1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
    Unde/cum la ce motorizare gasesti DSG pe Audi B8??!?!?!

2. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW 530xD (231cp) 2006 AUDI A4 2.0tdi quattro (170cp) S-line 2010 Bmw 330xD (245cp 520Nm) 2011.
    Ti-am sugerat Bang & Olufsen in locul suspensiei adaptive.

DSG = S-Tronic

Depinde de motorizare. La 3.0 e s tronic..la 2 e multitronic care este o cutie CVT cu transmisie variabila continua (ca la scutere :D)

Ultima editare de un moderator: 20 Iun 2012
  3. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    DSG inseamna acelasi lucru cu S-Tronic asa cum a mentionat si Alex.

O zi buna

4. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    DSG nu va fi niciodată S-tronic ( doar principiul de dublu ambreaj e același )
    Ca sa nu o lungesc cu alte detalii , va zic doar de fiabilitate ..( au fost cazuri la DSG când pe la 20000 km cutia intra pe avarie si nu mai schimba din 2-3 , 3-4.. si multe alte probleme...
    La S-tronic nu am auzit astfel de probleme la o masina aproape noua.

5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Este acelasi lucru al principiului de functionare. Acum, cum exploateaza fiecare masina si cat de des schmba uleiul asta depinde de fiecare. Erori pot exista si la una si la cealalta. Asa cum exista si cutii automate DSG (A3 sau VW) care le stiu personal si au peste 300.000 km sunt si cutii S-tronic cu probleme la putini Km. Nu trebuie generalizat sau se formeze o opinie gresita despre una sau cealalta. Amandoua sunt la fel de bune si fiabile.

O zi buna

6. mario.popescu

mario.popescu 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8, 2.0 TDI
    Cristi are dreptate, S-Tronic e un DSG longitudinal, clarificari aici

Ultima editare de un moderator: 15 Ian 2015
  7. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    Dar exista linia care o tragi si când vezi 10 DSG -uri prajite si cam 2 S-tronic....
    Nu poți spune ca fanii VW DSG sunt mai agresivi
    Uleiul in DSG de schimba la 60000
    Si mă refer la Golf 5 GTI in special....
    Poate primele serii or fi fost mai proaste....nu stiu..dar am la cunostiinta multe cazuri

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    La A3 DSG-ul face fata cu brio la multe. Am avut o masina in familie (A3 8P din 2008) si stiu din experienta ca este o cutie foarte buna la fel ca si cea S-tronic. Repet nu are rost sa generalizam si deja ne-am abatut de la subiectul topicului.

O zi buna

9. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    S-TRONICUL este o cutie excelenta .
    Dupa parerea mea este una din cele mai bun cutii de pe piata .
    Insa sincer la o masina sh cu km multi prefer o manuala.
    In rest am vazut client cu a5 sportback si multitronic avand 250.000 de km si uleiul schimbat de 2 ori ...
    Acum poate fi vorba si de cum ai norocul :)

10. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
  11. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    Foarte frumos exemplarul, era si mai frumos daca era avant :)
    Geo cred ca nu te bate gandul ...
    Insa cu siguranta pana in tara , cartea de service se va pierde si va avea 1oo si ceva de mii de km , va fi full option si pret negociabil 22.000 pe putin :p
    Culoarea interiorului este foarte pretentioasa ca si masina de zi cu zi ornamentele interioare nu sunt pe gustul nostru insa se pot schimba

Din pacate cred ca am renunt la gandul unui avant , nu gasesc prea multe variante decat spre alte marci.
    Un 2.0 tdi quattro s-line cu b&o ,navi 3g, panorama ajunge aproape de pretul unui a5 3.0 ba chiar foarte aproape de un a7... Inca nu schimba lumea modelul actual pentru cel facelift si de aici si preturile destul de piperate.
    Cateva exemple
    A4
    http://suchen.mobile.de/auto-insera...AIRED&export=ALSO_EXPORT&categories=EstateCar

http://suchen.mobile.de/auto-insera...AIRED&export=ALSO_EXPORT&categories=EstateCar

A7
    http://suchen.mobile.de/auto-insera...red=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT

http://suchen.mobile.de/auto-insera...red=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT

Ultima editare: 25 Iun 2012
  12. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Daca nu aveam masina sigur eram in drum spre Frankfurt acum :) dar nu, exemplul ala a fost dat ca sa vada unii cam cati km are o masina din 2010 si cam cat costa ...
    Nu de alta dar sa nu creada ca sunt mai ieftine masinile pe autovit pentru ca aici s-ar fabrica ele :):)

13. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Oh da, finally ceva cu gust. Cred ca e exclusive ceva culoarea.

Eu zic ca masina nu mai e valabila si s-a dat de mult asta in conditiile in care dealerul asta vinde si fara TVA in Romania. Multi dealeri mari refuza sa vanda fara tva respectiv platesti masina brutto iar cand faci dovada ca masina e in RO iti dau refund la tva.

Referitor la intrebarea ta cu km; 85-100k

14. roGabi

roGabi 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Inca nu
    Am onoarea sa va salut domnilor!
    As vrea sa incerc sa-mi fac si eu loc printre voi, in sensul ca imi place foarte mult modelul de A4, B8, CR, 143CP si intentionez ca intr-o luna si jumatate sa achizitionez una, SH. Marturisesc ca nu sunt deloc priceput si pentru asta citesc de ceva timp forumul acesta. Am rugamintea sa fiti ingaduitori daca o sa pun uneori intrebari care voua, proprietari de A4 cu exprienta, vi se par prostesti, sau, daca, o sa adresez o intrebare la care s-a mai dat raspuns. Prima intrebare, daca binevoieste careva sa raspunda, as fi interesat sa stiu, cam la ce suma ajunge, anual, costul intretinerii la un astfel de model. Cea de-a doua, de ceva timp urmaresc ofertele pe autovit si nu stiu cat de realiste sunt, asa ca am sa postez din cand in cand cate un link, in speranta ca voi primi ceva sfaturi si poate voi reusi sa evit un samsar necinstit. Va multumesc pentru intelegere!
    Dintre anunturile active momentan pe autovit, aceasta masina ma tenteaza cel mai mult, in sensul ca mi se pare ok ca raport optiuni/km/pret. Sau poate aveti voi ceva recomandari.
    Arges, Euro 5

15. dodo_xd90

dodo_xd90 2nd Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A4 B8, 2.0 TDI, CAG, 2009
    Daca vrei A4 B8 nu renunta la LED, ii strici tot farmecul. Cauta ceva in genul asta : http://www.autovit.ro/audi-a4-C24991193.html

Costurile de intretinere sunt destul de mici, adica acum depinde de buget dar consumul este relativ mic: mie imi ia cam 9 - 10 in oras pe caldurile astea. Schimbul de ulei si filtre te ajunge cam pana in 7 milioane. In orice caz nu e o masina de care sa te feresti din cauza costurilor de intretinere.

Ultima editare de un moderator: 15 Ian 2015
  16. roGabi

roGabi 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Inca nu
    Dodo, iti multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Intrebam de costuri pentru ca sunt la inceput de cariera si tin foarte mult sa imi cumpar masina si sa o intretin cu propriile puteri. Nu vreau sa fiu scump la tarate si ieftin la faina. Suma aia nu sperie intr-adevar, as fi dispus sa platesc si mai mult pentru ca m-am indragostit de masina asta si incerc sa invat cat mai multe despre ea inainte de a alege.
    Acum, referitor la primul tau post, sincer, ochiul meu nu prea face diferenta, cel putin din poze, intre LED si Xenon. Cred ca as vrea LED, dar masina din anuntul pe care mi-l arati are interior din piele, ori eu as prefera velur, culoarea bate putin la ochi si nu se potriveste cu cea exterioara, motorul as prefera Euro 5, in ideea in care ar insemna sa fie de generatie mai noua. In plus, printre poze, apare un colaj in care interiorul arata diferit

17. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Daca nu esti priceput cum spuneai nu te baga la masini aduse in Romania. Eu recomand sa mergi in DE direct la dealer Audi. Se vorbeste engleza cat de cat si te vor ajuta. Retine! Masini ieftine si bune nu exista.

18. roGabi

roGabi 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Inca nu
    Salut! In Romania, daca nu sunt eu priceput, cel putin am prieteni care mai au o idee, au la dispozitie locuri unde pot fi verificate, lucrand ca mecanici. In DE, daca nu mergi la sigur, banuiesc ca poti risca sa te intorci cu buza umflata, fara masina si bani cheltuiti pe drumuri. Nu stiu daca 13500 Euro pentru un A4, 2009 inseamna ieftin sau scump, am observat ca in jurul acestei sume se cam invart toate. Mi-e ciuda cand vad pe autovit, anunturi cu "recent adusa", si-as vrea sa evit sa cumpar de la un om care face treaba asta ca si cum ar fi profesia lui

Ultima editare: 3 Iul 2012
  19. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
    Eu am pus ca filtru la anunturile cautate, o suma minima cat am putut de ridicata, tocmai in ideea ca la o masina mai scumpa decat media, sansa sa iei teapa este considerabil mai mica si nici macar nu mai esti tentat de tot felul de super-ocazii ;) 13500 pt un A4 din 2009 cred ca este ca si cand bifezi casuta "teapa". Eu stiu ca la banii astia nu gasesti nici macar B7 in mintile lui dotat cum trebuie. Esti sigur ca toate se invart in jurul sumei asteia? Poate de la 250.000km in sus sau lovite grav :) Eu am pus minim 17.000 si am luat una de 20.500, tot A4, tot 2009 (dar am si vrut dotari la greu)

Farurile cu LED sunt cele CU XENON. Atentie ca la circa 3 ani, becurile astea de la xenon li se termina viata, garantat. Sunt foarte frumoase, dupa mine conteaza enorm la cum arata masina, dar sunt consumabile, si inca unele exorbitante ca pret. Se schimba in pereche pt ca dupa ce moare primul, la o luna-doua de zile moare si celalalt. La reprezentanta este 12mil/buc, pe net piese originale intre 3.6-5 mil/buc. Nu exista A4 mai vechi de 3-4 ani care sa nu le fi schimbat.

20. roGabi

roGabi 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Inca nu
    E foarte logic ce spui GunX, dar urmarind anunturile, observ ca acele "chilipiruri" chiar dispar. De asemenea exista sansa ca cineva sa ceara, in speranta ca va si obtine, mai mult decat face. Multumesc ca m-ai luminat cu LED/XENON, credeam ca led = bi xenon sau ceva de genul. Vad ca si in anuntul postat de mine a trecut Jupanul ala xenon, la dotari.
    Uite Gunule, chiar si pentru un bou ca mine, asta pare a fi o teapa evidenta. http://www.autovit.ro/audi-a4-C25005418.html
    12890 negociabil, 91k km si STARE IMPECABILA!

Distribuie pagina asta