1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Ca sa iasa anul urmator masina trebuie sa fie cel putin luna a 7 si evident dupa cum spun mai multi colegi de pe forum nici eu nu mi-as cumpara masina de la samsari indiferent de unde ar fi ei.
    Eu unul mi-a cumparat toate masinile mele personal din Germaina si am ajutat si alti prieteni. Pretul a fost mai ok decat cel de la samsari si evident si cel mai important masina mult mai ok decat cea samsarita.

Ultima editare de un moderator: 27 Oct 2012
  2. ClwMite

ClwMite 3rd Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    Audi A4 B8 143cp
    Am observat si eu faptul ca in aceste judete sunt bisnitari de cea mai joasa speta :shrug:. Chiar azi am avut un conflict cu unul din Arges (judetul in care locuiesc) care nu a vrut sa recunoasa faptul ca masina are 120 si nu 143 cp cum era specificat in anunt.
    Acum 30 de min a venit si tatal meu acas si m-a instiintat de faptul ca a gasit o masina la un prieten. Are navigatie mica, comenzi pe volan si cam atat din dotarile suplimentare (din ce am inteles eu). Masina a fost adusa de 3 zile in Romania, nici macar nu a avut timp sa o spele si sa o aranjeze :). Stim sigur si numarul de km, pe bord are 98000, dar reali sunt 170.000( in privinta asta pot spune ca a fost cam neam prost cand a dat km asa de mult inapoi). Deci una peste alta masina este ok si tinand cont de faptul ca vanzatorul este un bun prieten de al tatei avem toate motivele necesare sa achizitionam masina(chiar daca are numa 120 cp si nu 143 cum ne-am fi dorit noi). Pretul este de 11750, dar o lasa la 11.500.

Dar cu toate acestea vom mai face un drum si in Bucuresti sa vedem daca putem gasi o masina cu ceva mai multe dotari la un pret corect.
    Astept in continuare sfaturi.
    Multumesc anticipat !

3. ... Guest

ClwMite: Intr-adevar, prima masina (serie sasiu:WAUZZZ8K09A074742) va avea in cartea de identitate anul fabricatiei 2009. Al optulea caracter de la dreapta spre stanga din seria de sasiu reprezinta anul fabricatiei pentru caroserie.

4. ClwMite

ClwMite 3rd Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    Audi A4 B8 143cp
    Momentan am gasit o masina la un prieten de al tatalui meu. Respectiv aceasta

http://www.autovit.ro/audi-a4-C26627820.html

Masina are 170.000 km nu 96.000 cum este specificat in anunt. Nu are nici dublu climatronic dupa cum puteti observa din poze :). Dar cred ca voi stiti mai bine de ce este capabil un bisnitar atunci cand vrea sa vanda o masina. Toti pun anunturi mincinoase cu scopul de ai atrage pe cei mai putin informati.
    In schimb noi stim cam tot despre masina pentru ca stim de unde a venit, cum a venit si cine a adus-o(dupa cum am specificat il cunoastem pe vanzator).
    Ce parere aveti despre masina? :meeting:

5. ajaccio 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 2.0 Tdi 2008
    Esti sigur ca este EURO 5?

6. ClwMite

ClwMite 3rd Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    Audi A4 B8 143cp
    Da este euro 5.
    Din ce stiu eu, sper sa nu ma insel, modelul cu 120cp(88kw) este doar euro 5 pentru ca s-a fabricat din 2009 in sus :D (sper sa nu ma insel)

7. ... Guest

Personal as merge pe varianta de 143 CP sau cel putin de 136 CP fata de cel de 120 CP din 3 motive:
    - taxele sunt aceleasi (impozit, asigurare, etc.)
    - consumul de motorina este aproape acelasi;
    - diferenta de putere este simtitor mai mare.
    Plus ca la acest pret gasesti oricand un B8 cu aceleasi dotari si motor de 143 CP.

8. MRR

MRR Silver Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4 B8 Avant 2.0 TDI CR (CAGA),143 CP,2009
    Buna,

Intentionez sa imi cumpar un Audi A4 2009 143 cp CR, am citit cat de cat niste mesaje la sfaturi si achizitie A4B8, dar as vrea niste raspunsuri de la cei care au exact modelul asta cu motor common rail, ce sfaturi mi-ar da sa imi iau o asemenea masina s-au sa ma axez pe altceva!! Vreau sa remarc ca nus cunoscator de Audi, ar fi primul Audi achizitionat!!...

Multumesc..

9. ajaccio 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 2.0 Tdi 2008
    Eu am motorizarea aceasta.Nu am facut decat 10.000km cu ea de cand am luat masina.Din punct de vedere dinamic se misca mai mult decat decent (eu vin de pe o benzinara de 98cp).Legat de consum..fac in jur de 1000km cu un plin,probabil la iarna mai putin din cauza frigului.Mari probleme cu varianta Tdi CR nu prea au fost...poate mai mult legate de volanta.

10. MRR

MRR Silver Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Mersi Ajaccio....asa am auzit si eu de volanta, m-am uitat la istoricul masinii asteia n-am vazut probleme mari legate de motor, volanta , doar consumabile , un parbriz schimbat si unele chestii minore...dar schimbat tot in service Audi in Germania!!! Cand dai mai mult de jumate de miliard pe o masina tre sa stii pe ce ii dai cat d cat si daca nu cunosti e f riscant!!

11. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B9 190 CP Quattro
    Personal mi se par putini 143cp, cu prima ocazie am sa o duc la 170/180 fara sa clipesc. MRR, ia topicul asta de la inceput si ai sa vezi ca vei invata multe, eu cel putin asa am facut acum aproape o luna de zile inainte sa imi iau masina.
    Clw, nu e cam cheala masina aia la banii aia? Zic si eu..

12. MRR

MRR Silver Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Salut dr_dumi,

Am cam citit topicul asta, pareri pro-contra o gramada. Ce am retinut din ce se spunea este ca, caroseria lui B8 duce mai mult de 143 cp cu siguranta dar depinde si pe unde umbli cu masina, daca mergi cu masina prin oras nu cred ca ai nevoie neaparat de 170 cp, ii foarte bine sa ii ai acolo aia 170 cai, poate ii folosesti vreodata poate nu.
    Este cam greu sa gasesti o masina cu tot ce ai vrea sa aiba pe ea. Eu deocamdata fiind si la primul Audi probabil as fi multumit de 143 cp, poate pe viitor la alte achizitii, cine stie. Multumesc de sfaturi.

Ultima editare de un moderator: 30 Oct 2012
  13. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
  14. ... Guest

:)
    Din nou zambesc la ce cred unii despre nemti. Este adevarat ca in marea lor majoritate sunt mai atenti cand vine vorba de intretinerea masinilor lor fata de alti europeni, dar asta nu inseamna ca sunt si chiar atat de darnici. Sa nu credeti ca multi nemti isi repara masinile in reprezentante cand vine vorba de costuri ridicate. Am observat (din practica si nu din diverse discutii) ca si in Germania lucrarile de reparatii mai scumpe se fac in alte service-uri decat reprezentante (cand nu sunt in garantie sau pe asigurare), cu diferenta fata de la noi, ca se folosesc in general piese originale iar lucrarile sunt in mare majoritate de calitate. Spun aceste lucruri fiindca am vazut masini cumparate din Germania, care aveau reparatii de caroserie destul de serioase si nu apareau in istoricul masinii sau mai recent am vazut un A4B8 din 2009 care avea kit de ambreiaj din 2011 si nici la aceasta nu aparea inlocuirea ambreiajului in istoric, in ciuda faptului ca figurau toate reviziile facute la timp si alte mici reparatii. Asta inseamna ca aceste reparatii nu au fost facute la reprezentante Audi ci la alte unitati reparatoare, dar cum am mai spus au fost facute foarte bine, chiar fara nici un repros. In concluzie, vreau sa spun ca desi in istoricul unei masini apar toate reviziile si alte mici interventii, asta nu inseamna ca nu este posibil sa fi avut si alte reparatii fata de cele mentionate in istoric.
    Si fiindca pe acest forum suntem in majoritate barbati, imi permit sa mai adaug o gluma referitoare la asemanarile intre femei si masini: Cum de o partenera pe care nu ai cunoscut-o de fata mare nu poti fi absolut sigur de trecutul ei, chiar daca are referinte foarte bune, la fel nu poti sti nici ce interventii reale a avut o masina SH, chiar daca istoricul de la reprezentanta este "curat". :)
    Sa ne bucuram de masinile pe care le avem, asa cum sunt ele, fiindca... sunt ale noaste.

Ultima editare de un moderator: 30 Oct 2012
  15. ClwMite

ClwMite 3rd Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    Audi A4 B8 143cp
    Nu credeam ca va fi asa de greu sa gasesc un A4 B8 "decent" intretinut si cu ceva dotari de bun gust. Am tot sunat, am tot negociat de m-am plictisit. Maine trebuia sa verific o masina aparent foarte intretinuta cu toate reviziile la zi. Initial tata a zis ca la cum arata masina nici nu mai trebuie verificata, deci daca nu sunam la persoana respectiva sa vorbesc cu proprietarul, probabil ca maine am fi achizitionat masina. Omu parea super de treaba, ne-a dat toate informatiile necesare, dar cand i-am zis eu ca doresc sa verific masina la reprezentanta inaine de a o cumpara mi-a zis scurt si la obiect "uit-o" si a inchis telefonul. Este posibil asa ceva? :eiertritt:
    Deja ma declar obosit sa constat ca tara noastra este plina de parveniti care sunt capabili de orice pentru cateva sute de euro. Astia sunt in stare sa vanda o masina care a suferit o dauna totala cu titlul "masina impecabila" insotit de mesajul "accept orice test"
    Momentan am zis sa mai asteptam putin pana la finalul acestei lunii pentru ca am observat ca preturile sunt in cadere libera, toti vor sa vanda, dar nimeni nu cumpara. Poate in acest timp ne hotaram sa mergem personal in Germania sa cumparam masina direct de la dealer ca sa nu existe alte suspiciuni.

Momentan am mai gasit aceasta masina din Cluj

http://www.autovit.ro/audi-a4-C26363016.html

Pare destul de ok, doar ca este foarte departe si nu stiu sigur daca voi avea timp sa merg sa o verific. Voi ce parere aveti despre aceasta masina? Merita efortul de a strabate cateva sute de km pentru a o vedea?
    Multumesc anticipat !

16. solver 6th Gear Member

Locație:
    DE
    Masina:
    A6 2.0 TDI 2015
    Sunt cel putin 2 aspecte pe care trebuie sa le intelegi. Masinile de la samsari de obicei nu au toate dotarile pe care le trec ei acolo si cel de-al doilea aspect e ca nu ai cum sa gasesti o masina sub 200.000 km cat de cat ok la banii aia. Daca treci de aceste 2 praguri atunci poti sa cauti in continuare. Daca te incapatinezi sa crezi ca vei gasi masina adusa de samsari buna, dotata si ieftina si cu km putini atunci iti pierzi vremea. A nu se intelege ca am ceva cu samsarii. Din contra. Eu mi-am luat masinile de la ei. Dar am stiut dinainte care sunt preturile si ce vreau si am verificat totul.
    "Problema" ta e ca tu cauti cele mai ieftine masini de la samsari.

Ultima editare: 31 Oct 2012
  17. ClwMite

ClwMite 3rd Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    Audi A4 B8 143cp
    Nu ma intereseaza in mod deosebit km atat timp cat masina a fost intretinuta corespunzator. Si eu consider ca la 13.000 E pot gasi un A4 destul de ok din 2008 cu ceva dotari sau unul din 2009 dar fara dotari. Asta este bugetul si nu am de unde sa adaug ceva mai multi banuti oricat de mult mi-as dori eu asta.
    Cel putin in Germania am vazut ceva masini frumoase pe la 12.000 E (vorbesc de pretul fara tva). Acum ramane de vazut daca voi gasi ceva satisfacator la noi sau voi fi nevoit sa ma deplasez afara pentru a achizitiona o masina ok din punct de vedere tehnic.:shrug:

18. MRR

MRR Silver Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Salut guys,
    E foarte adevarat ce ai zis solver. O masina sub 200 mii la 10, 11 mii euro nu exista. Am vazut un audi A4 B8 2009, 2.0tdi, 143cp, la 150 mii km si vroia 10500 E pe ea. Am fost inspirat sa nu o iau.
    Mi-am gasit totusi un A4 2009, 143cp, dotari cam tot in afara de leduri, trapa panoramica, jante 17", scaune sport, volan sport in 3 spite, navi mare, incalzire scaune, sezori parcare, lumina, ploaie..etc. Masina a fost adusa inainte cu 3 zile din Germania si am gasit anuntu pe mobile.de iar pretul cu care am luat-o era cu 700 euro mai putin decat cerea neamtu pe ea. I-am verificat istoricul, km reali, masina nu a fost lovita, distributie schimbata la 178 mii, masina are 200 mii. La 208 mii avea revizia de facut de schimbat ulei si filtre in octombrie 2012.
    Am preferat sa o iau cu km realii 200 mii...decat sa aiba 140 mii (plus 150 mii dati inapoi).

Ultima editare de un moderator: 31 Oct 2012
  19. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B9 190 CP Quattro
    Psihologic da mai bine 140k km :D

20. blackbird 1st Gear Member

Locație:
    B
    Masina:
    jetta, 1.6 tdi 2010
    Salut,

Ce credeti de masina aceasta? Oare km sunt reali sau o fi avut vreun accident nasol si a fost reparata in vreun service neautorizat si daca verific la reprezentanta dupa VIN nu o sa gasesc nimic suspect?

http://www.autovit.ro/audi-a4-C26536249.html
    A4 an 2012, 2.0 TDI 170 CP, 38k km, 18k Euro.

Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 2 Noi 2012

Distribuie pagina asta