1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. dnutz

dnutz 3rd Gear Member

Locație:
    Helsinki
    Masina:
    A4 B8 1.8T 215CP ABT
    Salut,

Merci mult pt raspuns.Am deschis un nou topic...E ok sa continuam discutia acolo?Referitor la masina nu e S line.Am sa pun si poze cat de curand.

Jantele originale sunt cam scumpe din cate stiu eu.In celalalt topic am pus si un link cu niste jante de 18 care imi plac.Sa-mi zici si parerea ta:).Merci mult!

Dan

Ultima editare de un moderator: 28 Iun 2014
  2. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    sorry1380 E usor sa te iei de altii, dar tu crezi ca le sti pe toate?

Asta asa pentru cunostintele tale generale.

DA, masinile din vest sunt facute calitativ mult peste cele din est. Cum e posibil? E f simplu, masina e facuta din piese. Cel care selecteaza piesele, pe cele cu eroare sau mic defect le elimina de pe banda. Ce ramane in urma, respectiv cele care nu au trecut testul riguros de calitate intra la o masina care va pleca la export in Europa de Est.

Intereseaza-te si imi vei da dreptate.

Pune-ti o intrebare simpla. Cum e posibil ca masinile din Vest sa mearga 300k in 3-4 ani fara interventii majore la service, iar cele din Est la 100-150k sunt deja obosite. Drumurile? Motorina? astea sunt detalii si nu pot afecta in totalitate o masina. Totul se rezuma la calitatea pieselor.

Cine conduce o masina luata din Germania, ma rog fara km dati inapoi stie despre ce vorbesc.

Iar cu fabricarea lor in Germania, hahah ce gluma buna. In afara de Lexus care se mai face inca in Japonia, nici o marca de top nu mai construieste in tara natala.
    Cine stie sa citeasca un VIN poate afla unde e construita masina pe care o conduce.

Ultima editare de un moderator: 21 Iul 2011
  3. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Off Topic

Wug in primul rand vezi ca foloseti un limbaj pentru care risti sa fii penalizat conform regulamentului.

Din curiozitate, intamplare, etc. merg de cativa ani in Gemania la fabricile auto de acolo. Anul trecut am fost chiar la Wolfsburg unde se ansambleaza masina pe care o detii si tu.

Te asigur cu toata convingerea, pentru ca am fost pe linia de fabricatie si am vazut cu ochii mei cum se fabrica o masina incepand de la 0, ca nu exista nici o diferenta de piese la ansamblare.

Din pacate nu mi-au dat voie sa fac poze si sa filmez in fabrica. :) Ceea ce spui tu referitor la masini pentru Est si Vest este o mare minciuna. Difera doar verificarea finala a masinii cand iese pe portile fabricii.

Adica cele pentru Germania de exemplu are 24 puncte de verificare si cele pentru tarile din Europa de Est al exemplu au doar 12 puncte de verificare. Restul, ca difera calitatea pieselor sau calitatea manoperei este iarasi o mare minciuna si o dezinformare din partea ta.

Ar trebui sa stau sa scriu un roman aici ca sa iti explic procedurile de ansamblare ale unei masini. In primul rand masina se ansambleaza de roboti in proportie de 80 %. Doar cablajele si anumite parti componente (echipamente electronice, ceva pe la interior si cam atat) in foarte mica masura au interventie umana asupra unei masini pe linia de ansamblare.

In continuare te asigur ca in proportie de 80 % ansamblul caroserie-sasiu precum si si alte elemente de caroserie se fabrica pe plan local in fabrica de la Wolfsburg.

Acelasi lucru se intampla si la Mercedes sau BMW. Intradevar sunt anumite modele de masini in general cele entry-level care nu se fabrica in tara de origine a producatorului dar asta este alta discutie.

Inca ceva, in acest topic discutam despre achizitia de Audi A4 B8 8K si nu vad rostul divagarii de la subiect. Daca cineva a gresit si a fost putin Off Topic asta nu inseaman ca o luam pe miriste. Vezi ca aici nu suntem pe 4tunning sau pe alte forumuri.

Am tinut sa-ti dau replica deoarece ai dezinformat prin afirmatiile tale si lumea poate ia de bune informatiile pe care le-ai postat. Pentru mai multe detalii poate ne intalnim si iti explic mai multe lucruri inclusiv cu materiale video de la fata locului nu luate de pe internet. :)

Te rog pe viitor sa te rezumi strict la subiectul topicului. Comentariile in afara subiectului din titlu vor fi sterse. Aviz si celorlalti useri care tin sa dea o replica in afara subiectului din titlu. :)

O seara buna

Ultima editare: 21 Iul 2011
  4. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW 530xD (231cp) 2006 AUDI A4 2.0tdi quattro (170cp) S-line 2010 Bmw 330xD (245cp 520Nm) 2011.
    :applaus::applaus:Nu pot sa spun deca bravo!!!!:salute: In sfarsit cineva la inchide gura oamenilor care viseaza multe sau celor care folosesc strategia ca pe una de marketing pentru vanzarea de masini sh provenienta germania. Felicitari inca o data!

5. 1QUATTRO9

1QUATTRO9 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 Sportback 2.0TDI 2012
    Sfat achizitie audi

Am prins o superoferta la audi valabila doar 2 saptamani. Nu e la noi, stati linistiti. Vreau sa va intreb daca merita. Pretul este de 30940 euro pentru ce este mai jos + dotarile standard care vin la modelul asta. Configurarea am facut-o pe un site de la noi ca nu am avut unde. nu luati in seama pretul din atasament

6. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW 530xD (231cp) 2006 AUDI A4 2.0tdi quattro (170cp) S-line 2010 Bmw 330xD (245cp 520Nm) 2011.
    Ai putea sa te interesezi ca mai e o oferta la a4 acum... Sport edition parca. Vezi poate poti sa mai adaugi ceva la el. E ok pretul pt ce dotari ai pus tu acolo. Mai cauta si pe alte site uri. Iti dau pm cu unul si vezi poate iti fac ei o oferta mai buna la masina comandata.

7. premieru

premieru 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Mercedes C220
    Scoata alarma pentru ca este inutila. Am avut-o si eu pe masina si nu functiona decat daca-ti spargea geamul, din ce mi-au spus baietii de la PBN.

8. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Alarma nu functioneaza nici daca iti sparge geamul. Alarma functioneaza daca deschide usa sau este tractata masina. Eu am luat-o ca si optiune dar cum spune si premieru, la banii astia poti lua alta alarma mai eficienta pentru noi.

9. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Va salut!
    Sunt in cautarile unui nou A4, de data asta un B8 iar bugetul ma limiteaza la un A4 din 2008 cu putin noroc chiar 2009.
    Din cate stiu eu Euro 5 a aparut din 2009 pe B8 dar as fi curios daca este cineva care a facut update-ul de transformare de la Euro 4+ la Euro 5 ?
    Au fost probleme la RAR pentru cei care au facut acest update sau a mers totul bine ?
    Orice sfat e binevenit :)
    Multumesc anticipat :thumbs-up:

10. noname00 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 3.0TDI 240CP
    Din ce stiu eu, acest upgrade nu este recunoscut de RAR...

11. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Cred ca cel mai bine ca sa nu am probleme e sa ma adresez direct celor de la RAR :)
    Oricum eu zic ca nu ar trebui sa fie probleme pentru ca ma gandesc ca in urma update-ului se schimba in brief norma euro nu ? :huh:

12. 1QUATTRO9

1QUATTRO9 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 Sportback 2.0TDI 2012
    Am si eu o intrebare pentru toti colegii de forum care citesc acest topic:

Care sunt dotarile obligatorii fara de care nu ati cumpara un a4 nou?

13. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Optiunile mele fara de care nu as cumpara o masina noua acum. :)

Se va tine cont ca ordinea este aleatorie. :)

Exterior :

S-line fara pachet sport (o prostie pentru Romania orice pachet sport la masina). Jante maxim 17'' .

Geamuri atermice laterale.

Oglinzi electrice si incalzite (fara rabatare deoarece vine marlanul si trage de ele cand sunt rabatate si uite cum te-ai scos de 1.000 euro sa-ti cumperi unele noi deoarece mecanismul de rabatare este inglobat in corpul oglinzii si nu se vinde separat).

Interior :

Volan MFSW (Multi Function Steering Wheel).

Climatronic.

MMI cu harddisk si cu bord color la ceasuri.

Interior S-Line complet (plafon negru, volan in 3 spite, inscriptionari S-Line praguri). Asta este o optiune extra nu obligatorie neaparat. :)

Pachet lumini interior complet (plafoniera fata si plafoniera spate + lumini la picioare si in torpedou).

Torpedou cu etajera (adica impartit in 2 compartimente - foarte util pentru ca nu mai ingramadesti toate cele, unele peste altele, in torpedou).

Pachet depozitare complet (sertare depozitare in scaunele din fata si inclusiv in cotiera bancheta spate, suport pahare in cotiera spate, plasa pe spatarul scaunelor din fata, sac ski in cotiera + urechile metalice in portbagaj de prins plasa + carlige in portbagaj prinse in tablia superioara a portbagajului unde agati plasele)

Senzor lumini si senzor ploaie.

Scaune fata si bancheta spate cu incalzire.

Scaune sport fara piele (sau cele cu jumatate piele jumatate stofa). Cele complete din piele sunt o catastrofa vara si iarna la drum lung. :)

Oglinda interioara antiorbire fara cele exterioare (o optiune inutila in Romania cand marlani fura geamurile la oglinzi) pentru ca stai sa te umpli de nervi de fiecare data cand le fura.

Pachet cu Bluetooth premium si SDS (afisare completa pe ecranul Bord Computer).

Diverse :

Parbriz cu incalzire electrica. (Iarna face minuni incalzirea parbrizului).

Faruri bixenon cu AFS daca mai ai bani. :)

Roata de rezerva normala obligatoriu din aliaj sau tabla nu are importanta (nu pachetul ala imbecil de kit pentru pana care te p.... pe el cand faci pana).

Geamurile electrice fata spate.

Senzori parcare spate si cu o camera de luat vederi in spate daca mai ai bani :) si fara senzori fata (inutili la noi decat daca esti o muiere proasta la volan :) ) si cu afisare pe MMI.

Sunet Bang & Olufsen in masina (nepretuita aceasta optiune din cauza sunetului magnific) :)

Airbaguri laterale pentru locurile din spate (am copil si siguranta este prioritara) suplimentar fata de airbagurile care vin in dotarea obisnuita.

Interfata Audio-Video suplimentara fata de dotarile MMI pentru diverse (Tuner TV, Magazie CD, etc.).

Deschidere completa din butonul telecomenzii a portbagajului (foarte util cand ai consoarta dupa tine cu mormanul de bagaje si sacose). :)

Casco obligatoriu macar in primii 3-5 ani (depinde cat tii masina).

Daca mai imi aduc aminte ceva util o sa comlpetez. :)

Ultima editare: 30 Aug 2011
  14. cipdavid 4th Gear Member

Locație:
    Tg-Mures
    Masina:
    VW Passat CC 2.0 tdi, 170 cp, 2009
    as mai pune si eu cate ceva pe langa colegu:

- pilot automat (cruise control) - vom avea autostrazi :p

- cred ca un quattro nu ar face rau

- cat mai multi caluti (de preferat de la 140 cp in sus)

- incalzire si chiar si ventilatie in scaune - merita fiecare banut

- navigatie mai mult decat necesar (parerea mea)

si mai sunt....:) Uite cum am ajuns la o echipare de top! :hubbahubba:

15. lucian190

lucian190 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A8 - 4H / D4 / 3.0 QUATTRO 250 cp. TDI 2012 cod motor CDTA
    da

dupa ce am citit 215 de posturi daca am retinut eu bine, sincer nu am inteles mai nimic din ce ati discutat. deci mai pe scurt eu am 15.000 - 17.000 euro maxim si din cauza posibilitatiilor finaciare ma vad nevoit sa renunt la A6 3.0 TDI si sa-mi cumpar un A4 B8. ma intereseaza in primul rand ce motorizari sunt actualmente pe B8 Atentie NUMAI diesel ma intereseaza. as vrea sa stiu care este cel mai fiabil motor dintre ele. exclus 3.0 TDI. restul de floricele, scaunele, beculete si cate si mai cate rezolv eu. multumesc domnilor. o zi frumoasa sa aveti fiecare dintre voi alaturi de cine va doriti voi. sper sa ma lamuriti. :think::friends:

Ultima editare de un moderator: 28 Iun 2014
  16. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Salut Lucian,
    Si eu sunt in aceeasi postura ca a ta de a-mi cauta un B8 si studiez piata auto de vreo 3 saptamani, timp in care am ratat o singura masina care merita cu adevarat in rest numai masini impecabile cu km dati inapoi :)
    Chiar ieri am sunat la un om sa imi prezinte o masina de 87000 km si cand i-am cerut seria de sasiu mi-a zis sincer ca o sa aflu ca in ianuarie 2011 avea 125000 km :):):) deci e o masina care are lejer 150000 KM ;)
    Din pacate nici in Germania oferta nu sta asa de bine ( sau poate nu caut eu unde trebuie : mobile.de si autoscout24.de ), norocul meu e ca nu trebuie sa ma grabesc sa imi cumpar acum masina si poate intre timp se va finaliza si legea cu noua taxa de prima inmatriculare :keule:
    Din cate am observat eu pana acum , se pare ca neamtul isi vinde B8-ul inainte de revizia in care se schimba distributia deci cam toate masinile care vin in tara sunt cu peste 140-150 de mii de Km ( reali )

Legat de motorizarile diesel, ar fi 5 ( 4 motorizari de 2.0 TDI cu 120 , 136 , 143 si 170 CP si motorizarea de 2.7 TDI care eu o consider putin depasita ) , dar eu nu iau in calcul decat doua din ele - 2.0 TDI de 143 sau 170 CP.
    Asteptam mai multe pareri de la proprietarii de B8 de pe forum :)
    Spor la cautat si anunta-ne si pe noi daca gasesti ceva bun :)

O zi buna

Ultima editare: 4 Sep 2011
  17. cipdavid 4th Gear Member

Locație:
    Tg-Mures
    Masina:
    De ce spui ca e depasita motorizarea de 2,7 tdi?

18. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Doar din punct de vedere al cailor putere nu se merita , nu din cauza ca nu ar fi un motor fiabil.
    Din 2.0 TDI de 170 CP cu soft se depaseste performanta motorului de 2.7 TDI.
    In afara de asta ai si impozite si asigurari mai mici decat pe motorul de 2.7 TDI.
    Repet , asta e o parere personala.

LE: @calinbalan - esti un adevarat gentleman ;)

Ultima editare: 4 Sep 2011
  19. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Si inca un minus la 2.7 tdi ar fi greutatea mai mare pe puntea fata (comparativ cu motor in 4 cilindrii) si astfel se va accentua tendinta subviratorie.

20. cipdavid 4th Gear Member

Locație:
    Tg-Mures
    Masina:
    ok, cu taxele si impozitele ai dreptate - asa e!

cu celalalt aspect nu stiu - parerea mea e ca 2 cilindri in plus fac diferenta - si pe motorul de 2.7 se poate pune soft sa-i maresti puterea -

am avut motor de 2.5 pe bmw cu 6 cilindri si cai cu un pic mai mult decat am pe audi acum (audi 170 si bmw 177) - crede-ma nu poti compara - nu e acelasi lucru.

Distribuie pagina asta