1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. noname00 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 3.0TDI 240CP
    @dr_dumi Exact asta s-a intamplat si in cazul prietenului meu, il ocolea din principiu si cand l-a prins a ramas masca. Acum sincer vorbind, daca dai 20.000€ pe o masina, parca nu-i chiar asa o tragedie inca ~160ron pe luna.

2. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Pentru cineva care tine o masina in medie 3 ani si merge peste 80% din timp in oras cred ca motorul de 2.0 e mai mult decat suficient.
    Nu neg ca 3.0 e un motor foarte dinamic dar diferenta de impozit e destul de mare daca stai sa o aduni pe toata perioada cat tii masina. ( 3 ani X 2300 RON - 3 ani X 180 RON .. faceti voi calcule ) Sa nu mai vorbim ca nici nu ai unde sa te bucuri in oras de puterea motorului :)

3. noname00 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 3.0TDI 240CP
    E 2160, nu 2300. Iar daca-l platesti pana la 31.03, ai reducere 10% deci realist vorbind e 1944. Tot mult, nu neg, dar si diferentele de putere (si chiar si rafinament) fata de 2.0 sunt foarte mari.

4. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
    Eu am dat la impozit redus 121 RON (va scanez chitanta daca vreti). Pe 3 ani chiar si cu cifra ta 1944, tot inseamna o diferenta de ~5500 RON, bani cu care eu personal in concediu auto cu 200 de cai, merg cam ... 15.000 km :)

acuma, nu vorbesc universal valabil pt ca la 2.0 poti sa ai si doar 120 de cai in timp ce la 3.0 poti sa-l softezi pana peste 300, dar in cazul meu unic, propriu si personal.presupunand prin absurd ca gasesc culoarea, anul, km si dotarile mele pe un 3.0 TDI si la aceiasi bani...oare ce sa aleg, o secunda mai rapida pana la suta (in conditiile in care oricum am cam 7.5, adica nu ma rog de ea), sau 5.000 km/an deplasare prin Europa, GRATUIT? hmmmm...grea alegere.

Ultima editare: 8 Oct 2012
  5. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Nu este o alegere grea .. !
    Nu exista termen de comparare intre 2.0 si 3.0 .. vb lucruri diferite aici ..
    Dar mai pe scurt .. Audi nu este o masina la care sa iti pui atatea probleme financiare .. Cand iti cumperi audi iti cumperi pentru ca iti permiti ! indiferent de repercursiuni ..
    Dar pentru cei care se uita la consum impozit etc etc .. sunt liberi sa aleaga un logan .. cu siguranta vor fi multi multi mai multumiti ..

6. M3K

M3K 4th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B9 - 2016 - 2.0 TDI 190 CP - avant - S-Tronic, DETA
    @isvaly: nu sunt de acord cu ce spui. sa inteleg ca doar cei pe care-i dau banii afara din casa ar trebui sa se uite dupa Audi? mie imi place foarte mult, dar in acelasi timp vreau sa ma asigur ca nu arunc banii aiurea pe o masina cu probleme. si vreau sa stiu macar cu aproximatie care o sa imi fie in viitor sumele necesare de investit in masina. nu stiu cum e la tine dar mie nu mi-au picat banii din cer de-aia incerc sa fiu cat mai precaut si sa-i folosesc cat mai cu cap.

in alta ordine de idei, scuze daca s-a mai discutat pe undeva, exista B7 cu noua motorizare de 143cp? a aparut la vanzare asa ceva, si nu mi-e foarte clara problema: http://www.autovit.ro/audi-a4-C26272688.html

7. noname00 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 3.0TDI 240CP
    1. 3.0TDI resoftat are ~5.5, deci 2 secunde, nu una (asta pentru ca si tu vorbesti de timpul pt 2.0 resoftat, unde (parere mea) esti extrem de optimist cu o scadere de 0.8s pentru doar 30cp fata de timpul stock de 8.3s)
    2. Pe acelasi principiu, puteai sa-ti iei o masina de 10.000 de euro si-ti ramaneau o gramada de bani de mai multe deplasari prin Europa. Nu cred ca asa se pune corect problema.

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    cristian3000 ceea ce a spus isvaly este perfect adevarat. Vrei Audi atunci inseamna ca ai si bani de intretinut Audi pentru ca este o masina scumpa. Nu ai bani prea multi te uiti dupa altceva.

Referitor la anunt nu exista B7 cu motor Common Rail. Este o greseala in anunt sau o minciuna deliberata petru inducerea in eroare.

Nu mai aduce in discutie in acest topic referiri la alte tipuri de masini in afara celor din tilul acestui topic pentru ca discutiile iau o alta intorsatura si sunt nevoit sa sterg iarasi mesaje si pe urma nu va convine. Multumesc.

9. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
    @noname:

1. ai dreptate cu prima parte, comparatia corecta este 2.0 resoftat cu 3.0 resoftat. dar 0.8s pt 30 cp nu nu mi se pare DELOC extrem de optimist, de vreme ce din datele oficiale pt valori stock ai o scadere de 2.2 secunde pentru "doar" 70 de cai. Si cum progresia nu este liniara (de ce cresti puterea ai nevoie de mai multi cai pt aceiasi scadere de x secunde), as putea spune chiar ca 0.8s alea sunt modest estimate (pt ca eu oricum nu sunt pilot de curse, iar 2.0 am impresia ca este un pic mai usor).
    2. Principiul optimizarii nu merge la infinit, daca il duci la extrem obtii o aberatie in orice context. Incearca sa gasesti o varinata mai eficienta, de randament mai mare costuri/putere, in conditiile in care vrei o tractiune integrala, o distributie cat mai buna a greutatii si min 150 de cai. Doar "cai si atat" e pentru pustani fara minte, puterea fara control pe curbe e un mare "fas", apoi cu ea la pachet mai vrei si confort, siguranta, design etc.
    Din pacate, 10.000eur nu te pot ajuta in acest sens.

10. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B9 190 CP Quattro
    @cristian3000: Ia-o ca pe o parere. Am sunat la Porsche azi dimineata sa ma interesez de distributie, trebuie sa fac schimbul zilele astea pt ca este singurul minus la masina abia achizitionata, nu s-a facut schimbarea curelei la e. Hai sa iti zic ce pret mi-a zis ala: kit distributie 1625 lei, pompa apa 350 si role accesorii sau cum le zice inca 650 lei + bineinteles manopera. Ideea e ca nu te obliga nimeni sa faci toate astea la Audi, le poti face la orice alt service iar piesele la fel le poti lua gen aftermarket, eu de ex la Passat nu am avut nici o pb dupa ce am schimbat distributia in alta parte decat VW la preturi mai omenesti. Si tot Contitech + Ina mi-am pus. E aiurea, repet, sa platesti mai mult pt acelasi lucru..

11. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Am avut si eu B8 ..
    Eu sunt mai pretentios .. si nu mi-a placut am vandut o intre timp ...
    Dar ca si calcule estimative ce va pot spune in mare:
    Dupa cum spune si colegul nostru dr_dumi
    kit distributie in jur de 2500-3000 RON
    kit ambreaj ( considerat si de reprezentanta NURVIL Rm. Valcea consumabila la circa 30 mii km ) 70-8000 RON
    Astea sunt cam cele mai mari cheltuieli .
    Mai avem asa .. placute , discuri dupa caz daca este nevoie.
    Ulei recomand CASTROL va trebuie 5 litri sa aveti ! ( in cazul in care sunteti fericitul posesor a unui b8 2.0 tdi )
    FILTRU ULEI
    FILTRE AER
    FILTRU COMBUSTIBIL
    ASTA este indicat cam la maxim 15.000km
    Evident cauciucuri iarna/vara preturile difera pe marimi .. cu cat este mai mare cu atat este mai scum ..
    Nu mai specific preturi la revizie pentru ca depinde de unde achizitionati consumabilele si unde o faceti .. PS: fiecare stie mai bine cat ii este de bine masini sale si cat de mult o respecta ca sa faca lucrurile ca la carte ! ca sa beneficieze pe viitor de o masina cu standarde ca la carte ..
    B8-ul este o masina care consuma putin (2.0 TDI) si poate oferi luxul ( depinde de dotari ) si confortul ( depinde de cauciucuri si suspensie ) necesar oricarui nou posesor
    Hai sa va pun si un clip :P

http://www.youtube.com/watch?v=UVvjyOljE1Y

12. tilu

tilu Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Audi A3 8V 2.0 TDI DSG
    Daca acelea sunt preturi de reprezentanta, inseamna ca la un service independent te costa jumatate.
    Pe acelasi principiu si preturile volant/ambreiaj-costuri injumatatite.
    Placutele de frana/discurile au un pret mai mare cu 5% fata de B7, iar restul consumabilelor(filtre si ulei) sunt la acelasi pret.
    Iar cine isi inchipuie ca preturile la un Peugeot 207 sunt cu 50% mai mici la aceleasi repere(pe principiul masina fara "faima si eventual motorizare mai slaba) s-ar putea sa se insele;)

13. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Se poate ca la o masina cu un defect din fabrica sa pice la 30.000 km dar nu are cum sa fie o regula generala ;) Nici macar la Dacia nu se schimba ambreiajul asa repede!
    Iar pretul nu vad de ce are rost sa il maresti ... Mai intereseaza-te putin si ai sa observi ca un kit ambreiaj costa ~1000 Euro ;)

14. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    george:
    Nu este vorba doar de o masina .. este vorba de mai multe masini .. cel putin cele fabricate din final 2007 pana final de 2008..
    Nu este o regula generala .. EU ti-am spus ce mi-au spus si cei de la Nurvil .. daca ei aveau interesul sa ma minta .. te mint si eu ..
    Primul lot .. a fost mai problematic ..
    Si oricum un ambreaj este NORMAL o consumabila .. dupa ce il cumperi de la reprezentanta sau de unde vrei .. nu se ofera garantie pentru el .. tu poti sa il strici si in prima miie de km .. nu intereseaza pe nimeni .. asta ca ideeie pentru necunoscatori ..
    Cat despre pret .. nu il maresc deloc , atat m-a costat pe mine acum aprox. 1 an .. se poate dovedi cu facturi ! ..
    Stiu .. am umblat si eu sa caut cat mai ieftin .. dar am fost sfatuit si acum inteleg sfatul ( atunci nu am inteles .. ) kitul ambreaj .. nu este o piesa cu care sa te joci .. sau sa te uiti la banii ca aftermarket costa mai putin .. ca este adv si atunci am gasit la 1000 de euro cum zici tu .. numai ca nu la reprezentanta ci la bine "facatori" care ajungea cu tot cu piesa si montaj la 1000 de euro . dar probabil daca faceam acolo ramaneam pe deal .. cine stie pe unde .. si sunam la tractari ..
    Nu vreau sa ma intelegi sau intelegeti gresit ... la piese importante este bine sa alegeti reprezentanta ..
    cam asa arata
    http://www.youtube.com/watch?v=gi0ogflVu2s&feature=related

15. ajaccio 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 2.0 Tdi 2008
    dr_dumi Am si eu preturile primite pe mail de la un magazin de piese auto pentru B8 TDI 143

Curea distributie Gates 5648XS - 148 lei
    Rola intinzatoare INA - 200 lei
    3 Role ghidaj INA - 407 lei
    Curea transmisie cu caneluri 6PK1583 Gates - 77 lei
    Pompa apa Hepu P569 - 190 lei

Ultima editare de un moderator: 8 Oct 2012
  16. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Wow, pai ce preturi sunt astea? Asta e ca in reclama aia la dacie, prea ieftin.. nu ca nu m-ar interesa :) Cum se numeste firma?

17. ajaccio 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 2.0 Tdi 2008
    Nu vreau sa fac reclama.E un magazin de piese auto de la mine din judet (Hunedoara)

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Ce wow, preturile ale sunt niste preturi normale si nu sunt cele mai mici :)

19. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Sunt wow fata de alea de la Porche Pipera, oricum astept sa soseasca un mail si de la Nurvil Valcea, ca am inteles ca preturile la reprezentantele din provincie sunt mai mici decat in capitala. Mi s-a parut cam aiurea asta dar in fine, fiecare cu politica lui.

20. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    La Nurvil Valcea preturile si profesionalismul de care dau dovada .. face tot drumul .. indiferent de unde ai veni din tara.. ( eu numai acolo ma duc )
    Si da .. La Porche indiferent care nord vest sud .. etc . . au preturi ff mari .. urmat de midocar cu preturi putin insesizabil mai mici dar si cu oameni prosti si incompetenti

Distribuie pagina asta