1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. TudorAndrei 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi 2.0 2010
    Salut,
    Sunt interesat de un A4 B8 dar as vrea sa stiu, sunt aici persoane care sa fi avut probleme grave cu cutia de viteze incat sa fie necesara schimbarea ei sau chestii din astea grave ? Tot aud ca daca iti iei automata si iti pica trebuie sa o schimbi si te costa x, y mii Euro si mai bine cumpar manuala pe cand la mers in oras ii mai buna automata.
    Daca nu cauti sportivitate chiar daca am mers si cu automate si mi s-au parut chiar mai faine decat cele manuale. In fine, ideea e, se merita achizitionarea unui A4 B8 cu multitronic 143 sau 170cp cu 200 mii facuti in afara respectiv Germania, Belgia si adusa aici ? Pot interveni probleme asa grave incat sa fie necesara schimbarea cutiei ? Spuneti-mi va rog ce imi puteti zice din propriile experiente. Multumesc anticipat si o seara buna.

Ultima editare de un moderator: 18 Sep 2015
  2. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    TudorAndrei ai pus o intrebare complet aiurea care va da nastere la polemici. S-a mai mentionat asta de zeci de ori pe acest forum pana acum: vrei confort adica vrei cutie automata iti asumi costurile de intretinere. Degeaba iti spune unul si altul ca aia automata este mai buna sau aia manuala este mai buna pentru ca suntem diferiti si avem asteptari si nevoi diferite. Intelegi asta ? Ti-am mutat mesajul unde trebuia sa scrii. Ai toate raspunsurile in acest topic mai ales ca din aprilie tot intrebi pe acest topic despre A4 B8.
    Pana la urma nu ai gasit nimic in atatea luni de zile ? Cine cumpara masina tu sau parintii tai ? La varsta afisata in profil nu ti se pare ca faci un salt prea mare ca si masina achizitionata (intreb asta daca o iei pentru tine) ? Eu zic sa te orientezi catre o masina mai accesibila ca utilizare si intretinere, nu cumpara direct un Audi mai ales daca nu ai experienta la volan si mai ales daca nu iti permiti sa o intretii. Alegerea iti apartine.

Ultima editare: 18 Sep 2015
  3. TudorAndrei 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi 2.0 2010
    automata/manuala

Scoala am facut-o pe un Passat 2.0 tdi si acum nu conduc momentan. Eu o vreau ca si prima masina sa o folosesc mi s-o pus pata pe A4 B8 si A4 B8 o sa fie :jump:
    O vreau pentru mine, nu pentru parinti. Nu am gasit inca deoarece nu prea am cautat asa sa zic detaliat din mai multe motive. Nu am de gand sa fac depasiri wow sau sa merg sportiv inca, o vreau ca-mi place exterior/interior, dotari, motorizarea de 2.0 tdi, consum ok zic de 8-9 din ce aud si am vazut cu ochii mei, o vreau si pentru spatiu + altele.
    Ideea e: se merita sau nu, ca si prima masina ?

Ultima editare de un moderator: 18 Sep 2015
  4. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Cel mai simplu si corect raspuns este ca DEPINDE DE NOROCUL FIECARUIA.
    Unii au avut probleme la 100-150.000, alti au 300.000 fara nici o problema. Aici conteaza foarte mult cum a fost intretinuta si exploatata masina/cutia.

Vrei sa iti zicem noi ca merita sa iei automata si daca ai ghinionul sa fie problematica sa vii aici sa blestemi ? Nu avem de unde sa stim ce masina ai gasit tu, nu mergem noi cu tine la service ptr. constatare, nu conducem noi masina.

Ai cont de aproape 1 an, nu ai avut chef sa citesti sfaturi, probleme, plusuri si minusuri despre acest model in tot acest timp ?

5. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Dacă doar ce ai făcut scoala nu îți recomand cutie automată din simplul fapt ca dacă îți cumperi automată nu vei mai putea fi capabil sa conduci o manuală.
    Apoi, spui ca b8 ca prima mașină și aia o să iei. Ce te-a întrebat Cristi mai subtil e dacă mașina o cumperi din banii tai sau te sponsorizează părinții. Pentru ca mai ai nevoie și de întreținere și dacă nu îți permiti, eu zic ca cumperi ceva mai ieftin. Sau poate părinții plătesc și întreținerea... insa, la experiența ta eu unul nu îți recomand să îți cumperi o mașină de 10.000 Euro chiar dacă banii nu sunt o problemă. Automată sau manuală.

6. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
    Inlocuieste "B6" cu "Audi".

In orice masina va trebui sa bagi bani. Nu neaparat piese care ori merg, ori nu merg, ci consumabile si piese care se uzeaza. Faptul ca te incanta un consum de 8-9 si felul cum pui problema achizitiei ma face sa gandesc ca asteptarile tale sunt sa dai suma X pe masina si sa mergi cu ea in aceeasi stare an de zile, cu consum infim - asta n-o sa se intample. Cutia aceea automata trebuie intretinuta cu schimburi de ulei si filtru ulei.

7. iulian_79

iulian_79 3rd Gear Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    audi a4 b8,versiune ACJCAF1
    TudorAndrei,baietii au dreptate,citeste tot pe forum despre cutie automata/manuala,eu aveam dubii ,am citit,m-am lamurit,o sa revin cu intrebari inainte de a achizitiona masina,sa cer pareri pret/dotari/etc.Pana atunci citesc pe forum ce ma intereseaza,gasim aproape tot aici,te sfatuiesc sa faci la fel.

8. waf

waf Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    oooo A4,2003,1.9 TDI quattro,AVF 131cp; Vw Golf IV,2003,1.9 TDI 4motion,ARL 150 cp
  9. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Masina are peste 400.000 km. Cere-i seria de sasiu.

10. waf

waf Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    oooo A4,2003,1.9 TDI quattro,AVF 131cp; Vw Golf IV,2003,1.9 TDI 4motion,ARL 150 cp
    Si eu cred. Caut pentru fratele meu. L-am pus pe el sa ia legatura cu vanzatorul ca eu nu sunt in tara, sunt curios ce spune. Nu mi-e foarte clar cu TVA-ul ala daca e inclus sau nu pentru ca s-a exprimat de te doare capul, e destul de ambiguu.

Ultima editare de un moderator: 21 Sep 2015
  11. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Eu cred ca nu vinde masina din poze...

12. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI multitronic CAGA 105kW 2011
    ovidiutm nu e cam greu sa-ti dai seama din 3 poze ca are 400 mii km ? Asa multi km nu poate sa-i faca nici daca mergea 12 ore pe zi ceea ce e aproape imposibil.

rotitza din cauza calitatii proaste a pozelor ? nu toti isi bat capul sa faca poze cu aparat foto. Eu cand am vandut masina mea anterioara m-am chinuit 5 ore sa fac poze ca apoi sa o vand in 5 minute dupa ce am pus anuntul, altii fac poze cu telefon si gasesc clienti. Asa am cumparat masina mea de acum de care sunt foarte multumit, anuntul avea poze jalnice dar masina era foarte buna. Masina arata foarte bine si pretul este foarte bun, trebuie atentie mare sa nu fi fost dauna totala sau sa aiba probleme majore insa nu e bine sa pleci din start cu prezumtia de vinovatie.

13. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Tu chiar esti Gica contra ?

Nu vezi ca anuntul este pus la misto/caterinca. Da, din cauza pozelor care nu par a fi reale in primul rand. Si in al 2-lea rand din cauza descrierii si pretului. Calitatea aia o obtii doar facand poze cu Siemens M55.

Varianta 2, masina si pretul sunt reale dar problema cu actele, luata in leasing, etc. Deci teapa!

Varianta 3 Te ia cu vrajeala ca aia este masina, ala este pretul, dar masina este la nu stiu ce dealer in vreo tara indepartata si trebuie avans 1500-2000€. Deci teapa iar!

14. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Am mai vazut anunturi super ciudate, adica pret la jumatate din pretul pietei dar nu pare genul mai ales ca pretul nu e chiar mic, poate o fi real anuntul. Varianta 2 si 3 mentionata mai sus nu trebuie sa fie luate in considerare de nimeni.
    De obicei eu sunt gica contra, de ce sariti toti pe un anunt ? unul ii da 400 mii km, altul ca are probleme cu actele... ciudata gandire... de ce nu fii atent la asta si asta si daca totul e ok, atunci noroc bun, altfel mai bine nu. Din poze nu pare inmatriculata asa ca daca pui si inmatricularea atunci nu mai e asa ieftina. Ceea ce vreau sa spun e ca trebuie vazuta, daca e teapa atunci adio, dar poate masina e buna.

15. Mitiy

Mitiy Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi A6 C7 3.0TFSI 2012
    Daca e 2.0tdi nu ar fi trebuit sa aiba evacuare dubla in stanga? Stiam ca evacuare de asta simetrica se gaseste ori la motorizarile pe benzina sau la motoarele diesel mai mari

Ultima editare: 21 Sep 2015
  16. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Asta ma uitam si eu la poze si mi-a placut ca are evacuare stanga/dreapta si ma gandesc ca poate asa o fi la 170 de cai cu facelift, arata bine, simetric. Daca nu e asa in mod standard atunci adio, nu se cumpara masini cu modificari de genul asta.

17. waf

waf Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    De ce sa nu se cumpere masini cu modificari de genul asta ? ba chiar se cumpara, ca sa mai scutesti bani pe retrofituri.

18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Sandu, pentru ca eu am vazut mai mult de 2 masini din 2013, diesel, cu km intre 400.000 si 515.000 km.
    O sa iti fac o medie, si tu sa imi spui daca ti se pare anormal:
    Masina din 2012 noiembrie - 2013 dupa seria de sasiu.
    Suntem in luna a 9-a. Asta inseamna ca are 22 luni vechime. In bord, are 466.000 km.
    466.000 / 22 luni = 21.182 km pe luna.
    Daca ma opresc aici si ti-as spune ca daca eu as merge saptamanal in Germania (din Romania) ca sa transport persoane (pentru 2 persone dus si 1 intors nu iau microbuzul) sau sa cumpar masini, as face km astia, adica medie de 5.200 km pe saptamana. Am facut si mai multi, de luni pana vineri si nu am vazut Berlinul sau Hamburg.

Dar sa continuam:
    21.182 / 22 zile daca discutam de zile lucratoare = 962 km pe zi adica 481 dus, 481 intors. Chiar crezi ca nu sunt oameni care fac km astia pe zi? Si sambata si duminica 0 km. Sau face mai putini km in unele zile si apoi baga 1000 intr-o singura zi. Ce e 1000 km cand poti sa mergi intre 140 si fara limita? Totul e sa nu prinzi stau-uri.

Sau:
    21.182 / 30 zile = 706 km pe zi
    Sa stii ca sunt chiar putini km... pentru hoteluri care fac shuttle intre aeroport si hotel respectiv hotel si aeroport. Da, nonstop. 3 soferi in schimburi. Chiar putini km pe zi.
    Intreaba un sofer de control trafic de la Atlassib, de exemplu, ce masina are si cati km face pe zi! In Romania, unde nu mergi cu 140 ca nu prea avem autostrazi! Te sochezi!
    Eu eram agent de vanzari in urma cu cativa ani si faceam in medie 400 km pe zi (aveam rute si de 600 km dus-intors) si mai faceam si treaba, nu doar ma plimbam cu masina. Da, in Romania de atunci care avea doar A1 (Pitesti-Bucuresti) si A2 insa nu ajungeam pe ele, pentru ca ajungeam pana la autostrazi.

Acum, o masina de nici 2 ani, cu km astia se vinde ca deh, iese din garantie si se intrevad la orizont cheltuieli mari. Deci se vinde la pret de 10.000-12.000 euro. Si o cumpara un romanas, care vede ocazia intineririi masinii in zona de confort 120.000-180.000 km ca doar nu o sa creada nimeni ca masina a facut mai mult de 85.000 km pe an. Ete fas! Apa, aerul si fraierul nu dispar niciodata.

19. alex_ 4th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 Avant 2009, 2.0 TDI (CAGA) 143cp
    Sunt si eu nelamurit de doua lucruri in legatura cu anuntul respectiv (pare a fi singurul lui anunt pe olx):
    -e la moda sa nu-ti dai telefonul ca vanzator?
    -turatia la relanti a motorului 2.0tdi de la FL este chiar de 600 rpm?

20. thor4ever Silver Member

Locație:
    sebes-alba
    Masina:
    Audi a4 avant, 2010, CAHA-170hp

Distribuie pagina asta