1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie Audi A6 C6 (4F) cu motor DIESEL

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de sorinoco, 11 Noi 2007.

1. budy

budy 5th Gear Member

Locație:
    Sinaia / București
    Masina:
    Q 7 3.0 tdi 2011
    Masina e beton ,dar gandestete la costurile suplimentare:)
    Impozit ,casco ,consum mai mare de carburant,plus ca poti sa ai si ceva surprize .
    Bafta

2. budy

budy 5th Gear Member

Locație:
    Sinaia / București
    Masina:
    Q 7 3.0 tdi 2011
    Da 3.0 beton ,nu zic ca 2.7 e zarzavat dar nu exista comparatie,motorul de 3.0 zboara,consuma cu 1 l mai mult ,o sai fac o resoftare dar trebe sa schimb ceva pe la ea.

3. dangeorge 1st Gear Member

Locație:
    ploiesti
    Masina:
    a4,1900tdi,2004
    sfat achizitie A6

Salutare,
    Sunt nou pe aici si as vrea niste sfaturi. In prezent am un A4 1,9 tdi fabricatie 2004 si am gasit un A6 C6 2,7 S-line, cutie manuala 2005 an fabicatie. Motorul este Common rail ? ce ma sfatuiti si cam ce pret ar face ?
    Masina are 200.000 km, e de trei ani in Romania si nu a mers mai mult de 15 luni prin Romania, proprietarul fiind plecat mai tot timpul. Astept urgent sfaturi. Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 17 Apr 2013
  4. solver 6th Gear Member

Locație:
    DE
    Masina:
    A6 2.0 TDI 2015
    A6 C6 e o masina super ok. Din punctul meu de vedere mult peste A4 (am avut si A4). Motorul este common rail pe lant si este foarte silentios. In general este o masina buna. Cei 200.000 km sunt cam putini daca e adusa din Germania. Oricum motorul este unul rezistent si poate duce multi km. Daca masina nu e automata nici nu conteaza asa mult citi km are, daca nu s-a sarit calul. Oricum masina trebuie verificata in reprezentanta. Apropo de pret deoarece nu stim nimic despre dotarile masinii e greu sa dam un pret. Uita-te pe autovit la alte masini ca accea si iti faci o idee apropo de preturi.

5. Zuzg7 5th Gear Member

Locație:
    Tămași
    Masina:
    A5 Cabrio 3.0 Tdi MB R350 Cdi
    Motorul ca motorul - e rezistent insa ce te faci cu accesoriile ( electronica ) ?
    Din punctul meu de vedere daca are 200.000 e de preferat uneia de 150.000 - de ce ? Dupa 150.000 incep - clapete , actuator turbina , EGR , distributie ( intizatoare , lanturi , etc - asta daca nu vrei sa mergi cu tractorul ) , injectoare si altele - daca masina a fost intretinuta de un propietar cu simt de raspundere si au fost schimbate cele de mai sus - o sa ai parte de inca 100.000 -150.000 km linistiti.
    Aviz amatorilor - in cazul in care cumparati un a6 2,7 tdi - 3.0 tdi care nu a avut inlocuite piesele mentionate - mai aveti 4.000 - 5.000 pusi deoparte - just in case .

6. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Eu raman la parerea mea si va rog nu dati cu pietre. Cand o sa-mi schimb masina, avand in vedere ca fac km putini pe an, aproximativ 10.000 sau sub o sa-mi iau tot o benzina. Chiar daca multi sunt adeptii motoarelor diesel pentru consumul mai bun, facand un calcul, mai ales ca noi vrem in principiu sa ne luam masini SH, cand tragi linie s-ar putea sa ajungi mai scump cu un diesel. Eu personal totusi as vrea numai quattro. O sa optez cel mai probabil catre 2.4 benzina quattro. Mi se par cele mai reusite. Uitati-va pe mobile.de sau pe autovit chiar si pe ebay.co.uk in Anglia. Nu o sa gasiti la vanzare pentru ca sunt foarte bune si lumea nu prea le vinde....deocamdata, sau s-au cumparat putine. Daca nu am sa gasesc 2.4 am sa-mi iau 2.8 benzin quattro. Probabil ca ultima solutie ar fi 3.0 TDI daca nu gasesc primele doua. Parerea mea e ca benzina e benzina si punct. NICIODATA problemele pe care le intalnesti la un diesel mai ales peste 150.000 km nu le gasesti la benzina. Se spune ca un diesel tine mai mult in km, poate asa o fi ...dar accesoriile ? Injectoarele ? turbina ? pompele ? astea pica mai repede. Eu as prefera oricand sa fac o segmentare la un benzin decat sa incep sa schimb injectoare , pompe turbine....etc. Eu personal am in familie 2 benzine ( A6 1.8T de 230.000 km si skoda 1.6 de 90.000 luata de noua) si un Sprinter de 2.4 CDI si un X5 de 3.0 diesel. Vad diferenta la intretinere , la ulei la piese. Nu injurati. Asta e parerea mea. S-ar putea sa gresesc. Aici dezbatem aceste probleme pentru beneficiul tuturor membrilor si sa invatam ceva din experienta fiecaruia...sa devenim mai buni prin noi insine.

7. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Sper exemplu, in Germania sunt doar 3 masini 2.4 benzina QUATTRO in Anglia e doar una singura si la noi nu e nici una la vanzare. Asta trebuie sa spuna ceva. Faptul ca cine are un asemenea motor nu prea il vinde. Este exact ca si la modelul meu de C5 . Eu am un C5 1.8T quattro manual. Nu gasesti la vanzare asa ceva nicaieri , poate vre-una ratacita pe la Germanica , sau vre-o cazatura printr-un sat uitat de lume Acest motor de 2.4 benzina quattro daca mai are si cutie manuala nu are moarte. REPET doar pentru cei ce vor quattro. Este o varianta foarte ieftina la intretinere fata de un 2.7 TDI. Pentru cei ce vor putere mare se pot orienta catre 3.0 TDI sau 3.2 benzina...diferenta nu e foarte mare la consum, dar iarasi la intretinere benzina e muuult mai ieftina si nu are problemele unui diesel. Pentru cei ce nu vor quattro este ideal un 2.0 TDI sau chiar un 2.0 TFSI

8. dorel182

dorel182 1st Gear Member

Locație:
    Wetzlar
    Masina:
    audi a4b5 motor 19 tdi 90 cp 1z. 1995
    Salutari la toti colegi,
    Vreau sa cumpar un Audi A6 2005 2.0 tdi nu prea ma pricep la astea de 2.0 tdi. Multi spun ca sunt pacatoase, am gasit unul frumos tare care mie imi place mult costa 7500 si are 204.000 km.
    O sa pun atasat o poza cu toate codurile care le are masina si daca e vreun coleg binevoitor care stie sa le descifreze si ma poate lamuri si pe mine ce si cum are masina asta.
    Poate sa imi spuna un coleg locatie mufei de diagnoza, dispun de vag com si vreau sa fac un test. Multumesc

Ultima editare de un moderator: 21 Mai 2013
  9. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
  10. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B9 190 CP Quattro
    Cat de mult loc respectiv la picioare in spate la a6 este mai mult fata de a4 b8? Sunt in cautarea unei masini mai incapatoare sa zic asa insa am ramas cu impresia (poate gresit) ca nu este mare diferenta in spate intre a4 si a6. Tot 2 persoane incap pe bancheta (incap si 3 dar inghesuite). As vrea sa stiu daca va pricepeti la diferenta de spatiu dintre marginea banchetei si scaunul din fata, cel putin la mine la a4 daca stau mai lasat pe spate, imi spatele meu abia intra un copil..

Ultima editare: 24 Mai 2013
  11. mircea-teodor

mircea-teodor Silver Member

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    A6, 2.0TDI, CAHA, 200CP , 2011 , 4FB , SLine int.
  12. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Dumi, chiar saptamana trecuta am avut norocul de a cara 3 prieteni in spate, cel mai mic avand 1,90 si vreo 90kg. Au stat perfect, nu s-a plans niciunul de probleme cu spatiul la genunchi sau la cap. Deci A6 e ok :)

13. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Trebuie sa ma mai urc intr-una sa ma conving care cum e treaba. Sunt curios cum a stat ala mic de 1.90 la mijloc? Trebuie sa recunosti ca a stat un pic cam incomod :)
    Oricum ar fi, eu sunt interesat de o masina in care 4 persoane sa stea confortabil in ea, in spate locul din mijloc este pt cotiera.

14. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Pai nu o sa ai vreo revelație dacă te urci în mașină deja cu idei preconcepute.
    Nici nu ești în mașină și deja te simți înghesuit... :)
    Așteaptă să vezi, compară, apoi tragi o concluzie.
    Oricum în A6 dimensiunile sunt un pic mai mari.
    Dacă te gândești cumva la A6 L, e pentru piața chineza, desi, un forumist a găsit în Germania vreo 3 L-uri, dar normal, A8. Având mai toate probleme, a trecut la BMW.
    Depinde de ce buget ai, ce an dorești, etc.
    Baftă.

Ultima editare: 25 Mai 2013
  15. alexgeana 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 Avant 2010, 2.0 TDI 170 CP
    Eu am 1,89 m si am stat intr-un A6 in spate mai mult decat lejer. E diferenta mare intre A4 si A6. E diferenta mare si in fata si in spate.

16. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Dumi, cand vrei da-mi un PM si ne intalnim 5min, poti sa stai in spate unde vrei tu. :) Daca stau sa ma gandesc, in mijloc a stat cel mai inalt prieten..20min cat a durat plimbarea nu a comentat nimic. Ce-i drept, pe mijloc sta putin mai sus si nu are suport mai deloc, iar in curbe o mai lua stanga-dreapta. Eu am 1,91 si daca ma asez pe bancheta in spatele scaunului soferului stau foarte comod.

17. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Nu prea e vorba de buget, as cam vrea totusi o masina mai incapatoare. As merge pe principiu A4 mai nou il dau pe C6 mai vechi. Nu am idei preconcepute, aveti dreptate tre sa merg nitel cu masina pasager in spate sa imi dau seama despre spatiu. De ex la A6 allroad c5 era considerabil mai mult loc in spate (mult mai mult as putea zice) decat la un a4 b5. Asta oarecum ma astept si de la c6.

18. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    pai .....A6 si A4 sunt doua clase diferite chiar daca sunt modele noi/vechi. Tot din clasele alea fac parte. Chiar un C6 este un pic mai mic decat un C5. Nu mai vorbesc de A8 care este evident mai mic decat modelele vechi

19. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Jack, tin sa te contrazic. C6 este mai lung decat un C5 cu vreo 12cm, iar C7 este aproape la fel de lung ca un C6.
    La A8, fiecare generatie a primit cativa centimentri, ultimul model fiind cel mai lung.

20. iacoba 2nd Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    A6, 2.0 - 136cp, 2010
    pana acum 2 luni am avut A4 acum am A6 (C6) e mult mai incapatoare A6 decat A4 si in fata si in spate - la inceput, vreo saptamana aveam impresia ca merg cu usa deschisa, in spate doua persoane fara probleme si eu am 1.90, da` ca idee de aia e A6 diferit de A4 ca e mai mare in primul rand...

Distribuie pagina asta