1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie A4 B8 8K

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de dansastro, 16 Aug 2008.

1. premieru

premieru 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Mercedes C220
    Problemele sunt cauzate de conditiile din Romania si atat. Vi se crapa farurile pentru ca avem drumuri murdare si pline de pietricele. Apar zgomote in masina pentru ca avem foarte multe gropi. Apar probleme la motor din cauza motorinei de calitate indoielnica. ETC...

2. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Sabin,degeaba te chinui sa explici ca exista persoane care nu vor sa inteleaga acest lucru. Am intalnit destule persoane care cred ca un A4 din Germania nu se va strica niciodata. Pana acum eu nu am vazut TSB la Audi valabil doar pt Romania; majoritatea TSB-urilor sunt pt anumite perioade de fabricatie si mult mai putine(eu nu am vazut nici unul pana acum) care tin cont de tara pt care e facuta masina.

3. lordairon

lordairon 2nd Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI 2013
    mi-am luat ieri din olanda in sfarsit. 18.500 plus 800 la baiatu care mi-a gasit-o si mi-o aduce si se ocupa de acte RAR tot. deci ies la 19.300 acasa cu RAR facut plus taxa de inmatriculare. in mare: gri vulcan/negru , interior piele crem inclusiv volan bord si schimbator, xenon, navi(butoane) :)) , jante 5 spite, senzori parcare ploaie lumini, etc. masina e din 2008 luna8 imi iese 2009. 160 mii km. va multumesc pt ajutor si sfaturi

4. Zatara

Zatara 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    A4 B8, 2.0 ,2010
    Ma indoiesc ca problemele mele au aparut din cauza drumurilor din moment ce am circulat cu masina vara atunci cand am observat defectul. Ce ma irita la maxim e modul in care cei de la Porche inteleg sa rezolve o problema de garantie incercand prin diverse tertipuri sa tergiveseze inlocuirea farurilor chiar spunandu-mi ca din cuza solventilor de la spalatorie au aparut fisurile in interiorul materialului.cat despre combustibil ,nu-mi permit sa pun altceva decat diesel tech de la Agip. In afara de problema farurilor mai este si un ornamet de prag umflat care au recunost ca fiind un defect de montaj. Oricum ideea acestui post este de a atentiona asupra "calitatii ireprosabile germane" cat si comportamentul celor de la Porche fata de o problema a unui client. In cazul unui raspuns negativ nu am nici un stres sa merg cu ei in instanta dar inainte de asta o sa contactez si service@audi.de , doar sa le arat ca si clientii romani trebuie respectati si cum se rezlva o problema de garantie in Romania.

5. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Trebuie facuta distinctia intre produs si serviciu; eu unul nu am auzit de vreun model nou de automobil(nemtesc,japonez,frantuzesc,coreean,etc)la care sa nu apara nici un fel de problema in 100 000 -150 000km. Cam atat ca suntem offtopic de acum.

6. Zatara

Zatara 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    A4 B8, 2.0 ,2010
    La momentul constatarii defectiunii aveam 7 000 km.:sign_omg:

Ultima editare de un moderator: 10 Mar 2011
  7. Audi_A4_8k 2nd Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A6, 2012, 2.0 TDI 177 CP
    nu iti iese 2009 iese 2008 nu mai e ca acu 10 ani fratioare !!!!

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Audi A4 8k fratioare atentie la limbaj ca nu suntem pe strada.

Masina o sa fie trecuta in Cartea de Identitate (C I V) exact cum a spus colegul lordairon mai sus adica 2009. De ce ? pentru ca in tot grupul VAG tot ce depaseste luna iunie ca an de fabricatie este trecuta in anul urmator in acte.

9. VALI 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 c6 3.0 tdi 2008
    CORECT ,dar numai in carte(CIV) o sa fie 2009 ,in talon o sa se scrie exact data primei imatriculari.

10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Daca este masina SH se trece data primei inmatriculari in tara unde s-a inmatriculat prima data. Daca este noua 0 km se trece tot data cand se inmatriculeaza in tara respectiva prima data. Mai este un aspect masina poate sa fie produsa in 2010 si sa fie prima data inmatriculata dupa 6 luni adica sa zicem in 2011. Am intalnit si acest caz cu masini care au stat in showroom o perioada mai lunga de timp pana s-au vandut si s-au inmatriculat prima data.

Pentru masinile aduse din Germania data primei inmatriculari se vede in Zulassungsbescheinigung Teil II (Certificatul de Inregistrare) litera B in partea stanga sus bineinteles asta daca a fost inmatriculata vreodata.

VALI ce ai spus tu referitor la data primei inmatriculari se aplica de 2 ani pentru Certificatul de Inmatriculare (talon) de tip nou. La mine nu scrie data primei inmatriculari pentru am talon tip vechi.

O seara buna

11. VALI 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 c6 3.0 tdi 2008
    Da Cristi,eu am vorbit aici de masina lui lordairon care este din 2008 deci nu este noua si urmeaza sa o inmatriculeze cu talon tip nou.

12. sab197

sab197 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 tdi multitronic, MY 2009
    Masina mea este produsa in luna 6 2008 si inmatriculata in 2008...pe talon e trecut 2009..........

13. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Probabil ca ai talon de tip vechi ca si mine ca si a mea tot 2008 este inmatriculata prima data. :)

14. dragan_cosminn10

dragan_cosminn10 2nd Gear Member

Locație:
    Moravita
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI 143cp Multitronic
    Motor 2.0 tdi vs 3.0 tdi

Salut tuturor membrilor.:arco:
    Vreau sa imi cumpar si eu un a4 b8 cat mai curand si toti ma sfatuiesc sa iau cu motor de 2.0 tdi deoarece consuma mai putin :haudrauf: si taxele sunt mai mici, insa eu imi doresc mult unul de 3.0 tdi quattro si sunt foarte dezorientat.:keule:
    Daca poate sa imi spuna cineva cam cat consuma unul de 2.0 tdi + taxele anuale si cat consuma unul de 3.0 tdi quattro + taxele anuale (revizii, impozit, etc.)?:confused:
    Sa stiu cat economisesc daca ii ascult pe ei si cat va fi plusul daca imi ascult dorinta.

15. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Pentru impozit ai de plata in felul urmator: 2.0 TDI = 180 lei an si 3.0 TDI 2160 lei an, asta in Bucuresti. Fiecare consiliu local stabileste cuantumul impozitului auto dar nu difera prea mult de la un judet la altul. In principiu se invarte in jurul sumei mentionate anterior de mine.

Vis-a-vis de consum rasfoieste forumul si citeste topicurile dedicate si care trateaza aceasta problema. Tot acelasi lucru si despre revizii si intretinere. Aceste subiecte s-au mai discutat si in alte topicuri.

Te rog sa folosesti functia Cauta sau poti contacta un coleg care are acest tip de motorizare care il doresti tu si iti poate spune el mai multe.

Concluzia este ca 2.0 te scuteste de cheltuieli prea mari din multe puncte de vedere (intretinere, impozit si combustibil) si este o masina corecta care ofera destule satisfactii pentru

nepretentiosi si 3.0 iti ofera o satisfactie mai deosebita in condus, handling si comportament rutier mai ales ca este si quattro dar asta implica si cheltuieli mai mari la intretinere impozit si

combustibil. Bafta in achizitia dorita

O zi buna

Ultima editare: 7 Apr 2011
  16. QUATTROINELE 4th Gear Member

Locație:
    Tulcea
    Masina:
    A6c7 2.0tdi 177cp
    a4 b8 consuma aprox 6% afara si 8-9 in oras,ca si consumabile 5 litri castrol 5w30 aprox 200 ron ,filtru ulei si filtru motorina 150 ron,+manopera.impozit 180/an ,rca 400/an.este destul de bine zic eu.

17. lordairon

Locație:
    oradea
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI 2013
    eu am facut 1400km deja cu al meu in 2 saptamani de cand il am si am observat asa: al meu B8 consuma afara 5 litri, mixt e 7 sau 7.5 dar in mare parte condus sportiv. oras doar nu am facut 100km intregi dar nu cred ca depaseste 7.5 sau 8 daca conduci frumos. iar caii aia 143 sunt destul de adevarati zic eu isi fac datoria. am mai condus multe masini cu cai multi si nu se simteau ca cei de pe B8. bafta la alegere. si inca ceva, afara daca pun pilot automat imi arata sub 5 consumu (4,3 sau 4,6)

18. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Este adevarat , este usoara masina ... si de aceea are performantele acestea,
    Concluzie : usor de interetinut iti faci treaba cu ea

19. premieru

premieru 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Mercedes C220
    De unde ati scos-o pe asta ca e usoara masina? A mea are 1540 kg in talon si probabil in realitate mult mai mult.

Si caii aia, o data ce te-ai obisnuit cu ei nu mai par atat de multi.

20. lordairon

Locație:
    oradea
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI 2013
    fata de una de 2 tone eu zic ca e usoara. adica 500kg conteaza la consum stai linistit. e ca si cum ai avea una de 1500 si 5 persoane in ea plus bagaje si sa vezi atunci consum. iar nu sunt deacord nici cu faza ca daca te obisnuiesti cu caii pt ca: si daca ai avea 200 cai sau 300 cai la o adica si cu aia te obisnuiesti si atunci ce ar insemna tot la o luna cand te-ai obisnuit sa iti tot adaugi cai sau sa schimbi masina. eu merg pe dincolo mai mult si tot is multumit de caii astia. dar care umbla numa in tara. acuma fiecare cu calculele lui. eu sunt multumit din toate punctele de vedere
    chiar mai mult , pe zi ce trece is tot mai multumit :)

Ultima editare: 8 Apr 2011

Distribuie pagina asta