1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere achizitie Audi A6 C6 (4F) cu motor DIESEL

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de sorinoco, 11 Noi 2007.

1. Scorpyon

Scorpyon Silver Member

Locație:
    Maramureș
    Masina:
    A4 B7, 1.9 TDI
    Despre asta vorbesti nu ? http://www.autovit.ro/audi-a6-C27678418.html

:arco:
    Da ce are la motor de nu merge ? Ca in poze arata nasol de tot :scared2:

2. haryhary

haryhary Bronze Member

Locație:
    Buftea
    Masina:
    Audi 6 3.0 tdi 2005, Motor BMK
    wou...mama, zici ca-i fumigena, nu alta! cum dracu sa pui in vanzare petarda asta?! iti trebuie mult tupeu...

3. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    "Fără accident", bine ca nu a spus ca funcționează perfect. :)
    Înclin sa cred ca în pozele de pe strada încă nu avea motorul prăjit.
    În pozele cu motorul, se vede cum a umflat cauciucul în același loc unde a fost cândva o baltă. Deci a stat un pic "pe dreapta".
    Urma aia albă o fi de la spuma unui stingator? O fi luat foc acolo? Stand pe loc?
    Parca și aripa dreaptă, în partea de sus, e infundată...
    Păcat de interior, merge luata și pus un motor cu cilindree mai mica.

Dacă vor s-o vândă de bună, e în Top 5 la țepe,...pe față.

4. riccio 1st Gear Member

Locație:
    roma ,italia
    Masina:
    Audi A6 , 3000 TDI , 2010
    accizitie audi a6 c6 2010

salut, sunt aproape de a achizitiona un audi a6 din 2010 3000 TDI quattro si am ceva dubii in privinta cu consumul , e adevarat ca ajunge doar la un consum de 10 in oras? tin sa mentionez ca actual am un a6 din 2003 2500 tdi 180 hp quattro tiptronic si nu am vazut niciodata consum mai mic de 12 %.
    - a doua problema: FAP-ul se poate scoate sau anula din centralina la modelul acesta?
    multumesc anticipat

5. diabolic53

diabolic53 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C6 2010 Facelift, 2.0S (173bhp), Piele, MMI 3G, DRL, xenon, etc.
    sincer din ce am citit de pe la ceilalti dp forum cu 3.0 tdi nu cred ca scazi sub 12 in oras... eu am 2.0 si sta cam in 10 ....

6. Allin86

Allin86 2nd Gear Member

Locație:
    Dej
    Masina:
    Audi A6 Allroad BiTDI 313cp 2013
    Salut! Eu am A6 2010 3.0TDI cu cutie manuala si nu trec de 10 in oras...in afara la mers frumos scoti 6,5...daca te mai intereseaza si alte detali te ajut cu placere...

7. Victor26

Victor26 1st Gear Member

Locație:
    Cluj, Munchen
    Masina:
    2014 Audi S6 Avant V8 4.0 TFSI quattro Facelift Daytona
    ma fratilor de ce o dati in stanga si in dreapta? Despre ce orase vorbiti voi? cu 30000 locuitori? Eu sunt din Cluj si cu 2.7 tdi nu reusesc sa scot sub 12-13. Pot sa pariez ca nici tu cu 2.0 nu scoti mai mic de 12 ( din surse sigure ) Masina e grea-motor mic. Suntem aici sa ne mandrim (ardem nasol) ca masina mea nu consuma? Comsuma, si inca destul de bine. Intr-adevar in exterior poti scoate si 6.5 ( de 2 ori am reusit la mers de 100km-treapta 6-pilot automat). Hai sa nu o mai ardem in chec. Prietene daca esti dispus la impozit de 2300 lei + si la consum de oras de 12-13 (sa fie oras nu sat cu blocuri) atunci cumpara-ti. Daca esti dispus sa cumperi masina de 3.0 cred ca nu are sens sa te gandesti la consum. Sanatate

Ultima editare: 27 Aug 2013
    Skywalker apreciază asta.
  8. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Italia - Vicenza / CHISINAU - Rep. Moldova
    Masina:
    AUDI A6 C7, 2.0TDI, CNHA ,QUATTRO, 2016.
    cuvinte de aur - daca vrei 2,7 sau 3,0 consumul nu trbuie sa te intereseze

9. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Și dacă mai faci ca "unii" :) doar curse ocazionale în afară orașului, la "un" 300 de km chiar nu mă uit la 10 "kile" de motorina plătită în plus.
    Hm, pentru 60 de lei...
    Sa nu merg cum ii place masinii și mai ales...mie. :)
    Dacă făceam Spania săptămânal, mai ziceam, dar așa...
    Subscriu la faza cu discuțiile despre consumul la motorul de 3 litri. Fără relevanta.
    Poate doar dacă "sare calul" cu mult, ceea ce înseamnă o defecțiune...

10. Allin86

Allin86 2nd Gear Member

Locație:
    Dej
    Masina:
    Din ce am inteles eu...Omul vroia sa stie daca se poate scoate consumul de 10 in oras....si Da este adevarat..nu locuiesc intr'un oras mare (40 000) iar cat despre consumul inafara...se poate scoate 6,5 usor...la modelul si motorul meu ce putin...

11. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Am postat și eu pe aici cum am reușit un 6,5, ba chiar 6, dar ăla nu e mers, aia nu e viață.
    Ca sa n-o lungim prea mult, putem posta cât e consumul mediu pe "calculatorul 2", ca sa-i zic așa. La mine arata 9 l/100km, consum mediu, de când am luat mașina. Atunci am resetat tot ce se putea reseta.
    Nu știu ce să zic, dar ori eu chiar nu mă mai uit la consum, ori după ce am schimbat admisiile, parca e un pic mai gurmanda. Adică scad mai greu consumul în mers. Asta chiar dacă am sau nu filtrele schimbate.
    WTF, chiar nu-mi mai pasa. Am scos-o la un drum după o luna de stat în garaj și 200 la ora a scris pe poponeața ei, mai peste tot unde era loc. Iiiihaaaa.. :D
    Am ajuns acasă cu o medie de 8,5...
    Vreau cineva mai puțin? Un VW Fox e superb. :)

12. Allin86

Allin86 2nd Gear Member

Locație:
    Dej
    Masina:
    Si eu am scos si sub 6% pe drum rau...mers pana in 90...la mine consumul de la calculatorul 2 este de 8,1 din martie pana acum....Nici eu nu urmaresc consumul...daca era asa cumparam polo 1,4TDI nu 3.0...
    P.S. isi merita fiecare banut...

13. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Corect...
    Ca o completare, nu porti mult la pantofi, nu? :)
    Ai consum mai mic,...dar cui ii mai pasă? :)
    (Mai mult ca sigur de "vina" e anul mașinii.)
    Drumuri bune...

Ultima editare: 27 Aug 2013
  14. Allin86

Allin86 2nd Gear Member

Locație:
    Dej
    Masina:
    Da Da... Si faptul ca este cu cutie manuala conteaza la consum....Drumuri bune!!

15. PsH 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6, 2.0 TDI, 2010
    2.0 TDI - 170CP (avant (deci mai greu) si automata) in Bucuresti consum intre 10-11.
    Afara am avut cel mai mare consum de 7.3 (patru persoane + bagaje + mers nu tocmai in limita...). In rest consum spre 6.

16. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Lasand la o parte consumul, tineti cont si de regimul de exploatare al masinii. Daca faceti in principal drumuri scurte, luati o masina pe benzina. Sunt multe dezavantaje in folosirea unui motor diesel pe distante scurte, in mediul urban, prin urmare acest tip de motor este favorabil celor care merg mai mult extraurban, pe distante medii/lungi.

17. Roger25

Roger25 Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6, BPJ, 2.0 TFSI, 2011
    Salutare,
    Sunt cam nou pe acest forum si vreau si eu in perioada urmatoare (2-3 luni) sa imi cumpar un A6, din 2006 sau 2007. Suma de care voi dispune la acel moment e cam 10500 euro. Incep prin a spune ca imi place mult modelul asta, nu o sa fac drumuri foarte multe cu ea, doar in concedii ce mai plec si prin oras/imprejurimi, cat imi fac treaba, deci prea mult n-o s-o rulez. Cam la ce ar trebui sa ma orientez, benzina sau diesel? Sunt mai bune 2.0 diesel sau tfsi (care am inteles ca ar consuma ulei)?
    Relativ la motorizare: din ce am mai citit pe tot internetul, am gasit pareri si pareri.. eu m-am gandit la un 2.0 diesel, unii zic ca "acel motor nu are ce cauta pe masina aia", altii zic ca e bun. Ce ma sfatuiti?
    Am vazut ca sunt motoare de 2.0 cu cutie automata (cam rare, ce-i drept, dar sunt).
    Oarecum m-ar interesa sa iau cu cutie automata (plusuri/minusuri aici? sunt fiabile astea?).
    La nr. kilometri.. cand mai caut masini, ma uit sa nu aiba peste 150.000. E ok/e prea rulata?
    Asigurarea/impozitul costa mult la un motor de 2.0?

Poate ma lamuriti si pe mine ca incepator, cu cele de mai sus :)
    Mersi anticipat!

18. GLS

GLS 5th Gear Member

Locație:
    Oxford & London
    Masina:
    Audi A4 B6 Cabrio 1.8T 2003 Ex Audi A6 2.5 TDI 2003
    Este imposibil sa gasesti unul ieftin cu 150k km REALI. Uitate pe mobile.ro si te lamuresti km reali ale masinilor. Motorul de 2.0 are impozit mic, taxa mica, asigurare mica dar eu unul din cate am auzit nu e deloc recomandat, mai ales cand e second hand. Motoarele sunt prea mici pentru caroseria asta si de la 200.000 in sus in mare parte sunt terminate. Parerea mea. Daca nu-ti permite bugetul sa intretii un 2.7 sau 3.0 atunci te sfatuiesc sa mergi spre un Audi A4 B7. Bafta.

Ultima editare de un moderator: 2 Sep 2013
  19. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Colegu GLS, poti detalia sau sustine cu argumente asta : "...eu unul din cate am auzit nu e deloc recomandat, mai ales cand e second hand. Motoarele sunt prea mici pentru caroseria asta si de la 200.000 in sus in mare parte sunt terminate" ?
    Lasa omul sa-si ia si 2000 daca vrea, nu toti sintem obligati sa ne incadram aici : "Daca nu-ti permite bugetul sa intretii un 2.7 sau 3.0 atunci te sfatuiesc sa mergi spre un Audi A4 B7." ,sau sa ne "permitem" un 2,5 primit cadou de la parinti, ca pe urma sa zicem ca vai ce consum exagerat are, de acasa pana la scoala, 5-10 km si ce scumpa e motorina..;)

20. GLS

GLS 5th Gear Member

Locație:
    Oxford & London
    Masina:
    Audi A4 B6 Cabrio 1.8T 2003 Ex Audi A6 2.5 TDI 2003
    @nucugheri Te rog sa nu ma jignesti cu "cadoul" ca nu am facut tam-tam din asta da? Dar nu inteleg de ce ai adus vorba asta in primul rand. PS pentru "linistea ta sufleteasca" imi permit sa-l alimentez, stai flex, daca asta te framanta noaptea.

In al 2-lea rand cand am vrut eu sa-mi iau un C6, tot asa am gasit multe de 2.0, ieftine, "km reali putini" insa mecanicii mei m-au sfatuit sa nu ma bag la ele ca sunt problematice. BTW I-am dat cumva in cap cu parerea mea? El a cerut un sfat eu i l-am dat, care iti e tie problema? Daca vrea ma asculta, daca nu, nu.

Distribuie pagina asta