentru a afla ceva, asa ca v-as ruga, daca se poate, sa-mi explicati "ca la incepatori"
    Multumesc!

15. brox 1st Gear Member

Locație:
    Bruxelles
    Masina:
    A6, BRF, 2.0TDi, 136CP, CVM, 2006, berlina, gri.
    Salut tuturor pasionatilor de Audi,

Sunt in tratative de a cumpara un A6, expun mai jos detaliile masinii:

- fabricatie 2007
    - motor 2.0 TDI 140CP Cod BRE
    - cutie automata (tiptronic sau multitronic nu stiu) PRNDS+- 1-7 Cod JQL
    - 200.000 km, motorul integral schimbat cu factura de la reprezentanta Audi Bruxelles la 150.000 km (a spart baia de ulei si a mers pana a gripat motorul)
    deci motorul are 50.000 km.

Optiuni:
    E0A = No special edition
    7GG = Emission standard EU4 DPF
    4UE = Air bag for driver and front seat passenger
    6XE = Exterior mirrors: electrically foldable and electrically adjustable/heated
    5SL = Left exterior mirror: aspherical
    5RU = Right exterior mirror: convex (large viewing field)
    1KD = Disc brakes, rear
    J0Z = Battery 520 A (110 Ah)
    1LT = Disc brakes, front
    1BA = Standard suspension/shock absorption
    3FA = Without roof insert (standard roof)
    5TD = Decorative aluminum inserts
    7X1 = Park distance control
    F0A = No special purpose vehicle, standard equipment
    8GV = Alternator 180 A
    0G7 = Tiptronic
    0YF = Weight range 6 installation control only, no requirement forecast
    0JJ = Weight category front axle weight range 9
    TQ0 = 4-cylinder diesel engine 2.0 L unit 03G.D
    3NZ = Rear seat bench unsplit, backrest split folding
    8ED = Bi-functional headlight with gas discharge lamp, for driving on the right
    U2A = Instrument insert with km/h speedometer,radio-controlled clock, tachometer and trip odometer
    X2A = National sales program Belgium
    1N3 = Speed-related variable steering assist (Servotronic)
    2ZQ = Leather trimmed multi-function steering wheel for air bag system
    8Q3 = Automatic headlight-range adjustment dynamic (self-adjusting while driving)
    9Q4 = Multi-function display/on-board computerwith check control
    8Z5 = Not hot country
    D3X = 4-cyl. turbo diesel eng.2.0 L/103 kW 16VTDI with pump-jet injection system base engine: T9G/TB3/TM0/TP0/TC3/TD3/TQ0
    7Q2 = Navigation system with color screen
    C3T = Alloy wheels 7J x 16
    7K0 = Without tire pressure warning light
    4X3 = Side air bag front with curtain air bag
    2K1 = Reinforced bumpers
    3L3 = Manual height adjustment for front seats
    4KC = Side and rear windows in heat-insulatingglass
    3Y0 = Without roll-up sun screen
    4K4 = Radio remote controlled central locking
    5D7 = Carrier frequency 868 MHz without panic button
    1SA = Without additional front underbody guard
    Q1A = Standard front seats
    4GH = Windshield in heat-insulating glass with sunshield

Ultima revizie (ulei+filtre) facuta luna trecuta.

Pret 12.000 eur

Masina arata si merge impecabil, ceea ce nu-mi place este cutia despre care am citit ore in sir pe forum si nu stiu daca este tiptronic sau multitronic (in optiuni apare tiptronic), propietarul a zis ca uleiul in cutie nu l-a schimbat niciodata... nici in cartea de service nu apare inlocuirea uleiului in cutie.
    Masina va rula in Belgia ptr. ca sunt stabilit aici.

Ce cheltuieli credeti ca urmeaza sa am la masina? Ma refer la schimburi importante: curea distributie, ulei cutie etcetc.
    Pana la urma ce tip de cutie este: tip sau multitronic?
    Ce ar trebui sa verific/testez in mod special?

Multumesc in avans.

16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Motorul acesta il am eu pe masina si momentan am ajuns la 82.000 km fara absolut nici o problema (masina a fost cumparata la 0 km). Distributia o faci la 120.000 km deci peste 70.000 km schimbi distributia si implicit trasmisia/accesorii - sau cand se implinesc 6 ani de la schimbarea motorului daca nu aungi la 120.000 km pana atunci.

Referitor la costuri difera in Romania ora de manopera si consumabilele ca pret fata de Belgia si nu se pot compara. Ca si idee sa stii ca intretinerea nu este foarte scumpa - schimb ulei cu toate filtrele cred cate va costa maxim 300 euro in Belgia. Intra 3,8 L de ulei in motor si restul filtrelor costa destul de putin. 4 L de ulei maxim 100 de euro + filtre + manopera = aproximativ pretul spus de mine mai sus. Iti recomand sa mergi la reprezentanta unde vei avea si garantie.

Pentru schimb la cutia automatat nu cunosc amanunte pentru ca eu am cutie manuala.

Schimba uleiul si filtrul la cutie dupa ce o cumperi. Pretul este unul foarte bun. Bafta la achizitie.

Ultima editare: 22 Feb 2012
  17. brox 1st Gear Member

Locație:
    Bruxelles
    Masina:
    A6, BRF, 2.0TDi, 136CP, CVM, 2006, berlina, gri.
    @macristian1 - mersi mult pentru raspunsul tau. Am sa-i fac schimbul ulei si filtru la cutie dar totusi vreau sa aflu de care este... si daca trebuie sa fiu atent la alte aspecte ¨problematice¨ acestui tip de masina.

O zi reusita.

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    In cartea de service sau in portbagaj la roata de rezerva ai un sticker cu toate codurile masini. In partea dreapta sus a stickerului in aceeasi linie cu, codul motorului ai codul cutiei care de obicei incepe cu J, da exact acum am vazut Cod JQL. La reprezentanta afli imediat ce fel de cutie este pe masina ta.

Sau scrie in acest topic http://www.clubaudi.ro/discutii-generale-audi/6026-etka-136.html#post369827 acest cod Cod JQL si colegii care au ETKA iti vor spune ce fel de cutie ai la masina.

Daca toata masina este ''acolo'' si in mintile ei adica nu lovita, ciomagita, etc. ... nu te mai gandi la ce probleme pot apare. Mai devreme sau mai tarziu toti avem probleme, ceva de inlocuit sau mai stiu eu ce. Bafta

19. valentinageo 1st Gear Member

Locație:
    galati
    Masina:
    a4b7 break 2.0 dsg
    Salut.
    Eu te sfatuiesc sa nu umbli la cutie, in primul rand pentru ca producatorul audi nu recomanda acest lucru. Pentru schimb de ulei la cutie eu l-am facut in Italia pentru ca se simtea un pic cand schimba intre a 2-a si a 3-a dar aveau o masinarie speciala care aici in Romania nu o are nimeni, este pentru curatat cutia.
    In fine, nu am mai avut nici o problema de atunci, dar stiu ca e bine sa nu umbli la cutie sau daca vrei sa umbli trebuie sa ai grija cine o face, ca stai linistit ca nimeni nici macar aici la ZENTRUM nu-ti da garantie, deci grija mare.
    In al 2-lea rand nu stiu ce sa ti spun cu acest motor de 2 mii cilindrata, sunt un pic sceptic in privinta asta. Bafta la achizitie.

Ultima editare de un moderator: 22 Feb 2012
  20. iuliano_smen2006

iuliano_smen2006 2nd Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi A6 3.0 TDI 2005
    Parerea mea este cum o tii asa o ai.Nu am avut motor 2.0 ci am motor 3.0 primu lucru care l am facut cand am cumparat masina a fost sa am duc sa schimb uleiu in cutie.Cum a zis colegu mai sus si eu ma aflu tot in italia si am vrut sa l fac aici sa ma simt mai in siguranta.Intradevar am platit 650 euro pt absolut toata treaba si a trecut de atunci vreo 5 luni si nu am nici o problema.Sfatu meu cand ajungi in blegia prima chestie care sa o faci sa schimbi uleiu in cutie.

Distribuie pagina asta