1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. Slepy 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Golf 4 , 1.6 16v , 2003
    ms bogdel.david . sper sa mai ma ajute cineva cu pareri si eventual cu ceva link-uri .ms mult

2. mircea-teodor

mircea-teodor Silver Member

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    A6, 2.0TDI, CAHA, 200CP , 2011 , 4FB , SLine int.
  3. bogdel.david

bogdel.david Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 3.0 TDI quattro - Mercedes-Benz C240 4matic
    Poti sa dai sa iti caute doar masini de dealer si de acolo te orientezi. Majoritatea ofera si garantie ca sunt verificate la sange sau sunt masini care sunt luate de noi de la ei si servisate doar acolo.

Cand ma refeream la 15k, ma refeream 2.0 TDI fara quattro cam peste 100.000km. Acuma evident depinde de masina. Ceea ce ai gasit tu acolo este o masina de top cu absolut tot (vad ca ii lipseste doar MMI 3G, scaune electrice si adaptive cruise). Deci banueisc ca masina a fost de noua in jur de 58k.

Insa mi se pare putin cam mare pretul pentru 176k km. Pe la un 17.500EUR-18.000 EUR ar fi mai real.

Nu pot sa zic ca masina nu e foarte buna, si oricum, fiind din 2009 si cu atatia km, cred ca a mers 90% doar pe autostrada. Pe deasupra, interiorul arata ca o masina de Bucuresti de 50k km :)

4. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
    >vad ca ii lipseste doar MMI 3G, scaune electrice si adaptive cruise

Daca tii mortis sa analizezi pana la "tot", ii lipsesc ledurile pe spate pt ca au aparut din 2010. De asemenea nu are parktronic (doar senzori spate, nu si fata), nu vad daca are asistentele de lane, beam, perdelute, nu stiu daca are si webasto, bluetooth, audi music interface etc. Daca era 3.0 un S-tronic era excelent, asa insa la 2.0 insa nu poti avea decat manuala la 4x4. Este insa o masina extrem de dotata, peste 90% din toate A4-urile de pe strada.

Si e ok pretul ala tinand cont de dotari. Atat de noua cat si la mana a doua, optiunile serioase pot dubla pretul de start al unei masini de baza.

5. AXS

AXS 1st Gear Member

Locație:
    bUc
    Masina:
    A4 B8
  6. ajaccio 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 2.0 Tdi 2008
    Masinile sunt din 2008,arata ok si sunt nivel mediu de echipare.
    Mi se pare jenant ,ca firma de renume, sa vinzi masinile cu kilometrajul dat inapoi drastic.
    Vand si ei ce cere piata.

7. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    Salut,

In primul rand va multumesc pentru treaba buna pe care o faceti aici.

Acum sa imi scriu si eu of-ul :)

Incerc sa imi cumpar un Audi A4 B8 (Break sau Berlina) 2.0TDI, an fabricatie >= 2010 si KM < 150K care sa aiba urmatoarele optionale:
    Navi (2G, 3G - cu ce pica), Xenon, dublu Climatronic (daca se gaseste), senzori de parcare, display color pentru computer de bord si daca se poate cu multitronic si 170cp.

La noi in tara pot sa spun ca unde am sunat si am luat VIN-ul sa il verific aparea o "mica" diferenta de KM (~50-60.000 ... poate chiar si 100.000) asa ca nici nu ma mai obosesc sa intru pe site-urile de la noi.

pe mobile.de am gasit cateva exemplare, dar sincer mie personal mi se par un pic cam piperate la pret avand in vedere ca au peste 150k km si mai adaugi nimim 700E sa o aduci in tara si sa o inmatriculezi.

Va dau un exemplu:
    http://suchen.mobile.de/auto-insera...sEuro&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModel

Am trecut si eu pe la Weltauto, dar pretul lor pentru ce am scris eu mai sus este peste 20.000E (este adevarat, cu km mai putini).

Bugetul meu este de ~16.000 E. Credeti ca as putea sa gasesc ceva ok la banii astia?

PS: Referitor la optionale, credeti ca ar trebui ca masina sa aiba ceva care nu am trecut eu acolo (cum ar fi scaune ergonomice sau mai stiu eu ce?)?

Va multumesc

8. hro

hro 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.7 quattro, 120 kw model 2006
    Mașina aia din link e excelenta . Prețurile din RO sunt mai jos PT ca , așa cum spuneai , vorbim de km Dati înapoi . 150 k in Max 2 ani e situația ideala , nu putea sa ii facă decât pe autostrada si masina e noua . Plus ca mai poți negocia cu neamul câteva sute de euro ...

9. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    La o simpla configurare pe audi.de masina fara xenon si navigatie este usor peste 40k euro la 0 km. Vorbim de A4 avant. Are culoare negru, piele sport, sunet Audi Concert, motor de 170cp, cutie multitronic si jante pe 16".

La 16k euro din 2010 sub 150k km cu optiunile dorite de tine sunt slabe sanse dupa parerea mea. In general masinile avant nu vin cu optiuni extreme din cauza faptului ca sunt luate pentru alergatura. (cai de bataie).

Fie mai adaugi ceva la buget, fie mai adaugi km.

Un lucru e cert in DE, pretul masniii scade in functie de numarul de km. Poate fi si 2011, daca are 200k km pretul scade drastic pentru ca nimeni nu mai vrea masina aia in DE.

Atata timp cat masina provine de la o firma care a efectuat toate reviziile exclusiv la Audi cu service long life nu e nici o problema daca are 150-200k km. Stiu ca suna aiurea insa asta e realitatea. Cu cat mai multi km efectuati in timp scurt cu atat mai bine (dpdv al pretului), respectiv masina tinuta exclusiv pe autobanda la viteze mari. Uita masinile de privati. Firmele nu fac rabat la service spre deosebire de privati.

10. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Merci mult de raspuns

Masina aia a fost cea mai "doata" din toate cautarile mele. O sa incerc sa iau legatura cu ei sa imi dea VIN-ul ca sa o verific.

Referitor la multitronic, voi ce parere aveti de aceasta cutie? Stiu ca multi au pus aceasta intrebare si ca faceau diferenta intre DSG si multitronic. Ideea e ca eu nu vreau sa nu aiba lag-ul si ezitarea de schimbare a treptelor, din acest motiv va intreb si pe voi. Nu ma deranjeaza dpdv intretinere, sunt constient ca orice gadget in plus costa si mai mult la intretinere (chiar si xenon-ul).

Inca o data va multumesc pentru raspunsurile clare si de folos.

11. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Decat sa ceri VIN mai bine intreaba cand a fost facut TUV. (inspectia tehnica). Normal pe factura de la TUV apar si km.

Nu exista cutie care sa schimbe mai rapid decat DSG (S-tronic la Audi) insa multitronic este o cutie performanta atata timp cat e servisata si utilizata corect. Nu exista discutie de lag sau ezitare. Orice cutie automata are un lag insa nu e cazul sa-ti faci probleme despre multitronic. Un schimb de ulei costa aprox. 1600 ron dar il faci o data la 60k km.

12. tilu

tilu Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Audi A3 8V 2.0 TDI DSG
    S-ar putea sa ma insel...eu stiu ca nu exista 170 CP si multitronic, sau nu era pana in 2010.

13. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Multitronic - 143cp dupa 2008 (nu pentru varianta quattro)
    Multitronic - 177cp dupa 01/2012 (dupa 10/2012 si quattro)

@Hilfiger - Nu te lasa nimeni in DE sa pui VAG-ul pe masina.

Ultima editare: 17 Dec 2012
  14. mario.popescu

mario.popescu 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8, 2.0 TDI
    @mabalaru

Citeste si restul discutiei despre Multitronic pe pe motorul de 2.0.
    S-ar putea sa ramai usor mirat de numarul mare de probleme, si mai grav, costurile foarte ridicate de reparatie in cazul cutiei mutitronic.

Eu unul am renuntat la multitronic(foarte dezamagit si mahnit) dupa ce m-am documentat.
    Cred in continuare ca e o cutie automata foarte placuta, dar doar daca masina e in garantie pentru o perioada buna de timp.

15. AXS

AXS 1st Gear Member

Locație:
    bUc
    Masina:
    A4 B8
  16. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Gresit, eu am cumparat multe masini din Germania si nu am avut probeme sa nu ma lase sa pun tester / vag

17. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Daca e asa cum spui tu hai sa luam cateva anunturi din Germania si sa intrebam dealerul daca e de acord sa punem VAG pe masinile lor. Vorbesc de masini dupa 2008. Verificam pe fapte, nu vorbe.

18. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
    sfat: incercati sa nu-i vindeti castraveti lui wug, e unul din cei mai buni gradinari...

19. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Nu vand castraveti .. si ma conisder un gradinar destul de bun.., sa nu fie singurul gradinar pe care il cunosti tu :P.. :D.
    De ce sa te mint sau sa va mint .. eu v-am spus ca nu am avut probleme .. am cumparat si de la dealeri si de la privat ..

Ultima editare: 21 Dec 2012
  20. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Salut

@Mario.popescu - voi lua in considerare si sfatul tau. Asa daca te uiti mai la toate cutiile automate o sa gasesti probleme. Sunt anumite chestii care trebuie sa ti le asumi la o masina SH. Oricum, merci de sfat, ma voi documenta in continuare pentru multitronic

Eu am transmis un mail la dealer (link-ul de mai sus de la mine) si nu am primit nici un raspuns :(. Sa incerc sa ii sun direct ?

@AXS - m-am uitat si eu la masina aia. Incearca sa faci o cautare asemanatoare in DE ca sa vezi cati km are o masina la pretul ala. Nici nu mai punem la socoteala toate dotarile. :) Nici nu e nevoie sa verifici VIN-ul, ca iti spun sigur ca masina are cu min 50.000km mai mult fata de ce scrie acolo.

Acum cateva luni am verificat la fel, un audi alb, superb (samsarul zicea ca are 87.000 km) si ghici surpriza, avea 170.000 la ultima revizie ...

Pentru cei care aveti Audi cu multitronic, voi ati avut probleme cu cutia? v-a dezamagit ceva la ea ?

Inca o data va multumesc
    Sarbatori fericite

Distribuie pagina asta