1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B9 190 CP Quattro
    Iar daca te gandesti ca lasa ca merge si asa si ca restul din dotari ti le pui cu timpul, te inseli amarnic. Masina aia la 12100, probabil a fost luata gen pe la un 10000 si ceva de la recuperate leasing or something, sigur se poate si nu ar fi primul caz si nici ultimul.

2. ClwMite

ClwMite 3rd Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    Audi A4 B8 143cp
    Intradevar masina este sub pretul pietei , pare destul de dubios. Dar din moment ce a fost testata si toate rezultatete au iesit foarte bune nu mai conteaza de unde si cum a luat-o.
    In ceea ce priveste dotarile, sincer sa fiu mi se par mai mult niste "fitze". Sigur ca si eu mi-as dori xenon si scaune sport, volan sport etc. Dar aceasta va fi prima mea masina si in momentul de fata conteaza doar placerea de a conduce si nimic mai mult. Chiar si fara dotari , am tot ce imi doresc pe un A4 B8, cel putin aceasta este parerea mea de incepator.
    Poate ca ma insel amarnic, dar eu totusi tind sa cred ca Audi inseamna mai mult decat anumite dotari gen navigatie, xenon, oglinzi anti orbire etc... Aceste dotari le poti pune pe foarte multe masini, dar in final nici una nu va avea stralucirea unui A4 B8.

3. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
    Eu respect parerea ta si cred ca o sa fii foarte fericit cu masina aia asa cum este, dar daca tot ai adus vorba, sa stii ca de fapt "fitza" inseamna sa iei o masina de lux absolut cheala in loc sa iei o masina normala, mai dotata spre full ;) La fel ca cei care vin in club numai in haine de firma, dar comanda o apa plata pt toata noaptea sau isi cumpara iphone5, dar dau beepuri... :) Nu zic ca asa faci si tu, nu vreau sa te atac sau supar, dar cred ai inteles ideea (am definit doar o notiune folosita de tine).

Ultima editare: 26 Oct 2012
  4. ... Guest

:)
    De acum cred ca este Off Topic, dar fiecare intelege ce vrea prin "fitze" in privinta masinilor. Personal, cred ca este o "fitza" (mai bine spus o prostie) sa-ti cumperi o masina dandu-ti toti banii din casa sau mai rau impumutandu-te, afland ulterior ca nu-ti poti permite cheltuielile cu acea masina. Am vazut (si nu vreau sa deranjez pe nimeni) persoane care isi cumpara masini scumpe dar nu mai au bani pentru inmatriculare, revizii sau mai rau combustibil. Asadar, sa-ti cumperi un A4B8 "chel" nu-i o fitza din punctul meu de vedere, avand in vedere calitatile acestei masini fata de altele care nu sunt din gama Premium, chiar "full" fiind acestea, dat fiindca ai acasa numai 20.000 EUR si nu vrei sa dai toti banii din casa pe o masina (cum e si normal).
    Dar... fiecare gandeste in felul sau si nimeni nu e de condamnat din acest punct de vedere. Am avut pana acum mai multe marci de masini si toate au fost "full" (Dacia, Renault, Skoda, Ford, etc.), dar nici una din ele nu s-a ridicat la nivelul lui Audi (B7 si acum B8), chiar daca acesta nu este "full".

Ultima editare de un moderator: 26 Oct 2012
  5. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
    Eu nu vorbeam de un Logan full si un B8 dotat decent cum ai tu. Eu vorbeam de un B8 extra-chel 143 de cai, fata cu un Passat CC de 170 de cai, transmisie 4motion, DSG, xenon, scaune cu masaj, ventilate si incalzite, navigatie cu touchscreen, oglinzi anti-orbire si sistemul de sunet de top.
    Preturile la nemti sunt similare la aceste doua masini cu dotarile descrise, daca nu iei in considerare "mega ocaziile" de la samsarii angajati la "crucea rosie de vitan". Insa confortul la volan si placerea condusului nu suporta nici un fel de comparatie intre cele doua variante. Insa fiecare face cum crede, de acord, gata cu offtopicul.

6. ajaccio 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 2.0 Tdi 2008
    Si eu am cumparat acum jumatate de an un B8 aproape chel.Vroiam o masina pentru deplasari extraurbane (80% fac numai extraurban) care sa fie cat mai confortabila si cu un consum decent.Am ales B8 din cauza designului si a pretului ok raportat la anul de fabricatie.Atata timp cat ai bani sa intretii o astefel de masina,incat sa nu iti faca gaura in buget, nu e nici o fitza sa o iei fara optiuni.Sunt foarte multe B8 pe piata noastra tocmai pentru ca sunt aduse din DE unge mai toate au fost masini de flote(de aici si numarul mare de modele aproape chele)

7. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Corect punctat ajaccio ;)
    In afara de asta, sunt B8-uri aduse din Germania care nu au costat de noi mai mult de 25.000 Euro, bani care au fost amortizati si de aia le convine sa le si vanda ieftin.
    Chiar nu inteleg de ce trebuie sa va luati tot timpul de pret, comentati masina si dotarile ca nu va baga nimeni mana in buzunar pana la urma :)

Ultima editare: 26 Oct 2012
  8. solver 6th Gear Member

Locație:
    DE
    Masina:
    A6 2.0 TDI 2015
    Ne luam de pret pentru ca pretul nu totdeauna reflecta realitatea si incercam sa-i ferim pe altii de tepe. Eu am studiat bine piata din romania si in special la audi sunt foarte multi samsari. Am verificat seria de sasiu la foarte multe masini de pe autovit si pot sa spun cu mana pe inima ca 80% din masini au km dati inapoi. Asta nici nu ar fi o asa mare problema cata vreme sunt dati cu bun simt. Desi si atunci poti sa ai probleme. De exemplu o masina cu 175.000 km sa fie data inapoi la 130.000 . In prima faza zici ca nu e mare lucru. DAR la 180.000 trebuie schimbata distributia la comonrail-urile mai noi. Tu stai linistit ca mai e mult pana acolo ca doar ai 130.000 km pe bord si ti se rupe cureaua de distributie si iti faci praf motorul. Iar la 200.000 urmeaza volanta. Eu de exemplu mai bine cumpar o masina care are undeva la 200.000 reali si distributia si volanta schimbate in germania.
    Daca toata lumea ar fi corecta si pretul chiar ar reflecta doar realitatea nu ne- am lega de el. Dar sunt multi tepari in special la audi.

9. ClwMite

ClwMite 3rd Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    Audi A4 B8 143cp
    Azi am vazut si eu masina si pot spune ca este exceptionala, pentru unii dintre voi probabil este o masina destul de "banala" dar pentru mine a fost mai mult un vis devenit realitate. Are 158k km reali, verificati la reprezentanta. Nu se aude nici cel mai mic zgomot sau scartait sau un sunet care sa provina de la motor sau usii sau orice altceva ( tin sa precizez ca am luat la rand toate gropile din Pitesti si va pot spune ca nu sunt putine deloc). Pur si simplu masina se comporta EXEMPLAR. Sistemul audio este de asemenea divin, se aude perfect chiar si la volum maxim.
    Maine mergem sa facem actele si tot ce mai trebuie.
    Si acum in ceea ce priveste dotarile. Si eu mi-as dori MAXIM o masina FULL, dar din pacate nu imi permite bugetul pentru ca o masina full este undeva la 17.000 E si consider ca nu este necesar sa dau atat pe o masina SH. Eu am ajuns la concluzia ca ma pot lipsi de dotari gen navigatie, xenon, scaune sport, dublu climatronic etc etc etc..... Chiar nu cred ca le voi simti lipsa, cel putin aceasta este parerea mea de moment.
    Pe ultima suta de metri, ce ma sfatuiti sa mai verific la masina? este ceva la care trebuie sa fiu atent in mod special? Tin sa precizez ca am verificat deja KM si partea tehnica.

Ultima editare de un moderator: 27 Oct 2012
  10. solver 6th Gear Member

Locație:
    DE
    Masina:
    A6 2.0 TDI 2015
    Daca masina e super verificata atunci s-o folosesti sanatos. Bafta.

Ultima editare de un moderator: 27 Oct 2012
  11. ClwMite

ClwMite 3rd Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    Audi A4 B8 143cp
    Apropo, am uitat sa va spun, sau poate ca stiati deja. Toti bisnitarii care aduc masini de afara LE ADUC FARA TVA. Cea pe care o voi cumpara avea pretul de 14.000 E cu tva(care s-a facut pierdut pe drum) Asta explica motivul pentru care vedem masini dubios de ieftine in Romania. Tatal meu are un prieten bisnitar care ne-a ajutat sa verificam masina, dar nu a vrut sa ne spuna cum se face cu tva-ul. A zis ca daca ne decidem eventual sa mergem sa cumparam masina din Germania cu el, ne explica pe drum tot ce trebuie sa stim. :sign_ot: (scuzati de off topic, dar cum tot sa vorbit de problema cu preturile, am simtit nevoie va comunic ce am invatat in ultima perioada)

12. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Nu mai ai ce verifica la masina, numai daca ai un amic mecanic bun ce a lucrat mult cu Audi si stie cum trebuie sa mearga un motor. Verificarea la Audi e irelevanta, sunt xyz moduri de a da km inapoi fara sa se prinda nimeni.
    Riscuri sunt cand cumperi un B8 la pret de B7, dar se poate sa nu fi tu asa norocos. Iti sugerez sa schimbi toate fluidele, si poate chiar distributia ca sa dormi linistit. Multi km placuti ( o sa iti fie dor de scaune sport)!

13. ClwMite

ClwMite 3rd Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    Audi A4 B8 143cp
    Pai din moment ce m-am uitat chiar eu in computerul de la reprezentanta si am vazut toate reviziile care s-au facut, iar ultima revizie a fost acum 3 luni la 152.003 km(totul a corespuns cu cartea service). In acest caz eu cred ca sunt reali acesti km.

14. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Da, nu te contrazic. Orcum trebuie sa schimbi fluidele si filtrele ca sa fii sigur ca e ce trebuie acolo si sa iti faci un orar personal cu schimburile. :) Succes!

15. ClwMite

ClwMite 3rd Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    Audi A4 B8 143cp
    Credeam ca azi va fi o zi perfecta, dar s-a dovedit a fi dezastruoasa. Am fost sa cumparam masina, sa facem actele de vanzare cumparare. Initial bisnitaru ne-a zis ca masina are motor de 143 cp, dar avea de 120. De asemenea a zis ca masina are geamuri ionizate, dar avea folie si nu era nici omologata. Asa ca am renuntat la masina din cauza minciunilor. Tata a zis ca ar fi cumparat masina ca era in stare perfecta, dar nu te poti intelege cu neseriosii astia de bisnitari. Am observat ca bisnitarii joaca un teatru incredibil, sunt adevarati actori. In momentul cand am zis ca ne mai gandim daca o luam, el a inceput sa se agite si sa zica ca pleaca si ca nu ne mai vinde masina, ca o da la altu etc etc. Asa ca l-am lasat sa plece, era cu adevarat un om de nimic. A vazut ca nu ne poate pacali si a renuntat.

Partea buna este ca maine voi veni in Bucuresti sa vad ceva masini. Daca imi puteti recomanda o masina buna as fi foarte recunoscator. Nu conteaza dotarile si alte chestii de genu, dar sa fie in stare buna de functionare si sa nu necesite investitii majore dupa achizitionare.
    Multumesc anticipat !

Si ca fapt divers, care dintre urmatoarele masini considerati ca merita verificata?

http://www.autovit.ro/audi-a4-C26107821.html

http://www.autovit.ro/audi-a4-C26452072.html

http://www.autovit.ro/audi-a4-C26438739.html

http://www.autovit.ro/audi-a4-C26562274.html personal, mie asta mi se pare destul de ok

http://www.autovit.ro/audi-a4-C26252115.html

http://www.autovit.ro/audi-a4-C26497738.html

Apropo, este adevarat ca nu se mai plateste taxa de mediu? Adica daca aleg chiar o masina Euro 4 si vreau sa o inmatriculez nu mai platesc acei 1000 E? Daca este adevarat cred ca voi arunca o privire si la masinile fabricate la finalul lui 2008 pentru ca au ceva dotari mai bune, chiar daca sunt Euro 4

Ultima editare: 27 Oct 2012
  16. M3K

M3K 4th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B9 - 2016 - 2.0 TDI 190 CP - avant - S-Tronic, DETA
    Si eu am fost in Bucuresti si am vazut cateva B8-uri dar atata nesimtire ca ala bisnitarii de acolo, mai rar. Am vazut cred ca vreo 4, in afara parcului Vitan, pe alea de acolo nici nu le pun in discutie pt ca stim cu totii care e situatia.
    Deci am vazut in oras mai intai un tip care mi-a aratat un B8 adus din Belgia si cica avea 82.000km:)) La fel,'vindea masina ca pe una de 143 cp, dar cand m-am uitat in acte.. surpriza: 87KW.
    Dupa aia am mai vazut una, bisnitaru zicea ca are 92.000km, dupa o verificare simpla la Audi mi-au spus ca masina a avut schimbul de distribitie in Apr2012 la 181.000km. In plus, avea o carte de service cu stampilele unui service din Gorlitz, Germania. Le-am scris un mail alora de la service si mi-au zis ca masina n-a fost niciodata in service-ul ala.
    Dupa aia am fost la Auto Alexander (cei din Colentina) si aveau la 12.000 eur un B8 care cica avea 60 si ceva de mii km:))) Cand am cerut amanunte si am intrebat daca sunt verificabili mi-au dat o replica ce m-a lasat sa inteleg ca daca vrei masina fara km dati inapoi, atunci nu esti la locul potrivit.
    M-am reorientat spre zona Bh-Cj, oamenii par a fi ceva mai rezonabili, nu zic ca nu dau km inapoi dar cred c-o fac mai cu tact, nu asa pe fatza.

17. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    In RO e foarte greu sa dai de vanzatori seriosi, de aia preturile la noi pe forum sunt destul de mari la masini de vanzare.
    Taxa de mediu inca se plateste, e vorba de masiniile alea inmatriculate inainte de 2007. Si eu am crezut ca nu se mai plateste dupa ce am citit un articol scris de un ziarist amator.

@cristian
    Cand iti aduci masina vin si eu sa o vad, ca nu am amici cu B8.

18. M3K

M3K 4th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B9 - 2016 - 2.0 TDI 190 CP - avant - S-Tronic, DETA
    cel mai probabil pe marti o sa o aduc. am vorbit si e totul pregatit, inclusiv actele. apoi o sa mai dureze 1-2 zile pana-o inmatriculez.

19. ClwMite

ClwMite 3rd Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    Audi A4 B8 143cp
    Pana acum am tot sunat persoane din Bucuresti si Arges. Concluzia este ca din 10 masini doar 2-3 mai sunt de vanzare, restul sunt deja rezervate sau vandute. Chiar asa de bine se vine acest model?

Modelele care au ramas de verificat sunt urmatoarele

http://www.autovit.ro/audi-a4-C26452072.html am vorbit cu persoana respectiva si pare destul de ok, nu a avut nimic de ascuns. A zis ca masina a fost fabricata in luna a-4-a sau a 5-a 2008 si ca in romania va iesi 2009, este adevarat? Eu stiam ca iese 2009 doar daca este luna a 6-7-a sau mai mult. Si imi puteti spune cum pot verifica seria de sasiu (WAUZZZ8K09A074742)????

http://www.autovit.ro/audi-a4-C26107821.html mi se par putin cam dubios numarul de km. Nu par a fi reali chiar deloc. Am cerut poze cu documentele masinii si am descoperit ca are 120 cp(88kw) si este fabricata in luna a 10-a 2008. Vanzatorul pare si el destul de ok, doar ca se face ca nu stie foarte multe despre masina. Mi-a povestit un mic basm inventat de el cum ca masina a fost comandata pentru cineva care nu a mai vrut-o, iar acum masina a ramas la el. Totusi sunt cam rezervat in privinta acestei masini.

Ce parere aveti? Cineva care cunoaste vreuna din aceste masini? Cineva care imi poate oferi o alternativa la banii acestia?

20. gabi coma

gabi coma 6th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4-B8-2.0 TDI-125kw CAHA.
    Fara nici o supărare eu unul nu as cumpara masina de la samsari din Bucuresti-Pitesti-Galati-Ploiesti aceștia fiind cei mai penibili, jegoși si josnici din breasla pe tara.

Distribuie pagina asta