1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW 530xD (231cp) 2006 AUDI A4 2.0tdi quattro (170cp) S-line 2010 Bmw 330xD (245cp 520Nm) 2011.
    Tocmai ce am testat eu un seria 3 sedan 320d facelift din 2010 acum cateva saptamani in Germania. Avea si pachetul M, navigatie Professional, sistem audio HIFI si multe altele. Suspensia mi s-a parut mai rigida decat la A4-le meu, adica nu ma intelege gresit..pe drumuri ca-n palma s-a simtit fenomenal. Sta lipita de asfalt de zici ca e data cu Bizon pe cauciucuri. Ultimii 100 de metrii inapoi la reprezentanta au fost pe un drum cu piatra cubica (dar civilizat intretinuta). Desi am mers cu 30-40 km/h, imi vibra volanul in mana si simteam drumul si la rinichi, ca sa spun asa. Navigatia mi se pare un pic mai buna la Audi..parca e mai "user-friendly", desi te obisnuiesti si cu cea de la BMW fara probleme. Ca acoperire sunt la fel de bune. In legatura cu spatiul...tocmai de asta mi-am exprimat opiniile in postarile precedente. La capitolul asta A4-le este mai bun + este mai ieftin de intretinut. Reviziile costa mai mult la Bmw (cel putin eu platesc mai mult la bmw-ul meu decat plateste fratele meu la A6-le lui, aceeasi motorizare).

Asta e problema cu masinile din Germania...se iau pe "incredere". A6-le cu facelift are aceeasi tehnologie cu A4-le sau A5-ul. Singurul lucru ce lipseste e noua interfata si Google Maps-ul. Mai asteapta si vezi ca trebuie sa apara una buna pana la urma. Multa bafta

2. mircea-teodor

mircea-teodor Silver Member

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    A6, 2.0TDI, CAHA, 200CP , 2011 , 4FB , SLine int.
    alex4ever;
    La penultimul post ai spus ca A4 , B8 berlina are un spatiu generos in spate.La ce te refereai la spatiul pasagerilor din spate sau la portbagaj?Ma gandesca ca poate prin toamna sa ma orientez la asa ceva si nu stiu ce spatiu este in spate la pasageri comparativ cu B5 meu.

Ultima editare: 9 Iun 2012
  3. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW 530xD (231cp) 2006 AUDI A4 2.0tdi quattro (170cp) S-line 2010 Bmw 330xD (245cp 520Nm) 2011.
    Nu stiu cum este la B5 dar B8-ul are cel mai generos spatiu pentru pasagerii din spate din clasa lui. Si ca portbagaj il are cel mai mare. Daca nu ma insel are 460 litrii. Au facut si cei de la Mercedes facelift la C-klasse si au marit si ei portbagajul pana la 460. In rest...nu are concurent b8-ul.

4. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    Ok insa nu caut cel mai mare spatiu interior sau cel mai mare volum al portbagajului
    Ce ma intereseaza este strict tinuta de drum a unui s-line sau pachet M alaturi de motorizare. Daca stau mai bine sa ma gandesc parca nu as mai vrea sa aleg un motor 3.000 tocmai din cauza taxelor si impozitelor, unul imi e deja de ajuns.
    Caut strict 2.0 tdi (170 cp) quattro sau 320 (177 sau 184) XD ambele cu pachete sport.
    Motorul se va resofta de la inceput.
    Ramane sa merg pe instinct si norocul unui produs bun la un pret bun.

5. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Mircea, spatiul la B8 pentru pasageri e cu foarte putin mai mare... eu as spune ca e chiar insignifiant mai mare. Cat despre portbagaj, daca nu iti incap lucrurile in portbagajul B5-ului (care e chiar mare) atunci in mod sigur nu iti vor incape nici la B8.
    Daca astea 2 sunt criteriile dupa care cauti o masina, eu zic sa te orientezi spre alta clasa, si anume A6.

6. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
    cata_adicel cam ce buget ai pt un 2.0 170 quattro sport/S-line?

vezi ca sistemul quattro de la audi este un intergal permanent in timp ce X-ul de la BMW este un intregral doar in anumite momente/conditii.

7. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Gunx s-a mai discutat despre sistemele de tractiune. Ambele sunt permanente. La Audi diferentialul este pe principiu mecanic, iar la BMW este electronic, asa in mare.

Referitor la intrebarea lui Cata: daca te intereseaza numai si numai dinamica, ia-ti 320xd. Daca conteaza si confortul, pe langa performanta...ia-ti A4. Ambele sunt masini rigide cu setarile sport dar seria 3-ul are un sasiu mai performant (este rigid).

8. mircea-teodor

mircea-teodor Silver Member

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    A6, 2.0TDI, CAHA, 200CP , 2011 , 4FB , SLine int.
    Ovidiu, spatiu in portbagaj este destul la B5.Ma interesa spatiul din spate al pasagerilor.La A6 2.0tdi nu se gaseste quattro.

9. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Inseamna ca s-a discutat degeaba de catre oameni care nu cunosc sistemul XDrive. De pe site de la bmw.ro :

"Foloseşte puterea acolo unde aceasta este necesară – o idee simplă pe care sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive o pune în practică plin de măiestrie.

Sistemul BMW xDrive de tracţiune integrală oferă tracţiune mai bună, stabilitate mai mare şi mai multă siguranţă. Dacă senzorii detectează că automobilul este pe punctul de a-şi pierde aderenţa – de exemplu, în condiţii de iarnă – sistemul reacţionează rapid, în câteva milisecunde. Prin ajustarea puterii care merge la puntea faţă, sistemul xDrive elimină instanateneu supravirarea şi subvirarea."

De altfel si wikipedia la fel spune :

"Instead of a permanent torque split (which the earlier systems exhibit), xDrive provides torque split between the front and rear axles through the use of a multi-plate wet clutch located in the gearbox on the output to the front drive shaft. This setup allows xDrive to modulate the torque split between the front and the rear. If wheel slip was detected by the ABS/DSC system, xDrive will react quickly to adjust torque bias. The wet clutch is applied through a high speed electric servo motor turning a cam shaped actuator disc."

Instead of a permanent = IN LOC DE PERMANENT :)
    Poate respectivii au discutat cum era inainte...

Deci : permanent e una, atunci cand sistemul detecteaza pierderea aderentei e alta. De asta si comportamentul dinamic e mai bun la bmw, pt ca este un sistem variabil, non-permanent. Dar sa incheiem subiectul, pt ca sunt tone de discutii pe net, fiecare ramane cu informatia corecta in functia de sursa ei (daca intrebi la coada la paine, s-ar putea sa discuti mult si bine, sa o stabilesti clar si definitv, insa sa ramai cu o concluzie total gresita).

Ultima editare: 10 Iun 2012
  10. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Off topic COMPLET dar postul lui gunx necesita un raspuns pentru clarificare definitiva:

Gunx iti scriu din postura unuia care detine un asemenea sistem si care s-a interesat mult asupra lui. De asemenea am si cartea masinii pe care, daca vrei, te invit sa o rasfoiesti. Scrie clar in ea ce iti voi spune mai jos. Sistemul de tractiune este permanent, cu un raport fata-spate de 40-60 (de altfel si Audi a modificat sa ajunga la acest raport de cativa ani, de ex A4-le nostru este tot 4--60). Ce explici tu acolo este ca in momentul in care sistemul detecteaza pierderea tractiunii, atunci ajusteaza conform rapoartele. Ca sa fie clar... sistemul este permanent la ambele tipuri ok? Sistemul este actualmente acelasi. Te invit sa citesti http://www.bmw.com/com/en/insights/technology/xdrive_2010/technology_4x4.html, si anume:

"So, under normal conditions, drive forces are distributed between the front and rear axles in a 40:60 ratio."

Cred ca cel care a ramas cu o concluzie gresita nu sunt eu :)

Toate cele bune.

11. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    iti multumesc pt explicatii. nu eram asa bine informat ca tine.

p.s. curata-ti PM, nu mai poti primi nimic din cauza ca este plin.

12. mitos 2nd Gear Member

Locație:
    TG-JIU
    Masina:
    A3 8V 2016
    Am gasit un A4 B8 cu motor de 120 cai are optiuni interioare MMI, navi, incalzire scaune, etc..Am verificat seria la audi si are toate reviziile la zi plus distributia schimbata la audi. Problema e ca masina avea 185.000 km in ianuarie 2012 acum cred ca are aproximativ. 200k. Credeti ca merita ? Cat mai tine motorul asta ? Ce parere aveti de motorul de 120 cai (eu nu fac liniute sau cip tunning) ? Folosesc masina pentru servici si in weekend pentru iesiri. Arata impecabil din poze (in 2 zile ma intalnesc cu omul) si are si RAR facut. Fiabilitatea motorulul la 200.000 km ma intereseaza cel mai mult. Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 11 Iun 2012
  13. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Avand in vedere ca majoritatea masinilor de pe Autovit aduse din Germania au cel putin 100.000 km "disparuti" si merg bine nu cred ca trebuie sa iti faci probleme prea mari...
    In schimb vezi ca se practica o alta smecherie foarte des .. se da la verificat o serie de sasiu care ei stiu ca e in regula, tu o verifici unde stii si afli tot ce poti iar la masina uiti sa mai confrunti seria data cu ce e pe masina ...
    Verifica masina intr-un service ( in care vrei tu ) inainte de a o cumpara ca sa iti faci o idee buna asupra masinii

14. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Va recomand cu drag verificarile facute de catre Porsche inter auto. Au niste pachete de verificari foarte bune dupa parerea mea. Uitati-va pe site: http://verificareauto.ro/xray/.

15. mitos 2nd Gear Member

Locație:
    TG-JIU
    Masina:
    A3 8V 2016
    Merci de raspunsuri. Am poza cu actele masinii iar seria e din acte. Acum bineinteles ca o sa o confrunt cu seria de pe caroserie, dar totusi 200.000 km in 3 ani nu e cam mult ?

16. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    alex4ever, nu ti se pare ca Porsche Inter auto are un serviciu penibil?
    Conform site-ului, ei verifica:
    - starea exterioara a elementelor de caroserie - zgarieturi, lovituri, reparatii
    - starea geamurilor - fisuri, crapaturi, lovituri
    - starea elementelor de tapiterie interioara - pete, rupturi ale materialului, starea cusaturilor, arsuri etc

Incredibil! Pentru asta sa merg la Porsche si sa dau 300-400 ron? Pai ce, eu sunt orb, nu pot sa verific asta la fata locului?
    Eu credeam ca verifica starea telescoapelor, sau cauta dupa evenimente majore care sa afectat sasiul masinii, sau scurgeri de lichide la motor. ASTA ne intereseaza.
    In schimb ei imi verifica geamuri, tapiterie si tinichigerie, lucruri pe care le poate verifica oricine, chiar daca nu se pricepe personal, cu un prieten sau chiar mai multi.

mitos, sa inteleg ca faci parte din aceea categorie de romani carora le place sa fie mintiti? Te-ai simti mai bine daca i-ar fi dat inapoi pe la 95.000? Ce intrebare e asta, "cat mai duce motorul?", tu chiar asa parere proasta ai despre nemti? Cumparati masina frantuzeasca sa vezi alea cat mai duc dupa 200.000.
    Se vede pe ea ca are 200.000? Eu fac pariu ca nu. Cine a facut km astia in 3 ani nu i-a facut plimbandu-se in oras. Asadar, masina aia e intr-o stare mai buna ca uzura la directie, telescoape si chiar motor decat una plimbata 100.000 cu predilectie in oras.
    Serios, nu va inteleg... vreti masini ieftine cu km putini. Daca sunt reali si peste media normala strambati din nas, daca sunt incredibili de mici si cel mai probabil dati inapoi iar strambati din nas. Nicicum nu e bine.

Nu cumpara masina asta ca are 200.000, cumpara una care are 99.990 km. Asta din urma ori are 250.000 ori a avut un accident major.

Ultima editare: 11 Iun 2012
  17. mitos 2nd Gear Member

Locație:
    TG-JIU
    Masina:
    A3 8V 2016
    ovidiutm, nu fac parte din categoria celor care vor sa fie pacaliti. Ca are 200k am aflat eu de la reprezentanta. Masina pe bord are 130k. Acum am un B7 2006 2.0 tdi cu 140k si nu am avut nicio problema majora in 4 ani de utilizare. Sunt de acord cu tine in legatura cu uzura masinii dar pe mine nu ma intereseaza un telescop sau un brat pentru ca le pot inlocui, la motor e mai complicat (numai pompa de ulei costa exact 68 milioane). Cat despre pret nu am mentionat nimic ca e mare sau mic fiecare avem limitele noastre. Eu doar am intrebat de fiabilitatea motorului pentru ca sunteti mai avizati decat mine si va multumesc pentru raspunsuri.

18. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    E ok motorul insa nu te inteleg cu afirmatia legata de liniute etc
    In primul rand o putere mai mare iti confera siguranta in plus , iar motorul de 2.0 tdi se misca destul de bine in configuratia 120 cp.
    Masina la 200.000 e ok daca a fost intretinuta , cat despre km inapoi nu mai spun nimic, asta e motivul pentru care prefer sa alerg dupa un autoturism in afara tarii.
    Cauta sa aibe dotari si mai ales testeaza inainte de a o achizitiona.

Legat de testare , ceea ce fac ei acolo e cam apa de ploaie la fel cum spunea si Ovidiu.
    Cu 120 RON faci testare motor, verificare subauto ( pe stand care depisteaza jocurile ) , test frane / ovalitate discuri , test amortizoare etc

19. ... Guest

mitos: Ca sa iti faci o parere despre fiabilitatea unui motor de 2.00 l CR de pe A4 B8, iti pot spune ca stiu o astfel de masina cumparata de noua din Ro (in 2008 cu motor de 143 CP), care a fost rulata in cea mai mare pe drumurile din tara si care are in momentul de fata 275000 km. La acea masina au fost inlocuite numai kit-ul de ambreiaj undeva la 175000 km si rulmentii fata, pe langa consumabile (ulei, filtre, discuri si placute de frana, distributie, etc.). In concluzie, pot sa spun ca daca masina este intretinuta corect si reviziile facute la timp cu piese de calitate, motorul este foarte fiabil. Desi gusturile nu se discuta sau poate ca pretul masinii pe care ai gasit-o este foarte atractiv, as merge totusi pe un motor de 143 CP, deoarece taxele sunt aceleasi si se simt cei 23 CP in plus (nu vreau sa discut de 170 CP care este net superior, dar se discuta si de alte preturi). Desi am discutat despre un motor de 143 CP, cred ca fiabilitatea unuia de 120 CP este identica.

20. mitos 2nd Gear Member

Locație:
    TG-JIU
    Masina:
    A3 8V 2016
    Multumesc mult de raspunsuri...vineri o sa anunt rezultatul pentru ca ma duc la Bucuresti sa o vad real si sa o testez...sper sa nu fac drumul degeaba...

Distribuie pagina asta