1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. Arthur 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3, 2.0 TDI 2008
    Ai dreptate, 2.7 e o masina rapida in linie dreapta si... atat!
    In schimb 2.0 170 cp quattro este si foarte manevrabila si destul de sprintena, iar motorul poate fi urcat fara probleme pana la 210-220 cp, moment in care quatro face toti banii.

2. harpagid

harpagid 4th Gear Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi allroad 3.0 TDI 2007
    Din ce stiu eu 2.0TDI de 170 CP e common rail si nu are problemele celui de 140 CP atat de criticat.Eu clar as merge pe varianta 2.0 quattro.

3. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Am o intrebare 2.7 tdi si 3.0 tdi sunt pe curea sau pe lant cum sunt pe A8 si Touareg ?

Ultima editare de un moderator: 28 Iun 2014
  4. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

2.7 tdi si 3.0 tdi au distributia pe lant. Doar pompa de inalte ii pe o curea mica separat.

5. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Inca un mic motiv sa eviti motorizarile astea :crying:
    Pinioanele alea... :footy:

6. bogdel.david

bogdel.david Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 3.0 TDI quattro - Mercedes-Benz C240 4matic
    Masina este foarte buna, motorul e foarte ok, are si potential de tuning daca te intereseaza asa ceva. Am un prieten cu B8 1.8 TFSI si merge fara probleme.

Insa, daca stai in Helsinki, iti recomand sa te gandesti la versiunea quattro, si chiar daca o gasesti mai scump, si nemtii negociaza (un prieten si-a luat S4 B8 la 11k km la 32k €), plus ca se devalorizeaza mai greu.

Toate cele bune, spor la achizitie si cand o iei sa ne faci o prezentare pe forum :)

Eu unul zic sa iti iei 2.0 TDI quattro pentru ca:

1.Consum mai mic fata de 2.7, la fel ca si impozitul.
    2.Un Audi adevarat este intodeauna quattro
    3.Iarna nu ai probleme cu ea, nici in depasiri periculoase.
    4.Are potential de tuning de peste 200 cai
    5.Motorul 2.7 este foarte depasit, iar multitronic-ul si mai depasit
    6.Este mai ieftin decat 2.7
    7.Mult mai manevrabil

Dezavantajul ar fi, dupa ce vad pe modele B7 2.0 TDI quattro, injectoarele care au tendinta sa pice. Dar asta tine de noroc si mai ales de cum mergi.
    Daca o iei, eu unul te sfatuiesc sa mergi cu ea la 2000RPM ca sa protejezi turbina, injectoarele si filtrul DPF.

Dar daca o iei noua, ai garantie la ea, deci nu ar trebui sa fie probleme.

Bafta la achizitie, si daca mai ai nevoie de alte informatii, eu si colegii suntem aici:) Sa ne faci o prezentare cand o iei :)

Ultima editare de un moderator: 28 Iun 2014
  7. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW 530xD (231cp) 2006 AUDI A4 2.0tdi quattro (170cp) S-line 2010 Bmw 330xD (245cp 520Nm) 2011.
    Nu ai dreptate cu injectoarele... Au imbunatatit mult sistemul dupa esecul pe care l-au avut la B7 si la grupul VW (in special Passat), pe vremea cand se infundau intr-o veselie, dar cum ai spus si tu tine si de rodajul facut masinii si de exploatarea ei in decursul "vietii". Eu detin la ora actuala un Audi B8, 2.0 tdi quattro 170cp, modelul nou 2010, si am deocamdata numai 3000km la activ pe care inca il conduc in regim de rodaj. Nu se compara cu tractiunea fata si cei care zic ca "lasa ma ca faci o remapare ECU prin OBD la 2.7 si o ridici la 250 de cai si 500Nm" vorbesc numai prostii. Cutia multitronica este una foarte foarte sensibila, iar cresterea de putere mult prea putin sesizabila din cauza tractiunii fata. La quattro cand ai facut chiptuningul.. atunci incepe marea fericire :D:D:respekt:

8. bogdel.david

bogdel.david Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 3.0 TDI quattro - Mercedes-Benz C240 4matic
    Bine punctat Alex. Eu nu stiu cum se comporta modelele B8 dpdv injectoare, dar daca au remediat problema e bine :)

9. sab197

sab197 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 tdi multitronic, MY 2009
    am 60000km cu masina si bagam motorina de la omv....crescuse valoarea la injectoare aproape de 1....apoi am bagat de la rompetrol si acum au ajuns la valori apropiate de 0.... poti sa canti la ele :p . Nu exista probleme cu injectoarele, iar cutie atata timp cat o exploatezi cum trebuie nu face probleme.

10. Arthur 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3, 2.0 TDI 2008
    @Sab197 - vad ca ai multitronic, spune-mi cum este, esti multumit de cutie?

11. sab197

sab197 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    cutia e super, nu am avut probleme pana acum cu ea dupa cum am mai spus si pe alte topicuri. Depinde foarte mult felul in care este exploatata si intretinuta. Eu unul daca ar fi sa aleg intre manual si multitronic nici nu as sta sa ma gandesc si as alege multitronic. Nu simti oboseala la drumuri lungi, masina consuma mai putin datorita turatiilor mici la care ruleaza si foloseste cuplul motorului la maxim.

12. Arthur 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3, 2.0 TDI 2008
    Si in modul manual cum merge? Schimba automat la o anumita turatie sau poti intra pe rosu? Cat de rapid schimba? - Multumesc!

13. sab197

sab197 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    pe modul manual ai 8 rapoarte simulate, schimba automat in momentul in care ajungi pe rosu. Schimba repede, dar eu nu prea folosesc manual decat iarna pt frana de motor si atunci cand incepe sa regenereze filtrul de particule sa o tin turata daca sunt in oras. Acelasi lucru se intampla si pe sport: 8 trepte simulate care schimba automat la rosu, numai ca in sport masina e mai agresiva si raspunde mai repede la acceleratie si frana.

14. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Eu am 50 000km;zgomotele provenite de la usi le am si eu,mai ales la portiera din dreapta fata(am mai strans-o si se aude mai putin); se aude ff putin si cea de la sofer.

15. q40andrei 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A4 B8 , 2.0 TDI , 2008 & A7
    Eu am 38.000 km in 2 ani. Singurele probleme au fost la sist audio de la subwoofer ( rezolvat la reprezentanta in Linz ) si motorasul de la capac rezervor pt care am dat comanda acum 3 zile.

16. Audi_A4_8k 2nd Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A6, 2012, 2.0 TDI 177 CP
    cu ce motoras la capacul de la rezervor? si eu am o eroare ce imi apare continuu legat de capacu la rezervor cand pun masina pe tester...nu mai retin exact cum apare eroarea respectiva? cum ai depistat si cat tea costat reparatia ?

17. sab197

sab197 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    e o problema recunoscuta de audi.....se schimba motorasul si clapeta (partea din plastic), pentru ca la demontare se gaureste si apoi va intra apa pe acolo.

18. q40andrei 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A4 B8 , 2.0 TDI , 2008 & A7
    Nu puteam deschide capacul de la rezervor , il deschideam prin sistemul de urgenta.)))))))))))
    Deci constatarea a fost simpla.

19. lordairon

lordairon 2nd Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI 2013
    Buna. sunt nou nout :) aici si salut pe toata lumea. am un A4 2003 si zilele astea dupa ce il vand vreau sa imi iau un A4 din 2009 de 2.0 diesel , si nu stiu prea multe despre model. as dori un sfat legat de cutie..automat sau manual. ms

Ultima editare: 28 Ian 2011
  20. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Legat de cutie .. manual ... daca nu vrei sa ai batai de cap ..
    Iar automat este ideal pentru oras .. numai ca .. la fel ca toate automatele .. trebuie sa bagi bani in ele .. mai mult .. sau mai putin depinde cum ai noroc ..
    sau o revizire in + fatza de una manuala .. un consum putin mai mare fata de 1 manuala
    Acum sunt avantaje si dezavantaje ..
    Tu trebuie sa stii mai bine acum ce doresti ori sa fie ceva lejer de condus si iei automat( obrazul subtire cu chieltuiala se tine ) ori muncesti ceva mai mult la o manuala sunt si avantaje la ea si nu ai prea mare grija cu schimb de ulei sau alte alea ..

Distribuie pagina asta