1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie Audi A6 C6 (4F) cu motor DIESEL

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de sorinoco, 11 Noi 2007.

1. kostyrusu Guest

Cunosc un mecanic la PBV1 pe centura, el este la skoda, cred ca mi-ar putea da un mic istoric al masinii sau macar mai ieftin. In rest altceva nu stiu ce sa fac, iar consumul am avut impresia ca undeva in jur de 13 in Buc, 8 afara mers frumos, forjat sare de 20 inteleg. :). Alte pareri, va rog. Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 27 Apr 2012
  2. hro

hro 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.7 quattro, 120 kw model 2006
    Nu mi-as lua una cu tuning . I s-a dat tare in ... Pedala . Prezentarea e cam naiva - detector "profesional " Hmmm poate are 400 000 km si ai pus-o

3. razvan333

razvan333 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 2.7 TDI 2006
    Confirm si eu partea cu consumul, am un prieten cu A6 de aprox. 300 cai, in Bucuresti ii ajunge la 20% lejer.Incearca una cat mai curata, fara tuning, altfel e posibil sa regreti dupa.Eu am cautat cateva luni pana am gasit-o pe a mea, nu te grabi si nu te uita la dotari de genul trapa, piele, xenon, etc.Eu unul am preferat sa o iau aproape cheala, dar cu istoric verificat si km reali putini, 48K.
    Mai bine uita de asta;)

4. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW 530xD (231cp) 2006 AUDI A4 2.0tdi quattro (170cp) S-line 2010 Bmw 330xD (245cp 520Nm) 2011.
    Ma adresez acelora dintre voi care aveti masinile de ceva timp si puteti fi obiectivi in aprecieri. M-am orientat spre o anumita masina, care se gaseste AICI Ce parere aveti? La ce ar trebui sa ma uit mai atent? Din punct de vedere tehnic nu vor fi probleme pentru ca este din categoria Audi Plus, verificata si vanduta de un service Audi aflat la 2 pasi de Ingolstadt. Ma intereseaza ce probleme au fost pe motorul acesta ? (v-au picat injectoare de exemplu, sau a-ti avut probleme cu turbina?) Nu vorbesc de probleme care survin rar, ma refer la acele probleme pe care majoritatea le-au avut (daca exista)? Ce consum are masina la drum intins/medie/oras (aproximativ)? Ce inseamna o revizie? (intra 8 litri de ulei, 2 filtre de aer habitaclu, un filtru de aer si filtru motorina?) Cutia automata este ok? Va multumesc de pe acum pentru aceste informatii:) Toate cele bune

5. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    salut :)
    imi permiti sa fiu ptin mai ironic :P
    Sa vedem ce probleme pot sa apara la masina pe care o prezinti
    1. Sa ti-o fure , sa cada un copac pe ea , grindina.... etc etc .daca te feresti de acestea ...pana pe la 80-90 de mii poate chiar si 150000 nu ar trebuii sa iti faci griji..
    Colegu ! masina este proaspat iesita din rodaj la Km ei :))) ce ai vrea sa se intample ?
    pot sa apara probleme la clapete ..dar dupa 80000...sunt consumabile...
    turbina..depinde cum o conduci..daca o tii subturata si nu o calci se poate defecta mai repede...
    se pot defecta DLR-urile din far...
    pe la EGR pot sa mai apara probleme minore
    DAR ti-am spus nu este nimic batut in cuie ....pot sa pice la 80000 ...si pot sa pice la 180000 ..
    Stai linistit si pot sa iti spun sa mai cauti ..pentru ca pretul mi se pare putin cam mare ..atat costa modelul nou second

dar vad ca are garantie....de ce iti mai faci griji ?

Ultima editare: 30 Apr 2012
  6. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW 530xD (231cp) 2006 AUDI A4 2.0tdi quattro (170cp) S-line 2010 Bmw 330xD (245cp 520Nm) 2011.
    Am citit cu zambetul pe buze comentariul tau :)) Eh..am intrebat si eu asa ca m-am gandit ca poate anumite modele sunt de evitat, sau au anumite sensibilitati. Din comentariul tau inteleg ca masina in afara de consumabile, la care eu nu am facut referire, nu ar trebui sa prezinte vreun punct slab.

Si referitor la pret, este la jumatate fata de pretul masinii noi (cu dotarile ei ma refer), si eu am tot cautat modelul vechi pentru ca modelul nou nu imi place sub nici o culoare, si din nici un unghi :), iar masina SH peste 25.000 km nu cumpar :)), fiind si prima masina SH pe care o iau. Iti multumesc pentru parerea ta. Toate cele bune :)

7. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Pretul se justifica, masina fiind la Audi. Daca o poti lua fara tva atunci e ok. Atentie, masina sa nu fi fost pe la inchirieri (mietwagen).

Plus: (a se intelege optiuni ce merita banii 100%)

Culoare
    motor+cutie+quattro = combinatia perfecta
    Suspensie
    Sound
    Interior
    Oglinzi rabatabile electric

Minus: (optiuni care nu justifica banii)

Trapa
    Memorii
    Roti ieftine la pretul asta. Eu as cauta cel putin 18" sau 19". Chiar daca nu preferi roti mari, le vinzi pe 1500 euro si iti iei pe 17" la 800 euro.

In rest pentru o mai buna functionare a masinii recomand talpa(nu neaparat kickdown) binenteles cu cap si unde ai loc. Daca respecti service-ul si ai posibilitate sa-i pui ulei si filtre din DE o duci in 200k km usor. De ex. acum cand mergi sa o iei cumpara ulei si filtre de acolo. ;)

Ultima editare: 30 Apr 2012
  8. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Mda...cum nu o comand nu pot sa scot din optiuni :). Ma gandesc s-o iau pentru ca un "must-have" pentru mine este suspensia adaptiva, navigatia, pielea (ma cam supara ca nu e integrala si are si alcantara), sistemul audio si xenon. Sa vad cu timpul saptamana viitoare sa dau o fuga pana acolo. Pot recupera fara probleme TVA-ul. Multumesc pentru parere.

9. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    este o foarte buna , este o placere sa o conduci.
    personal tiptronicul imi pare o cutie destul de lenta :) la cei 240 cp
    Fiind obisnuit mai mult cu A5-ul care e manual....cand trec la cutia auto imi pare putin lenta..este o parere personala.

10. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Cutia are 6 trepte nu? Ma ajuta cineva cu un cod al cutiei? As vrea sa stiu ce cuplu suporta. Alte pareri despre tiptronic sunt? Am condus S-tronicul care se misca foarte foarte bine, insa din pacate am vazut ca nu se pune pe a6 4f8, sau ma insel eu?

11. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    tiptronicul are 6 trepte , multitronic 7 , S-tronic 6
    pe A6 este doar multitronic pe motoarele mai mici , pe 3.0 doar tiptronic
    care rezista maxim 600Nm..cel mai ok ar fi un 550 Nm
    nu este un cod unic din cate stiu
    la mine scrie asa :
    MOTORKB./GETR.KB. CDYA HNL KJC
    ENG.CODE/TRANS.CODE

daca afli ceva concret sa imi spui si mie

12. Vladarean

Vladarean 1st Gear Member

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    Audi A7 3.0 tdi 2014
    S-a rupt panoul de la pompa de ulei, s-a rupt si lantul de la pompa.distributia nu s-a rupt. acuma am schimbat tot panoul, pe alt sistem ..acum e pe pinioane, am cumparat-o de la audi . 1000 de euro m-a costat, am avut noroc ca s-a blocat inainte sa se duca si alceva pe la motor.

13. skorpion2009

skorpion2009 1st Gear Member

Locație:
    ploiesti
    Masina:
    a6 4f / 2007 ; BRF 2.0 / 136 cp
    buna ziua,
    sunt nou pe forum si in ceea ce priveste marca audi, de aceea doresc sa binevoiti a ma ajuta in achizitia unui a6 din 2007. nu stiu daca este c6 sau f4, nu ma pricep inca la ele. cert este ca am fost, am vazut masina, am mers cu ea, normal, kick down, drum denivelat, etc....si s-a prezentat f bine, mai putin o foarte mica trepidatie cand plec de pe loc, in vit. 1-a. masina este adusa din belgia, dar are numere de germania...ulterior au fost predate si taiate la politie, iar acum are numere rosii ...mi se pare dubios ca nu are carte tehnica, are doar o hartie roz din belgia. oare nu trebuie si un contract sau o factura? cica a luat-o de la unu de le aduce pe platforma la gramada, si doar asta i-a dat, plus manualul de utilizare....km la bord are 146000, motor 140 cp, nu vreau altceva mai mare. omul este dispus absolut la orice test, unde vreau eu. masina nu are scaune electrice, jante, nici consum instantaneu....va intreb fiindca nu ma pricep asa bine si nu doresc sa iau teapa...
    daca ma poate cineva ajuta, cati km reali are masina, ce dotari are din fabrica, si daca se poate vedea istoria ei. omul imi cere pe ea 11800 euro, neinmatriculata. postez pt cine e dornic sa ma ajute VIN-ul masinii: WAUZZZ4F97N101595. daca puteti sa-mi spuneti si ce acte ar trebui sa-i cer, va multumesc anticipat pt ajutor. am atasat poze cu masina
    inca o data multumesc din suflet celor care ma vor ajuta

14. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    Salut,
    C6 sau 4F e aceeași treaba...4F vine de la seria de sasiu la C6
    :) ți-a spus ca nu are cartea sau ca o aruncat-o din cauza km ?. Este posibil ca mașina sa nu aibe 146 k ...ci vreo 246 sau 300 k
    Verifica seria de sasiu si vezi ultima intrare la cati km s-a facut.

Ultima editare de un moderator: 6 Mai 2012
  15. razvan333

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 2.7 TDI 2006
    kick down face numai automata:)
    Km cu certitudine nu sunt reali, te poate ajuta cineva cu un vag-com ca sa ii faci un test pe injectoare si alti parametri, inclusiv km reali.
    Iar trepidatia aia vezi sa nu fie de la volanta...poate fi un semn de duca.
    Fara factura? Pai si cum o inmatriculezi daca nu ai un act de provenienta?
    Ia pe cineva priceput cu tine, sa nu iti iei o mare teapa, ai grija;)

16. skorpion2009

Locație:
    ploiesti
    Masina:
    De unde iau seria de sasiu? de pe cartea aceea roz?

Nu m-ar deranja 246 km. Arata impecabil, dupa cum se vede in poze, merge super, as trece peste volanta, o schimb eu, si asa o sa fac max 5000 km pe an.
    O iau pt confort, concedii, plimbari cu familia. Ma deranjeaza ca nu are buton pentru BC in capul manetei de stergatoare, il pot pune ulterior? care ar fi costurile ? totusi cica are navigatie dar pe MMI scria navigation not installed, se poate pune si asta ? Are un cd changer in torpedou, nu stiu daca citeste dvd-urile.

Spuneti-mi si mie va rog cate ceva despre motoarele de 2.0 140 cp cu codul BRF. sunt bune, fiabile, probleme pe la pompa ulei ? multumesc

17. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    Poti pune ulterior tot ce vrei pe masina , bani de bagat sa ai :P
    are MMI dar lipseste unitatea DVD pentru navigatie care se ofla ori in torpedo ori in portbagaj (partea stanga )
    pana la urma o poti pune si pe asta..te costa 500 E , poti pune si interfata VIDEO/AUDIO (pentru filme , TV , etc etc )
    CD-playerul din torpedo citeste doar AUDIO CD-URI , nu MP3

iti trebuie neaparat factura altfel nu o poti inmatricula
    la motorul tau cel mai important este sa afli istoricul si intervalul de service si sa vezi ce consumabile s-au schimbat la masina in cei 146000 sau cati km are ea defapt..
    seria de sasiu o poti lua si din setup-ul MMI-ului...ai ocolo optiunea "vehicle id number " sau de pe briful (cartea masinii )
    verifica asta si dupa trage concluziile ,,,nu te arunca !

18. razvan333

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 2.7 TDI 2006
    Pai daca scrie ca navigatia nu e instalata, atunci nu e instalata, iti trebuie unitate separata pentru navigatie.Daca are numai cd changer, ala citeste numai cd-uri si atat.Se poate instala si BC.Despre motorul de 2.0 nu stiu mai nimic.De ce nu iti faci timp sa citesti topicurile dedicate, o sa gasesti raspuns la multe intrebari.
    Daca iti place ia-o, dar macar fa-i o verificare ca lumea ca sa stii la ce sa te astepti:thumbs-up:

19. skorpion2009

Locație:
    ploiesti
    Masina:
    mersi g@bryel.
    am vazut masina seara, asa pe fuga, dar in portbagaj in stanga avea ceva mare, metalic, asezat peste altceva parca, ambele dupa mocheta. se poate sa aiba dvd pt navi dar sa nu fie dvd bagat, iar pe ecran sa dea not installed?

20. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Daca ai numai doua acolo, sunt doar amplificatorul audio si radio.
    CLAR...din pacate, nu are navigatie pe ea.
    Tu iti doresti sa aibe multe pe ea...si e normal asta,..dar sunt prea multe de pus...dupa.
    Parerea mea e...s-o sari, ca are balta peste... :)

Distribuie pagina asta