1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. madalinc

madalinc Bronze Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4, b8, 143cp
    Colegul care furniza istoricul masinilor de la reprezentanta nu mai furnizeaza aceste servicii.
    Rog pe cei care au reusit sa afle istoricul, sa impartaseasca si cu noi cum au reusit, deoarece nu vreau sa parcurg un drum de 2 -3 sute km sa verific masina la reprezentanta si apoi sa constat ca are n km peste.
    Multumesc

2. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B9 190 CP Quattro
    Informatii de genul nu cred ca pot fi impartasite aici.. Daca acel coleg nu mai poate furniza informatiile, ai putea incerca in alta parte. Mai multe info as putea sa iti dau via PM in nici un caz public aici pe thread. Dupa cum stii info de genu asta sunt confidentiale..

Sent from my iPhone 5

3. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Se pare ca nu sunt atat de confidentiale daca pentru 40 ron ajung pe mana oricui...

4. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B9 190 CP Quattro
    In calitate de cumparator am nevoie sa stiu un istoric al masini. Samsarul habar nu are despre masina si tot istoricul ei de cele mai multe ori. E cu dus intors confidentialitatea asta. Si Audi are dreptate dar si eu in felul meu trebuie sa fiu acoperit in ceea ce priveste istoricul masinii pe care vreau sa o achizitionez..

5. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    In calitate de cumparator ai dreptul sa sti istoricul masinii numai cu acordul proprietarului. Pana nu platesti un bun nu ai nici un drept asupra lui. Ca asta e Romania si masinile sunt "samsarite" la maxim nu e vina vanzatorului, ci a cumparatorului. Am tot spus lucrurile astea pe aici.

Nu ai cum sa fi acoperit cand cumperi second. Acoperit esti cand cumperi 0 km. Tocmai asta e problema in Romania, ieftin, optiuni maxime, an bun, sa nu pice nimic pana o vand ...

6. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
  7. ionut_marius 5th Gear Member

Locație:
    Buc
    Masina:
    bmw,4.0d,2010
    Oricum cand cumperi un B8 la pret de Logan dci trebuie sa iti asumi niste riscuri.Nu stiu cu ce te incalzeste daca vezi ca avea 150k km anul trecut si acum 100 in bord.

Daca verifici 100 de b8-uri vechi de 4-5 ani cu 90-120k km in bord si carte service ,aduse de samsari ,toate vor avea km dati inapoi

8. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    @wug, acoperit nu esti niciodata. Nici la aia cu 0 km.
    Sa nu crezi ca atunci cand altii manevreaza masina noua (si care nu e a lor) vor avea grija. Daca ai stii dedesubturile dealerilor si cum se fac ascunse multe defecte la o masina noua fac pariu ca nu te-ai mai gandi sa cumperi vreodata o masina noua. Sau cel putin nu in RO unde nici macar masinile noi, nevandute, nu sunt tratate cu respect fata de viitorul client. Valabil fie ca o cumperi de la dealerul Dacia, fie de la Mercedes. Si stai linistit ca nici Audi nu face exceptie. Link-ul cu Toyata de mai sus e doar una din aceste cazuri. Unele mai grave, altele mai putin grave.

9. alexgeana 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 Avant 2010, 2.0 TDI 170 CP
    Perfect de acord. In acest caz coincidenta face sa cunosc un pilot de curse care a facut vreo 6 luni de ucenicie la o marca premium germana din Munchen (in Romania). Cu cea mai mare vehementa recomanda cumpararea unei masini noi din occident, nu din Romania (exact din motivele expuse de colegul de mai sus).

10. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Clar, sunt dealeri in RO mai rai ca samsarii din targ. Iti dai seama ce foame e pe la Toyota de nu si-au permis sa faca un discount de 2-3 mii la masina aia. Lasa ca e buna situatia din mediul auto. Mai curata mizeria...

11. ClwMite

ClwMite 3rd Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    Audi A4 B8 143cp
    Pai e destul de simplu sa afli km la o masina adusa de afara. In general acolo se fac MINIM 40.000-50.000 km pe an sau poate chiar mai mult(in cazul meu proprietarul a facut in medie 65.000 pe an :D). Eu am cautat timp de 7 luni un A4 si tin sa iti spun ca nu am vazut masina cu mai putin de 160.000km(una singura) iar majoritatea aveau in jur de 200.000 km. Oricum sunt masini foarte fiabile si nu trebuie sa te sperie atat de tare nr de km, in principal conteaza starea tehnica a masinii.
    In functie de pret si de dotari iti poti da seama foarte usor de nr de km. Daca masina are ceva dotari decente si un pret cuprins intre 13-14kE atunci sa fi sigur ca are peste 200.000km(asta in cazurile fericite).
    Personal am avut norocul ca tata cunostea pe cineva la reprezentanta si astfel am aflat in prealabil tot istoricul masinii. Altfel.....nu prea ai cum sa ii corupi pe cei de la reprezentanta.....indiferent cat scoti din buzunar :D

12. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Fara suparare, dar ma simt nevoit sa te contrazic. Sper sa nu superi, nu doresc flame sau un atac la persoana, ci la idei.

> Eu am cautat timp de 7 luni un A4 si tin sa iti spun ca nu am vazut masina cu mai putin de 160.000km(una singura) iar majoritatea aveau in jur de 200.000 km.

Daca dublezi bugetul si cauti din nou, in 7 minute (nu luni) vei gasi cu zecile de masini sub 100.000 reali. Eu am cautat 4 luni un A4, cu buget de 22.000eur si am gasit sute de masini ok, insa eu vroiam niste dotari extrem de rare toate impreuna. Altfel daca nu ai pretentii la optiuni, poti lua masini extrem de tinere, care inca miros a nou la banii astia. Acuma sigur ca la 13-14k o sa gasesti alergate, pt ca nimeni un vinde o masina de 18-19k cu 5k mai ieftin, fara motiv. Daca gasesti km reali la bani putini, este chiar mai grav, inseamna ca masina are o problema si mai serioasa, a fost lovita, e furata etc!!!!! Daca cumva verificati la reprezentata si o masina la pret din asta "popular" nu are kilometraj la greu, fugiti in momentul ala de ea, cat va tin picioarele.

Ultima editare: 14 Iun 2013
  13. daniel_steaua 3rd Gear Member

Locație:
    Targoviste
    Masina:
    Audi A4,2.0 TDI,2010
    Cam ce intelegi prin kilometraj la greu? Eu zic ca 200000 de km nu este ceva iesit din comun pentru o astfel de masina.

14. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    E un kilometraj ok, daca asta cauti, insa trebuie sa te astepti la ceva intretinere/reparatii/distributia la 180k samd.

15. daniel_steaua 3rd Gear Member

Locație:
    Targoviste
    Masina:
    Audi A4,2.0 TDI,2010
    Distributia oricum o schimbi.Reparatii dupa noroc.Dupa ce am cautat foarte mult timp, am ajuns la concluzia unui utilizator de pe acest forum, cum ca trebuie sa faci un compromis daca nu dispui de mai multi bani.O masina "curata" este minim 17500€.

16. ClwMite

ClwMite 3rd Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    Audi A4 B8 143cp
    Sunt perfect convins ca daca aveam un buget de aproximativ 20.000 E gaseam un A4 aproape full cu mai putin de 100.000 km :yes:, dar din pacate bugetul meu a fost de maxim 15.000, iar intre timp au aparut anumite probleme neprevazute care au afectat putin bugetul. Dar cu toate acestea am decis sa accept acest compromis in ceea ce priveste achizitionarea masinii, asa ca am ales una cu ceva dotari si multi km la bord :friends:
    Acum fiecare e liber sa faca ce vrea cu banii lui, dar eu consider ca 200.000 nu e deloc mult pentru o masina premium rulata doar pe drumuri impecabile si intretinuta conform cerintelor. Acum fiecare cu mentalitatea lui, dar eu personal nu pot sa ii inteleg pe cei care inca spera sa gaseasca o masina "full" cu foarte putini km si de asemenea la un pret de pana in 14.000E. Trebuie sa fim putin realisti si sa intelegem ca NIMENI nu face cadouri mai ales pe criza asta insuportabila :whip:

17. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Ba da, samsarii aduc masini full cu 120.000 km sub 14.000 euro.
    Evident, romanului ii place sa fie mintit asadar nu samsarii sunt de vina ci noi, cumparatorii de chilipiruri.

18. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Un ex. de B8 berlina la licitatii.

Pret actual: 9800 euro fata tva. Timp ramas pana la inchiderea licitatiei: 28 ore.

Provenienta: Olanda
    Prima inmatriculare: 05/2009
    Motor 2.0 tdi 120 cp EURO 5
    Cutie manuala
    Culoare gri inchis
    Km 139k
    2 chei
    Carte service cu ultima intrare la 121k km
    Climatronic (nu e plus)
    Bi-xenon
    Tapiserie textil negru
    Cruise control
    FIS color
    Navigatie color
    CD-changer
    4 x geamuri electrice
    jante pe 16"
    Volan 4 spite piele multifunctional

Multiple zgarieturi sau puncte. Bara fata/spate necesita revopsire. Parbriz cu multiple lovituri de pietre.

Nu prezinta uzura la volan sau scaun sofer.

Sa presupunem ca s-ar termina la 10500 (un pret corect). 10500 plus costuri licitatie 195 euro si 125 euro costuri administrative. Transportul in RO este in jur de 450 euro in functie de locatie. Total 11270 euro fara tva.

In Romania masina daca intra la vanzare se adauga tva, rezulta 13974.8 euro tva inclus.

RAR - 100 euro, curatat polishat - 100 euro, vopsit bara fata/spate -200euro, alte posibile probleme 200 euro si am ajuns la 14574.8 pret final. Masina trebuie sa aduca un profit de minim 800-1000 euro. Pret vanzare 15500 euro.

In concluzie, masina nu e echipata extraordinar iar motorul este cel mai slab posibil pe un B8. Pretul de 15500 euro de vanzare este batut rau de concurenta care la 13500-14000 ofera extra motorul de 170cp, piele, trapa si multe altele dar masina nu are tva deductibil.

Sa presupunem ca "sarim" tva-ul ca restul masinilor de 95% aflate la vanzare pe piata second din RO si ajungem la 12870 euro. La pretul asta sunt competitiv si am sanse de vanzare. Pretul de 12870 euro are inclus marja de profit de 1000 euro.

19. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    @WUG - numai parbrizul era 200E parca ;), sau pe acolo.
    Aia cu TVA-ul e cu dus si intors, imi place ca toti spun ca se pierde tva-ul, problema e ca eu am vazut masini la 12-13.000 cu tot cu tva 24% ... acolo ce se presupune ? ca a luat masina cu 8000 la licitatii ??
    Eu personal nu as cumpara asa ceva. Trebuie sa fii si un pic realist, nu doar sa visezi.
    La 12-13.000 poate sa iti iei ceva cu putine dotari si ~120 -140k de km.

Fie, avem destui aici care au luat masini super dotate la banii aia si nu au avut nici cea mai mica problema. Dar multi nu stiu daca au rezistente in loc de airbag-uri sau airbag-uri :) (kidding)

Ultima editare de un moderator: 17 Iun 2013
  20. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Ciobiturile din geam se pot repara daca nu au plecat.

B8 s-a vandut si pe 6500 euro la licitatii asadar nimic nu e exclus ...

Distribuie pagina asta