1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. bogdel.david

bogdel.david Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 3.0 TDI quattro - Mercedes-Benz C240 4matic
    Am citit comment-uriile voastre legat de masini noi si ceea ce vroiam eu sa zic este ca se poate profita de oferte foarte bune la masini noi unde pretul e deja devalorizat. De exemplu, o masina care o iei cu 30k noua si ea este pret de catalog 50k. Normal ca nu as da 50k pe o masina astfel incat in 3 ani sa se devalorizeze cum zicea colegul de mai sus.

Dar gandeste-te asa, daca o iei la 30k si mergi ceva cu ea, dupa cand o vinzi nu mai pierzi atat de mult, ca o vinzi la un pret "real". (apropo de "real", a-ti observat cum fac samsarii?Le cumpara la 300k km, le dau inapoi la 100k si pun un pret sub pretul pietei unei masini cu 100k km reali, si astfel incat se genereaza acest pret "real" :) scazut artificial si in detrimentul oricarui detinator de autoturism)

Mie unul mi se pare mult mai convenabil sa iau o masina noua la 30k decat sa iau una SH la 25k-26k, fie ea si din DE. Oricum, pentru masini SH din punctul meu de vedere exista doar DE si masini de dealer. Zic asta pentru ca eu nu muncesc ca sa ma pacaleasca unul care stie doar sa adune si sa scada.

2. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B9 190 CP Quattro
    Parerea mea: Cine nu da 30k pe o masina noua, nu va da nici 25-26k pentru una SH.

Ultima editare de un moderator: 8 Apr 2013
  3. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Asta e clar. Cine cumpara second nu da peste 20k. Aici as pune un procent de 80% din cumparatori. Ca sunt altii care vor optiuni extreme si depasesc pragul de 20k, procentajul e prea mic sa fie luat in calcul.

4. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
    Pe cine cunosc cu B8 quattro, toti au dat peste 20k pe ea la sh. insa sunt oameni informati, care nu se imbata cu apa rece.

5. bogdel.david

Locație:
    București
    Masina:
    Indiferent daca e quattro sau nu, nu trebuie sa te imbeti cu apa rece. Pana la urma sunt banii tai munciti.

6. rzvwien

rzvwien 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B7 avant, 2005, 2.0 tdi BLB, 140 cp, 6 trepte manuala
    Ultima editare de un moderator: 9 Apr 2013
  7. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Aici in acest topic si in acest forum sunt interzise comparatiile/versus intre marci auto diferite. Se discuta strict despre achizitia unui A4 B8 in acest topic. Mesajul tau a fost editat. Daca vrei sa cumperi alta marca auto te adresezi pe alt forum specializat in acea marca auto. Multumesc

Ultima editare: 9 Apr 2013
  8. rzvwien

rzvwien 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B7 avant, 2005, 2.0 tdi BLB, 140 cp, 6 trepte manuala
    ok, am inteles, scuze. mai am o intrebare la voi. am sunat la porsche si am intrebat daca pot face o verificare a istoricului unei masini, pe langa verificarea tehnica din bara in bara, bineinteles cu acordul proprietarului. raspunsul a fost un nu categoric, cu explicatia ca nu au voie sa divulge aceste date si ca in calculator se intra pe baza de user si parola, iar daca ar face asta vor fi luati la intrebari :( in varianta in care nu cunosc pe absolut nimeni la porsche romania, cum as putea face sa aflu istoricul unei masini pe care vreau sa o cumpar? exista vreo varianta ''neoficiala''? sau daca exista cineva pe forum care ma poate ajuta cu verificarea VIN si istoric de service, contra cost bineinteles, rog pm.

9. bogdel.david

Locație:
    București
    Masina:
    Poti afla in 2 feluri:

1. Suni direct in DE si te ajuta categoric.
    2. Dai un mail la o reprezentanta din RO si le spui ca masina e a ta, ca are urmatorul VIN si ca vrei sa stii ce operatii trebuiesc facute la masina conform nr de km, si multi se dau de gol pentru ca trebuie sa aceseze sistemul sa vada in functie de ce nr de km ai, ce trebuie facut la ea. De obicei daca e rulata mult, poti sa intrebi de distributie ;)

10. QUATTROINELE 4th Gear Member

Locație:
    Tulcea
    Masina:
    A6c7 2.0tdi 177cp
    rzvwien ,vezi ca e cineva pe vwforum care contra unei sume de 40ron ofera istoricul masinii, daca bineinteles a avut intrarile in reprezentante.

11. neomatrix 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4
    Salutare,

Urmaresc cu interes thread-ul pt. ca "urmaresc" sa cumpar si eu un A4 B8. N-am pretentii prea mari la dotari, dar as vrea scaune comode (eventual sport, reglaj lombar) si eventual piele (alcantara) si sistem audio Bang&Olufsen (cam rar).

Ce ziceti de:
    http://www.autovit.ro/audi-a4-C28686391.html

Tinand cont de km si probabil ca a luat-o fara TVA, ar fi un pret firesc?
    Am vazut ceva similar pe mobile.de, tot cu B&O, pe la 180k km la 13.800 Brut, deci ... nu stiu.

P.S. Cum a platit deja taxa de mediu ?

Multumesc anticipat.

Ultima editare: 12 Apr 2013
  12. alexgeana 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 Avant 2010, 2.0 TDI 170 CP
    si eu sunt in cautare de un A4 avant 2009-2010. Am verificat pana acum 4 de pe autovit si rezultatele au fost frumoase: una avea 179000 in aug 2012 (autovit 136000), alta 197000 dec 2012 (autovit 167000) si cea mai tare din parcare 274000 februarie 2013 (autovit 169000). Surprinzator este ca 2 dintre masini aveau publicate seriile pe site, iar la celelalte le-am aflat imediat, nu inteleg ce tupeu pot sa aiba vanzatorii. Probabil se bazeaza pe faptul ca publicand seria crezi ca ei sunt corecti si nu ii mai verifici. Din pacate din Romania este aproape imposibil sa iti iei masina la km corecti. Daca ar fi spus ca are 220.000 poate ca as fi negociat pt masina, dar asa nu pot decat sa cred ca mai ascunde si alte lucruri.

P.S. neomatrix, masina care te bate gandul avea 197000 km in dec 2012, deci daca a fost adusa in martie si pastrand media de 6000 km / luna in Germania, probabil ca bate pe la 220.000 km. Problema este sa nu fi fost si altceva marsavit la ea.

Ultima editare: 12 Apr 2013
  13. mirceaB8

mirceaB8 6th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4, B9, 2.0 TDI S-Tronic, 2016
    Nu ar trebui sa va intrebati ce cauta aceste masini la vanzare si cum au tupeul sa le puna si seria de sasiu. Poate din 10 care vin sa o vada, 9 sunt ca tine, alexgeana si verifica, dar pe al 10-lea nu il mai intereseaza, vede pretul mic si dotarile, si o cumpara. Asa fac business samsarii.
    Mai sunt si cei care sunt constienti ca masina are km dati inapoi, dar atata timp cat are un istoric la reprezentanta, este impecabila tehnic si arata bine, nu mai conteaza km. Pana la urma urmei, poti cumpara o masina cu 250.000 km reali care sa te mai tina inca 100.000 fara interventii, totul depinde de cum a fost intretinuta acea masina si de riscurile pe care vrei sa ti le asumi.

14. alexgeana 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Sunt perfect de acord. Poate si eu as cumpara o masina cu 250.000 km daca i-ar avea afisati de la inceput. Asa de unde sa stiu ce altceva mai ascunde vanzatorul?

15. sorinaciu

sorinaciu Bronze Member

Locație:
    Drobeta-Turnu Severin
    Masina:
    Ex Audi A4 B8
    buna dimineata. dupa cum se stie, dupa seria de sasiu se poate afla istoricul masinii, doar daca masina a trecut printr-o reprezentanta audi. si eu am achizitionat anul trecut (2012 luna septembrie), un a4 b8, adus din germania, iar dupa ce am verificat-o a reiesit ca in luna august 2012 avea 179.000 de km, iar la vanzare era cu.....149.000 km. vanzatorul a recunoscut ca s-a dat km inapoi, si ca pentru suma de 100 de euro avea si o carte service dupa km masinii. oricum negocierea (de la 14.700E) la pretul cu care am cumparat-o (13.700E), s-a incadrat in ceea ce trebuia sa-i ramina lui. de ce am cumparat-o? pentru ca in primul rand nu a suverit niciun accident, reparatiile sau ceea ce a fost inlocuit la masina, a fost facut in reprezentanta, si astfel mi-a fost usor să pot verifica nr de km cu periodicitatea inlocuirii uleiului, consumabilelor, discurilor de frana, placutelor de frana, lichidului de frana, distributiei, s.a.m.d. ca si concluzie, sunt foarte multumit si doresc tuturor sa aiba acest noroc atunci cind isi vor cumparat o masina, de orice marca va fi ea. o zi buna tuturor !

16. alexgeana 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Da, este foarte important sa ai noroc la cumpararea masinii. Masina care ai verificat-o avea ultima intrare in service cu o luna inainte sa o cumperi si 179.000 km nu sunt exagerati.

http://www.autovit.ro/audi-a4-C28569734.html
    masina asta cum vi se pare ? stie cineva ceva despre ea ?

Ultima editare de un moderator: 13 Apr 2013
  17. manzzotty 6th Gear Member

Locație:
    Predeal
    Masina:
    A4 B9 - 2016 - Blue
    Eu pot sa iti spun ceva , un sfat prietenesc . Eu am Audi A4 ca cel din anuntul postat de tine , al meu este negru dar ca nivel de echipare este la fel , eu am si senori fata si inca ceva parca (senzori de faza lunga) etc. . Pretul la a mea cumparata direct din Germania a fost cu cateva mii bune in plus fata de asta , atat ca a mea avea 120k km . Acum tu faci ce vrei dar eu spun ca la banii aia sigur nu sunt km aia in primul rand , si poate cine stie ce mai are masina ... Multa bafta la cautat , cu mare atentie sa cauti !!!
    P.S. : Masinile cand vin din germania , au pe suportul de la nr , numele parcului auto de unde vine masina . (nu e obligatoriu) , in schimb la asta are deja de schimbat , este de la satu mare !!!

18. vlad213 1st Gear Member

Locație:
    rm valcea
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI 2009
    Acum 2 saptamâni am achiziționat un A4 2.0 TDI 2009 din Germania. Ma costat 14.000€ iar ca si dotări nu are prea multe. Am decât cutie multitronic , navi 2g color , senzori spate si cam atât; fără Xenon , piele , n senzori. Masina avea 139.000 km si era printre cele mai ieftine mașini care aveau carte service, peste 120 cai si sub 150.000 km.
    Mașini asemănătoare am găsit in România cu 12-13.000€, dar din 5 mașini verificate după VIN, nici una nu m-a convins. Pana sa plec după masina in Germania, am verificat-o si avea așa: uleiul la cutie schimbat la 60.000 si 122.000 km, ultima revizie in Decembrie la 122.000km si fără urma de accident . După ce am adus-o, am dus-o la un diagnostic total la Nurvil Vâlcea si mi s-a spus ca Masina a fost super întreținuta si au găsit erori minore apărute o singura data.

Sfatul meu e ca mai bine pui 1-2 mii si te duci sa o iei din Germania. Diferita de preț dintre o Masina adusă recent de unele firme si o Masina de pe mobile.de ar trebui sa îți dea de gândit... Cum îți explici ca in România o Masina este mai ieftină cu 3-4 mii euro decât in Germania ? Si cu TVA dedus, tot nu ajungi la prețul din România, iar profitul firmei/ samsarului unde este ?

19. alexgeana 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    stiu, ideal e sa o iei din Germania. Pe de alta parte, samsarii nu iau masinile de pe mobile.de. Ei sigur le iau mai ieftin decat le vedem noi pe net. Ideea este ca as accepta o masina cu aprox 200.000 la bord daca stiu ca nu a avut incidente majore. Am mai avut un A6 2001 pe care l-am vandut la 220.000 km si am fost mai mult decat incantat de masina (nu am avut absolut nici o problema, am schimbat doar consumabilele).

20. Motorrad 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 B8 Avant 2.0 TDI, 2010; Polo 9N 1.2 12v, 2003
    Sunt si eu in cautare de A4 B8 Avant, iar din cele 4 masini din Romania verificate dupa VIN, 3 aveau aprox 10 - 12 mii de km dati in apoi iar una avea 136 cp in loc de 143 cat scria vanzatorul si 20 mii km dati inapoi. Cred ca e imposibil sa gasesti o masina ne manarita sau fara sa te minta cu ceva. Cu nevasta am decis ca daca are 2 sau mai multe neconcordante sa renuntam la masina, probabil ca are mai multe.
    La una din ele, in istoria de la Audi, avea toata partea laterala schimbata (geamuri, usi) iar vanzatorul o tinea pe a lui ca doar parbrizu e schimbat. Minciuni peste minciuni.
    Asa ca m-am indreptat si eu direct spre Germania, iar daca totul merge bine marti o sa am masina acasa.

Inca o nelamurire am, daca istoricul Audi arata bine, fara accident, totul schimbat la timp, daca insa masina a avut totusi un accident si s-a facut reparatia la un service de cartier in Germania (nu stiu daca exista, zic si eu) atunci nu are cum sa apara in istoric. E posibil asa ceva ?

Distribuie pagina asta