1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI multitronic CAGA 105kW 2011
    nu pare nimic suspect si nici pretul nu e ceva extraordinar
    in primul rand culoarea e putin cautata
    apoi restul de minusuri: consola centrala monocrom, jante ne-originale, climatizare simpla, model 2010 cu comenzi pe consola si nu langa schimbator, sistem hand-free ne-original, geamuri fumurii cred ca sunt cu folie
    singurele dotari dragute sunt cutia automata si farurile xenon, la banii astia gasesti modele mai dragute dar acum depinde si de preferinte

Ultima editare: 30 Iul 2015
  2. marianu

marianu Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A7 2019 ,Q7 2018
    fara navigatie....display computer si mmi monocrom cum a zis si colegul,oricum peste 200 d mii

3. csubu

csubu 1st Gear Member

Locație:
    Weingarten
    Masina:
    audi A5 sportback 2.0TDI F5ABFG DETA 2017
  4. mr_eremia 2nd Gear Member

Locație:
    Slatina Olt
    Masina:
    Audi A4, 2010, 2.0 Tdi 143 hp
    Salutare stie cineva ceva de cei de la tormcar bucuresti ? A cumpărat cineva masina de acolo ? Orice informație e binevenita. Am vb cu cei de acolo si am căzut la înțelegerea ca eu imi aleg masina din Germania si ei o aduc in romania dar la prețul NET al mașinii din Germania mai trebuie sa pun 1500€ partea lor, deci NET + 1500€ masina acasa. Rentează afacerea asta ?

5. thor4ever Silver Member

Locație:
    sebes-alba
    Masina:
    Audi a4 avant, 2010, CAHA-170hp
    @csubu..masina de privat cred si m as mira sa mai fie de actualitate.Dar masina are dotari peste medie.
    @eremia. Poi de ce intrebi de cumparat de la ei cand ei iti aduc masina ta.Deci nu o poti numi masina cumparata de la ei...poate prin ei.Merita ma gandesc

6. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    1500? Cu 1000 euro o aduci tu. Poate si mai putin (depinde unde e masina in Germania) daca te duci direct la masina si nu te mai plimbi sa cauti alta (in caz ca nu o vrei pe asta).
    Si mai ai avantajul ca poate nu iti place masina (pozele sunt inselatoare de multe ori) si cauti alta. Asa, cred ca pierzi cei 1500 euro daca nu o cumperi.

7. blackbeauty 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    AUDI
    ovidiutm Omul vorbeste despre pretul NET + comision 1500 EUR. Ce spui tu Ovidiu este achizitia pe persoana fizica deci implicit va fi pretul BRUT + cheltuieli. Afacerea renteaza doar ca majoritatea firmelor care presteaza asemenea servicii fac evaziune fiscala, iar subiectul s-a mai discutat.

Ultima editare de un moderator: 31 Iul 2015
  8. thor4ever Silver Member

Locație:
    sebes-alba
    Masina:
    Audi a4 avant, 2010, CAHA-170hp
    Cel mai ok ar fi sa ai pe cineva acolo sa ti o gaseasca, de la un dealer care accepta faza cu tvaul ca apoi sa ti confirme ca i totul ok, poate chiar negociere, dupa care sa intervina evazionistii nostri.

9. marianu

marianu Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A7 2019 ,Q7 2018
  10. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Current: A6 55 TFSIe 2022, Past: Audi A4 B8, 2.0 TDI CAGA, 2008
    O fi vreo optiune noua, romaneasca ? :)

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Blackbeauty, am vazut ca de pret net e vorba. Asta inseamna ca o inscrie pe firma. Asta inseamna ca poate merge el sa o cumpere pe firma direct din Germania cu cheltuieli mai mici si deducere tva daca tot vrea sa se lege la cap cu foi de parcurs si sa dea socoteala statului ce face cu masina lui. O prostie din punctul meu de vedere.

12. waf

waf Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    oooo A4,2003,1.9 TDI quattro,AVF 131cp; Vw Golf IV,2003,1.9 TDI 4motion,ARL 150 cp
    Pe firma o ia intermediarul, si apoi o vinde unei persoane fizice la pretul net+1500 'dreptul celui care intermediaza'. Acest 'serviciu' cred ca se adreseaza celor care nu au firma (deci nu pot lua masina la pretul net).

13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ok. Si ne-am intors de unde am plecat: ce face daca nu ii place masina deja adusa? O ia asa sau face cu mana la 1500 euro...

14. waf

waf Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    oooo A4,2003,1.9 TDI quattro,AVF 131cp; Vw Golf IV,2003,1.9 TDI 4motion,ARL 150 cp
    Perfect de acord..isi asuma acest risk, in speranta ca ce e in poze si descrierea anuntului va fi si in realitate. Putin probabil...

15. alorazvan 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 2.0 TDI quattro, 2014
    Dragi colegi.
    Acum ceva vreme va ceream sfatul cu privire la achizitia unei masini si dilema era legata de motorizare, cutie, consum etc. Nefiind presat de timp, nici pana astazi minunea nu s-a produs si cel mai probabil voi mai astepta cateva luni. Voi detalia mai jos, impreuna cu cateva informatii sau impresii acumulate intre timp.

Asa cum am spus intr-un post anterior, una dintre dileme era legata de cutia automata (obligatorie in cazul meu): Multitronic sau S-tronic. S-tronicul (DSG-ul) il cunosc de la actuala masina (Skoda Octavia) si nu am decat cuvinte de lauda. Pentru a-mi satisface curiozitatea si a face o comparatie, m-am programat la un dive test la Porsche Pipera. Modelul testat a fost un A4, 150 CP, multitronic. Traseul a inclus podul de la Pipera, Barbu Vacarescu, Petricani, adica zone unde am putut sa o accelerez pana la 110 km / h si sa vad ce performante are cutia asta.

Inainte de a expune parerea, mentionez ca nu sunt un sofer agresiv sau sportiv. Imi place insa sa stiu ca atunci cand am nevoie sa fac o depasire nu trebuie sa spun rugaciuni.

Revenind, impresia este una proasta. Desi motorul este mai puternic decat ce conduc acum (150 CP vs 105 CP), multitronicul este extrem de slab si nu pune in valoare motorul mai puternic. Ca idee, in Drive nu exista comparatii intre multitronic si DSG, in Sport multitronicul se comporta similar cu Drive-ul de la DSG. Dupa ce am terminat drive-testul, am mers pe acelasi traseu cu masina personala. Nu e doar o senzatie, este o realitate care m-a facut sa elimin definitiv din variante multitronicul.

Ca o paranteza, avand in vedere ca in iarna se lanseaza noul model A4, discounturile oferite de dealeri sunt atractive (8000 – 9000 euro la modele comandate, peste 12.000 la ce exista pe stoc). Si asta fara negociere, probabil ca mai este loc de 500-1000 de euro suplimentar.

Legat de consum (diesel), am vizionat diverse filmulete pe youtube in care era afisat consumul la diverse viteze. Ok, nu aveam pretentia sa scot aceleasi consumuri ca pe 1.9 TDI, dar nu sunt nici ingrijorator de mari. Ceva cam mare la consumul urban, aproximativ egal in plaja 60-100, ceva mai mic la viteze mari. Per total, probabil voi adauga un 2% in medie, ceea ce este ok.

Legat de motorizare lucrurile s-au simplificat de la sine (constrans de cutie): 177 CP, S-tronic, bonus quattro (daca pot numi asa o facilitate care ma face sa mai scot inca 1500 – 2000 de euro in plus). Asa cum spuneam mai sus, voi astepta pana in primavara in speranta ca, odata cu aparitia noului model, preturile vor mai scadea si voi reusi sa ma incadrez intr-un buget de 22.000 – 23.000 euro pentru modelul mentionat, cu un rulaj de maxim 120.000 km.

Daca mai aveti sfaturi, le astept cu placere. Nu am apucat sa le multumesc colegilor care mi-au trimis mesaje cu diverse informatii, motiv pentru care le transmit multumirile mele pe aceasta cale.

16. stefan01 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6 C7,1.8 TFSI - 2016
    Ce parere aveti,isi merita masina asta banii?

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...1900&makeModelVariant1.modelId=9&pageNumber=2

Sunt totusi altele de an mai nou (km mai multi,dar dotari peste asta,chiar S-line),pe undeva la un pret similar,

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...1900&makeModelVariant1.modelId=9&pageNumber=2

- banuiesc ca e mai important sa fie de an mai nou/km mai multi vs an mai vechi/km mai putini.
    - cum se procedeaza cu o diagnoza in cazul in care masina se ia din DE?Se poate cere asta la dealer-ul de acolo,sau e necesara o programare la o reprez de acolo?

Ms,

17. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Iti recomand a doua optiune (masina din al doilea link). Bafta la achizitie

18. stefan01 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6 C7,1.8 TFSI - 2016
    Merci Cristi,
    Intr-adevar ,a doua optiune mi se pare si mie cea mai buna.
    Insa culoarea ma innebuneste la prima...oricum o sa mai dureze ceva pana ma hotarasc :)

19. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI multitronic CAGA 105kW 2011
    @alorazvan
    o masina cu multitronic are aceleasi performantele ca una cu cutie manuala sau cu s-tronic asa ca eu cred ca doar ai avut senzatia ca trage mai slab din cauza confortului crescut si pt. ca curba de cuplu e mai liniara

20. waf

waf Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    @stefan01: cred ca ai vazut ca e varianta de 120hp..iar clima e pe o singura zona..in rest e destul de frumoasa masina...

Distribuie pagina asta