1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. claudiuh88 1st Gear Member

Locație:
    Maramures
    Masina:
    Audi B8 2.0 tdi 120 cp
    Ce parere aveti de asta ? http://www.autovit.ro/audi-a4-C28467833.html
    Am vazut-o personal si arata destul de bine si mergea la fel de bine. Volanul, cotiera, ambreajul, nu mi s-au parut deloc uzate, bateria era originala iar pretul era de 11.900. I-am zis ca ii dau 11.000 bani jos si nu a vrut sa o lase sub 11.300. Inca nu am fost sa o verific la reprezentanta sau service fiind ca erau toate inchise.
    Sincer ma pricep destul de bine la oameni si mi s-a parut foarte sincer. A zis ca el nu a dat km inapoi, dar nu imi garanteaza 100 la 100 ca nu sunt modificati Km in Germania. Accepta sa fac orice test. Unde un Cluj imi sugerati s-o verific ? Multumesc

Ultima editare de un moderator: 30 Mar 2013
  2. RiSKO

RiSKO 4th Gear Member

Locație:
    Brăila
    Masina:
    A6/C7/3.0/2012
    Sincer nu cred ca iese euro 5, ai grija foarte mare toate masinle de la noi, 99% au km dati inapoi.

3. robertoo

robertoo 2nd Gear Member

Locație:
    constanta
    Masina:
    Audi S5 3.0 TFSI Sportback
    @Codico:Cel care are masina de la Mures e prietenul meu,garantez 100% pentru ea,el mi a adus masina si mie dar eu nu mi as mai lua niciodata o masina de 20 000 fara cutie automata mai ales sa locuiesc in Bucuresti si sa ma invart prin oras.

4. claudiuh88 1st Gear Member

Locație:
    Maramures
    Masina:
    Audi B8 2.0 tdi 120 cp
    In sfarsit mi-am luat B8 :-)

5. golddiger

golddiger 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara / Franţa
    Masina:
    AUDI A4 2.0TDI 143HP 2009
    Felicitari.Poate ne-o prezinti si noua :)

6. claudiuh88 1st Gear Member

Locație:
    Maramures
    Masina:
    Audi B8 2.0 tdi 120 cp
    asta ii masina http://www.autovit.ro/audi-a4-C28467833.html Pretul a fost de 11300, Am mers la reprezentanta audi si am verificat cartea service si seria sasiu, ultima revizie a fost facuta in septembrie 2012 la 149000 km iar acum are 170200, pe ea a fost schimbata volanta dar au zis ca ii foarte bn ca sa schimbat fiind ca ori cum trebuia schimbata in primi 200.000km si mai trebuie sa schimb eu distributia la urmatoarea revizie peste zece mi km. interiorul este ca nou nu are nici o pata sau zgarietura iar in exterior sunt cateva zgarieturi dar trebuie sa te uiti atent sa le observi. Am puso pe tester si singura eroare care ia dat a fost de la softul de la navigator dar au spus ca se rezolva cand fac update, pe urma au verificato la la drum sau uitat pe sub ea la motor la caroserie. Discurile de frana sunt inca cele originale si au zis ca sunt in stare foarte buna iar bucsele tot originale sunt si cica mai tin vreo 5000 km si pe urma ar trebui schimbate in rest masina este ok si chiar au zis ca am gasit o masina foarte buna :). Motorul este de 2.0 120cp dar sincer as zice ca are mult mai mult, iam dat 160 si fara sa trag de ea. Dotari nu am prea multe dar sunt multumit si asa.

7. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B9 190 CP Quattro
    Ce an de fabricatie este masina? La care reprezentanta ai mers cu ea sa o verifici, in Cj cumva? Este platita taxa la ea? Sunt curios daca iese/a iesit E5 sau E4..

8. Lucianleo 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi a4 b8, 2.0 tdi 88kw, 2010
    A zecea cifra din vin iti zice anul: deci este 2009 (07.08 <> 06.09).
    Nu cred ca cele de 120 cp au fost si euro4.

9. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B9 190 CP Quattro
    Ok, m-a pus un pic pe ganduri aia cu data primei inmatriculari unde scrie ca este Ianuarie 2009 si de aia ma gandeam ca poate MY ar fi 2008. Dar bine de stiut asta cu 120 cp = E5

10. claudiuh88 1st Gear Member

Locație:
    Maramures
    Masina:
    Audi B8 2.0 tdi 120 cp
    Da la reprezentanta in Cluj am verificat dar testeru l-am facut la un service care mi l-a recomandat cineva de pe forum si chiar il recomand si eu este un baiat foarte serios. Da, este euro 5, motoarele astea nu au fost facute cu Euro 4 inca nu am inmatriculat-o dar urmeaza in urmatoarele zile.

Ultima editare de un moderator: 2 Apr 2013
  11. MRR

MRR Silver Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4 B8 Avant 2.0 TDI CR (CAGA),143 CP,2009
    Felicitari pentru achizitie claudiuh88.

12. Linksys

Linksys 1st Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Audi A4, 143cp, 2010
    Ce parere aveti legat de anunturile de pe mobile.de la masinile din Italia? Cele de acolo au kilometraj mai mic si pret la fel sau mai mic. Au si italienii obiceiul de a da inapoi kilometrajul? Dar masinile din Franta, Belgia si Olanda?

13. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Cele mai proaste masini le poti lua de la italieni .. merg cu ele pana se strica nu prea schimba uleiul etc ..
    De pret nu comentez ... cu toti stim ca un pret mic nu intotdeauna costituie un avantaj !
    Masinile din Franta .. nu poti sa le verifici .. la KM trebuie sa te astepti de aici ca vei lua o masina cu km surpriza .. si eveident cu bara fatza spate schimbata de mai multe ori ..
    Belgia si Olanda nu cunosc foarte bine insa din auzite am inteles ca se practica multe pe acolo in sensul km-lor si loviturilor ..
    CEL mai bine si cel mai bine daca vrei masina nemteasca o iei din tara de origine unde acolo treaba cu km si inselatoria masinilor se pedepseste cu inchisoarea si nu prea isi permite neamtul sa faca prostii sau fie el chiar si arab/rus/etc ce poate fi vanzatorul ..
    Dai un ban dar iei ceva normal
    SAU daca tot vrei sa intri in abateri .. mai bine o iei din RO si esti multumit si de pret si probabil si de masina daca nu esti cunoscator ..
    Dar am zis si repet sfatul meu pt toti colegi de pe forum care vor sa iti cumpere o masina serioasa de la 15k euro in sus cel mai bine este sa o achizitioneze din Germania Daca este vorba de VAG
    Si pentru cei pretentiosi sa o achizitioneze de noua :D si asa masina va fi cu dotarile pe care le doreste si cu siguranta nu prea ar avea ce comenta ..

Ultima editare: 4 Apr 2013
  14. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    @Lynksys

Daca citeai putin in urma aflai singur raspunsul la intrebarea ta. Cele mai paraname sunt Italia si Franta, as pune si Spania in aceeasi oala unde pe alocuri depasesc si Romania cateodata la tiganii si improvizatii. Ca sa evitam pe viitor problema de km mergi frumos la dealer Audi si cumpara de acolo. E mai scump insa cumperi masina nu o harca. Gandeste-te bine cand cumperi Audi. Nu e o masina ieftina si daca ai 1000 ron in buzunar pentru revizie nu inseamna ca ti-o permiti.

Ultima editare: 4 Apr 2013
  15. bogdel.david

bogdel.david Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 3.0 TDI quattro - Mercedes-Benz C240 4matic
    Poate ceea ce zic eu este putin deplasat, insa din cate am observat dealerii au inceput sa faca oferte foarte bune la masini noi si aproape noi. Aici ma refer la masini premium nemtesti.

Eu unul consider ca decat sa dai 10-11k pe un B8 care e "vai de mama lui", mai bine ii pui avans pentru o masina aproape noua la vreo 25k de la dealer si faci leasing sau credit. O sa fii mult mai multumit, o sa ai garantie, o sa fii sigur de starea si de km masinii,etc.

Acuma caut cat mai repede sau dau B7-le astfel incat sa pot sa dau avans pentru o masina noua care este pe stoc la noi. M-am gandit ca decat sa imi pierd vremea cu diversi samsari (si atunci cand te duci sa iei o masina de 25-30k de la samsar la noi sunt probleme, nu va ganditi ca doar la cele de 10-11k), mai bine iau una noua sau aporape noua de la dealer din RO. Si ei sunt stramtorati cu usa, apar modele noi, se devalorizeaza si ofertele bune curg. Trebuie doar sa stii sa cauti.

Masina pe care vreau sa o cumpar beneficiaza de o oferta foarte buna, adica 37% reducere din pretul de catalog+anumite avantaje la accesorii :)

16. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Daca nu esti firma mi se pare cea mai neinspirata alegere ca persoana fizica sa te bagi la rate pentru masina. Stim deja ca cea mai proasta investitie e auto in zilele noastre. Garantia e cum e si esti legat de ei care iarasi nu-mi convine. Masina noua pierde din valoare in 3 ani 60%. Prefer sa iau o masina de 3-4 ani, o tin 2-3 ani pierd 3-4-5000 euro la ea si iam facut vant.

17. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Din punctul meu de vedere stric personal ..
    Fie firma sau persoana pierderea este prea mare la o masina noua. Prea mare nu este gresit formulat PREA mare pentru Romania si salariile, nivelul de trai de aici ..
    In Romania nu ai beneficiile din Germania. Cu toate ca cel mai bine este sa cumperi o masina noua de multe ori si cred ca 70-80% din colegi nostri de pe forum au achizitionat din Germania sau etc., masina SH.
    Nimic anormal totul foarte bine din punct de vedere financiar si de multe ori si tehnic.
    Dar aceasta situatie este asa pentru ca Statul nu ofera un nivel de trai normal, european. Noi suntem chinuiti si obligati sa suportam taxe de tot felul si sa primim in schimb mai nimic.
    Traim in secolul "vitezei" azi cumperi maine este 0, azi ai. maine nu ai. Tehnologia a avansat si avanseaza din secunda in secunda tot ce ai acum maine este posibil sa fie istorie.
    De aceea masinile nu reprezinta o investitie ci un mod de a toca banii constant, cu toate astea de ce sa dai si mult pe ea si sa o intreti si greu daca nu iti permiti ? ( valabil pentru orice masina si oricine)
    Eu personal mi-am achizitionat toate masinile din Germania si am fost foarte multumit de ele tehnic cat si financiar am iesti la fel ca cele de pe piata din Romania sau mai bine, evident raport calitate/optiuni/pret/etc.
    Ma rog sunt foarte multe aspecte de punctat de spus dar timpul este prea scurt. Ma rezum la faptul ca :
    Masina este un obiect care sa iti usureze viata nu sa ti-o complice mai multe de genul: aoleu am dat 100 de mii pe ea, aoleu iar RCA 4000 ron, aoleu Casco 5-10 mii euro, aoleu anvelope iarna vara scumpe noi, trebuie sa luam SH dar si asa tot scumpe ne ajunge 500 ron bucata, aoleu mi-a furat oglinda ma costa de ma termina nervos, AOLEU impozitul imi creaza palpitati la inima, aoleu revizia ma termina luna asta, aoleu iar s-a mai intamplat ceva si lista poate continua.
    Acestea fiind simple exemple daca te regasesti printre ele inseama ca ai o problema iar masina iti complica viata si te streseaza deci clar nu iti mai usureaza viata ci ti-o complica.
    Si acum intrebarea de 100 de puncte:
    Tu ( oricine ai fi tu ) bagi banii mai multi in masina decat in tine ?
    Prietena-nevasta, placeri, mai exista sau traim sa intretinem masina ?
    In esenta masinile sunt masini, oameni sunt oamenii
    Masina trebuie sa fie un acesoriu care te ajuta, nu te incurca de aceea cand te gandesti sa cumperi o masina analizeaza bine motor, impozite, taxe, revizii si tot ce tine de cheltuieli si trage linie vezi daca te ajuta pentru ca s-ar putea sa fie o investitie care sa te duca in pierdere nu in castig daca o privesti ca o investitie .
    Toate acestea sunt scrise pentru romani de rand pentru salariile de rand. Multi au masini pe care nu le pot duce dar au masini scumpe pe care le dau repede si pierd banii, dar ei au avut masini.
    Ma repet masina trebuie sa te ajute nu sa te incurce. Ma opresc aici si asa m-am intins prea mult ..
    Tema ideea si moral este: pentru mine cel mai convenabil in zilele noastre si in tara noastra sa imi achizitionez masina din DE.

Ultima editare de un moderator: 4 Apr 2013
  18. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    Salut

Partea cu masina noua nu te contrazice nimeni (daca ai banii pentru o masina noua).
    Dar gandeste-te asa:
    Ai 11-12K pentru avans si ai o rata min 3-400E... la care adaugi casco, RCA, Impozit, Motorina, Consumabile ......
    La SH este adevarat ca ai riscum cu ce cumperi (daca esti atent ajungi sa iti cumperi masina ok la un pret rezonabil (nu ma refer la 11-12k ci undeva la 15-16 chiar 17k pentru un B8 dotat) la care bineinteles afaugi si aici casco, rca, impozit, motorina (etc).

In cazul meu am facut calculele si am ajuns la concluzia ca mai bine iau un SH si de diferenta plec intr-o vacanta exotica .... decat sa ii bag aiurea in masina noua care oricum se devaloriza imediat cum faceam factura pe numele meu ...

Si eu sa zic asa am facut parte din romanii care au vrut masina mai buna (premium).
    Inainte am avut un Logan si ma saturasem de batjocora din trafic fata de astia cu masini ieftine (nu pot spune proaste pentru ca si acum il am si merge foarte bine cu o intretinere minima) si pe langa asta simteam nevoie de siguranta/comfort.

Nu poti compara pe cineva care s-a zbatut sa stranga15-16.000E sa isi cumpere o masina SH cu cineva care isi permite sa dea un total de ~35.000E pe o masina noua ... Ca sa platesti o astfel de rata trebuie sa ai si un venit pe masura.

Eu chiar daca as avea 35.000E cash as prefera sa iau o masina SH, decat sa iau una noua.

Ideea e sa nu se mai uite la petarde de 11-12k pentru ca ajung sa bage mai mult decat ar da pe una la 16-17k sau poate chiar mai rau ... (in acest caz mai sunt si exceptii, dar nu prea multe)

Sper sa va ajute si sfatul meu

Spor

19. salamaha

salamaha 1st Gear Member

Locație:
    Roma
    Masina:
    Audi A3 1.6 TDI 90CP 2010
    Nu inteleg de ce mai vreti masini nemtesti cand va vaitati atata. Bani putini si buna. In Germania, Franta, Italia sunt masini cu probleme dar cred ca Romania le aduna pe toate ;)
    Ai 15 mi iti cumperi un Opel, ceva renault aproape nou da nu un A4 cu 200 de mii km. O masina trebuie sa fie cat mai utila si sa nu manance banii.
    Dar pe primul loc e fala la romani, am audi. Bine ca nemti ne cumpara loganu. Nici eu nu as cumpara masina noua decat daca as avea milioane, dar nici mai veche de 2 ani. Aici cred ca ar trebui sa vorbeasca doar persoanele care chiar isi permit o masina care sunt potenti financiar si care stiu pentru ce serveste acea masina. Cand ajungi sa ai bani multi iti faci mofturile dar cand ai 20 de mii si un salar mic, nu te poti gandi la A4, punct.
    Sunt o gramada de straini care au case, averi in banci si merg cu masini din ani 80-90. Au un a4 avant/sau alta masina de familie in garaj cu care iese doar la drumuri lungi. Si pe aia ii criticam la urma ca sunt zgarciti. Va zic, suntem tare departe.

Ultima editare de un moderator: 4 Apr 2013
  20. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    Adevarul este ca daca ai 15k mai bine mai pui 2-3k si iti iei un A4 decent. (mai astepti si mai strangi)
    Nu sunt de acord ca la 15k sa iti iei un opel sau renault, mai bine iti iei un B7 sau un Pasat (parerea mea ... )

Distribuie pagina asta