1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. AndrOR 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    audi A5 sportback
    Am tot citit pe forum si acum sunt la mare impas. Dispun de 20k si mam gandit la un A4. Nu vreau sa gasesc o masina ieftina doar una corecta. Unde sa ma indrept prima data - reprezentante audi, parcuri auto,autovit sau particulari? In Germania nu pot ajunge deci solutia este Romania.
    Multumesc

2. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    In Romania 99,9% vor sa-ti dea teapa. De la premiza asta poti pleca pe idea sa cumperi de aici. Cand spun asta includ si dealerii oficiali. Daca tot nu pot merge in DE prefer sa cumpar masina facuta pentru DE. Atunci solutia este autovit, samsareala, km inapoi. Daca poti trai cu asta atunci cu putin noroc poti gasi o masina cat de cat okei insa km sa fie ultimul aspect care va influenta pretul masinii. La 20k euro trebuie sa fie extrem de frumos si exclusivist.

Eu unul as considera urmatoarele: culoarea neaparat originala sau cel putin pe 80% din masina. Daca are km multi masina va arata excelent in bot. Adica a fost terminata de pietre si normal cand a intrat in RO a fost vopsita capota, bara si pierdere pe aripi. Asta nu e un lucru rau. Pietre multe pe bot inseamna km multi pe autobahn adica cel mai recomandat mod de exploatare.

Fara lovituri in sasiu. In rest daca masina e curata si merge bine aia e. Neaparat pus un VAG pe ea sa vezi daca are toate airbag-urile in pozitie. Ridicata pe elevator. Eventual si geometrie.

3. QUATTROINELE 4th Gear Member

Locație:
    Tulcea
    Masina:
    A6c7 2.0tdi 177cp
    >Eu nu as cumpara masina din RO nici daca mi-ar vinde-o maicamea...
    sau : In Romania 99,9% vor sa-ti dea teapa.

Nu toate masinile din Ro au samsareala, km inapoi. cum afirma altii.
    Eu am luat masina din De cand avea un an vechime si 28.000km cu garantie.Acum are 4 ani si are 75.000km(am rulat 15.000km/an,din care in jur de 4000km/an concediu afara). A rulat maxim 45.000km in Ro.Am vopsit doar bara fata deoarece am suspensie sport si am atins-o la borduri. Sigur cand voi vrea s-o vand vor afirma multi ca km sunt dati inapoi,etc.De cand o am am schimbat anual ulei,filtre si acum cateva mii placutele frana fata si stergatoarele.
    Eu am cautat masina timp de trei luni in Germania pentru dotarile si km ei,dar a meritat.

4. AndrOR 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    audi A5 sportback
  5. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Masina pare OK la prima vedere dar nu imi place un singur lucru : pozele sunt facute in asa fel incat sa nu vezi mare lucru de parca ar avea ceva de ascuns ...

In afara de asta, daca tot te uiti la 2,7 de ce nu iei in calcul si un 3,0 TDI care este mai bun din toate punctele de vedere ...

Ultima editare: 15 Mai 2012
  6. bogdel.david

bogdel.david Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 3.0 TDI quattro - Mercedes-Benz C240 4matic
    3.0 TDI B8 la noi se gasesc foarte foarte greu. Pe autovit cred ca este doar unul singur.

Iar in Germania, Austria, Belgia, Olanda, etc se gasesc si acolo greu (limuzina - ca break sunt "fara numar") si ceea ce mi s-a parut dubios este ca la un A4 B8 cu acelasi dotari, km, an, etc, pretul este foarte asemenator indiferent de motor. Din aceasta sectiune iese varianta cu 3.2 FSI, acela este cel mai ieftin.

Ultima editare: 16 Mai 2012
  7. andreihigh

andreihigh 1st Gear Member

Locație:
    baia mare
    Masina:
    pieton deocamdata :)
    parerea mea e ca la 20000 euro deja putem vb de A6 3.0 TDI quattro care mi se pare o masina peste cea din anunt. Luata de pe germania (chiar daca are mai multi km ) mi se pare o alegere mai buna. 90k km in tara sunt cam 180k facuti pe afara.
    Bafta

8. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW 530xD (231cp) 2006 AUDI A4 2.0tdi quattro (170cp) S-line 2010 Bmw 330xD (245cp 520Nm) 2011.
    Depinde cine i-a facut kilometrii respectivi si daca masina are toate intretinerile la timp si la zi! Cum a mai spus si un coleg, du-te si te uita la masina pentru ca pozele nu sunt clare. De asemenea masina este destul de departe de a fi full asa cum pretinde vanzatorul. Se vede ca ii lipsesc anumite dotari. De asemenea cutia de viteze este multitronic, cutie cu ceva probleme pe ele care necesita revizii din 60 in 60.000 km. Verifica daca i s-a facut revizia si la cutie, revizie care costa destul de multicel din ce am inteles.

9. AndrOR 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    audi A5 sportback
    Multumesc pentru informatii, momentan sunt blocat adica inca nu am gasit o masina "corecta".: -In Romania 99,9% vor sa-ti dea teapa - deci eu cand o sa mi vand masina o sa fiu 0.1% persoane corecte care isi vand masina. Sunt sigur ca sunt masini ok si la noi numai ca trebuie sa le gasesc.

10. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
  11. tilu

tilu Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Audi A3 8V 2.0 TDI DSG
    :hubbahubba: Esti tare!
    Nici samsarii, cum nici politicienii, nu au aflat inca puterea internetului.
    Din pacate inca sunt multi cumparatori care mai cred in basme:crying:

12. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    Dar ala cand o da cu 150000 inapoi , nu se gandeste ca omul totusi o verifica dupa seria de sasiu?
    Se Mai pot face magarii dar cu maxim 30000 km...cu intervalul de service
    Ea pe carte are ultima intrare la 120... Si defapt are 150 ...aici o poti da la 120 Si sa spui ca masina a stat.

13. mracer

mracer 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța / București
    Masina:
    A4 B8
    Nu credeti tot ce scrie pe autovit. Samsarii sunt o rasa aparte. Eu personal am vandut o masina cu 330 000 reali la bord si am gasit-o in targ cu 150 000 si recent adusa, ma intreb cum e posibil, ca prima inmatriculare fusese in RO , cu 8 ani in urma. (masina fusese comanda noua, adusa prin reprezentanta).

Puteam sa o vand si eu cu 150000 si cateva mii de euro in plus? Da, daca as fi fost samsar. Dar totusi nu sunt si am dat-o cu cat avea. Banuiam dinainte ce soarta va avea. Sunau samsarii in disperare pana am inchis telefonul de tot.
    Toate experientele mele de pana acum arata ca samsarii de masini si piese sunt mai rai ca teroristii. Sunt satul de ei. Toti burtosii care n-au lucrat o zi in viata lor. Bine ca n-am fost nevoit sa cumpar masini de la ei.

Prefer sa fie noua si sa-i schimb volanta, asa cum am facut-o deja, dar sa stiu ca n-a fost birjarita pana nu a mai putut sau sa fi stat toti slinosii doar in maieu sau chiar in pielea goala pe tapiterie in timpul verii, cum mai vad pe la noi. As vrea cateodata ca oamenii din tara asta sa fie altfel decat sunt, si la alte capitole, dar mai trebuie sa mai treaca niste generatii. Asta este...

Am uitat ceva: CARTILE SERVICE SE FAC SI ELE PE COMANDA...

14. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu toata masinile in Germania sunt duse la reprezentanta. Oricum tepele astea nu sunt pentru cei care stiu cum sa verifici un VIN. Tepele astea sunt pt persoanele alea care vin si posteaza "Salut baietzi, vreau shi eu o mashina klumea, ha-i noroc!"

15. bogdel.david

Locație:
    București
    Masina:
    Apropo de magarii de genul asta...am vazut eu pe mobile.de acum jumatate de an, un A4 3.0 TDI 09' absolut full (era unul argintiu, probabil unii din voi l-ati vazut pe autovit) S-Tronic, B&O, 2xS-Line,jante 19",etc.

Ideea e ca masina avea 380k km in DE si se vindea la un pret de 16k negociabil daca nu ma insel. Masina cand era pe autovit avea 118k km la un pret de 17k neg.

Deci se fac si magarii de genul. Pentru cei care isi cauta si gasesc in RO masini "recent aduse" le recomand sa faca o ora cercetari pe autoscout24.de,mobile.de si otomoto.pl, poate va gasiti adusa recent in RO si acolo. Ideea e sa dati un search fara criterii de cautare.

Si ca sa fac putin off topic, va zic ca idee de masina mea, luata din DE de la reprezentanta si acuma ma chinui sa o vand. Si problema e ca stiu ca vand o masina buna, insa datorita acelor persoane care aduc masini la 200-300k km si le vand in RO la preturi foarte mici, pur si simplu nu prea poti sa vinzi. Ca la o adica, si eu daca ma pun in pielea clientului, prefer un B8 in loc de B7 la aceeasi bani, dar asta e viata...:)

16. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    288k nu e mult pentru 3 litri intr-o perioada de 2 ani. Asta spune ca masina a circulat masiv pe autobanda. De aici deduc si motivul pentru care a ales 3 litri contra 2 litri, optand pentru putere si rapiditate. La un calcul rapid facut masina a circulat aprox 10600km/luna in 25 luni adica 355km/zi. Eh, 355km pe zi in oras nu prea merge. E adevarat ca pe autobanda din 200-240km/h nu a lasat-o. Normal la km astia pe autobanda tot botul ar trebui sa fie terminat de pietre.

Dupa parerea mea daca masina a facut service corect cu long life n-are nici o problema.

Sunt curios cum de a acceptat Autovit pozele cu numele parcului din DE? In alta ordine de idei sau ma rog cum vad eu lucrurile, vanzatorul e atat de retardat incat nu poate macar din bun simt "cropui" pozele sa nu mai apara banda de jos. Sa nu mai zic de "Bosse". :) Masina nu cred ca e in Romania.

17. bogdel.david

Locație:
    București
    Masina:
    Da, asa este, 288k nu e mult daca a mers numai pe autobahn si sunt convins ca masina a avut service cum trebuie, ca doar a fost in garantie si neamtu' nu o serviseaza in curte de frica sa nu piarda garantia.

Dar problema aici nu e daca masina e buna sau nu. Ca poate sa aibe 300k km si super intretinuta si sa fie in stare tehnica si optica mai buna decat o masina de 50k km, depinde foarte mult. Problema este "samsareala" asta cu datul km inapoi, ca nu stii de unde sa mai cumperi..

18. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu exista numai mers pe autostrada, ca nimeni nu locuieste pe camp si nici nu lucreaza toti inainte de intrarea in oras. De unde stiti voi ca din 350km/zi, 20 nu sunt numai giratorii si semafoare pana iese, 315 ii face intins apoi inca 15 de la iesirea de pe autostrada prin oras doar viteza a 1-a si a 2-a?

Km sunt km. O groaza de autostrazi la ei inca sunt din placi si la fiecare secunda, articulatiile incaseaza un "zdrang". Unde sa mai pui ca din 3 drumuri in Germania, eu am prins de 2 ori coloana bara la bara in mijlocul autostrazii, din alea de parcurgi 5km in numai doua ore.

19. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    @GunX

Eu am calculat grosso moddo. 350km/zi inclusiv weekend. Daca elimin weekend ajungem la 500km/zi. Cine a zis ca a mers numai in viteza a 7a la 250km/h non stop 288k km? Am spus ca pe autobanda a mers puternic si atat. Ca a prins "Stau", ca a mers pe drum forestier, ca a intrat in 800 giratorii/zi, ca l-a prins ploaia cu piatra ... sunt detalii care se intampla la orice masina.

Funny cum zici de autobenzile lor din placi ca strica suspensia. Am trait sa o aud si p-asta. Saracele masini de Germania! Atunci de ce e bataie pe ele daca sunt circulate intr-un asemenea infern?

20. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Bataia este pe bani, nu pe masini, de masini e plin peste tot.

Distribuie pagina asta