1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere/sfat - achizitie - Audi A4 B7 - motor Diesel

Discuție în 'Audi A4 B7 (2005 – 2008)' creată de bartha, 17 Noi 2007.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    ENcostin, deschizi capota si pe oala amortizorului dreapta fata, ai o tablita. Citesti acolo, daca vezi DPF scris inseamna ca masina are DPF.

2. ENCostin 1st Gear Member

Locație:
    Zalau
    Masina:
    Audi 2006
    Multumesc frumos Ovidiutm

3. lucaflo26

lucaflo26 Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A6 C7 2016 ultra 190 HP
  4. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Un B7 cu dotarile alea in Germania costa peste 10000 euro. Dar la pretul asta si asa dotari este o masina ok

Acum sarind peste toate astea, poate sa fie o masina foarte buna chiar daca are 400000km. Depinde de tine daca esti impacat cu gandul ca nu are km reali.

Un lucru vreau sa spun: la multitronic trebuie sa bagi cam 1000ron la fiecare 60000km. Daca se strica, sare peste sau in jur de 2000 euro reparatia, asta in cel mai bun caz.

Sa nu fie facuta din bucati, ma ingrijoreaza vopseaua noua..... si ma ingrijoreaza si mai mult uzura eratica a elementelor, unele elemente prezinta uzura, altele arata ca noi...

lucaflo26 apreciază asta.
  5. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    E prea ieftina. Cauta una identica la pretul asta ca sa ne dovedesti ca asta e pretul ei.
    Uita de xenon adaptiv si afisaj optic pentru PDC ca al meu le-a pus sa dea bine.
    Acoperis panoramic? Asa ii zice mai nou la trapa?
    Airbag genunchi sofer... aripi nu are? :haudrauf:
    Ce vrei... nici macar nu stiu ce model de A4 vand!

6. lucaflo26

lucaflo26 Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Asta imi e mie foarte dubios. In Germania aceeasi configurație e cu minim 1500 euro mai scumpa. Tare dubios treaba asta. Inclusiv si la modelul B8 aceeasi treaba . De asta nici nu are rost sa pomenesc

http://autovit.ro/anunt/audi-a4-b7-ID7GgaxN.html

7. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Eu gandesc asa: daca iti place, sa o iei. Orsicum bagi bani in B7 ca are 100k sau 500k km.
    Cumpara pe aia gri, si sa ai 2000 euro de reparatii, schimbi distributia, uleiul cutie, toate consumabilele si iti vezi de treaba.
    Eu mi-am luat masina aproape noua si tot am bagat peste 4000 euro doar in motor. Succes

8. Cosmin ZKG

Cosmin ZKG Moderator Staff Member

Locație:
    Roman
    Masina:
    Audi A8L D4 3.0 TFSI 2017 /\ Audi A1 8X 1.4 TFSI 2012
    @lucaflo26 - Referitor la motorizarea de 2.0 tdi, colegul Hilfiger a facut o remarca pe care am retinut-o la momentul respectiv : BPW + Multitronic = e ca si cum ai merge voluntar in Siria sa vinzi cartofi. Stie mai bine ce zice colegul nostru confruntandu-se cu multe situatii :)

De ce nu cauti si B7 1.9 tdi - 116 cp. N-are rost sa faci rabat la 500-1000 euro, pe care o sa-i investesti in viitorul apropiat.

OT : Ma amuz ca tu esti din Cluj si te uiti la masini din Arges, Iasi, iar ceilalti din celealte judete ale tarii, se uita numai la CJ, SJ, MS :)

9. Logitech

Logitech Bronze Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A4 B7 | 2006 | BRB |DPF| 1.9 TDI
    Samsarii din Arges cumpara de la cei din cluj :))

10. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Cred ca lumea ar trebui sa fie ingrijorata de numarul enorm de B7 la dezmembrari, ceea ce arata durata de viata a unei masini. Pe o parte ne avantajeaza, gasesti la pret de nimic unele componente. Eu de exemplu azi am cumparat un kit de suspensie H&R de pe un B7 avant, care costa 1400euro nou cu 700 ron, oglinda pe negru simpla 20 ron, etc...

Dar daca omul vrea multitronic, (desi nu recomand nimanui) poate sa isi ia :)

11. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI multitronic CAGA 105kW 2011
    masinile de la dezmembrari de obicei provin din accidente sau din UK iar A4 B7 e normal sa fie des intalnit la dezmembrari nu pt. ca e o masina proasta ci pt. ca a fost un mare succes si s-au vandut foarte multe asa ca se gasesc destule pt. dezmembrari
    eu am A4 B8 si multitronicul e o mare placere la condus, nu am condus B7 dar banuiesc ca e aproximativ aceeasi cutie mai ales ca si B7 e tot cu 7 placi de ambreiaj din cate stiu adica varianta de multitronic fara probleme

12. lucaflo26

lucaflo26 Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    M-am saturat de statul cu picorul pe ambreiaj in Cluj devenit un mic Bucuresti in orele de varf cand faci mai bine de o ora in trafic. O sa mai caut. De aia existati voi sa ne sfatuim hehe

13. Tucaliuc 1st Gear Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi a4 2.0 tdi 2007
    Bună ziua! As dori sa achiziționez un Audi a4 2.0 tdi 170 cai din anul 2007 - manuala 6 viteze! Ce îmi puteți spune despre aceasta motorizare pro și contra!? Mulțumesc anticipat

14. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Iti putem spune lectura placuta, citeste ultimile 20-30 pagini macar.

15. alexs 1st Gear Member

Locație:
    B
    Masina:
    A4 2.0tdi 2008
  16. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Arata bine, singurul lucru care nu imi place e ca are DPF, Dar daca are km aia reali, te mai tine mult si bine.

alexs apreciază asta.
  17. alexs 1st Gear Member

Locație:
    B
    Masina:
    A4 2.0tdi 2008
    Din ce m.am documentat ar fi mai ok varianta de 170 decat cea de 140, deoarece sunt sanse mai mici de probleme costisitoare. Cel de 170 este doar BRD? BRD-ul stiu ca are injectoare siemens si nu e tocmai ok din ce am citit pe aici...
    UPDATE: Am gasit si BVA de 170. Nu am gasit pe forum nimic legat de acest cod motor. Ma puteti ajuta cu niste informatii sau un link, va rog?

18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu exista BVA de 170 cp pe A4.
    A4 are motoare longitudinale, iar BVA e transversal - A3, golf5 etc.
    O data la ceva timp apare cate unu care prefera 170 cp in loc de 140. Apoi realizeaza ca nu e cel mai bun lucru. Nu te uita dupa 170 cp.

alexs apreciază asta.
  19. Cosmin ZKG

Cosmin ZKG Moderator Staff Member

Locație:
    Roman
    Masina:
    Audi A8L D4 3.0 TFSI 2017 /\ Audi A1 8X 1.4 TFSI 2012
    @alexs - Masina are dotari multe si pare intretinuta periodic, insa motorul dupa cum zice si Ovidiu lasa de dorit. Are celebrele injectoare piezo electrice cu care au dat-o in bara cei de la VAG. Daca ai buget destul de mare ( ~8000 euro din ce vad ) te poti orienta si spre un motor de 116 sau 140 cp cu dotari peste medie. La 140 cp ai 3 coduri motor : BPW ( singur ax cu came ), BLB / BRE ( 2 axe ) , 170 cp - cod motor BRD. Ca idee motorul de 170 e fabricat doar intre 2006-2008.

alexs apreciază asta.
  20. remix

remix Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 1.9 TDI (BKE), 2005
    Salutare,

ce parere aveti de urmatoarele masini?
    http://autovit.ro/anunt/audi-a4-b7-ID7GgayN.html#d799c6d6fc
    http://autovit.ro/anunt/audi-a4-b7-ID7Ggchn.html#d799c6d6fc

Primul cred ca a fost lovit in spate. proprietarul nu si-a permis sa puna portbagaj de s-line si a luat unul normal din dezmembrari. A doua imi place mai mult din motive de interior dar si fiindca pare mai clean sa zic asa, dezavantaj ca e neinmatriculata si din franta.

Imi puteti spune mai multe despre motivele evitarii masinilor de Franta (stiu doar ca se imping unul pe altul ca sa parcheze)?

La banii astia masinile nu ar emite pretentii extraordinare, stiu, insa ma intereseaza cel mai mult daca pretul este unul pe masura masinii.
    Nu intentionez sa vand masina actuala, caut pentru un apropiat. :)

Distribuie pagina asta