1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. thor4ever Silver Member

Locație:
    sebes-alba
    Masina:
    Audi a4 avant, 2010, CAHA-170hp
    Deci vrei sa zici ca dupa 2012 toate b8urile au servotronic?In caz ca nu trebuie vazut daca volanul de la prefacelift servo standard merge mai greu decat cel de pe facelift tot standard,fara servotronic

2. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Current: A6 55 TFSIe 2022, Past: Audi A4 B8, 2.0 TDI CAGA, 2008
    Eu faceam comparatie intre caseta de directie simpla si servotronic, cea de dupa 2012 asistata electric e cu totul alta poveste.

3. thor4ever Silver Member

Locație:
    sebes-alba
    Masina:
    @andy ma refeream la postul dinaintea ta.Oricum ii bine de stiut ce diferente sunt intre directiile standard prefacelift vs facelift.Dar daca prefacelift este hidraulica si facelift este elctro-hidraulica trebuie sa fie ceva diferenta

4. 911turbo

911turbo Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    2007 A6 2.7TDI BPP Quattro, 2003 A6 2.5TDI BFC, 2003 A6 2.5TDI AKE, 2000 A4 1.9 TDI AJM
    @thor4ever B8 nonfacelift dispune de servodirectie hidraulica standard, iar optional(standard pe motoare mari) de Servotronic care tot hidraulic este, dar care variaza asistarea prin comanda electronica a unei supape, in functie de viteza de deplasare.

B8 facelift dispune doar de servodirectie electrica, (deci nu hidraulica), la care din cate am citit pe siteul audi.de, variaza asistarea in functie de viteza de deplasare, si nu vad de ce nu ar fi asa, deoarece un motor electric este cel care indeplineste in acest caz rolul ansamblului hidraulic utilizat in trecut(pompa si distribuitor). De curiozitate am intrat pe siteul audi, si am ales la configurator cel mai ieftin B8 facelift, 1.8 TFSi, si are la dotari standard speed-sensitive power steering, deci efortul de actionare variaza cu viteza de deplasare.(efortul de actionare creste cu cresterea vitezei de deplasare).

Tot pe B8 facelift, exista posibilitatea comandarii optiunii Dynamic Steering(Dynamic Lenkung in germana), doar in combinatie cu Audi Drive Select, detalii tehnice nu cunosc, dar din ce am vazut pe internet, cred ca raspunsul directiei se modifica odata cu comportamentul ales in Audi Drive Select(Comfort, Dynamic, Individual, Auto).

In postul anterior faceam o remarca, mai exact spuneam ca am condus un A6 C7 3.0 TDi Quattro cu servo electric la care directia era foarte usoara la viteze mici, similar cu Servotronicul pe care il am pe C5. Am condus si un Q5 facelift(era cu siguranta facelift) S line, si avand in vedere platforma comuna de A4 B8 si conform cu informatiile de pe siteul audi, are si el servo electric sensibil la viteza de deplasare si totusi efortul de actionare a volanului era mai ridicat decat la A6 C7 servo electric si A6 C5 Servotronic.
    In final, particularitatile si setarile sistemelor pot sa difere de la un model de autovehicul la altul.

5. codyyy 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B8, 2.0 TDI 177CP, 2012
    Optiunea asta ce ar trebui sa insemne?Initial am crezut ca e frana de mana dar am vazut ca este optiune separata cu parking brake.
    7AA Electronic vehicle immobilization device

Si legat de senzorii de parcare...ce optiune ar trebui sa fie pentru a afisa controlul pe display? Asa este standard sau standard este auditiv si pentru afisare e un PDC Plus? Ce apare in decodarea de VIN este "7X4 Park distance control, front and rear"

6. thor4ever Silver Member

Locație:
    sebes-alba
    Masina:
    7AA Anti-theft protection system 7AA Electronic vehicle immobilization device
    Deci clar.
    La senzorii de parcare stiam ca daca ai PDC plus ai si optiunea grafic display activata (la mine asa ii)Iar la PDC plus cred ca are calculatorul compatibil si pt reverse camera.La PDC nu ai grafic display si trebuia activat parca

7. doctornd

doctornd 3rd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Volkswagen Passat B5.5 2004 TDI-PD AWX 130 hp/ Audi A4 B8.5 2013 TDI CR CJCA 143 hp
  8. thor4ever Silver Member

Locație:
    sebes-alba
    Masina:
    Pai bare portbagaj poate in garaj.
    Oglinzi rabatabile nu pare sa aiba.

9. doctornd

doctornd 3rd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Volkswagen Passat B5.5 2004 TDI-PD AWX 130 hp/ Audi A4 B8.5 2013 TDI CR CJCA 143 hp
    Am vazut si eu. Trecand peste descriere. ☺

10. codyyy 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Si pentru activat PDC pe display mai trebuie adaugat/schimbat vreun modul sau e doar activare din soft si se poate face la reprezentanta? Eventual daca stie cineva cat ar costa...

11. thor4ever Silver Member

Locație:
    sebes-alba
    Masina:
    Eu avand PDC + nu m am interesat cum se face dar din discutiile de pe topicul dedicat vei gasi info suplimentare.

12. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    codyyy exista raspunsuri la toate intrebarile tale pe forum in aria dedicata / ariile dedicate. Nu mai pune intrebari inutile, care se repeta, pentru ca si asa acest topic are foarte multe pagini si cine vrea sa-l citeasca sa va lasa pagubas din cauza informatiilor care se repeta inutil. Citeste integral aria A4 B8 cu topicurile aferente si o sa afli tot ce te intereseaza. Multumesc.

13. codyyy 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Ok Cristi...am inteles. De fapt ce m-ar interesa in stadiul asta este sub ce cod in listingul de VIN decoder este PDC Plus.

14. kenzo

kenzo 1st Gear Member

Locație:
    piatra neamt
    Masina:
    seat leon/1p/2008/1.8tfsi/330hp
    salutare tuturor.abia mi-am facut contul dar in curand voi achizitiona un a4 b8.si am gasit unul si vroiam sa stiu daca cunoasteti masina si ceva pareri despre ea.este cod motor caga.pareri?va multumesc
    http://www.autovit.ro/audi-a4-C36871808.html

15. andyITA

andyITA 2nd Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Mercedes C220 170cp 2011 automata
    1.8 TFSI160 CP / 118 kW consum real

Salut fratilor. sunt in mare dilema. urmeaza sa imi cumpar un audi A4 B8 (2010) si e echipat cu motor 1.8 TFSI160 CP / 118 kW

sunt foarte tentat sa merg pe benzina deoarece pe diesel am avut multe emotii cu prima masina (A4 B7): DPF infundat regenerari si alte distractii....

as dori sa stiu de la cei care au aceasta motorizare consumul real in oras....am auzit fel de fel de zvonuri asa ca as dori sa stiu cum vi se pare ca si consum, fiabilitate.

de precizat ca vreau sa merg in continuare pe cutie automata, la B7 pe 2.0diesel automat consuma 9-11(daca o tineam pe sport si nu pe drive) in oras si 5-6 afara.

16. MY04AUD 1st Gear Member

Locație:
    Londra
    Masina:
    A4 B8 1.8TFSI 2009
    Am acelasi motor pe masina si de cand a iesit de pe poarta dealer-ului nu am schimbat nici un surub la motor. Functioneaza si acum la 117000 mile (aproximativ 190000km) ca in prima zi. Nu am idee de cutia automata eu avand 6 trepte manuala.

Consum:

- In Londra, la fel de aglomerat daca nu mai rau ca Bucurestiul, consumul e cam 29-30mpg adica 7.9-8.1 l/100km
    - In afara, drum de la Londra la York am avut 44mpg adica 5.4 l/100km. E adevarat ca nu am mers decat cu maxim 90-100 km/h din cauza radarelor si a politiei. :busted_cop:
    Pana la urma consumul "e in piciorul" tau, ca sa zic asa.

17. andyITA

andyITA 2nd Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Mercedes C220 170cp 2011 automata
    da da

MY04AUD, mersi mult pt raspuns.

am auzit ca foarte multi se plang 1) de consumul de ulei si 2) de consumul mare de benzina ! sunt in mare dilema

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
  19. MY04AUD 1st Gear Member

Locație:
    Londra
    Masina:
    A4 B8 1.8TFSI 2009
    andyITA am citit si eu chestiile cu uleiul, dar eu sincer nu am avut problema asta.

20. kenzo

kenzo 1st Gear Member

Locație:
    piatra neamt
    Masina:
    seat leon/1p/2008/1.8tfsi/330hp
    in legatura cu 1.8 tfsi-ul am eu pe un leon din 2007 si pana in prezent adica 130000km nu am avut nici o problema cu el, doar ca trebuie sa ai grija de supape sa le cureti macar la 100k km din cauza ca au foarte mari depuneri.daca vrei sa scapi si de aceasta problema poti monta un sistem de injectie cu meth >:) ....in legatura cu consumul pe o masina mai usoara ce i drept dar in jur la 330-360 hp in functie de boost consumul in oras este de 11-13% si in afara in jur de 7-9%. ulei nu consuma nici macar un gram de la schimb la schimb si folosesc castrol edge rs 0w40.dar toate filtrele schimbate la fiecare revizie.

Distribuie pagina asta