1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie Audi A6 C6 (4F) cu motor DIESEL

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de sorinoco, 11 Noi 2007.

1. diabolic53

diabolic53 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C6 2010 Facelift, 2.0S (173bhp), Piele, MMI 3G, DRL, xenon, etc.
    Quick Q, la pachetul de lumini interioare si exterioare , ai leduri si sub oglinizi ? sau ledurile de sub oglinzi sunt standard ?

2. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    La 2.4 e vreo 800lei daca nu ma insel. Am avut inainte de A6 un 325ci (2500cmc), la ala era 900lei impozit. La 2.0 e 180lei. Diferenta de putin peste 600lei, 100l de benzina.
    Consumul ala de 4,5 e extraurban si la 80km/h in treapta a 6-a. Adica unde placerea de a conduce e desavarsita, dar parca simti cum iti intra bani in portofel :))

3. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Mai ...chiar am ramas surprins cati mi-ati raspuns la intrebare si va multumesc. Nu fac mai mult de 20.000 pe an, poate nici atat, de asta as prefera banzina. Acum tot benzin am un 1.8T quattro iar la putere echivalentul diesel ar fi un 2.5 l amodelul de A6 C5. Pentru un C6 eu vad asa lucrurile. Aproximativ....zic aproximativ la performante se apropie un 2.0 TFSI cu un 2.7 TDI iar un 2.4 de un 3.0TDI. Ma refee la cele quattro. Pentru consum redus ar fi acel 2.0 TDI desi ....la intretinere si la belele care le are...mai bine nu. La intretinere in schimb e mult mai avantajos un benzin. Voi stiti ceva hibe la aceste 2.0 TFSI , 2.4 si 3.2 benzin ? Aveti ideea daca au ceva probleme. De cele diesel am tot citit si mi-am facut o parere

4. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Jack, la 2.0tfsi ai PCV, diverter valve si un tachet. Toate 3 costa sub 250euro. Apoi mai ai problema consumului de ulei. Cam atat..in rest motorul e destul de fiabil, fiind pus pe skoda, seat, vw, audi in diverse versiuni de putere. Din punctul meu de vedere, ori iei 3.0tdi pt quattro, ori iei 2.0tfsi pt performante decente si costuri reduse, ori iei 2.0tdi pt consum. Pt mai multe detalii la 2.0 tfsi te poti uita si pe topicul de prezentare al masinii mele sau pe pagina dedicata.

5. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    LA 2.0 TFSI nu au pus quattro la A6 ? De consumul de ulei stiu . La toate turbo benzina e aceeasi problema. E ceva normal .

6. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Nu exista quattro pe A6 C6 2.0 tfsi.

7. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Jack, doar întrebi ca sa-ți faci o idee sau chiar vrei sa te "arunci" la un 3.2 benzină? :)
    La mașina asta, nu că nu avem drumuri.... NU AVEM ȚARĂ !!!
    (nu deschidem subiectul impozit, e tabu :) )

Ultima editare: 12 Mar 2013
  8. Pauoloo

Pauoloo 6th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Ex: Audi A6, 2.0 TDI, 2010
    Cum sa ti iei vreodata 3.2I cand este 3.0TFSI, care are 290CP??? Si 2.4 presupun ca e pana in 2008, ca eu pe mobile dupa 2009 nu gasesc 2.4..deci e clar cat de cautate au fost, daca au trecut la 2.8FSI..
    Cat despre 2.0TDI..precizati ca problemele au fost pana in 2008, la variantele Euro 5 cu facelift deja e alta treaba, deja au disparut muulte dintre probleme, ca sa nu bagati lumea in ceata..cum am fost si eu de altfel bagat!

9. Roger25

Roger25 Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6, BPJ, 2.0 TFSI, 2011
    adica daca-mi iau un a6 de prin 2006, risc sa iau unul cu probleme?

10. Pauoloo

Pauoloo 6th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Din ce am citit si eu pe forum..am inteles ca au fost cu probleme..2005-2008.

11. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Trebuie sa înțelegi și sa accepți, posibilitatea de a cumpăra o mașină ce din nefericire începe să "cadă" la tine, sau efectiv s-o iei cu vicii ascunse.
    E fier totuși, e loterie, fie ca place sau nu.

E drept ca sunt mașini din anumiți ani, ce au fost scoase pe piață cu unele hibe. Unele au scăpat, dovadă că sunt forumişti ce le dețin și spun ca nu au probleme.
    De obicei, cei cu probleme postează mai mult și fac valuri, e normal, dar raportat la nr. de unități vândute în acel an, e nesemnificativ. Pe forum par ca sunt multe.
    Audi a început încă din anul 2 de construcție sa amelioreze diverse probleme.
    Mecanic vorbind, știi cum se zice, "Cum ti-o fi norocul", doar ca e bine sa te informezi și sa-l influentezi în favoarea ta.

Ultima editare: 12 Mar 2013
  12. Pauoloo

Pauoloo 6th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Of, in sfarsit un reply realist si destept!

13. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Pai din cate stiu ca sa le faca de Euro 5 pe cele de 2.4 le-ar fi scazut puterea si nu mai erau eficiente si de asta le-au scos. Acel motor de 3.2 benzin imi face cu ochiul in eventualitatea in care nu pica faza cu Bulgaria.....in rest nu ma gandesc la el. Eu tare m-as baga la un 2.4 quattro full....

14. sante

sante Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    a6,2.0 tdi, BLB, 2005
    Eu am A6 2.0 TDI BLB... care e un motor super... asta dacă ai și grijă de el și îi dai și schimbi ce trebuie atunci când cere, cu după.
    Nu trebuie să fugi de acest motor, asta dacă nu iei mașina de la cineva care nu a făcut altceva decât să-și bată joc de mașină.

15. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Eu am un principiu cam tampit. Din anul 2002 numai Audi am avut....si sa zic asa...5 audi...Principiul meu este urmatorul. Un Audi nu este un Audi daca nu e quattro :D s-ar putea sa gresesc. La noi nu e un "must have" dar ca idee...deci nu pot lua un 2.0 TDI pe A6 pentru ca nu l-au facut quattro. Daca o sa gasesc un A4 cu 2.0 TDI bun, si bine intretiut si quattro ...e altceva .

16. eKKoMan82

eKKoMan82 5th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A7 2011
    Sistemul quattro adauga destul de multa greutate la masina. Mai demult nu era posibil sa scoata pe piata un A6 cu motor in 4 cilindri si sistem quattro, insa anul trecut s-a lansat cel putin in state A6 C7 2.0T Quattro. Banuiesc ca au castigat destul de mult la partea de greutate prin noul sasiu si modificarile facute.

Probabil ca un A4 cu motor in 4 cilindrii si quattro ar fi ok (ma refer ca si putere), dar la A6 daca ai un motor asa de mic, trebuie sa castigi la greutate pentru a simti ca masina are putere cu adevarat.

In UK cand s-a lansat in 2009 Audi A6 C6 2.0TDI, l-au promovat cu modelul SLine cu suspensie SLine Sport (-30mm/-30mm) si cu 170cai putere. Bet de pe forum are o astfel de masina si garantez si eu ca nu e lenta deloc.

17. bet

bet Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 4G 2O12
    eKKoMan82 intradevar nu e lenta deloc, cu softul celor de la powertech se misca surpinzator de bine.
    Quattro pe A6 pe un motor mic in 4 cilindri si pana in 200 cai nu exista pentru ca sistemul este inutil pe o asemenea masina.
    Evitati comentariile referitoare la beneficiile sistemului quatrro, nu vorbim aici de masini cu peste 200 de cai si motor v6 unde sistemul este o necesitate.
    Am avut peste 2 ani quattro montat pe un motor mic (2.0 si 170 de cai)si la un rulaj 70%urban 30%extraurban a fost complet inutil, si in afara consumului exagerat raportat la performante si a faptului ca dadea in nas la plecarea de pe loc n-am inteles prezenta lui pe aceea masina.
    Repet este strict parerea mea bazata pe experienta posesiei unui sistem quattro pe un motor mic si nu reprezinta in nici un caz adevarul absolut.
    La A6 C7 quattro vorbim de 211 cai montati pe o caroserie pana in 1800 kg.
    Kull ne poate lamuri mai bine daca quattro e o necesitate pe o astfel de masina, el are acest motor pe B8 si tractiune fata si a avut anterior un B7 quattro deci are si termen de comparatie.

Ultima editare de un moderator: 14 Mar 2013
  18. budy

budy 5th Gear Member

Locație:
    Sinaia / București
    Masina:
    Q 7 3.0 tdi 2011
    La masina care o am ,e clar ca un motor de 3.0 e ideal ,nu m-as baga la un quattro sub 220 cai ,am 180 si pe langa avensis 150 nu e mare diferenta ,de la greutate,trag toate rotile, habar nu am in schimb pe zapada umezeala nu are nici o legatura,zboara.
    E clar urmatoarea masina cand o sa vina motor de 3.0 240 cai.
    Eu am nevoie de quattro stau la munte la 1000m altitudine e mai multa zapada.
    Apropo de soft ,a mea a fost softata si am scos softul mi se parea prea fortata.
    Oricum dupa prima iarna cu Quattro sant super incantat si daca mergi mai domestic cu ea e ok si consumul,ma refer la 2.7 si extraurban.
    Am avut treaba 3 saptamani in Bucuresti ma cam spart la consum.
    Dar stiti vorba (OBRAZU SUBTIRE CU CHELTUIALA SE TINE)
    Va doresc bafta la achiziti , la A6 nou nu am indraznit sa ma gandesc momentan ca ma depaseste bugetul.

19. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Luc, daca ai nevoie de quattro mergi pe A4. Daca ai nevoie de spatiu, mergi pe A6. Tine cont ca diferenta intre 170 si 200cp este doar de soft, o resoftare ducand A6-le la 220-255cp (in functie de tuner). Ce intrebari ai?

20. ogabriel

ogabriel 3rd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    EX Audi A4 B7 2.0TDI, Now A5 Sportback 2.7TDI
    salut. ma bate gandul sa cumpar un A6 din 2010, motor 2.0 170CP si cutie automata 7+1.
    Am testat azi masina si merge ok, are 147000km si cutia a fost schimbata in garantie la 116000km.
    Dar... are o singura problema care ma deranjeaza, cateodata cand stai la semafor cu cutia in D si piciorul pe frana se simte o mica vibratie continua, pleci si la urmatorul semafor nu mai face sau faci o parcare laterala cu spatele si simti din nou vibratia, deci e ceva aleator.
    Cei de la Audi Romania si chiar unii de la Audi Franta (a intrebat cand a fost in vacanta) i-au spus ca e volanta, ca cica normal nemtii cand au schimbat cutia ar fi trebuit sa schimbe si volanta.
    Cine a mai auzit de asemenea defect?
    Daca ar fi volanta m-as baga sa o cumpar, daca ar fi de la cutie as prefera sa stau deoparte. Proprietarul imi este amic si stiu masina de ceva timp.
    Un sfat se poate?
    weekend placut.

Distribuie pagina asta