1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. kng_bv

kng_bv Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A4 B8 Avant 2.0, 2011 200+CP A3 quattro, 1.8T, 2000 400+CP
    Se poate. Am luat eu in martie asa masina, am scutit cateva mii bune cu care am inmatriculat-o si mi-am facut si prima revizie completa :D

2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Mr eremia, o lași pe firmă?
    Kng bv, si mașina e pe firma acum?

3. Gebrael

Gebrael 1st Gear Member

Locație:
    Zalau
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI Quattro 177 CP ,2013,CGLC,S-Line , Past :Audi A4 B7 BRD 2.0 TDI 170 CP S-Line
    Buna seara,
    Doresc sa achizitionez un Audi A4 B8 facelift din 2013 luna a 3-a motor 2.0 tdi 177cp quattro,cutie manuala.Imi recomandati un astfel de motor?nu stiu ce cod are,masina se afla in germania.Momentan detin un B7 170 cp cod BRD.

4. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    mr eremia, deci o cumperi pe firmă dar nu o înmatriculezi pe firmă. Ai prieteni la DNA? :)

5. iulian_79

iulian_79 3rd Gear Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    audi a4 b8,versiune ACJCAF1
    Va salut!La cumpararea unui a4b8 din Romania de la un samsar,cum trebuie procedat cu tva?E sa nu ma trezesc ca el a cumparat-o pe firma si eu trebuie sa platesc tva in Romania,stie cineva ce acte ar trebui sa aiba fara a fi o problema la inmatriculare?am citit diferite pareri,multumesc.

6. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Scrie pe contractul lui dacă e luată fără tva. Și e pe firmă. Acuma, dacă el a refăcut contractul...

7. waf

waf Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    oooo A4,2003,1.9 TDI quattro,AVF 131cp; Vw Golf IV,2003,1.9 TDI 4motion,ARL 150 cp

Tu nu ai nicio treaba cu ce a facut samsarul: ca a luat o pe PF sau PJ. E treaba lui cum 's a descurcat'. Moral nu e ok, nici pt tine, mine sau oricine altcineva..dar doar moral. Juridic tu n-ai nicio treaba in ce fel a achizionat el masina. Daca e ceva neinregula, el va fi tras la raspundere, nu tu.

8. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu chiar. In cazul unei anchete, masina va fi retinuta ca proba. Iar cumparatorul va veni la cateva declaratii, alaturi de vanzator.
    Deasta spun, jucati-va cu falsuri in acte si veti privi peste umar. Chiar daca samsarul a facut falsul in acte, asta nu inseamna ca el nu va declara cui a vandut masina iar ANAF-ul nu va urmari povestea.
    Am mentionat ca fentarea TVA-ului reprezinta infractiune si orice legatura cu infractorul poate fi considerata ajutarea a infractorului (vezi art. 264 C. pen)?

Ultima editare: 8 Sep 2015
  9. waf

waf Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    oooo A4,2003,1.9 TDI quattro,AVF 131cp; Vw Golf IV,2003,1.9 TDI 4motion,ARL 150 cp
    Ovidiu, pe acelasi considerent ti se poate intampla sa cumperi ceva dintr-un magazin (care are marfa achizitionata cu fentarea TVA ului) si sa te traga la raspundere. Tu esti cumparator de buna credinta. Daca cumperi de la acelasi samsar vreo 5 masini, prin aceeasi metoda, atunci e posibil sa dai de banuit. Pana la urma, daca samsarul a cumparat pe firma, intre timp el a trecut-o de pe PJ pe PF ca sa-i piarda urma, si abia apoi o vinde unei alte PF (eu, tu, colegul samd).

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ce cumperi din magazin nu are acte de merg la Primarie, la Anaf si la Politie. In fine, asta e parerea mea.

11. Keo 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 2012 2.0Tdi CJCA 105Kw
    Iti raspund eu la subiect.
    Daca firma de la care cumperi masina (cu factura) are ca obiect principal de activitate importul de masini iti trebuie la fisc doar o copie dupa certificatul de inmatriculare al firmei respective.
    Totul e legal ai o factura de achizitie de 70-80.000 ron sau cu cat o iei tu.
    Din factura lui de achizitie si a ta trebuie sa reiasa o marja profit de o suta de euro sa zicem....
    Problema este ca acum la sume peste 5000 ron trebuie sa faci prin banca plata.

NU te uiti peste umar dormi linistit(daca ai garaj, casco si antifurt bineinteles:) ) tu ai o factura esti cumparator si atat.
    NU vorbim de falsuri in acte sau alte magarii.Firma care a cumparat de la neamt este aceesi care iti vinde tie cu factura.Daca mai este implicat si altcineva deja ma depaseseste si nu mi-ar placea sa ma bag.

12. iulian_79

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Mda,cel mai bine este sa se faca actul de vanzare-cumparare prin notar,da prin notar atunci cumparatorul este acoperit legal,ms

13. kng_bv

kng_bv Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A4 B8 Avant 2.0, 2011 200+CP A3 quattro, 1.8T, 2000 400+CP
    Nu e pe firma :) Exista portite prin legi prin care o scoti perfect legal :footy:
    Eu ca persoana fizica am cumparat masina de la firma respectiva achitand pretul X + TVA, deci pentru masina s-a platit TVA-ul, de la fisc mi-a iesit foaia curata, respectiv ca masina nu datoreaza TVA statului Roman, deci nu am incalcat nici o lege :P Fara pile, fara nimic.

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Tva-ul în Germania e 19%. În Ro e 24%. Iar firma nu poate vinde nimic sub prețul de achiziție. Deci, dacă faci un calcul ajungi să dai mai mult cu 5% + 1 leu.

15. waf

waf Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Ce zice Ovidiu e 100% corect. Dar tot in lege se mai mentioneaza (pe langa ce a spus Ovidiu) ca trebuie dedusa amortizarea autoturismului. Eu cred ca aici intervine smecheria lor: ii scad valoarea foarte mult doar dupa cateva zile de la achizitie (dar nu stiu cum e posibil asa ceva, cel putin contabil NU se poate), dupa care si-o vand tot lor, platind TVA la noua valoare, care e mai mica, abia apoi urmand sa o vanda clientului de buna credinta. Altfel nu-mi explic...Pentru ca in mod normal masina tb vanduta cu TVA-ul din RO + 1 leu...

16. marianu

marianu Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A7 2019 ,Q7 2018
    eu am cumparat recent masina de la un tip care are dubla cetatenie romino-ungara,firma fiind in ungaria,masina fiind import germania.
    tipul mi-a dat actele masinii si factura intre firma si mine.
    banuiesc ca tva un ungaria e mai mic decit in ro.
    azi am scos numere rosii si totul e ok.

17. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    waf Se poate vinde cum spui tu daca fac ilegalitati. Si vezi ca gresesti cand spui ca tu nu patesti nimic ca esti cumparator de buna credinta. Masina se confisca si se imobilizeaza in caz de suspiciune de frauda/evaziune fiscala fara alte discutii. Am cazuri din astea documentate cate vrei. Ovidiu are dreptate cand spune ca atunci cand masina face obiectul unui dosar de frauda/evaziune fiscala exista posibilitatea confiscari si imobilizarii autoturismului.
    Oricum discutia asta nu are rost sa o continuam si deja ne repetam inutil cu aceste chestii pentru ca s-au mai mentionat de cateva ori pana acum aici in acest topic. Bafta.

18. waf

waf Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Ok Cristi, perfect de acord cu tine. Dar tu, eu, Ovidiu si altii care sunt mai documentati, se pot feri de astfel de spete (cazuri dubioase cu samsari, cu TVA neplatit..etc). Dar unu` de la 'tara' (vorba vine) care nu le are el cu astea, ce face? El crede ca un contract de vanzare - cumparare e suficient ca sa legitimeze instrainarea bunului / obiectului in cauza. Samsarul il lasa fara bani, dandu-i o masina (nu mai discutam starea ei) si il mai lasa si statul fara bunul respectiv? Statul ar trebui sa se duca direct la samsar si sa-l faca responsabil de neplata TVA-ului. De fapt, intr-un stat civilizat, samsarul nici n-ar tb sa apuce sa puna masina la vanzare ca ar tb sa fie deja cercetat (si cum bunul confiscat). Atentie, bunul care inca e la el..dupa ce l-a vandut - statul ar tb sa recupereze tot de la el (tot ce se poate recupera) dar nu de la cumparator.

Inchei aici cu OF ca intr-adevar, ne cam abatem de la subiectul topicului...

19. iulian_79

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Deci trebuie sa verificam la fisc daca s-a platit tva-ul precum masina nu datoreaza nimic la statul roman.Ar fi o buna varianta?caci cei care vor sa cumpere vor solutii, sa nu ne mai intindem cu multe pagini,sau nu cumparam de la samsari si gata,numai bine

20. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    iulian_79 Nu ai cum sa faci tu nici o verificare la nici un fisc/ANAF pentru ca, repet, nu se poate si nu ai nici o calitate ca sa faci tu asta.
    Cei care cumpara masini trebuie sa "caste" bine ochii si sa se intereseze in stanga si deapta despre ce trebuie sa faca si cum sa faca ca sa nu isi ia teapa. Restul sunt discutii inutile. Chiar ca incheiem discutiile despre asta aici. Restul mesajelor cu divagatii de la subiect (TVA, tepe/inselatorii si altele) vor fi sterse.

Distribuie pagina asta