1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. noname00 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 3.0TDI 240CP
    MARRIUS24 De-acord, dar aici e vorba de un A4.

george Poate ma lamuresti si pe mine cu ce m-am "inselat amarnic". Nu vorbeam de A4L, ci de A4 normal. Si n-am spus ca rama cromata este singura diferenta, ci ca e cea mai usor de observat. Deci cu ce m-am inselat?

Ultima editare de un moderator: 12 Iul 2012
  2. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Corect, vorba lui George mergi la sevice scoate 200 ron si pune-o pe rampa. Dupa aia vorbim pe fapte nu vorbe. Pe forumuri sunt 1 milion de pareri asa ca niciodata nu o sa te alegi cu ceva concret, doar impresii ...

3. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    @noname00 : sper sa nu mi-o iei in nume de rau ca nu asta e intentia mea. am vrut doar sa te fac sa intelegi ca se pot pune acele grile cu marginea de la proiector cromata pe bara simpla si te poti pacali foarte repede.

Cea mai simpla verificare ca sa vezi daca e Sline sau nu e sa te uiti sub grila de la radiator. Modelele Sline au 3 "dintisori" in timp ce modelele non-sline au 4 "dintisori". Daca te uiti la pozele atasate vei vedea la ce ma refer cand spun "dintisori".

De ce spun ca asta e cea mai simpla verificare ? Pentru ca marginea cromata la proiector se poate atasa fara probleme si te poate induce in eroare, iar unele masini desi sunt Sline au marginea facuta negru lucios si e mai greu de observat.

4. alexingeras 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Opel astra, 1.6, 2003
    Salutare baieti!

In primul rand felicitari pentru forum, ma bucur ca am descoperit aceasta comunitate.

Motivul pentru care am ajuns aici este ca m-am hotarat sa achizitionez un A4 B8 si as avea nevoie de cateva sfaturi utile. Nu sunt un expert in materie de masini de aceea recomandarile voastre de profesionisti (cel putin in comparatie cu mine :P ) ar fi mai mult decat binevenite.

Parcurg intre 20k si 30k km pe an, probabil jumatate din ei in oras dar nu in trafic infernal gen Bucuresti si oscilez intre diesel si benzina. Avand in vedere ca din ce am inteles fiecare are avantaje si dezavantaje oricare dintre motorizari reprezinta o varianta. Nu parcurg drumuri grele si in afara de concedii pe drumuri asfaltate nu prea ma aventurez, sunt o persoana care are nevoie de un autoturism de zi-cu-zi (servici - iesiri in weekend - concediu -nimic exceptional). De aceea consider ca un Diesel de 143 Cp ar fi corespunzator nevoilor mele. Ca dotari de baza nu sunt foarte pretentios (bi-xenon, clima, navigatie).

Nu am posibilitatea sa imi aduc masina de-afara ( :( ), desi probabil asta ar fi cea mai buna solutie deci trebuie sa razbesc printre samsarii romani si sa-mi gasesc o masina. Bugetul meu este de maxim 15k euro, poate putin peste daca masina merita cu adevarat.

Inn momentul de fata am in vedere aceasta masina http://www.autovit.ro/audi-a4-C25166622.html , Voi ce parere aveti?

Multumesc in avans!

Ultima editare: 17 Iul 2012
  5. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    N-are navigatie. Pretul e corect insa km nu stiu ce sa zic. Boblingen e o zona plina de turci in Germania. Cred ca sunt 50 de parcuri numai de turci si arabi pe acolo.

6. alexingeras 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Opel astra, 1.6, 2003
    Am luat legatura cu proprietarul dar nu am intrat in detalii (sincer, spre rusinea mea nici nu prea stiam ce sa intreb), a mentionat ca ar fi luata de la o firma de recuperari leasing sau asa ceva. Ma gandeam sa ma duc in weekend sa o vad cu cineva care se pricepe si sa programez si un test la reprezentanta.

E vreo verificare pe care sa o mai pt face pana atunci? Ma gandeam sa cer niste fotografii dupa cartea service sau detalii despre fostul proprietar. Daca este intr-adevar vorba de o firma as putea incerca sa dau de urma masinii.

7. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    Salut..vezi ca era pe autovit un A4 2.0 TDI de 170 cp si quattro , pretul undeva la 15000
    Eu ți-as sugera sa arunci la ea o privire , quattro te va ajuta mult iarna :) si in multe alte situații .

Chiar zilele trecute discutam cu colegii despre ea
    Vezi ca am dat si seria de sasiu.. Si o poti verifica
    Da o pagina maxim 2 in urma...

8. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    @alexingeras : Fiind masina adusa in tara de un samsar nu cred ca a scapat de cosmetizarea kilometrajului ... deci sigur are mai mult decat arata acolo.
    In afara de asta, masina este euro 4 deci mai mult ca sigur e model 2009 ( fabricata in a doua jumatate a anului 2008 ).
    La un simplu calcul ajungi pe la un 16000 de Euro cu masina asta inscrisa pe numele tau ceea ce mie mi se pare cam mult avand in vedere dotarile/anul/km.

Decizia iti apartine, dar eu sincer as mai cauta si alte variante ;)
    Succes

LE: "BI-XENON ADAPTIV LED STYLE" eu pot pune pariu de pe acum ca nu e adaptiv dar nu il doare mana sa scrie un cuvant in plus pentru necunoscatori :) Zic asta pentru ca masina asta nu are dotari deloc in afara de bixenon si m-ar mira sa aibe o optiune asa de scumpa cum e farul adaptiv :)
    Nici macar senzori de parcare spate nu are asa ca renunta la masina asta, mai cauta ca sigur nu vei regreta ;)

Ultima editare: 18 Iul 2012
  9. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
  10. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Cred ca as alege varianta ta Marius daca as avea de ales strict intre cele 2 masini.
    Dar sincer nu as cumpara-o pe nici una pentru ca nu prea au dotari si nu as fi multumit 100% niciodata ...

11. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    Le mai montezi pe parcurs ;)
    Dar cand omul are unele restricții ( nu export , maxim 15000 , etc )
    Si din ce ofera piața , modelul asta quattro de 170 cp si 88000 km !!! Daca or fi reali :) suna bine anuntul

12. alexingeras 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Opel astra, 1.6, 2003
    Multumesc mult de sfaturi baieti. In nici un caz nu eram hotarat sa cumpar masina postata de mine mai sus, era doar unul dintre anunturile care mi se paruse mai rasarit si am considerat ca merita atentie. Acum ca ati venit voi cu argumente o sa il ignor complet.

Anuntul postat de Marris24 l-am vazut si eu (cred ca este cea de care vorbea si george), dar sincer mi s-a parut prea buna pentru banii respectivi. O sa mai arunc o privire.

Nu ma grabesc, e o investitie mare pentru mine si vreau sa achizitionez o masina cat se poate de buna. Eventual o sa imi permit sa va mai cer parerea cand mai vad ceva.

13. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Usor de zis, greu de facut.
    Daca pui piese noi te ajunge extrem de scump, daca le cauti prin dezmembrari nu prea gasesti, pe ebay ofertele vin greu deci oricum o iei e tare complicat ...
    Daca nu iti cumperi masina cu majoritatea dotarilor pe care le vrei deja pe masina, te va costa si mai mult decat daca ai fi cumparat-o cu acele dotari pe ea si vei pierde si ff mult timp ...

14. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    Eu l-am sunat pe tipul cu A4 quattro , m-am dat drept client interesat
    Omul părea foarte ok , si fara nici o ezitare mi-a dat seria de sasiu a masinii
    Am discutat mai multe aspecte si mi-a răspuns ca nu isi permite sa cumpere o ciuveica de masina si sa rămână cu ea nevandut-o
    Eu as spune sa o verifici ..si sa aruci o privire la ea mai de aproape , ai seria de sasiu si vertical ultima intrare la cati km s-a facut ...

Sa sti ca o Tractiune integrala face foarte mult , e cu toțu alta conditie de sofat.
    Eu personal as renunța la multe alte echipari in detrimentul tractiunii integrale :P

15. alexingeras 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Opel astra, 1.6, 2003
    Maine o sa ma interesez de anuntul tau marrius24, va tin la curent cu detalii.

Recunosc, rulajul "convenabil" de numai 80k Km imi trezeste suspiciuni si ma descurajeaza dar o sa ii acord o sansa doar pentru ca e quattro la un pret bun.

16. alexingeras 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Opel astra, 1.6, 2003
    M-am mai interesat si la sfatul vostru am gasit si un quattro: http://www.autovit.ro/audi-a4-C25154286.html

E drept nu are bi-xenon adaptiv, dar ma gandesc ca tractiunea integrala compenseaza acest aspect cosmetic si ca masina ar merita banii. Am luat legatura cu proprietarul, spune ca este achizitionata din showroom si ca ar avea km 100% reali ( a fost foarte insistent asupra acestui aspect ).

Acelasi tip are la vanzare si masina asta http://www.autovit.ro/audi-a4-C25130625.html care mi se pare super la dotari dar la un pret destul de piperat. Presupunand ca ar corespunde cu informatiile oferite pe site oare merita diferenta de pret?

17. noname00 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 3.0TDI 240CP
    Foarte mari diferentele de dotari intre cele doua masini, este justificata diferenta de pret.

18. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    Eu zic ca merita ambele sumele cerute :)
    Dar iti recomand sa ramai axat pe 4x4 , imi vei multumii mai tarziu ;)

Legat de faruri si alte chikitze eu zic ca le poti pune pe parcurs Daca vei avea cu adevărat nevoie
    Se gasesc piese pentru toate retrofit - urile
    Dar un quattro nu il poti pune tu ;)

Ultima editare: 18 Iul 2012
  19. alexingeras 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Opel astra, 1.6, 2003
    Sambata incerc sa dau o fuga pana la Cluj sa le vad pe ambele. Poate fac cumva si ma mai imprumut de niscai banuti pentru a doua (Bang & Olufsen :hubbahubba: )

Banuiesc ca ar trebui sa imi programez un test la reprezentanta in avans, aveti ceva sugestii ce ar trebui sa verific mai amanuntit si eventual cum pot depista evnetuale hibe (in afara de chestiile de bun simt - accident, discuri ovalizate, ambreiaj praf etc).

20. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    In primul rând înainte sa pleci , cere-i seriile de sasiu pe care le poti verifica la orice reprezentanta vw Audi .. doar sa ai o cunostiinta , sau te duci cu tupeu si ii bagi lu ăla 50 RON in buzunar sa iti dea datele astea.
    In funcție de treaba asta poti trage multe concluzii , in mod special la cele aduse din Germania unde se trece absolut orice intervenție fie ea cat de minora.
    Cu Cat are schimbate mai multe consumabile schimbate cu atat mai bine , si cel mai mare noroc e sa fie schimbată si volanta si ambreajul .

Distribuie pagina asta