1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. plok67 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a4, 1.9tdi, 2002
    multumesc frumos de raspunsuri, de ajutor

2. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI multitronic CAGA 105kW 2011
    mie imi place masina, cele mai importante aspecte:
    * pretul corect, asta e pretul pt. un B8
    * faruri cu xenon
    * navigatie (care nu ma intereseaza insa arata mult mai bine bordul cu ecran color care vine impreuna cu navigatia)
    * cauciucuri noi care sunt destul de scumpe la dimensiunea asta
    ce nu-mi place:
    * neagra pt. ca se prafuieste repede si vara se incinde (tine de preferinte)
    * cutie manuala care nu are ce cauta la o masina de lux (tine de preferinte)

eu zic ca merita vazuta, ia in calcul schimbarea distributiei si foarte probabil a volantei

Ultima editare: 24 Sep 2015
  3. waf

waf Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    oooo A4,2003,1.9 TDI quattro,AVF 131cp; Vw Golf IV,2003,1.9 TDI 4motion,ARL 150 cp
    intr-adevar, poate acele scaune nu dau 'bine' ochiului, desi aduc cu cele de pe vw gti, dar crede-ma sunt mult peste cele normale, care nu ofera deloc suport lateral!

4. plok67 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a4, 1.9tdi, 2002
  5. waf

waf Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    oooo A4,2003,1.9 TDI quattro,AVF 131cp; Vw Golf IV,2003,1.9 TDI 4motion,ARL 150 cp
    Vrei motor de 2.7 ? ca asta e motorul de la ultimul link.

6. plok67 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a4, 1.9tdi, 2002
    Nu ma deranjeaza motor de 2.7 cu toate ca intretinerea (impozit,asigurare,consum) este mai mare.

Iar ca si dotari in principiu ma interesa xenonul si mi-ar fi placut si un navi dar nu are. Cutia prefer manuala, exclus automata

7. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    @sandumbogdan:
    1) ti se pare normal ca un B8 sa coste cat un Golf ? esti 100% sigur ?
    2) navigatia - imi place ca toti spuneti ca nu va place navigatia aia. Dar macar ati avut/jucat cu asa ceva ? In primul rand eu ma refer la MMI (nu numai la partea de NAV). Eu personal nu mi-as achizitiona Audi fara MMI. Dar aici fiecare cu ce-i place
    3) automata -> de acord dar S-tronic ... :) din nou, parere personala

Referitor la cea de 2.7. pretul e mic pentru ca are motor mare. Oricum este dubios de mic. Cauta un B7 si vezi ce pret are ... ca sa iti dau seama cat de dubios este pretul.

Spor la achizitii

8. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    10.000 euro
    Asadar, "o masina de lux" are ca optiuni: xenon, navigatie, oglinzi incalzite + cateva care sa ia ochii, gen: start/stop "la semafor", oglinda interioara cu functie antiorbire, un "linguatronic" si eventual comenzi pe volan. Iar costul unei masini fabuloase ca asta, pentru a fi corect, ar trebui sa fie in jurul sumei de 10.000 euro...

Bravo!

Dupa care vad urmatorul anunt cu un B8 la 8000euro... Si asta e tot de lux...

wtf! eu ma retrag...

9. plok67 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a4, 1.9tdi, 2002
    nu-ti inteleg ironia din raspuns #rotitza
    din al doilea anunt masina este fara prea multe optiuni, normal pretul este destul de mic motiv pentru care am si postat aici poate isi spune cineva o parere de cunoscator despre posibile elemente de inselatorie ce ar fi vizibile numai unui ochi de cunoscator/detonator

acum daca vrem doar sa ironizam, macar spune-ne ceva constructiv

10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Ce sa ironizeze. Nu a ironizat cu nimic. Voi cred ca traiti in alta realitate. Cum puteti crede ca o masina care a costat peste 45.000 Euro o iei dupa 6 ani cu 8.000 Euro ? Nu vedeti ca este ceva in neregula ? Nici macar un A4 B7 in mintile lui nu il gasesti la pretul afisat in link.
    Treziti-va oameni buni nu va mai imbatati cu apa rece pentru ca atunci cand or sa vina problemele peste voi (reparatii, intretinere, etc,) nu mai stiti ce sa faceti, o sa scrieti aici pe forum si o sa umpleti topicurile de probleme.

Nu vreau nici o replica la acest mesaj ca sa nu incep sa ma enervez si sterg mesajele. Luati-l ca pe un sfat sau cum vreti voi.

plok67 cauta alta masina si lasa "glumele". Bafta la achizitie pentru ca se pare ca ai nevoie.

Ultima editare: 25 Sep 2015
  11. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    Cu toate comentariile de deasupra...

Daca Avantul la 8500 de euro nu a fost lovit de tren si motorul e in mintile lui eu as lua-o fara sa clipesc daca as avea banii pregatiti.

Pana la urma un kit de ambreiaj nu e chiar asa tragic sa schimbi...ce poate sa mai pice incat sa nu merite ?

12. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Motorul si componentele lui. Crezi ca de "prost" o vinde asa ieftin ?
    Eu nu inteleg de ce uitam la chilipiruri. Nu avem bani pentru ce ne trebuie, nu mai cautam degeaba si ne rezumam la ce putem sa luam si sa intretinem chiar daca asta inseamna o masina mai ieftina si un an mai in urma sau chiar si alta marca ca nu exista numai VAG pe planeta asta. Dar noi romanii suntem fuduli si trebuie sa ne vada lumea in Audi.

13. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    @Dragos, de acord.
    Dar ce se intampla daca: Turbina nu mai baga cum trebuie si trebuie shcimbata, ai si un injector cu probleme + sa mai presupunem ca iti pica si 2 amortizoare pentru ca de, a fost rulata doar in ro.
    Atunci consideri ca mai este o problema aceasta reparatie ?

Aaaa si sa nu zic, poate ca a fost lovita si lasa si 4 urme in zapada ... de asta ce zici ?

Fratilor, nu am nimic in potriva ca cineva sa isi achizitioneze asa ceva, dar nu mai veniti la noi pentru sfaturi la asa ceva pentru ca pe viitor cred ca nu o sa mai raspundem deloc.

Eu cand am achizitionat masina la 3 luni am bagat ~7000 ron pentru intretinere.
    Consideri ca dispui si de suma aia ca sa ii faci distributie/ambreiaj + ce o mai fi pe acolo ?

Audi este o masina scumpa, ca doar de aia se vrea de lux. Ca sa nu mai zic ca un set de cauciucuri pe 17 depasesc 2000ron.

Faceti-va bine calculele inainte. La banii aia iti iei opel/golf ... nici macar pasat calumea nu iti iei ... nici nu stiu daca gasesti un Accord la banii aia cat de cat dotat.

@rotita - nu are "linguatronic", nu este full :)))) ---> personal, dotarea de SDS este super inutila .... chiar am incercat sa il folosesc pe 3G+ (pe care merge cu mult mai bine decat pe High) si tot mi se pare o inutilitate pentru ca nu te intelegi ok cu el.

Spor la achizitii

Ultima editare: 25 Sep 2015
  14. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI multitronic CAGA 105kW 2011
    Asa cum spune si drogas, daca masina merge drept si nu a avut accident major atunci merita acei 8.500 euro sau daca nu neaparat de cumparat, atunci cel putin merita vazuta
    cu diferenta intre 8.500-10.000 si pana la pretul de 15 mii cat sustin unii ca valoreaza un B8 se poate repara jumatate de masina. Chiar daca ai ghinion si o repari pe ici pe colo tot iesi mai bine decat sa arunci banii. Distributie, volanta/ambreiaj, rulmenti, amortizoare sunt piese consumabile si pot necesita schimbarea si la o masina de 8 mii euro si la una de 15 mii euro.

15. waf

waf Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Referitor la masina de 8500 de euro, mai intrebase un coleg cateva pagini in urma (nu gasesc post-ul)de acceasi masina, iar la vremea respectiva era undeva la 10.5k euro. E clar ca vrea sa scape de ea, atata vreme cat e dispus si la schimburi, ceea ce ma duce cu gandu` ca nu e tocmai in mintile ei. Pe de alta parte, nu trebuie sa ignoram deloc faptul ca acest motor de 2.7 nu prea are cautare pe la noi: taxe mari, consum, intretinere..etc . Si acesta ar fi un motiv pt care vrea sa scape de ea, avand in vedere cererea foarte mica pt motoarele mai mari de 2L.
    Dar cel mai bine e ca cel care doreste masina asta, sa se duca sa o testeze. Mai ales ca e mentinat ca a cumparat-o de noua, carte service..etc. E posbil sa fie foarte buna, caz in care noi am gresit sau poate fi invers. Merita incercat sa pierzi timpul daca intr-adevar este hotarat pt o astfel de masina.

16. plok67 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a4, 1.9tdi, 2002
    Va multumesc pentru raspunsuri. Ma gandesc ca omul daca a lasat-o la 8.500 poate e cat de cat onest si-ti spune cand te intalnesti, ca pretul poate justifica ceva reparatii ulterioare pe care sa le suporte cumparatorul.

Ultima editare de un moderator: 25 Sep 2015
  17. ELVIS

ELVIS 2nd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 2009,136 cp,CAGB
    cred ca cel mai simplu ar fi sa mergi la un dealer autorizat si sa verifici masina.parerile pe care le exprima fiecare pe aici conteaza mai putin.tu dai banii,tu trebuie sa o verifici.neaparat.chiar daca are un pret ,,mic,,.chiar daca masina a fost lovita pe undeva,reparata si vopsita,conteaza mai putin.este important ce poti afla despre motor si cutie.faptul ca masina a costat de noua suma scrisa de posesor,nu inseamna ca ar trebui sa o vanda cu un pret ,,mare,,.noi romanii suntem mereu suspiciosi cand este vorba de masini second hand.mai ales de romania.pt cele aduse din germania toata lumea crede ca sunt ok.este fals.eu vand masini si am intalnit cumparatori pe care nu i a interesat caietul de revizii sa cine stie ce istoric al masinii.altii au dorit sa o verifice in service.le am dat chiar eu sugestia.asa ca totul tine de cumparator.el da banii.oricum fiind o masina second poti intampina probleme tehnice dupa ce o cumperi.asta este riscul.NU ESTE NOUA.scuze daca am scris prea mult...

18. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
    Ne invartim in cerc. Sansele ca o masina ieftina sa fie buna sunt foarte mici. Adaugati la asta faptul ca suntem in Romania, piata auto e infestata de samsari si rezulta undeva intre 0.01 si 1% sanse ca o masina atat de ieftina sa fie ok. De ce sa te duci la mama dracului, sa pierzi o zi, sa platesti teste, sa bla bla bla cand ai sanse aproape 0 sa gasesti o masina buna?!

Retineti chestia asta: afacerile care par prea bune sa fie adevarate sunt ţepe. Altfel, profita altul de ele ;)

19. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Dacă era așa "castană" nu statea pe net disponibila si pentru schimburi... o lua deja un alt dealer să pună 1000 Euro adaos și să o vândă. Nu-i așa, ELVIS?

20. ELVIS

ELVIS 2nd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 2009,136 cp,CAGB
    ovidiutm, la cate masini audi sunt pe net, chiar nu ma interesaza o astfel de masina ca sa o revand (inteleg ironia). Este o masina pe care si o poate cumpara toata lumea care isi permite, doar noi "astia" carora ni se pare ca suntem mai interesanti facem atata caz. La cate probleme au aceste masini (a se vedea toate discutiile de pe acest forum + altele), crede-ma ca sunt foarte multi care fug de ele. Eu pot sa spun ca am avut multe modele de Audi. Faptul ca inca detin o astfel de masina este doar ca ma incapatanez sa am Audi.
    La cate masini mi-au trecut prin mana am reusit sa fac diferentierea intre marci. In ultimii anii toti producatorii au facut rabat la calitate. Toti au furnizori in alte state pentru componente. Pe cate din componentele unui audi A4 mai scrie VW-Audi ?
    Am mai scris si ma repet, inclusiv Audi lasa de dorit in anumite privinte si ca sa nu scriu in afara "discutiei". Eu ii sfatuiesc pe cei care vor sa si cumpere masina sa-si cumpere una noua de banii pe care ii au. Si da, te poti duce sute de km dupa o masina, dar mergi cu ea la service. Mai bine dai cateva sute de lei pentru o diagnoza decat sa plangi dupa aceea. E greu sa gasesti pe cineva care isi vinde masina doar ca s a plictisit de ea. In momentul in care vrei sa mergi pe strada cu o masina cu cerculete trebuie sa te gandesti si la banii din buzunar.

Ultima editare de un moderator: 25 Sep 2015

Distribuie pagina asta