1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. tilu

tilu Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Audi A3 8V 2.0 TDI DSG
    Singurele dotari carora le simt realmente lipsa sunt farurile cu xenon(atat dpdv al aspectului cat si al utilitatii lor in traficul nocturn) si incalzirea oglinzilor.
    In privinta motorizarii, motorul CR este excelent, cred ca varianta optima de putere este la cel de 170CP. Nici cel de 143 CP nu se misca rau, dar uneori parca simt nevoia unui surplus de putere.
    Senzatiile oferite de un motor mai mare nu vor fi egalate niciodata de un motor mic, oricat de dopat ar fi el. Raman dezavantajele taxelor, costurilor de intretinere etc.

2. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Va salut !
    Tot cautand o noua masina am dat peste un A4 ce are o dotare pe care nu o cunosc :confused:
    Spuneti-mi si mie ce este si ce face acea dotare.
    Va multumesc anticipat :icon_thumright:

3. tilu

tilu Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Audi A3 8V 2.0 TDI DSG
    ACC-adaptive cruise control, acel "ochi" este un radar.
    Sistemul incetineste/accelereaza masina in functie de distanta fata de masina din fata ta.

4. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW 530xD (231cp) 2006 AUDI A4 2.0tdi quattro (170cp) S-line 2010 Bmw 330xD (245cp 520Nm) 2011.
    Functioneaza destul de bine radarul.... singurele probleme care pot aparea sunt iarna, cand se umple de gheata tot botul masinii si nu mai functioneaza deloc, iar pentru romania, nu il recomand in general. Este bun pentru autostrazi dar pentru drumurile noastre e bun doar daca mergi in coloana si nu ai nici un interes sa depasesti... am si pe bmw si pe audi acest acc si cum am spus si mai sus, i-am gasit intrebuintarea numai pe autostrada in strainatate...

5. Allin86

Allin86 2nd Gear Member

Locație:
    Dej
    Masina:
    Audi A6 Allroad BiTDI 313cp 2013
    Audi vs Mercedes

Salutare!
    Sunt interesat sa achizitionez o masina SH si ma gandeam la un Audi A4 B8, 2.0Tdi, 170CP Va rog sa ma ajutati cu niste pareri cei care aveti acest model. Ma intereseaza performantele, consumul cat mai real si nu in ultimul rand fiabilitatea. Care sunt cele mai des probleme intalnite la acest model? Va multumesc!

Ultima editare: 7 Oct 2011
  6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Citeste tot acest topic de la inceput si citeste aria de B8 de la noi de pe forum si o sa-ti faci o idee cam ce probleme poti intampina la achizitia si detinerea unui A4 B8. Bafta.

Ultima editare: 28 Iun 2014
  7. QUATTROINELE 4th Gear Member

Locație:
    Tulcea
    Masina:
    A6c7 2.0tdi 177cp
    eu am luat un a4b8 2.0tdi 143cp din Germania la 28.000km,la fix un an vechime.acum am 66.000km si in afara de consumabile(ulei,filtre,anvelope) nu am avut absolut nici o problema.ca si consum , in afara am scos ca medie 6,1-6,2 pe traseu Romania-Croatia si retur,pe aprox. 4000km, viteza 120-160km/h.

8. Allin86

Allin86 2nd Gear Member

Locație:
    Dej
    Masina:
    Audi A6 Allroad BiTDI 313cp 2013
    Chiar sa existe diferente intre masinile cumparate din Romania si masinile cumparate din Germania? Nu prea vad cum ar putea face asta. Eu am avut un audi A4 B6 si am fost mai mult decat multumit de ea. In 3 ani nu am schimbat absolut nimic la ea. Doar consumabile si atat. Acum ma gandesc la un B8...sper sa nu iau o decizie gresita.

Ultima editare de un moderator: 28 Iun 2014
  9. Zatara

Zatara 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    A4 B8, 2.0 ,2010
  10. tilu

tilu Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Audi A3 8V 2.0 TDI DSG
    Nu cred ca Audi este un caz special in privinta calitatii.
    Iar exemplul dat de tine in link nu face decat sa-mi intareasca parerea ca avem dealeri care se codesc(asta ca sa fiu civilizat) sa respecte conditiile de garantie. Se pare ca in tarile civilizate conditiile de garantie sunt ceva mai apropiate de interesul consumatorului.
    Cat priveste calitatea la marcile concurente, stai linistit, fiecare are puncte slabe.
    Masina mea are 146000 km, cunosc istoricul masinii si este absolut curat.
    Nu spun ca masina este perfecta, mi-am si exprimat unele nemultumiri legate de acest model, dar asta nu inseamna ca este o masina proasta.
    Cu toate nemultumirile mele, dpmdv acest model este cu un pas inaintea modelului vechi.
    Din ce am citit, problemele cele mai frecvente ar fi legate de functionarea servotronicului si clasicul ansamblu ambreiaj-volant.
    Dupa ce o sa treci la concurenta sa ne mai scrii despre acestea.
    Apropo, nu vad de ce s-a hotarat ca nu se mai pot face comparatii. Atata timp cat moderatorii pot sa "gestioneze" posturile deplasate, consider ca parerile pro si contra sunt utile.

11. bejan sebi 1st Gear Member

Locație:
    Alesd
    Masina:
    A4 B5 1.9 TDI '96
    Cunosc pe cineva care la 15 mii si ceva de km i s-a rupt o bucata din supapa EGR si i-a tras-o in motor. Norocul lui ca masina era in garantine. Avea vreun an masina. Nu s-a recuperat nici macar chiulasa. Ce piese se mai distrug la masina asta sunt clapetele de acceleratie si ambreiajele, ambele piese pt motorizarea de 2.0 TDI. Sunt in cunostinta de cauza ca lucrez la dezmembrari.

12. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Pentru clapeta de acceleratie a existat o actiune de service Audi prin care se schimba aceasta piesa sau se facea un update de soft, in functie de seria de sasiu.

13. xxl75 2nd Gear Member

Locație:
    Buzău
    Masina:
    a4 b6
    Am frunzarit topicul si nu am gasit raspunsul la nedumerirea mea:
    pe tdi s-a pus euro 5 din 2009,dar pe benzinarele 1,8 si 2,0tfsi din ce an s-a pus euro5?

14. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Tot din 2009 la sfarsit.

15. gr0dt77 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Audi B8 , 1.8 TFSI ,2009
    DeDeRa eu am 1.8 tfsi multitronic si consumul mixt il am 11 l/100 . Sper sa te ajute cu ceva . Eu ti-as recomanda multitronic . Merita ! Si daca dai 38.000 pe masina doar nu te gandesti la consum .

Ultima editare de un moderator: 3 Ian 2012
  16. marius82

marius82 1st Gear Member

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    A6 Avant ,2.0 TDIe ,2010
    Consiliere si sfat achizitie B7 sau B8 Avant

Salutare tuturor,
    As vrea sa va rog sa ma ajutati cu sfaturi in privinta achizitionarii unui model Audi SH cu motor 2.0 diesel.
    Modelul care ma intereseaza este A4 Avant . Acuma intrebare dificila B7(170 Cp) sau B8 (143 Cp)? si de ce? B7 de 170 Cp are motor CR?
    Bugetul de care dispun este de 16 000 Euro. Multumesc anticipat si o seara frumoasa!

17. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Fara dubiu,a4 b8,chiar daca e de 143cp,poate gasesti unul de 170cp;motoarele de pe b8 sunt CR si fara problemele lui b7.

18. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Incepand cu modelul B8, Audi a pus motoare CR, deci daca vrei motor CR va trebui sa optezi pentru B8.
    Sunt si pe B8 motoare de 170 CP dar sunt mai rare , probabil si din cauza costului mai ridicat la achizitie ...
    Spor la cautat :icon_thumright:

19. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    B8 avant fara nici cea mai mica ezitare
    daca mai ai rabdare anul acesta se va lansa 2.0 tdi ( 170 sau 177 cp din cate se speculeaza) quattro avand cutie automata . Va fi un best buy insa pe piata SH va intra in 2-3 ani.

20. cipdavid 4th Gear Member

Locație:
    Tg-Mures
    Masina:
    VW Passat CC 2.0 tdi, 170 cp, 2009
    - la banii astia poti sa iei un B7 de 170cp dotat - nu exista motorizare CR pe B7
    - poti sa iei un B8 dar posibil sa nu ai prea multe dotari pe el si doar 143 cp

Asa ca depinde ce iti doresti! Bafta!

Distribuie pagina asta