1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. mebsd

mebsd 2nd Gear Member

Locație:
    Hamburg, DE
    Masina:
    Audi A4 Avant, 2.5 TDI, 2001
    am inteles, mersi mult.

2. golddiger

golddiger 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara / Franţa
    Masina:
    AUDI A4 2.0TDI 143HP 2009
    Parerea mea este sa iei in calcul si volanta si ambreiajul,adica s-o verifici bine.Daca are huruit la apasarea pedalei de ambreiaj e nasol.Uite la colegu robitza ca numa ce si-a luat b8u nu de mult timp si deja da semne ca e pe duca ambreiajul.Si eu la primul b8 am schimbat volanta si ambreiajul,la nici 2 zile dupa ce o luasem(ghinionul meu).In legatura cu schimbatul ambreiajului tot la 30k km,nu e adevarat,parerea mea e ca daca apesi ambreiajul numai cand e nevoie,poate sa te tina si 150k-200k.Si in legatura cu uleiul si filtrele,eu le schimb tot la 30k.Iti doresc sa-ti gasesti o masina frumoasa si fara probleme.

3. audi555 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A6 C7, 3.0 TDI 272 cp CRTD, 2016
    Salut,
    Si eu sunt in cautarea unui A4 B8, dupa 2009.
    Eu as vrea varianta de 170cp.Aceasta versiune are probleme cu ambreiajul/volanta ? Sau alte probleme majore ?
    Ce parere aveti de asta :
    http://suchen.mobile.de/auto-inserat/audi-a4-2-0-tdi-dpf-quattro-ambition-navi-xenon-langenfeld/172727126.html?lang=en&pageNumber=3&__lp=6&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=9&makeM

KM or fi reali ? Se merita sa iau 4x4 in defavoarea FWD ?

4. mebsd

mebsd 2nd Gear Member

Locație:
    Hamburg, DE
    Masina:
    Audi A4 Avant, 2.5 TDI, 2001
    Multumesc de sfaturi. O sa vad pe la cati km il gasesc si o sa verific la reprezentanta ce au schimbat la el si eventual o sa negociez cu ei. Daca nu o sa lase din pret prea mult poate rezolv o schimbare de kit ambreiaj, volanta sau distributie gratis, etc.

audi555 din cate imi dau eu seama firma respectiva e reprezentanta BMW asa ca nu se joaca ei cu kilometrajele. Cu siguranta o sa-ti dea si carte de service la ea.

Ultima editare de un moderator: 9 Ian 2013
  5. audi555 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Ei asa zic, ca are si carte service

6. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015

http://en.wikipedia.org/wiki/Quattro_(four-wheel-drive_system)

Nu este doar 4x4, este quattro, si are cam 6 generatii dezvoltate de-a lungul istoriei. Dintre toate sistemele de tractiune integrala este cel mai fiabil si performant (torsen). Cele mai ieftine/simple au haldex. Spre deosebire de bmw sau alte marci, este un sistem permanent 40%-60% si se bazeaza pe un sistem genial mecanic, nu cu senzori/calculatoare. Principiul lui este extrem de ingenios:

http://www.youtube.com/watch?v=MjaCbpw84kw

O masina quattro, ia cu totul altfel virajele decat una simpla, diferenta este majora. Pe carosabil ud sau alunecos este pur si simplu la ani lumina de masinile normale sau cu tractiune spate. Iarna pe unde toti ceilalti se vor chinui sa intre/iasa, vei trece fluierand. Rotile isi imprumuta singure puterea motorului acolo unde este nevoie.

Se spune ca a castigat la inceputurile lui prea multe competitii consecutive in motorsport astfel incat a fost interzis, pentru a mai da o sansa si celorlalti:

http://www.youtube.com/watch?v=93IeXHQ4938

In concluzie, o masina quattro este total altceva de una FWD. Din afara doar arata la fel, cand le conduci sunt la ani lumina. Niciodata nu mai derapezi la o plecare, oricat de in forta o faci. Cand iesi de pe o straduta si apreciezi gresit puterea la roata, in loc sa patinezi o secunda si sa te panichezi ca pierzi secunda aia critica, vei tasni mereu ca din tun.
    Vei intra si iesi din curbe cu o viteza la care cei cu tractiune normala daca ar incerca, ar zbura in decor sau s-ar rasturna.
    Quattro iti permite sa dai blana in mijlocul serpentinei sau sa nu atingi frana in unele sensuri giratorii. Cei din jur te vor considera nebun in timp ce tu vei avea cea mai deplina senzatie de siguranta. Pentru rezultate optime, quattro trebuie imperechat cu o suspensie sport, dar asta poti pune si ulterior pe masina.

Uite o nebunie de gen:

http://www.youtube.com/watch?v=3rNvXGc79aY

Are si dezavantaje: la 2000cmc, nu vine decat cu cutie manuala, amenzi de viteza la greu, un consum marit, pentru ca nu se poate decupla nici cand stai in coloana, este mereu permanent si invarti 4 roti in loc de numai 2.
    La acceleratie in linie dreapta, ai iar un dezavantaj pentru ca sunt pierderi de ceva mai multi cai in transmisie. Cel mai serios dezavantaj este daca te obisnuiesti cu quattro, apoi te urci pe o masina normala si uiti sa iti adaptezi stilul de condus, risti sa o infigi in primul pom urgent. Un alt dezavantaj riscant este daca ti-l iei, te vei indragosti si vei vorbi numai despre asta. :)

Daca esti din Bucuresti da-mi un PM sa ne vedem la o intalnire sa vezi cum se comporta quattro pe 200 de cai si 400 Nm, cu suspensia sport din fabrica.

Ultima editare de un moderator: 10 Ian 2013
  7. audi555 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Multumesc pentru sfaturi.Nu sunt din Bucuresti, sunt din Craiova.
    O sa caut mai mult masini care au Quattro, sper numai sa ma incadrez si in pret.

Ultima editare de un moderator: 10 Ian 2013
  8. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    Salut

Am tot spus ca nu ma mai uit pe site-uri romanesti dupa masini, dat tot acolo am nimerit :D

Ce parere aveti de audi-ul asta?
    http://www.autovit.ro/audi-a4-C27517531.html

Ce vi se pare in neregula/in regula la el?

Cei care aveti Audi-uri mai dotate, ce parere aveti?
    Eu am obtinut VIN-ul si o sa bag o verificare pentru service. Omu a spus ca nu a fost niciodata reparata... si parea destul de ok la telefon. Asta nu inseamna nimic, dar ziceam asa.

Daca da ok in service, as avea in plan sa ma duc sa o vad. Poate fac iar 200km degeaba :), exact cum a fost cand m-am dus la Ploiesti sa vad 2 audi si am aflat ca masina a fost lovita destul de bine in partea dreapta....

Sunt cu totul de acord pentru quattro, multumim de info.

Multumesc si km fara probleme cu masinile voastre.

9. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B9 190 CP Quattro
    Ma indoiesc ca masina aia are km aia. De cand e masina in tara? E 2010 pur sau e 2009 si pe carte 2010?

10. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Iti imaginezi ca aceasi indoire o am si eu. Cu toate ca am vazut masini la KM aia chiar si pe service, dar lovite :)
    2009 ceva a 8-a sau a9-a si 2010 pe carte.

Deci posibil este sa aiba km aia... nu bag mana in foc pentru restu'. Astept si eu verificarea.

11. ajaccio 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 2.0 Tdi 2008
    Tot ce se aduce din DE, BE, NL sunt masini de leasing.In medie ei le folosesc 3 ani de zile dupa care sunt scoase la vanzare.99 % dintre ele au peste 100.000 km.Nu va mai faci iluzii aiurea legat de numarul de km.Daca masina iti place go for it.

12. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Salut,

Fara nici o aluzie si fara suparare, dar ai sunat exact ca samsarul de la Ploiesti :)) (doar glumesc si te rog sa nu o iei personal).

Ala imi zicea "tot ce am in parc e lovit. 1-2 cel mult sa nu fie lovite. Ce ai vrea sa iei? lovit sau cu km dati innapoi. Alege ce iti place si ia-o."

Spor

13. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Confirm ce scrie "ajaccio" si ce am spus de nenumarate ori. Vrei km reali dute in DE, NL, BE si plateste pretul real. N-ai timp sau nu sti ce si cum pe acolo, cumpara din RO. Partea proasta cu romanul e ca nu cauta decat cel mai mic pret dar cu optiuni de top eventual. Vrea sa cumpere pretul, nu masina. Prima intrebare a romanului e intotdeauna "Care e ultimul pret?" ...

14. ajaccio 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 2.0 Tdi 2008
    @mabalaru
    Nu e nici o suparare.
    E bine sa fii realist si constient cand cumperi o masina.

15. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Salut

De acord cu amandoi :). Si da, chiar ai dreptate. Eu mi-am facut planul sa plec undeva pe la sfarsitul lunii. Ideea e ca masina pe care o vreau este ~18 - 19.000E (recunosc, daca vrei km mai putin de 100 k si dotari, trebuie sa platesti si pretul).

Revenind la masina din Alexandria :) a gresit anuntul cu un 1 :)))))
    177.000km ultima intrare in service din DE si pe urma intrare in RO pentru verificare la 71.000km .

Spor

16. redlife

redlife Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Allroad Bi-Tdi
  17. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    E o masina care a mai fost pe acest topic acum 2-3 luni. Pretul a scazut de la aprox 21000. Se pare ca are niste probleme legate de KM... Cu cat trece timpul Km mai scad cu cate 10.000 :)
    In rest daca o verifici la sange si esti multumit cu nr de km masina este cu oadevarat o raritate!
    Distributia este cred primul lucru dupa ce ai platit masina.

PS: masina este foarte bine cosmetizata!

18. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
    Foarte rare dotarile, daca avea si webasto era aproape ideala. Eu nu m-as speria asa la km cand masina nu are nici 3 ani. Daca sunt mai multi de 150.000, sigur sunt facuti in viteza a 6-a. Prefer oricand 100.000 asa decat 30.000 prin Bucuresti bara la bara, uzura este infinit mai mare in trafic urban/aglomerat. Sa fie verificat VIN-ul, injectoarele si mecanic, daca e ok, la cum a fost intretinuta exterior sigur a fost intretinuta si in rest la fel.

Vezi ca minte cu climatronic 2 zone, este cel normal/simplu. In schimb a uitat sa adauge faptul ca oglinzile sunt retractabile automat si mai mult ca sigur si anti-orbire (optiune foarte cool)
    Jantele alea o sa te ucida la noi, dar le poti vinde/schimba. Una peste alta asta e un A4 care face cam cat doua normale, fara nici o exagerare.

Ultima editare de un moderator: 11 Ian 2013
  19. Alekxxx

Alekxxx 2nd Gear Member

Locație:
    București / Craiova
    Masina:
    Audi B8 (CAHA) S-Line
    Eu sincer cred ca masina are si alte probleme in afara de nr de km, deoarece la ce dotari are sigur se cumpara pana acum.

20. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Am fost interesat de masina respectiva, am verificat seria de sasiu si are undeva spre 180.000 reali, deci urmeaza distributia.
    Ultima intrare in service in DE a fost la 156.000 undeva in vara 2012 si vanzatorul de la CJ a zis ca cu drumul pana in RO poate sa-i dea inapoi la 159.000 ca sa nu bata la ochi. Deci e dat inapoi, dar nu cu mult, ~20.000.
    Nu stiu insa nimic de eventuale accidente.

Distribuie pagina asta