1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie Audi A6 C6 (4F) cu motor DIESEL

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de sorinoco, 11 Noi 2007.

1. marius914273 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    ?
    Audi A6 2010

Bine v-am gasit.

In ultimult timp m-am uitat ca disperatul pe Internet si caut o masina.
    Acuma m-am cam decis in ceea ce priveste modelul si marca:

Audi A6 2009+ (Daca ajung la bugetul propus: 16000 Euro pentru ca mai mult nu doresc sa investesc pentru achizitie).

Azi am vazut un Audi A6 in Oradea (de acolo sunt si eu) si mi s-a placut incredibila!

www.autovit.ro/audi-a6-C27458846.html

As dori sa parerea voastra sincera va rog, eu fiind un incepator si e prima data cand doresc sa imi cumpar o masina "serioasa".

Avand in vedere ca nu ma pricep destul de bine la masini mi-am facut urmatorul plan:

1. Caut masina
    2. Intreb la reprezentanta pe baza seriei cand a fost facuta ultima revizie si la cati KM
    3. Intreb la politie (daca pot) daca masina nu e furata sau e luata pe o firma fantoma si TVA Deductibil.
    4. O chem la un test sa vad daca are vreo problema.
    5. Daca mi se pare totul OK o cumpar.:jump:

Va rog sa ma corectati daca gasiti vreo problema in planul meu.

Va multumesc anticipat si apreciez orice raspuns.

P.S.

E prea putin 2.0 TDI 140 CP pentru o caroserie asa mare ?

Ultima editare de un moderator: 18 Ian 2013
  2. radu20

radu20 Silver Member

Locație:
    Roman
    Masina:
    Audi A6 ;2.0 TDI,2009(CAG) 136CP, Multitronic + Audi A3 8P, 2.0 TDI,2007(BMM) 140CP,DSG
    In principiu,planul tau e ok,doar ca este posibil,de fapt e sigur ca cei de la reprezentanta nu o sa iti comunice tie daca nu esti proprietar,istoricul masinii.Se poate de asemani ca nu toate interventiile asupra masinii sa se fi executat intr-o reprezentanta!Mie personal pretul masinii tinand cont de anul de fabricatie si dotari,mi se pare cam mic....Desi e o masina mare...nu e chiar asa de grea,iar cei 140 CP sunt in regula...asta daca nu ai veleitati de pilot care vrea suta in 4 secunde!;)

3. marius914273 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    ?
    Re: A6

Nu am apucaturi de pilot :))

Doar vreau o maxina care sa imi placa, iar asta mi se pare foarte OK.
    Legat de reprezentanta, am niste cunostinte care sunt sigur ca m-ar ajuta cu asta si mi-ar furniza datele corecte, la politie mai trebuie putin lucrat.

Mai e chestia cu TVA-ul.
    In cazul in care masina a fost luata pe SRL fantoma si TVA-ul nu s-a platit exista posibilitatea sa am probleme? Eu planuiesc sa ma mut cu jobul + familia in Viena in curand si nu vreau sa am surprize neplacute cu Polizei prin Austria. :) :uhm:

Multumesc!

4. budy

budy 5th Gear Member

Locație:
    Sinaia / București
    Masina:
    Q 7 3.0 tdi 2011
    Ciudat fata e ca la modelul pana in 2009 ,spatele dupa 2009 la mine e invers,nu am bara de 2009 ma refer la proiectoarele patrate.
    Ciudat 2.0 are 170 cp din 2009.
    Poate gresesc ,colegi de forum sa-mi spuna.
    Daca pleci in Austria gasesti masini ok in Germania nu la acelasi pret mai scumpe daca tie frica de firmele fantoma,si de tepari inclusiv in Germania,parerea mea masina a fost busita in fata si a pus piese din 2004-2008.
    Iti doresc bafta.

Ultima editare: 18 Ian 2013
  5. bet

bet Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 4G 2O12
    Bara fata este de A6 facelift cu pachet s line.
    Pe A6 facelift nu s-a montat motorul de 140 de cai are ori 170 de cai ori 136 cai pentru tari precum Belgia.
    Ii lipsesc cateva optiuni cum ar fi xenon si scaune incalzite, in rest masina arata bine.
    Jantele par a fi de a4 b8 si nu apartin echiparii s line.

6. budy

budy 5th Gear Member

Locație:
    Sinaia / București
    Masina:
    Q 7 3.0 tdi 2011
    Da ma refer la faruri nu trebuiau cele cu leduri?
    Sau au leduri si nu mi-am dat seama.
    M-am dat cu parerea.

Ultima editare: 19 Ian 2013
  7. solver 6th Gear Member

Locație:
    DE
    Masina:
    A6 2.0 TDI 2015
    Au leduri doar pe farurile cu xenon. Jantele sunt de A6. Asa am si eu si am mai vazut si altele. Sunt model pe 17 si s-au pus pe modelele 2009.
    Masina arata bine in poze. Daca o verifici bine si iti place poti sa o iei.
    Asta cu adusul din germania mi se pare trecuta. Cei care aduc acum masini din germania reusesc sa fraiereasca tva-ul si ies la preturi foarte bune. Plus ca aduc mai multe masini pe platforma si au costurile de transport si asigurare foarte mici.
    Doar ca mai sunt si tepe. Trebuie verificata. Oricum si daca are dati km inapoi daca sunt dati cu bun simt nu e o problema. In sensul ca la motorul asta ai schimbarea de distributie la 180.000. Mai bine as lua o masina cu 200.000 km cu distributia si eventual volanta schimbate la nemti si sa nu mai am bataie de cap decat una la 160.000 si sa urmeze sa le schimb eu.

8. marius914273 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    ?
    @bet
    Masina mai avea numere de inmatriculare pe spate si tara de provenienta e Belgia.

9. budy

budy 5th Gear Member

Locație:
    Sinaia / București
    Masina:
    Q 7 3.0 tdi 2011
    Multumesc Solver m-ai luminat.

10. bet

bet Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 4G 2O12
    marius914273 da si eu am vazut numerele dupa ce am postat, in cazul asta masina are sigur 136 de cai, taxele in Belgia fiind in functie de caii putere.
    O varianta de verificat masina ar fi si sa suni la dealerul belgian de unde a fost cumparata sa vezi ce informatii primesti si cere revanzatorului factura de achizitionare, in mod normal ar trebui sa aiba specificat pe ea km, asta in cazul fericit si extrem de rar in care revanzatorul vrea sa iti puna la dispozitie acest act.

Ultima editare de un moderator: 19 Ian 2013
  11. marius914273 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    ?
    @ bet
    Multumesc de pont! Am sa incerc sa fac asta maine.
    A-ti auzit de cazuri in care cumparatorul final al masinii a avut probleme din cauza faptului ca masina a fost cumparata cu TVA deductibil pe firma fantoma?

12. solver 6th Gear Member

Locație:
    DE
    Masina:
    A6 2.0 TDI 2015
    Nu prea. Ceea ce e insa foarte important e certificatul fiscal. Fara el nu o sa poti inmatricula masina. Daca firma a facut smecherii si are datorii la stat e posibil sa nu-ti dea certificatul fiscal pentru ca trebuie sa nu aiba datorii ca sa-l poata cere. E singurul lucru care te intereseaza.

13. andrei_r

andrei_r 3rd Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    A6, 2.0 170CP (CAHA), 2009
    @marius914273 - tie nu ti se pare pretul suspect de mic? Chiar si luata si "combinat" TVA-ul, cine vinde o masina cu 2000 euro mai putin decat in Germania? Eu am fost in noiembrie in Germania si mi-am luat A6 C6 (modelul care l-ai postat si tu doar ca faruri cu leduri in fata) cu ceva mai putine dotari, la 17600 euro, am cautat 5 zile in germania, nu am gasit nimic decent sub 17500 asa ca as zice sa fii foarte atent la toate aspectele daca te gandesti sa o cumperi: acte, motor, piese, revizii, km, etc.

Ahh, singura masina care am vizionat-o live in Germania sub 17500 era una din Belgia, super neingrijita si umblata la motor, voia 17200 pe ea, i-am zisi sa fie sanatos ca era roman de-al nostru la autohaus. Prietenul la care am stat cele 5 zile (roman stabilit de 10 ani acolo) a insistat maxim sa uit de masinile aduse din Franta/Belgia chiar si Olanda fiindca sunt super forjate si neingrijite asa ca inca odata fii foarte atent la toate aspectele daca te hotarasti ;)

14. marius914273 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    ?
    Am fost azi in piata de masini in Oradea sa vad niste masini si nici una nu mi-a placut chiar daca am vazut si vreo 2 A6 din 2009. Am mers inapoi la A6 ala si maine primesc seria sasiului sa fac niste verificari, dar datorita faptului ca nu a fost nimeni acolo mai trec maine sa cer seria.
    Pana acuma din cate A6-C6 de vanzare vazute live asta imi place cel mai tare. Daca totul e in regula ma gandesc serios sa il cumpar.
    Am mai vazut in acelasi parc auto inca un A6 care nu il vazusem inainte. Maine dimineata ma duc sa il vad. ;)
    Am observat ca ieri s-a modificat pretul pe site de la 15350 la 15299.
    Mai exista in Oradea un A6 care mi s-ar parea interesant:

http://www.autovit.ro/audi-a6-C27501924.html

15. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Eu personal m-am dus in Anglia si mi-am luat masina de 3000 de euro. Daca as vrea sa dau banii astia pe care vrei tu sa-i dai, nici nu m-as gandi sa iau masina din RO doar daca a fostluata de noua de la reprezentanta si ai primul proprietar din RO si poti verifica isotricul. Abia astept sa dispara combinatorii astia "colorati" din targuri. Curand o sa fie si la noi ca afara. Vanzi masina SH oferi omului garantie 6 luni . Pica ceva la ea , ori repari ori primesti masina inapoi. De ce credeti voi ca sunt in Germania masinile mai scumpe ca la noi ? Pentru ca daca o iei de la dealer serios primesti garantie. Ca sa-ti ofere garantie, in masina aia s-au bagat niste bani seriosi inainte sa o scoata la vanzare. Omul ala plateste niste taxe la stat, este totul legal nu ca la noi toti hotii s toti smenarii. Daca vrei sa dai atatia bani la un necunoscut problema ta. Eu nu am fost niciodata de acord cu combinatorii de la noi. Iti iei sotia in vacanta, petreci vacanta in Germania, si t eintorci cu masina. Eu asa am facut. M-am s distrat, mi-am luat si masina. Cand am ajuns in Ro la o saptamana primesc pachet acasa cu o janta si un stop de spate. Mi-a zis englezul ca janta de rezerva e indoita si stopul pe spate e crapat. Mi-a zis ca " it`s not fair " deci ....tu tragi concluzia. Cumpara masina de la proprietarul care o vinde sa-si ia alta si nici decum de la unul care cauta sa le cumpere ieftine cu probleme pe care le ascunde si sa le vanda scump.

Ultima editare: 21 Ian 2013
  16. budy

budy 5th Gear Member

Locație:
    Sinaia / București
    Masina:
    Q 7 3.0 tdi 2011
    Tare treaba cu garantia,in intreaga lume sant samsari de masini colorati sau nu.
    Si tu esti samsar daca vanzi masina fara garantie sau sa stricat si nu ai avut coco s-o repari si ai vandut-o,nu iai spus omului,ce buba are .
    Au probleme masini noi ,dar mai ales sh.
    Prin Germania te plimbi gratis,de la o masina la alta sa le vezi,mai ales daca nu cunosti pe nimeni.
    Marius bafta la achizitie.

17. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Budy citeste in DEX ce inseamna samsar. Eu m-am referit doar la intermediari si nicidecum la proprietarii care-si vand masinile. In nici o tara civilizata nu poti lua teapa pe care o iei la noi. Masinile se vand in anumite conditii....sunt niste clauze obligatorii prevazute de lege. Hai sa nu vorbim daca nu stapanim subiectul. Ultima masina pe care am vandut-o am facut contract cu omul si am prevazut clauza in contract referitoare la viciile ascunse. Codul civil prevede asta. Clauza era valabila 6 luni in conditiile unei exploatari corecte a masinii. Deci.....da, i-am oferit garantie omului. Daca ii pica ceva la masina in 6 luni ori ii dadeam banii pe piesa ori ii dadeam banii pe masina inapoi si el imi dadea masina.

18. marius914273 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    ?
    am verificat masina, am chemat un profesionist, s-a uitat la ea cu testerul, mie imi place masina si am cumparat-o.
    Tipul de la care am luat-o mi-o si inscrie in 2 zile. Acuma ce-o fi o fi.
    Poate am facut o alegere gresita, poate nu... acuma ramane de vazut, nu mai dau inapoi. Masina imi place foarte mult + la mine e un mare dejavantaj prin faptul ca eu nu ma pricep la masini si prefer sa am incredere intr-un prieten care e profi si a testat masina decat sa imi spune turcu in germania ca masina e buna ca eu nu voi avea posibilitatea sa il contrazic, chiar daca vorbesc fluent germana.
    Am luat*o la 15200. Mai jos nu a vrut sa negocieze. Revin cu poze joi sau vineri.

Multumesc frumos pentru sfaturi. Toate au fost utile!:laugh:

19. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Deschide un nou topic in aria masina mea si o prezinti acolo. Multa bafta si sa o stapanesti sanatos.

O seara buna

20. budy

budy 5th Gear Member

Locație:
    Sinaia / București
    Masina:
    Q 7 3.0 tdi 2011
    Marius sa stapanesti sanatos masina si fara incidente.
    Nu in germania turcu iti dadea garantie la masina,daca iti pica turbina sau cutia ori iti dadea bani inapoi sau iti cumpara piesele noi,Jack stie cat costa o turbina noua sau o cutie automata, si mai ales ca la o masina poti sai modifici softul sa o faci mult mai agresiva si au mai picat turbine sau cuti automate o forjezi faci liniute ,rescri softul la loc si te duci si spui garantia ca o am de o luna si a picat.
    Scuze de off topic dar nu am putut sa ma aptin.

Va doresc la toti bafta multa.

Distribuie pagina asta