1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. tilu

tilu Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Audi A3 8V 2.0 TDI DSG
    La look sunt apropiate, difera "la baza" insa.
    Pe Audi este multitronic(CVT), iar la Passat CC este DSG.
    Cum vara nu-i ca iarna, nici VW nu e Audi, insa existenta cutiei DSG pe VW face aceasta masina foarte interesanta dpmdv.E o oferta tentanta daca esti pasionat de cutii automate.
    Din cate stiu eu, B8-ul este echipat cu DSG doar la 2 TFSI(211 CP) si la 3 TDI, insa nu stiu exact din ce an(cred ca 2009 spre 2010).

Passat CC vs Audi B8, avand dotari si km comparabili costa cam la fel(sigur ca ma refer la preturile din Germania).

2. alex_ 4th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 Avant 2009, 2.0 TDI (CAGA) 143cp
    dr_dumi- până la proba contrarie trebuie sa iei de bune ce scrie în anunţ şi să verifici după seria de şasiu toate dotările maşinii (dă un search după vin decoder)
    - 9M9 Parking heater with radio remote control este codul pentru încălzirea stationară cu telecomandă

3. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B9 190 CP Quattro
    Deci trag concluzia ca nu voi merge pe cutie automata.. Era un Passat B6 pe care initial vroiam sa merg, insa cum spuneam, cand am vazut B8-ul ala in parcare la munca mi-am zis ca Audi ar trebui sa fie. La o simpla comparatie, Passatul parca e din topor fata de A4, ies un pic in castig la dimensiuni in rest pierd mult la design si la comfort. Cat de faina este consola centrala la B8 fata de passat, nu exista termen de comparatie, indiferent de ce versiune de echipare o alegi la B8..
    CC-ul fiind chel (nu are decat navi) nu-l iau in considerare, nu are nici macar lupe, iar in spate la B8 as mai putea inghesui 3 persoane in vreme ce la CC 2 fix (sau iti rupi posteriorul pe plasticul ala).

cristi Nu ma gandeam sa fac vreun versus intre 2 masini VAG. Nu era Audi facut de VW, eu asa stiu..

4. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    dr_dumi aici pe acest forum discutam strict despre Audi si atat. Comparatiile cu alte masini si mesaje sau topicuri gen versus sunt interzise din cauza polemicilor care se creaza. Multumesc.

5. ClwMite

ClwMite 3rd Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    Audi A4 B8 143cp
    As avea si eu cateva intrebari daca se poate sa ma ajutati cu ceva informatii referitoare la achizitia unei masini SH, bugetul fiind de 10.000 -11.000 E
    Initial m-am tot gandit la un a4 b7 acum 2-3 luni, dar ai mei au zis sa mai asteptam putin si sa cumparam masina pe la finalul anului cand preturile scad destul de considerabil la masinile SH.
    Insa acum am observat ca in acesti bani ma pot incadra la un Audi A4 B8, dar break din pacate.....

http://www.autovit.ro/audi-a4-C26261600.html

http://www.autovit.ro/audi-a4-C25955328.html

http://www.autovit.ro/audi-a4-C25962572.html

Cam acestea 3 ar fi optiunile.
    Cred ca ma pot impaca cu un break.... arata destul de ok. Ma incanta faptul ca masina este mai noua si probabil nu voi avea probleme cu ea in primii ani.
    Acum intrebarea este urmatoarea : Se merita sa dau totii banii, respectiv 11.000 E pe o masina break dintr-un an foarte bun sau sa aleg ceva putin mai ieftin, dar de prin 2006? tot Audi
    Daca voi achizitiona una din cele 3 masini prezentate mai sus nu imi vor mai ramane bani si pentru alte investitii sau eventuale reparatii daca va fi cazul.... ceea ce ma cam sperie putin. As dori sa stiu daca Audi A4 B8 are ceva probleme specifice sau ceva de genu (cum avea modelul precedent probleme cu injectoarele sau turbina sau etc... ma refer la A4 B7) sau probleme care pot aparea in timp si care sa necesite investitii suplimentare pe parcursul a cel putin 5 ani cat voi folosi eu masina.
    Trebuie precizat si faptul ca am doar 18 ani, iar aceasta va fi prima mea masina. Iar banii provin din economiile parintilor....... si mai mult de 11.000 nu pot obtine pentru ca "criza".
    Ce ma sfatuiti? sa optez pentru alt model mai vechi si mai ieftin? sau sa ma orientez catre modelul acesta , respectiv Audi A4 B8 unde optiunile sunt destul de limitate pentru banii pe care ii am eu ???

6. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Gasesti si berlina daca nu te grabesti ..
    la prima mana de cautari
    http://www.autovit.ro/audi-a4-C26076077.html
    http://www.autovit.ro/audi-a4-C26129813.html
    PS: acum jumatate de an am vandut eu b8 cu 12500 si abia am scapat de el dupa 1 an de incercari esuate :D
    Evident mai poti negocia la masinile acelea + ca poti gasi si altele ..
    mai bine iti iei b8 decat ceva mai vechi
    Orice masina are probleme sau daca nu are va avea ,.. asa sunt facute .. nu asta este un criteriu de alegere .. parerea mea
    Plus ca daca e prima masina .. cred ca o sa ti la ea si o sa ai grija de ea .. si daca o iei mai chiala o dotezi ulterior ..
    Orice dotare se poate pune si dupa .. banii sa fie ..

Ultima editare: 5 Oct 2012
  7. M3K

M3K 4th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B9 - 2016 - 2.0 TDI 190 CP - avant - S-Tronic, DETA
    Pe mine m-au cam speriat postarile lui GunX de pe pagina anterioara (cu toate ca are un mic inceput de scenarita:) ). Drept pt care ma mai gandesc ce sa fac.
    Am un buget de aprox 13 000 (cu tot cu taxa), dar ma gandesc din ce in ce mai serios sa merg sa mi-o aduc eu direct din Germania.

8. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Daca e break inseamna km multi. Totdeauna masinile break sunt mai alergate ca berlinele. Pentru a te convinge intra putin pe mobile.de si cauta masina care vrei sa o iei la km astia si cu dotarile enumerate.

Probleme pot aparea oricand la orice, indiferent ca e B8 sau B7. Asa ca sfatul meu e sa nu dai ultimii bani pe o masina si mai pui deoparte 1000 euro pentru zile negre.

Audi A4 break, a fost si este cel mai "frumos" break spre deosebire de concurenta.

9. ClwMite

ClwMite 3rd Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    Audi A4 B8 143cp
    Pai am observat ca au in jur de 150.000 km modelele postate de mine.... iar pe mobile.de au intre 150.000-200.000 cam la acelasi pret. Oricum cati km poate parcurge o persoana in 2-3 ani cu o masina?
    Oricum pe autovit cam toate masinili au 150.000 km pe bord :)) normal ca nu sunt reali acei km. Si eu m-am gandit foarte mult la un model mai vechi.... dar probabil acela are peste 300.000 km parcursi.....( ma referi la km reali) ca pe bord tot 150.000 scrie.
    Stiam ca aceste motoare sunt common-rail si am inteles ca sunt mai fiabile si mai silentioase (nu sunt foarte documentat, dar eu asa am inteles din ce am citit pe forumuri).
    Probleme apar la orice model desigur, dar vroiam sa stiu daca trebuie sa ma astept la ceva major care sa necesite o investitie serioasa pentru reparatii(peste 500 euro).

10. ... Guest

Cea mai importanta reparatie de care nu "se scapa" de obicei in jurul a 200.000 km este volanta,inlocuirea acesteia impreuna cu disc de ambreiaj, placa de presiune si rulment de presiune ajungand undeva la cca. 1000 EUR (exclus reprezentanta). Trebuie sa te mai gandesti ca iti trebuie pe langa anvelopele de pe masina inca un set (de iarna sau de vara), taxele de inmatriculare, reviziile si tot ceea ce tine de intretinerea acesteia. Daca nu prea vei mai avea posibilitati financiare dupa cumpararea masinii, nu te gandi ca vei putea sa mai aduci imbunatatiri ulterioare la preturi mici (de ex: xenon, senzori parcare, jante de aliaj, etc.).

11. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    1. Pai am observat ca au in jur de 150.000 km modelele postate de mine.... iar pe mobile.de au intre 150.000-200.000 cam la acelasi pret. => Pai si atunci cum le vand ei in Romania de au si profit, pe langa faptul ca drumul e cam minim 500 euro cu numere, asigurare, dormit, mancat, motorina, vignete, etc?

2. Oricum cati km poate parcurge o persoana in 2-3 ani cu o masina? => 300k la relax. Dupa cum spuneam masina break = km multi.

3. Probleme apar la orice model desigur, dar vroiam sa stiu daca trebuie sa ma astept la ceva major care sa necesite o investitie serioasa pentru reparatii(peste 500 euro). => Un injector 500 euro, turbina 2000 euro, ambreiaj+volanta = 1000 euro ...

12. QUATTROINELE 4th Gear Member

Locație:
    Tulcea
    Masina:
    A6c7 2.0tdi 177cp
    a4 b8

o sa fie nevoie sa-i schimbi distributia,filtre,ulei,etc. care te ajung aprox 500e plus volanta cu chitul de ambreiaj 700-1000e.asta ca sa nu stai cu ea pe dreapta daca dai toti banii pe masina si nu o sa ai pentru aceste cheltuieli.cred ca ar trebui sa te orientezi dupa un model anterior b8-lui.

13. xxxxxxx 6th Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 2.0 TDI CAGA E4+ 2009
    Logic, 99% din masinile cu nr. de tzoll, rosii, sunt aduse pe firma, de aceea si aceste preturi mai mici decat in germania, nu face nimeni pomana, si nici nu are nimeni ponturi cu masini in cinste, uitati aceste povesti...
    In fine, dute pe B8, chiar daca este combi, e mult peste b7, mai ales ca si interior, saptamana trecuta am schimbat un B6 avant pe un B8 avant si tin sa va spun ca sunt uimit de cum sta pe drum B8 avant, conduc si berlina si imi place mult mai mult avantul ca si cum sta pe drum, daca bugetul tau este limitat, uitete la una care iti place, dute si o vezi, cumpara'o si nu sta la prea multe discutii, oricum se fac multe si daca nu ai bugetul necesar sa mergi tu dupa ea, nu ai sa gasesti ceva mai bun aici in Ro, toata lumea vrea o paine, la fel cum vrei si tu B8...
    Eu as merge pe acel B8 cu nr de tzoll F xxx ( negru parca ) are MMI color arata binisor, pretul este ft bun.
    Decat un B7 2.0TDI mai bine un B8...
    Succes la achizitie!

14. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    te contrazic ..
    volanta la b8 cade repede ....
    si cei de la reprezentanta mi-au recunoscut ca au schimbat volanta la 30 de mii de km la masina noua .. rulata de ei ..
    deci consumabila ca si uleiul :P

15. ClwMite

ClwMite 3rd Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    Audi A4 B8 143cp
    Ma tenteaza enorm sa cumpar un A4 B8, mai precis pe acesta
    http://www.autovit.ro/audi-a4-C25962572.html

Dar nu stiu daca imi permit sa intretin aceasta masina. Nu vreau sa o tin aiurea in parcare. De consumat, presupun ca nu consuma mai mult de 8-9 in oras si 5-6 afara, deci asta nu ar fi o problema. Problemele vor aparea atunci cand se va strica ceva la masina si va fi nevoie sa inlocuiesc cate ceva pentru ca este o marca premium si are preturi pe masura.
    Eu as avea bani sa cumpar masina...... dar din pacate nu am nici un venit stabil pentru ca sunt elev.... iar ai mei nu cred ca isi vor permite sa imi dea cate 1000 E pentru revizii :-? aici apare marea mea dilema.
    Totusi inca sunt foarte indecis..... nu stiu daca sa mai caut un A4 B8 sau sa ma orientez catre ceva mai ieftin si mai usor de intretinut :-<

16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Cauta ceva, o masina pe care iti permiti sa o intreti, nu cea pe care iti permiti sa o cumperi acum. Faci o greseala majora daca vei cumpara o masina pe care va fi greu sa o intreti ulterior daca, doamne fereste, se va strica ceva la ea.

17. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B9 190 CP Quattro
    Maine merg la Oradea sa vad 2 masini, A4B8 2010, leduri fata spate, scaune sport, navigatie cu SD, start/stop, senzori fata spate si un passat b6 full (are pana si webasto pe ea). Sunt curios la care ma decid. Passatul e 11k, Audi-ul 13k Ambele break evident, febletea mea :D

LE: Clwmite, vezi pe la tine prin Pitesti ca am vazut o groaza din Ag care vand B8-uri. Mie mi-a fost de ajuns sa merg o singura data la Pitesti si sa vad o masina de samsar si am zis ca a 2 a oara nu mai merg. Samsarii din partea de nord vest sunt mult mai ok decat ce vezi pe la Bucuresti, Arges si Olt..

Ultima editare: 5 Oct 2012
  18. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Samsari in general nu sunt ok :))
    Recomand cumpararea direct din Germania .. tot acolo ajungeti la pret ba chiar mai ieftin dar cu siguranta o masina ok

19. mircea-teodor

mircea-teodor Silver Member

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    A6, 2.0TDI, CAHA, 200CP , 2011 , 4FB , SLine int.
    Cam ce as putea cumpara la 15-16k euro fara taxa?Cam la ce dotari sa ma astept?

20. ClwMite

ClwMite 3rd Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    Audi A4 B8 143cp
    Deci dupa multe ore de cautari intense pe net am ajuns la concluzia ca trebuie sa ma reorientez catre ceva mai ieftin. Uneori trebuie sa recunosti ca nu iti permiti un anumit lucru, chiar daca aparent ai banii necesari sa il achizitionezi. Nu vreau sa cumpar o super masina si sa o tin in parcare degeaba, mai bine caut ceva mai ieftin care sa corespunda cerintelor mele.
    Multumesc foarte mult pentru ajutor si pentru sfaturi !!

Distribuie pagina asta