1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. CB927MF

CB927MF Audi Expert

Locație:
    **VrAnCeA®**
    Masina:
    AUDI A6 1.9TDI AVF 131Cp 2002
    Buna un istoric service e greu de obtinut in rest ai mai jos fisierul PDF cu dotarile masini asa cum a iesit din fabrica, oricum vad ca e un Euro 4. Bafta.

2. tilu

tilu Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Audi A3 8V 2.0 TDI DSG
    Pare a fi o masina cu proprietar olandez care si-a petrecut concediile in rulota...

3. Allin86

Allin86 2nd Gear Member

Locație:
    Dej
    Masina:
    Audi A6 Allroad BiTDI 313cp 2013
    sal

Sunt in cautarea unui audi de vreo luna si ceva. La A4 m-am gandit la un 2.0 170cp. Am gasit un a4 pe net http://www.autovit.ro/audi-a4-C23946366.html poate ma ajutati si voi cu niste pareri. Sa aleg alta motorizare adica 2.7 sau 3.0 TDI ? Va multumesc mult de ajutor!

Ultima editare de un moderator: 28 Iun 2014
  4. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    Decât 2.7 mai bine 3.0
    Diferenta doar de 2 mil la impozit
    Consumul este la fel la mașinile dupa 2008 euro 5

5. Allin86

Allin86 2nd Gear Member

Locație:
    Dej
    Masina:
    nu impozitul este problema...ci consumul, la 3.0 nu am gasit cu cutie manuala.

6. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    Consumul extern este de 6.9 ( 130-140-150) apoi creste spre 7.5
    Intern este între 8 si 12 depinde ......
    Am aceasta mașina , nu iti spun din amintiri si auzite
    Modelul 4F8 consuma mai puțin decât 4F
    Il găsește si cu manuala , sunt multe modele.

7. Allin86

Allin86 2nd Gear Member

Locație:
    Dej
    Masina:
    Am avut pentru o zi un a6 fabricatie 11. 2008, facelift cu motor 3.0 quattro, cutie automata. masina era break. Am resetat computerul de bord si am facut 100 km exterior. Consumul la un mers normal spre sportiv, nu am depasit 150 a fost de 9,8%. Daca il conduceam asa cum as merge deobicei iesea peste 11% nu stiu ce sa zic, probabil faptul ca era break masina sau nu stiu de ce a consumat atat de mult ? Poate imi spuneti voi. Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 30 Apr 2012
  8. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    Foarte ciudat...
    La mine nu depășește 7.5 extern ...si 12 intern
    Iti spun sa mai testezi o mașina ...

9. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
    2.7 e un motor stupid oricum o dai. consum si impozit aproape ca la 3.0, putere aproape ca la 2.0

cum nu-ti permiti consum peste 10, dar iti permiti impozit de 2700cmc? de impozitul ala anual mergi cca 5000km cu consum zero.

masina din linkul ala are gume pe 18". atentie ca daca tai sau intepi lateral un cauciuc din ala e scump in draci. apuca-te si fa-ti bine calculele, daca te intinzi sa musti mai mult decat poti mesteca.

10. achim

achim 1st Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    A4 B8, 2.0 TDI 170 CP, 2010
    Allin86 Cred am vazut masina live - are lipit un anunt de vanzare autovit si are acelasi pret, km, an si dotari. Din cate am vazut e parcata la sensul giratoriu de pe strada Campului (Cluj-Napoca), cobori varianta zorilor manastur si dai in sensul giratoriu. ;) Asta daca vrei sa arunci o privire de mai aproape.

Ultima editare de un moderator: 29 Apr 2012
  11. Allin86

Allin86 2nd Gear Member

Locație:
    Dej
    Masina:
    GunX Fac anual in jur de 25000-30000km...asta este motivul pentru care nu imi permit un astfel de consum....

12. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Daca un 3.0 quattro automat ar avea consum exterior de 10, un 2.7 ar avea 9. Nu e mare scofala 300cmc. Oricum o dai, motorul de 2700cmc e o aberatie.

13. Allin86

Allin86 2nd Gear Member

Locație:
    Dej
    Masina:
    GunX daca cumpar un 2.7, .il cumpar manual si fara quattro deci o sa fie o diferenta destul de mare de consum, insa 3.0 nu este fara quattro. Nu cred ca este chiar asa o mare aberatie motorul de 2.7. Poate ne ajuta niste colegi care au masini cu 2.7.

Ultima editare de un moderator: 30 Apr 2012
  14. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    Salut...ma mai bag o data :)
    Am avut 3 ani un A6 2.7 TDI din 2006 de 180 de cai ridicat undeva la 240 cp
    Nu am avut nici o problema din punct de vedere tehnic cu masina...am schimbat o bucsa , un bec ,si toate service-urile facute din 8 in 8 mii
    la un moment dat ambreajul a inceput sa dea semne de oboseala ( patina din cand in cand )
    aveam un consum de 6.6 -6.9 exetrn cu 12-13 intern..deci nu este o diferenta mare de 3.0 TDI quattro care ia de la 6.9 - 7.5 cu 12 - 13
    nu pot sa imi imaginez cu ar arata o masina cu motor de 3.0 TDI si tractine fatza...este penibil...
    Cuplul si caii necesita si tractiune buna..
    Eu patinam cu intr-o veselie cu masina dupa resoftare....si iarna eram la fel ca orice FWD (foarte mare atentie )
    Dupa 3 ani de condus 2.7 TDI FWD pot spune ca nu se compara cu 3.0 TDI
    pe o scara de la 1 la 10 sa fac o comparatie .dau cu indulgenta 4
    Cine vrea un V6 si nu se gandeste la impozit si o servisare putin mai scumpa si chiar uraste 3.0 TDI quattro :P poate sa aleaga 2.7 TDI
    in rest nu stiu ce sa spun ...mai bine iei un 2.0 TDI...care sincer mi se pare un motor slab pentru masina asta.

15. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    2.0 TDI la vremea asta in varianta euro5 are si 170 de cai. adica cu 5% mai putina putere decat 2.7 ala care l-ai considerat ca merita luat in 2006 :)

degeaba iti propui sa cumperi un 3.0TDI second hand, daca asa ceva nu se prea gaseste la vanzare decat din an in paste si la preturi mari. chiar si atunci cand o gasesti, trebuie sa o iei cu ce optiuni ai norocul sa vina, nu-ti permiti sa o alegi asa cum e normal sa faci la o cheltuiala de ~20K Eur.

oricum eu nu inteleg de ce sa conducu un motor cu un litraj semnificativ mai mare pt o cerestere de putere semnificativ mai mica. credeam ca numai americanii sunt ciudati din aia care conduc 5000cmc cu 300 de cai :)

Ultima editare: 30 Apr 2012
  16. hro

hro 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.7 quattro, 120 kw model 2006
    Prietenul nostru vorbește de 2.7 cu tractiune fata
    A mea e quattro si se comporta impecabil
    De fapt dacă iti iei audi fără quattro mai bine ia Vw

17. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Ce imi plac mie comentariile de genul
    Dar ce are un Audi fara sistemul Quattro ? tuseste cand merge ? se invart rotile invers ?

Am avut, am condus dar nu mi-as lua niciodata sistemul Quattro la o masina in Romania pentru ca mi se pare total inutil.
    De ce sa platesc mii de euro in plus la achizitie si ulterior sa ma vait ca ea consuma nu stiu cat in plus fata de una normala fara quattro, ca sa nu mai vorbesc de intretinerea ulterioara.

A, daca stai in zona de munte este altceva. Dar atat timp cat 95% din timpul la volan ti-l petreci in traficul din oras bara la bara ce faci cu sistemul Quattro ?. Va spun eu ca nu ajuta cu nimic. Doar arunci banii la achizitie degeaba si ulterior pe intretinere si combustibil consumat in plus. Diferenta de putere este nesemnificativa pentru un utilizator de zi cu zi.

Ai sa nu mai exageram privind proasta alegere pe care o faci daca nu iei sistemul Quattro.

Referitor la impozitul platit pentru motorul de 3.0 tdi va spun ca este nejustificat fata de cel de 2.0. Mare satisfactie ce ai ca apesi pedala mai tare si se duce mai bine masina cu motor de 3.0 tdi fata de un 2.0 tdi. Nu asta este telul celui care cumpara o masina marca Audi. Cel care cumpara un Audi o ia din alt motiv si nu o cumpara, in principal, pentru motorizare.

Dar deja m-am intins cam mult cu divagatiile. :)

O seara buna

18. hro

hro 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.7 quattro, 120 kw model 2006
    Vad ca forumul a început sa se umple de pusti teribilisti care nu știu ce vorbesc. Cred ca nici nu mai merita de fapt sa imi expun vreo părere cand copii născuți in 86 si ceva imi explica faptul ca quattro e o chestie inutila care consuma mult combustibil folosibila undeva la munte - e ca aia precum ca un cauciuc de iarna e bun doar pe zăpadă ... Si mi- a plăcut si chestia despre ce mare rahat aduce in plus motorul 3.0 fata de 2.0 ? Zau, copii, găsiți-va un alt loc de joaca ! Completati-va cele 10 clase la seral si apoi cititi despre comportamentul tractiunii integrale in viraje - măcar aici pe forum, căci sunt topicuri ! Dacă nu , luati-va Logan, ce mare lucru poate avea in minus fata de motorul 3.0 inafara de impozit ?

Florin C apreciază asta.
  19. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    hro Vezi ca ma confunzi si ti-am mai sus si alta data acest lucru si vad ca nu pricepi, sau nu vrei sa pricepi asta referitor la varsta cat si ca ani de soferie. Am mai multi Km facuti decat tine si stiu bine ce vorbesc.
    Mai pune mana si citeste daca tu crezi ca pentru sistemul Quattro si beneficiile lui ne-am cumparat Audi.
    Te rog sa tii mistourile pentru tine si sa nu mai jignesti lumea prin afirmatiile pe care le faci. Nu mai fiti voi formatori de opinii proaste, ca din cauza asta lumea citeste forumurile si ia de bune spusele unora si altora care bat campii cu gratie.

Ultima editare: 30 Apr 2012
  20. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    calmeaza-te omule ca nu ne-am nascut nici ieri si nici acum 15 ani. Nu stiu cat de mult ai gandit afirmatia asta dar eu unul sunt sigur ca, deloc.

In primul rand ar fi trebuit sa-ti fi dat seama care este diferenta dintre un audi si o alta masina imediat ce te-ai urcat in ea si ai luat contact cu tot ce te inconjoara intr-un audi...

Dupa tine urmatoarele masini sunt inutile fiindca nu au quattro, iar un VW este oricand mai bun:
    Audi A1 Sportback 1.4 TFSI 136 kW (185 CP) S tronic - FWD
    Audi A3 Cabriolet 2.0 TFSI 147 kW (200 CP) S tronic - FWD
    Audi A4 Avant 2.0 TFSI 155 kW (211CP) S tronic - FWD
    Audi A5 Cabriolet 2.0 TFSI 155 kW (211CP) S tronic - FWD
    Audi Q3 2.0 TDI 103 kW (140 CP) - FWD

lista contiuna cu A4, TT ...

Masini inutile fiind ca nu au quattro :)

Consumul nu este neaparat mai mare, sau un criteriu care sa te faca sa nu alegi un quattro, insa pretul de achizitie da!
    Un quattro are un comportament rutier mai bun pe drumuri alunecoase, insa trebuie sa locuim intr-o zona specifica sa putem spune ca avem nevoie de un quattro.

Oricine cred ca ar vrea ca masina lui sa fie quattro insa fara sa exageram cu aceasta necesitate. macristian1 are dreptate in felul lui, nu este necesar un quattro pentru traficul urban.

Sitemul quattro de pe Audi RS3 functioneaza 90% din timp FWD, de aici trageti singur concluziile ;)

Distribuie pagina asta