1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie Audi A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de silviubb, 13 Ian 2008.

1. alcaponezz 2nd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    a4 1.6 adp
    multam fain

2. v-lo

v-lo 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    a4,1.8,20valve.1996
    pareri despre motor 1.8 5v(20)

salutare
    de o saptamana am cumparat un a4 cu motor de 1.8benzina 5v prietenul care m-a ajutat la cumparae a spus ca tipul acesta de motor e deviata lunga si este cel mai echilibrat din clasa ei dar daca voi avea ceva probleme cu ea nu voi gasii mecanic cine sa-mi regleze motorul!sint foarte fericit ca am cumparat aceasta masina si sper ca nu voi avea probleme cu ea chiar dac are 24o mii km reali cu carte service,dar oricum sint curios de parerile voastre atit despre modelul a4 (1996) cit si despre motorul mentionat mai sus (125hp)mentionez ca mai am un b4 cu motor de 2mii ,acela are sprint mai bun cu 115 hp
    Astept parerile voastre !
    Va multumesc!!!

3. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Un motor foarte bine echilibrat asa este cum bine ai spus.
    In legatura cu reglatul nu prea vad s-ar putea regla.
    Ai un motor cu 240 de mii de km in mod normal:
    -distrbutia este recent facuta
    -din curiozitate daca tot ai service-ul la zi a schimbat pompa de benzina vreodata ?:)

Alte informatii gasesti aici despre 1.8 ADR,125cp
    http://www.clubaudi.ro/audi-a4/1008-pompa-benzina-3.html
    http://www.clubaudi.ro/audi-a4/5243-sfaturi-achizitie-a4-95-a-2.html
    http://www.clubaudi.ro/audi-a4/4621-se-merita-audi-a4-1-8t-1996-a.html
    http://www.clubaudi.ro/audi-a4/4883-display-climatronic-audi-b5-4.html
    http://www.clubaudi.ro/audi-a4/4349-chei-13.html

Numai bine.

4. Vlad04NOZ

Vlad04NOZ Gold Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi B3 1.8S & Audi A4 B5 Avant
    Offtopic :
    100% e termostatul si eu am avut aceeasi problema la masina adusa din germania si la mine nu statea acul de la apa la 90, doar undeva pe la 75 grade (e blocat pe "deschis"), rar a urcat in August la 90 de grade doar at cand eram in ambuteiaje(stat pe loc in jur de 20 minute:motz:)...zilele trecute a fost inlocuit termostatul cu unul nou si acum dupa ce se incalzeste motorul sta lipit la 90 grade:):p...nu ma intreba cat a costat deoarece eu am facut o revizie mare(filtr aer+ulei+polen+motorina, uleiuri, curea distributie+altermator+klimatronic si role intinzatoare, pompa apa, pana si uleiul din cutie)+schimbare de radiator (un total de 30 de milioane:keule:)...bafta la remedierea micii probleme

Ultima editare: 17 Oct 2008
  5. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Eu avand un audi a4 din 95 pot sa iti spun ca am mers afara cu aproape jumatate de rezervor 400 km si dupa ce am aflat ca rezervorul are 55 litri am estimat un consum pana in 6%. In oras cu ceva sprinturi sa vad si eu masina cum merge sau ptr ca ma grabesc undeva nu a sarit de 10%. Am si probleme cu clapeta de la acceleratie ( minore) si sonda lambda (cred ca am scris ok) dar consumul ma multumeste f f mult. Sprint nu are sa te puna in scaun dar daca o urci in turatie se duce destul de bine. I-mi place ca are un mers lin, stabil, simti ca are putere si e gata sa raspunda la comenzi, dar totul la turatie ridicata si evident cu un plus de consum. Colegul care a schimbat ambreiajul la 125000km e sigur ca masina chiar a avut atatia km? Eu am 165000 si momentan totul e ok, sa nu fi fost 225000 la el. Ambreiajul costa 780 lei fi 210 si 840 lei fi 230, amortizoare 250 lei buc (gaz si ulei), distributia tocmai am cumparat-o rola si curea (bilstein, bosch) 140 lei. Am un motor simplu 1,6 ADP, nu stiu ce-ti vei cumpara tu dar una peste alta am inteles ca 1,8 este mai lacom la consum dar mai sprinten.Atentie la motorul 5V care se spune ca rupe rau la consum! Eu era sa iau unul dar avea nr. de italia asa ca a cazut targul. Depinde ce vrei viteza sau confort?!? Gandeste-te ca orasul este dusmanul masinii si buzunarului tau, asadar fa o alegere cat mai buna si tine minte ca un audi este o masina unica indiferent ca are 100 sau 500 CP! Succes!:salute:

Ultima editare: 17 Oct 2008
  6. v-lo

v-lo 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    a4,1.8,20valve.1996
    buna iulian
    cartea de service trebuie tradus din germana si sper ca voi reusii in curind dar din cite inteleg eu pe limba lor n-am vazut sa se fii schimbat :Dar am o intrebare crezi ca daca asi schimba pompa de benzina ar merge motorul mai bine?sper sa spui ca da:)daca mai aveti sfaturi sunt numai urechi(ochi)

7. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Salut iulian, spune-mi te rog (vad ca te pricepi) i-mi creste apa cand merg subturat in aglomeratie 100-105 grade. Nu sunt probleme cu garnitura de chiuloasa sau bloc motor (s-a verificat). Cica nu se invarte elicea de la radiator destul de tare...?!? Si nu-mi da caldura. A dat odata si dupa aceea pauza...? Termostatul l-am cumparat dar cica nu e de la el ptr ca e radiatorul fierbinte...A4 1,6 ADP. Ce poate fi? Mersi frumos!:ermm:

8. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    -cauta ,,Zahnriemen wechseln,, la datele acelea s-a facut distributia.
    In mod normal pe la aprox 90 de mii de km >apoi 170 de mii de km>apoi 250 de mii poate a facut-o inainte de 240 de mii de km:) desi nu cred.
    -daca a schimbat pompa de benzina scrie Benzinpumpe pe undeva:)
    ..nu-ti merge bine motorul? ..am descris simtomele unei pompe imbatranite intr-un topic.
    Confirmarea este ca pica cam la 160 de mii de km poate tu ai avut noroc
    uite ca o ai cu 240 de mii de km:)

Cum nu se invarte elicea tare :)

Din ce ai scris ai doua probleme:
    1.iti creste temp.pe bord
    ...daca ai climatronic verifica un canal pe climatronic sa vezi daca corespunde ce temp. da ECU si ce arata bordul.
    O sa gasesti proceduratot intr-un topic de mai sus.
    Daca corespunde raman cateva intrebari:
    -termostatul - oare ramane blocat?-pompa de apa arunca- antigel in vasul de expansiune?-radiatorul -o fi infundat?
    2.nu-ti da caldura.
    ...caloriferul ce este sub bord oare este infundat?
    ...clapetele ce culiseaza oare sunt blocate? Asta in cazul climatronicului.
    Daca nu are climatronic parca se deschid manual ,sper sa nu gresesc.:)
    Oricum daca aste sunt cauzele se da bordul jos.

Cam astea sunt intrebarile de baza cam multe ,nu?:)

Ultima editare: 18 Oct 2008
  9. carcotel

carcotel 1st Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi A4 B5 .1.6 ,1995
    si eu am un A4 din 95 motor de 16 ADP ... dar nu stiu frate consumul meu e cam 14 % afara .... bine calculat in functie de becul din bord ... ma sfatuit cineva ... sa fac de la plin la plin ... sau sa merg ... pana e gol .. apoi bag 7-8 litri si tre sa merg o suta afara .... teoretic ... nu prea inteleg ... nu o fi bun becul ala ... ca acu se aprinde ... daca opresc motorul .. si plec peste juma de ora ... nu mai e aprins .... se aprinde iar ... cand ... il apuca ... am fost cu ea la ...service .. au puso pe tester .. si au spus ca masina merge impecabil .. doar ca am un senzor la delcou care da eropare .... transitor Hall .. ceva de genu .. voi ce ma sfatuiti sa fac ..? ... multumec cu stima

10. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    cel mai recomandat e de la plin la plin
    nu iti recomand sa lasi sa se termine benzina, vei regreta...toate mizeriile vor fi trase pe instalatie si nu va mai merge niciodata ca inainte.
    eu am patit asa la un opel vectra, am mai pus si un aditiv si am fost nevoit sa scot si sitele la catalizator ca imi spargea teava de esapament tot timpul
    eventual faci un plin, mergi 100 km si faci plinul din nou sa faci o medie ;)

11. Vlad04NOZ

Vlad04NOZ Gold Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    acelasi lucru ti-l recomand si eu, la fel am facut si eu consumul la masina, am facut plinul am parcurs vreo 350 de km si apoi am facut iar plinul(ca sa fie cat mai concludent testul plinul l-am facut la aceeasi pompa:p)...bafta;)

12. carcotel

carcotel 1st Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi A4 B5 .1.6 ,1995
    multam baieti ... numa ca e cam scump .. plinul asta ... :))) ,,,bine dar tot al meu e pana la urma .... multumesc inca odata .... STIMA

13. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    14% afara?! Nici A8-ul nu consuma atata :sadlike: Verifica sonda lambda, termostat, debitmetru, filtru aer... Dar cred ca si daca toate astea sunt duse nu cred ca ajunge la 14 afara, poate urban. Fa-i consumul prin metode mai exacte si revino cu informatii. :thumbs-up:

14. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Ca o parere generala despre motor: am auzit doar lucruri bune despre el, sunt si eu posesor, sunt multumit cum trage, suna foarte fain, l-am ales tocmai pentru ca e varianta cea mai echilibrata, cum s-a mai spus... 1.6 e usurel submotorizat pt A4, iar 1.8T si peste... well... cam setoase pentru mine ;)

Sunt convins ca, intr-un oras mai mare, o sa gasesti service-uri unde poti sa ii faci absolut orice masinii, stai linistit in privinta asta. :icon_thumright:
    In ceea ce priveste demarajul mai bun al b4-ului, niciodata nu poti face astfel de comparatii la masini vechi. De ex. la a mea i-am schimbat azi filtrul de aer, merge mai bine, de o luna i-am curatat corpul clapetei de acceleratie, s-a simtit diferenta, sunt convins ca daca-i schimb bujiile din nou o sa simt diferenta. Normal ca si pompa de benzina influenteaza demarajul. Sper sa ii dai de capat si sa ne anunti si pe noi :beerchug: Bafta!

Ultima editare: 18 Oct 2008
  15. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Pentru A4 1,6 este un consum fff mare. Poate i-ti indica prost in bord....ar fi bine. Eu am tot ADP 1,6 si nu sare de 10-11% in oras...afara 6% si am avut masina full de bagaje si persoane.

16. coswiu

coswiu 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A4 B5 1996
    Am revenit
    Dupa ce am vazut discutiile de aici, m-am decis la un A4 cu motor de 1.6 motor ADP. Am gasit una destul de ieftina, si care merge relativ bine. Are insa si mici probleme si sper sa ma ajutati din nou. La gropi troncane.. cand am cumparat-o am ridicat-o pe elevator, am tras de roti, niciun joc nimic. Un prieten mi-a spus ca sunt 2 bucse ("asta e boala lor"), aveti idee? Inca nu am ajuns in service cu ea.Apoi, dupa cum am aflat tot de aici, termostatul e blocat pe deschis, la drum acul de temperatura sta la 60~70 grade iar la ralanti ajunge la 90. O ultima problema sesizata este un clipait al afisajului climei. Din cand in cand se stinge scrisul pt 1 sec.
    In rest ce sa zic..merge ok, nu trage directia, nu scoate fum, nu face gaze motorul, uleiul la nivel,,nu are scurgeri, consum in 400km jumatate de rezervor.
    Cand am luat-o parca mergea mai greu in sensul ca era puturoasa, insa dupa ce am forjat-o un pic pe autostrada (180km/h) si-a dat drumul.Astept sa vad si consumul in oras (sonda lambda i-a fost schimbata- am vazut ca e noua).
    Multumesc

17. Vlad04NOZ

Vlad04NOZ Gold Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:

felicitari pentru achizitie asteptam sa ne-o prezinti la sectiunea noilor membrii...si binenteles asteptam poze cu ea;):p

18. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    asa se pare ca e o boala a lor bucsele. acelasi lucru si la mine. la urmatoarea revizie trebuie sa le schimb si eu, insa mi-a zis mecanicul ca nu-s scumpe ;)
    felicitari pentru achizitie

19. claudelis 1st Gear Member

Locație:
    codlea
    Masina:
    audi a4 1.6i 1997
    din intamplare am citit si eu acest thread si am obs o problema pe care o am si eu referitor la cele 2 ecrane de la climatizare, am un audi a4 din '97 si cateodata imi fac fite ecranele de la clima, in sensul ca se stinge afisajul dar daca apas putin pe el cateodata isi revine, cateodata nu...ce ar putea fi?a mai patit cineva?bafta

20. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Intradevar atentie la gropi, bucsi,etc. sunt destul de fragile pe partea asta. A mea nu are clima sau aer ceea ce ma face sa cred ca tu nu ai cod de motor ADP. Cred ca e ARM, ANA mai sunt vreo doua nu stiu sigur numele lor...ideea e ca distributia e un pic mai scumpa deoarece intra pompa de apa (180 lei) si o rola de ghidaj iar pretul final e pe la 500 lei. Stai linistit ca un prieten a luat distributia de supernova din autovit cu 430 lei si a avut si ceva reducere, deci e un pret destul de bun avand in vedere diferenta de masini.Am inteles ca primele climatronice sunt chiar la modelele acestea, deci anumite probleme la afisaj banuiesc ca sunt normale. LCD-ul are si el un timp de functionare dupa care se deterioreaza. Mercedesul are probleme la modele mult mai noi.Oricum ai sa vezi ca e o masina care i-ti ofera destul de mult si consumul e rezonabil. Un vecin are ford fiesta din 2005-06 si in oras ii ia 13% iar afara 7-7,5% iar toate astea la un motor de numai 1300cmc, euro 4. Eu m-am idragostit de masina mea si vreau sa spun ca e o adevarata bijuterie, ti-e drag sa mergi cu ea , sa o privesti, sa stii ca esti propietar de asa masina. Felicitari si sa o stapanesti sanatos...:o:

Distribuie pagina asta