1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie Audi A6 C6 (4F) cu motor DIESEL

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de sorinoco, 11 Noi 2007.

1. mircea-teodor

mircea-teodor Silver Member

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    A6, 2.0TDI, CAHA, 200CP , 2011 , 4FB , SLine int.
    @rbscotland ,pune si niste poze sau pune-le la sectiunea Masina mea.

2. lee99

lee99 1st Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    momentan ma orientez catre Audi
    air_1977 cine stie, poate masina e chiar ok. Bafta oricum si asteptam noutati si daca se poate si poze. In ceea ce priveste povestile de genul ''ma suna zeci de persoane care vor sa cumpere masina si vin cu banii in orice moment'' astea le auzi de la oricare vanzator doritor sa dea masina cat mai repede, parerea mea.

Ultima editare de un moderator: 31 Iul 2012
  3. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Pai daca e multitronic si nu tiptronic....nu are ce sa smunceasca la schimbarea treptelor, pentru ca e o cutie cu variatie continua, nu are "trepte" fizice ca sa spun asa. Pleaca precum tramvaiul. :) Uite un filmulet sa vezi cum "face" turometrul la accelerare si o sa intelegi mai bine. X
    Cutia tiptronic schimba cam asa : ASA.
    Uite si un demo despre cum functioneaza cutia multitronic.
    X
    Cat despre kick down, multi fac confuzie cu overboost-ul (care e o "eliberare" de Nm ce motorul nu-i ofera in mod normal, drept urmare nici nu trebuie abuzat).
    La tiptronic, daca apesi "la blana", da vreo 2 trepte "in jos", motorul se tureaza (e normal, ca sa mentina viteza) si..."o taie" de sub tine.
    La manuale faci si tu asa, cand pleci intr-o depasire, de exemplu.
    Cred ca asa e si la multitronic, doar ca in acest caz, iti arata ca scade 2 trepte, motorul se tureaza si...pleaca mai in forta.
    Nu simti o schimbare de trepte, pentru ca nu are.
    Schimbarea manuala la multitronic nu e altceva decat fixarea unor anumite rapoarte, a anumitor pozitii a celor doua conuri pe care circula cureaua metalica.
    Audi spune ca atunci cand ii dai "kick-down", trece automat in program Sport desi nu-ti arata pe bord.
    Eu pot sa confirm asta...doar ca asteapta pana intr-o secunda sa vada daca nu ai apasat accidental pedala. Daca ii dai tu "S"...devine instantaneu nebuna de legat.:jump:
    Despre kick-down, gasesti pe Net mai multe discutii ce il explica.
    Acum ca poate esti mai lamurit cu o chestie, bafta la cumparat... :salute:

(Am reusit initial sa pun un link, pe un cuvant ce era doar subliniat,...dar in rest nu a mai vrut. La o update-are...nici ala nu a mai vrut. Daca e obositor asa, daca ocupa spatiu prea mare, rog moderatorul sa rezolve problema. Multumesc.)

Ultima editare: 1 Aug 2012
  4. air_1977 1st Gear Member

Locație:
    constanta
    Masina:
    opel astra 2005
    Haideti sa va spun ce am facut. Am citit tot postul acela cu probleme la multitronic. Acum stiu ce inseamna si am realizat ca sunt in postura de a renunta la masina aceea. Am vorbit chiar si cu cei care repara cutii si computere de multitronic. Sfatul lor a fost sa nu o cumpar. Toiti au zis acelasi lucru. Pe cat e de minunata aceasta cutie pe atat de negre iti poate face zilele. Defectiunea cea mai mica la acest tip de cutie costa cam 500eur si masina aleasa de mine era chiar in zona de km cu probleme. Pe istoricul de la service audi nu figura nici o rep la cutie decat un schimb complet de ulei si filtre. M-am speriat rau si desi imi doream nespus de mult cutia automata a trebuit sa renunt la idee. Adica per total toate consumabilelele si toate lucrarile necesar a fi facute chiar acum la inceputul vietii ei alaturi de mine depaseau cu muuult posibilitatile mele. Costul masinii+inmatric+taxa+schibul tuturor lichidelor+distrib+cutie=suma ce ma depasea. La idee nu renunt atat cat amicul de la reprezentanta ma ajuta cu informatii despre istoric. Eu zic ca merita efortul. Pentru mine este cea mai echilibrata alegere. Va tin la curent.

Ultima editare: 3 Aug 2012
  5. budy

budy 5th Gear Member

Locație:
    Sinaia / București
    Masina:
    Q 7 3.0 tdi 2011
    Eu mi-am achizitionat un A6 2.7 Quattro 2007 si am fost la ZF cei care fabrica cutiile automate. E un reprezentant in Romania in incinta fostei fabrici Faur, mi-a spus clar la 100.000 km producatorul recomanda schimbarea uleiului din cutie si a filtrului, ma refer la cutiile tiptronice, ele sunt facute de ZF. Am mai sarit repede din bocanci cu 1000 de euro, la ei uleiul pentru cutie si restul are cel mai bun pret 140 lei cu tot cu tva pe langa 240 lei cat costa la reprezentanta. Masinuta e frumoasa dar la intretinere papa cocosei.
    Sa nu mai vorbim de casco intre 1700 si 2000 euro pe an.

Ultima editare de un moderator: 6 Aug 2012
  6. sebicu 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B8, 2.0 TDI, 170CP
    Salut,

Ce parere aveti de motorul de 2.0 TDI CR 136 cai pe un Audi A6. Nu e prea mic?

7. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nu, nu e prea mic. A6 C6 are componente de caroserie din aluminiu si ca sa stii pe viitor, masina este mai usoara si decat A4 B7, de exemplu. Masina mea are 1.645 kg si este mai grea decat anumite modele de A6 C6 cu aceeasi motorizare (2.0 TDI). Asa ca stai linistit este OK motorul pentru caroseria respectiva.
    Bine, nu se compara cu 3.0 TDI care este altceva dar este foarte ok si cel de 2.0
    Motorul respectiv se livreaza in mod exclusiv in Belgia si Franta. Este acelasi motor ca si cel de 140 dar are alt soft pentu a scadea caii putere din cauza impozitarii. In Belgia si Franta impozitul se calculeaza la cai putere.

O zi buna

Ultima editare: 8 Aug 2012
  8. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    Audi A4 B7 2.0 TDI - 1450 kg
    1.9 TDI - 1390kg
    2.0 TDI quattro - 1590 kg
    A6 C6 ( 2.0 TDI 6MT - 1550 kg , multitronic - 1575 kg)
    3.0 TDI - 1785 kg

A6 nu este o masina deloc ușoară !
    SUV-ul Honda CRV are 1600 kg
    Dar cei 140 cp își fac treaba , probabil mai multa atenție in depasirile dupa 100 km/h

9. sebicu 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B8, 2.0 TDI, 170CP
    Pe toate modelele de A6 facelift sunt motoare CR, sau sunt si PD?
    Daca sunt si PD cum stiu care motor e CR si care e PD?

10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Marius in Certificatul de Inmatriculare la mine scrie 1645 Kg si in Certificatul de Conformitate primit odata cu masina tot 1645 Kg scrie. Am mai multe optionale decat in mod obisnuit. Masina a fost luata de noua.
    Am si cantarit masina inclusiv pe mai multe cantare diferite si cu metode diferite (si stiu bine care sunt conditiile cand se cantareste masina) si tot aceasta greutate am.
    Nu vreau sa intram intr-o polemica inutila. Repet masina care o am este mai grea decat multe din A6 C6 din cauza ca, repet, A6 are componente de aluminiu care la A4 B7 nu se regasesc.

sebicu se vede in compartimentul motor ce fel de motor este. In general cele fabricate dupa 2008 si toate cu motorizarile de 170 cp sunt/au motoare CR.
    Pe A6 C6 nu s-au montat motoare de 170 cp decat Common Rail si asta dupa anul 2008-2009

Ultima editare: 8 Aug 2012
  11. sebicu 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B8, 2.0 TDI, 170CP
    Sunt si A6 facelist fabricate din 2009 cu motoare de 136/140 cp. Toate sunt CR?

12. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Pe ghicite nu stie nimeni. Trebuie verificat. Dar, in principiu dupa 2008 motorizarile diesel 2.0 tdi la gama VAG sunt CR.

13. sebicu 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B8, 2.0 TDI, 170CP
    Multumesc pentru raspunsuri macristian1

14. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    Eu am datele de pe carfolio...poate or fi eronate
    Foarte grea este masina ta.....

15. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Stiu si simt asta cand vreau sa ma ''dau'' la ea, mai ales daca vreau sa accelerez brusc (asa zis kickdown). Dar m-am obisnuit. Daca nu abuzez chiar este OK.
    Oricum motorul de 2.0 indiferent de ce tip PD sau CR este OK pentru o persoana normala si care nu are pretentii de 0-400 m sub 12 secunde. :)

16. smaz 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi
  17. lee99

lee99 1st Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    eu tin sa cred ca nu,adica masina,daca nu ma insel,e pozata in Cluj la Iulius Mall si nu cred ca s-ar afla in Nurnberg cum apare in anunt.
    daca cauti pe Autovit poate gasesti anuntul cu masina respectiva ;)

18. smaz 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi
    la asta nu m-am gandit,primu lucru care mi-a sarit in ochi si care ma facut sa postez era pretu ala strigator la cer de ieftin pt 3.0 si sline.

19. lee99

lee99 1st Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    mda,pretul e destul de mic avand in vedere ca e din 2010,dar km sigur nu-s doar atatia,dar cine stie,poate chiar sunt ;)
    eu cred ca masina a fost folosita in regim rent-a-car.de aceea e cam mic pretul,parerea mea

20. creep1612 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A3 8P, 2.0tfsi, 2006
    Buna,

Sunt in cautarea unui A6 relativ nou si cred tind sa inclin pentru 2.0tfsi si ma gandeam daca ma puteti ajuta cu niste pareri despre masinile de mai jos:

http://cautare.mobile.ro/automobile-anunturi/audi-a6-2-0-tfsi-business-edition-gr-navi-32000-

http://www.weltauto.ro/weltauto/ro/LIST/WA!ro!!!!l!!!/WA/Marke|Audi/MG|Audi_A6/ID|1011200770|Audi_A6_2.0_TFSI___125kW___170CP___A7M/detail.htm?src=list.htm&ml=

ma mai gandeam si la varianta de mai jos numai ca nu prea imi vine sa platesc impozitul acela pentru 2.7:

http://www.autovit.ro/audi-a6-C25472209.html

mersi mult

Distribuie pagina asta