1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    ca o completare in plus fata de poza de jos masina are comenzi pe volan ( nu are dublu climatronic si in poza se vede fata de poza de jos ca nu are nici incalzire in scaune ) si in mod evident are niste scaune mai decente decat cele de jos

2. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B9 190 CP Quattro
    N-am inteles nimic. Ba ar reiesi ca alea cu butoanele multe sunt masinile cu Navi, ba ca este doar o diferenta de pozitionare.. Deci cum este pana la urma?
    Eu am crezut si m-am tot uitat pana acum la masinile cu butoanele multe pozitionate in jurul schimbatorului in ideea ca doar alea au Navigatie. Sa inteleg ca toate au navigatie? Nu prea imi vine a crede.
    Eu am sa merg sa o vad pe asta in weekend si daca imi convine o iau:

http://www.autovit.ro/audi-a4-C26209051.html

Ce nu imi place e ca nu are scaune sport, senzori parcare fata, functie start/stop si eventual panorama. In rest mi se pare foarte ok masina. Citeam acolo ca are si subwoofer in ansamblul audio. Intrebarea e, toate au sau cum e linia audio la ele?
    Pe A6 am avut BOSE, insa nu m-a impresionat deloc la auditie (comparand cu HK-ul de pe bmw), asta cum o fi?

3. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    scuza ma ca intervin .. dar sonorizarea de pe BMW mi se pare infecta fata de sonorizarea de pe audi .. Evident este doar parerea mea .
    cat despre masina aleasa .. pare a fi ok .. km nu prea ii cred dar .. asta se poate verifica

Ultima editare: 3 Oct 2012
  4. Alekxxx

Alekxxx 2nd Gear Member

Locație:
    București / Craiova
    Masina:
    Audi B8 (CAHA) S-Line
    Modele cu NAVI au butoane langa schimbator si in plus mai au 2 butoane : NAV si INFO, iar cele fara navigatie au deasupra climei sistemul audio cu 4 sau 6 butoane.

5. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    INFO nu merge in Romania .
    Si evident este simplu: cel cu navigatie are butoanele in jurul schimbatorului si in plus in partea stanga in portbagaj are DVD cu navi pentru harti, statia de amplificare si modulul pentru telefon si radio. Asta pentru cele fabricate in 2008-9 chiar si 2010
    Iar in locul casetofonului (deasupra climei sau climatronicului) la masina dotata cu navigatie in locul casetefonului exista o magazie de cd-uri care suporta dupa caz cd-SD-usb
    Cred ca este un raspuns mai complet acum :) daca nu, revenim cu detalii :)

Ultima editare de un moderator: 3 Oct 2012
  6. Alekxxx

Alekxxx 2nd Gear Member

Locație:
    București / Craiova
    Masina:
    Audi B8 (CAHA) S-Line
    Da, sau cum e la mine fara magazie si DVD in portbagaj ci doar readerul de CD/DVD, 2 sloturi de card, slot AMI(Audi Music Interface) in torpedou si HDD.

7. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Logic 7-le de pe BMW E60 de exemplu mi s-a parut criminal. Acum sunt curios cum o fi Bang Olufsen de pe Audi :D
    AUDI SOUND CONCERT+SUBWOOFER asta cate difuzoare sunt in total?CD playerul masinii stie mp3?

8. ... Guest

dr_dumi: Ceea ce crezi tu e foarte bine ("Eu am crezut si m-am tot uitat pana acum la masinile cu butoanele multe pozitionate in jurul schimbatorului in ideea ca doar alea au Navigatie"). Iar ceea ce am spus eu, cred ca e destul de clar: Este o diferenta de pozitionare a acelor butoane intre Audi A4B8 cu navigatie si Audi A4B8 fara navigatie.

9. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    dr.dumi de ce nu citesti acest topic de la inceput ?

10. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Nu ma intelege gresit, ador sa stau pe forum si sa citesc/impartasesc unele lucruri insa uneori nu prea e timp, iar sa dau sa caut un anumit lucru despre nu stiu ce chichita de informatie e cam peste mana, devine mai simplu sa caut pe gugal decat sa caut prin toate paginile astea.. Personal prefer sa intreb un user clubaudi.ro decat sa caut pe google ca doar de aceea exista forum nu? Si tu ai dreptate in felul tau, dar si eu am sa stii. Daca ar fi problema cum o spui tu, ar trebui sa fie scris un topic undeva cu toate datele despre masina si asta basta (cu toate ca nu prea ar putea exista), fara nici un reply si toata lumea ar merge la acel topic sticky si gata.

Eu deja am inceput sa rasfoiesc topicul asta insa ia timp si vreau sa imi iau masina cat mai repede :D Sper sa o am sambata ca e tristete mare fara masina :(

Ultima editare de un moderator: 3 Oct 2012
  11. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nu putem raspunde la ceva ce exista deja scris. Fara rabdare nu prea ai cum sa rezolvi anumite lucruri. De ce nu te intalnesti cu cineva care are B8 si iti explica tot ce vrei sa sti si nu numai ?.
    Nu exista informatia gata scrisa cu toate intrebarile puse de cineva, nu se poate sa existe asa ceva din motive evidente. Oricum bafta la alegere.

12. alex_ 4th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 Avant 2009, 2.0 TDI (CAGA) 143cp
    dr_dumi, la prima vedere între cele două maşini diferenţele în afara de preţ, an fabricaţie nr. de km. pe care le observi singur ar fi:
    la prima maşină în plus faţă de cealaltă : încălzire staţionară, triple spate cu leduri, sistem start stop (la traficul din Bucureşti eu unul nu l-aş folosi), senzori parcare faţă, unitatea audio este ,, Audi multimedia" care are şi 2 sloturi de card SD
    la a doua maşină în plus faţă de prima: subwoofer (s-ar putea să aibă şi prima), Audi line assist, bluetooth telefon, lumini ambientale (s-ar putea să aibă şi prima), jenţi de aliaj cu anvelope de iarnă noi (cele din fotografie probabil fiindcă nu sunt originale )
    Dotările în plus ale primei maşini sunt de departe mult mai interesante (şi mai scumpe, în cazul în care ai vrea să le montezi ulterior). Eu am unitatea audio a celei de-a doua maşini ce are intrare aux. doar pe jack de 3,5 mm în consola centrală (daca nu cumva are AMI în torpedou- dar nu are fiindca ar fi scris), (cele două sloturi SD sunt mult mai practice decât unitatea audio cu schimbător cu 6 CD) şi nu sunt mulţumit de asta.

13. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Cum ti-ai dat seama ca prima ar avea incalzire auxiliara, in afara de faptul ca scrie acolo. Multa lume scrie doar de amorul artei acolo sa fie cat mai mult, cum sunt la autovehiculele cu incalzirea parbrizului.. l-am si intrebat pe unul, de unde pana unde are masina parbriz incalzit (era un 3ar de prin 2003), iar raspunsul lui a fost ceva de genul: "pai aerul care sufla, poa sa sufle si in sus spre parbriz" =)) Deci de aceea intreb. Ma gandesc ca poate are un element pe care nu il vad eu si stii tu cum ar arata butonul ala de incalzire auxiliara.
    La prima masina e culoarea care nu ma atrage deloc sa zic sincer si probabil distanta de batut pana la Cj la o adica :) Pretul este mai atractiv in schimb :)

LE: a 2a masina cred ca are in plus privacy glass, sau cel putin asa se vede in poze.
    Acum o intrebare banala: ambele masini si ma refer la "bot" sunt la fel? Cea neagra pare mai agresiva. Acum nu stiu poate de la atat de mult uitat la A4 mi se trage si le vad diferite :)

LE2: Deci cum spuneam, am sunat acum la cea din Cluj si intr-adevar incalzirea auxiliara se refera la faptul ca are incalzire individuala pe fiecare scaun in parte o.0 nu stiu cum vine asta exact. Nu are gen Webasto pe ea..

Ultima editare: 3 Oct 2012
  14. azegabriel

azegabriel 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI
    Audi A4 B8 - dealer Bucuresti

Salut

Am gasit 2 Audi A4 pe Alexander Grup cu un pret suspect, KM nu mai zic e clar ca nu sunt reali. Modelul de mai jos m-ar interesa :
    http://www.alexandergrup.autovit.ro/audi-a4-C26247601.html/

Stie cineva ceva de ei ? Am gasit cateva informatii pe SoftPedia dar slabut, vad ca sunt destul de marisori, firma inregistrata.

Ma intereseaza daca masinile sunt ok, nu reparate, fara probleme, KM reali se vad usor nu e problema si nici nu ma deranjeaza.

EDIT : Sry pentru postat aiurea :)

Ultima editare: 4 Oct 2012
  15. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Dar de ce ai vrea sa dai 13k pe o masina cu Euro 4 cu dotari minime cand poti lua un Euro 5 la aceiasi bani cu mult mai multe dotari? Adica nu stiu cum sa-ti zic dar certitudinea km mi se pare aceiasi, ca o iei de la Alexander sau ca o iei de la unu din Cj.. Basca ca asta de care zici tu, tind sa cred ca e 2008.

16. azegabriel

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI
    Total pe langa ce am intrebat eu ...

Ultima editare de un moderator: 4 Oct 2012
  17. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
    >Ma intereseaza daca masinile sunt ok, nu reparate, fara probleme,

nu are nimeni cum sa stie exact asta, e forum, nu oracol!

cand iei de la un grup/garaj mare, tu ce crezi... or fi reparate, schimbate diverse piese prin ele etc....sau alora nu le plac banii si se feresc sa cumpere masini cu diverse probleme, pe care le carpesc ei cat mai superificial... cand toata lumea iti spune ca daca vrei sa aduci masini, fara sa dai inapoi km sau diverse alte tiganeli, NU AI CUM SA FACI PROFIT, pentru ca toti restul de samsari si firme de genul asta, fac. au si dreptate cand marea majoritate a romanilor in loc sa fuga ca de dracu, sunt disperati dupa "ocazie sefule sa moara mama", si se bat care sa dea max 12-13k pe o masina care e ~17-18k in Germania... daca vrei sa elimini cat mai tare posibilitatea de tzeapa, faci ca mine, cauti masini cu minim 2-3k euro mai sus decat pretul pietii pe autovit ;) si nu iei decat de la proprietari, carora prima intrebare nu este "cat costa?" ci "cu ce te ocupi?". pt ca daca vinde telefoane la gara si are si un audi de vanzare, eu zic ca masina e sigur in regula :D sau e ca si cand ai zice vreau sa cumpar un ceas de la un nene care are mai multe, ma intereseaza daca sunt false sau furate. nu, eu zic ca sunt originale cu garantie, clar.

cand iei de la un intermediar o masina, GANDESTE-TE cat isi pune bani pt el, partea lui. mai adauga pretul de adus masina la nasul tau. nimeni nu-ti face un cadou tie, nici macar la teleshopping. daca mai esti si incantat ca ai gasit una ieftina pe la 13.000 sa zicem, felicitari, ai ajuns sa cumperi un audi B8 care valoreaza in realitate cat o octavia sau un passat din acelasi an, deci e super afacere si SIGUR nu are nici o problema! cand masina aia in mintile ei este 14-15K pe mobile.de

sunt o gramada de retele - care se lupta sa fie primele care sa rezerve cand apare in germania o masina subevaluata, lovita, cu defectiuni care costa prea mult sa fie reparata ok. cand apare o masina buna, nu se uita nimeni la ea, pt ca pretul ei este corect si nu ai unde sa tepuiesti un cumparator habarist. dar asa, carpesti problema si o dai in 3 secunde la bani putini...daca ai mai multe masini la fel in curte, e perfect, faci puzzle de piese, mai iei de la dezmembrari cate o turbina "reconditionata", cate un ambreiaj de 350.000 si-l pui pe o masina cu VIN-ul verificat la Audi de 92.000, ce credeti ca ei sunt cofetari. nu se descurca sa va tepuiasca pe voi cu marea verificare la reprezentanta?

nu vreau sa fiu agresiv si sa-i bag pe toti in aceiasi oala, dar din cauza rahatilor aia de samsari, masinile noastre ok sunt extrem de subevaluate si cand o sa vrei sa o vinzi o sa te bati cu toti astia care traiesc numai din escrocherie auto si vandut rebuturi cu marci nemtesti la fraieri. o sa trebuiasca sa o vinzi pe degeaba. asa ca nu le mai faceti jocul...nu va mai lasati pacaliti. din cauza lor tdi-urile sunt asa rau famate, ca pica turbinele, cad injectoarele, mor volantele. pt ca la noi ajung numai gunoaiele ieftine, daramate, conduse in ultimul hal si eventual alcatuite din piese de pe epave de la casco...apoi toti sunt vai, am luat un VW si doamne ce porcarie de masina, imi pica toate prin ea. pai daca ai dat 50% din pretul ei real si de restul banilor ai patit taxa pe prostie la un intermediar, ce credeai?

18. azegabriel

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI
    Foarte bine dispusa opinia, mersi de sfat :)
    am inceput sa caut pe la particulari sau pe weltauto, un ban in plus dar o grija luata.

19. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Ok, deci pana acum masina mi-am gasit-o si aici ma refer ca m-am decis asupra modelului, urmeaza sa pun in balanta alegerea intre cutie manuala/automata. Am citit pana acum topicul dupa informatii detaliate despre cutia automata, observ ca lumea tinde mai mult spre cea manuala dpdv al costurilor in cazul in care cea automata ar avea probleme. Eu am avut parte pana acum si de una si de alta si mi se pare cea mai tare cea automata, atat la mersul in oras cat si afara.
    Cutiile astea automate de pe B8 cum sunt? Sa inteleg ca cea de pe masina asta:
    http://www.autovit.ro/audi-a4-C26144753.html
    este multitronic sau S-tronic sau DSG? Asta nu prea am inteles eu, VW si Audi au aceiasi cutie? (la baza ca la look difera)
    8+1 suna destul de bine :)

LE: Am un amic care ma tot bate la cap sa imi iau CC, mi-a gasit unul la 13000 Euro (chel fata de audi), voi daca ar fi sa alegiti din nou intre B8 si Passat CC 2009, v-ati schimba alegerea?

LE2: si asta imi face cu ochiu din cauza scaunelor sport si a volanului, culoarea e naspa :(

http://www.autovit.ro/audi-a4-C26024068.html

20. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
    n-am mai vazut unitatea aia de CD, e originala de B8?!?!
    si mah ale dracului "Ogli.HELIOMATE", cum merg ele fara senzorul de lumina de pe spate, in schimb se vede clapeta aia de plastic, ca la dacie....

http://photos02.otomoto.pl/photos/original/C26/14/47/C26144753_2.jpg

foarte cinstit vanzatorul, imi place ca nu minte :D deci masina aia e 12.950 hai sa zicem ca 1000eur la el, 700eur adusul... deci audi din 2010 automata la 11k euro. buna afacere :)

>voi daca ar fi sa alegiti din nou intre B8 si Passat CC 2009, v-ati schimba alegerea?

daca ai 13.000eur doar, CC-ul este o alegere MULT mai buna, pt ca un VW la banii aia s-ar putea sa fie super fain, pe cand un audi de la un intermdiar in acelasi pret risti sa fie "dar vai".
    mai ales ca la Passat poti gasi si 4x4 si automata, la B8 cu exceptia motorului de 3000cmc, este ori una, ori alta.

Distribuie pagina asta