1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie Audi A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de silviubb, 13 Ian 2008.

1. Liviu_MS

Liviu_MS 3rd Gear Member

Locație:
    Targu-Mures
    Masina:
    -
    Daca este cea din Cluj, gri metalizat, fara AC, nu ti-o recomand. Vara te vei ,,sufoca'' in masina, iar la o viitoare vanzare, iti va fi dificil sa o dai.
    Cutia automata e foarte comoda mai ales in oras, dar trebuie sa iti asumi un risc atunci cand achizitionezi o masina de peste 10 ani cu cutie automata. Mai cauta, se gasesc destule B5-uri pana in 2500-2700 euro (nu ai precizat ce buget de achizitie ai).
    Iti recomand sa te uiti si in judetul Mures la B5-uri, au aparut multe la vanzare in ultima vreme, indeosebi 1.6.

2. RazvanNT 2nd Gear Member

Locație:
    Piatra Neamt/Almas
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8 ADR 1995 GPL
    Da-ti un link aici sa vedem si noi despre ce e vorba, dar automata benzina nu as recomanda, mai ales 1,6 si masina de 17 ani, care are in 2 ani de romania 17.000km, nu stiu cum fac unii km astia in parcare, bine ca se poate nu zic nu, dar offtopic eu cu masina din semnatura in 7 luni am 30.000km.

3. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Chiar daca se vor supara unii dintre colegi, o voi spune:
    B5 cu motor de 1.6 si cutie automata e cea mai de cosmar combinatie! Consum imens pentru cea mai mica putere dezvoltata. Nu recomand nici macar pe 1000 euro.

P.S. In 2-3 luni face 18 ani si are doar 217.000 km? La naiba... trebuie sa dau neaparat km inapoi inainte de vanzare... :drag:

Ultima editare: 12 Noi 2012
  4. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ionica B, cati bani ai ? Cauti diesel sau benzinar? Sau nici tu nu stii?

Ultima editare de un moderator: 12 Noi 2012
  5. Liviu_MS

Liviu_MS 3rd Gear Member

Locație:
    Targu-Mures
    Masina:
    -
    Ovidiu, a mea care e diesel, din 1998, are 212xxx in bord (nu pot garanta ca sunt reali, dar dupa cum arata interiorul, sunt aproape convins ca pe acolo ar fi) si in exact 1 an de cand o am, am circulat doar 12k de km cu ea. Deci nu e regula generala ca o masina face ,,X'' km pe an, depinde de la individ la individ. Culmea e ca, atunci cand aveam masina cu motor pe benzina, faceam 20k de km pe an.

Hai pune un link sa vedem si noi ce vrei sa cumperi, altfel degeaba povestim aici.

6. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Si la mine interiorul arata impecabil, zici ca e din 2005 masina, si stiu sigur ca are peste 300.000 de km.

7. Ionut lucian

Ionut lucian Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 1,6 BENZINA "97
    Salza

As vrea sa imi iau un a4 b5 de 1,6 benzina dar sa mil aduc eu din germania ca la taxa asta noua imi convine ,de b5 stiu numai de bine e fiabila iar de motorul de 1,6 eu sunt destul de multumitsi nu mi se pare mic. Acum vine si intrebarea cam cit ar costa actele in germania adica numere de tranzit asigurare si ce alte taxe ar mai fii . Am calculat eu ceva si cu vreo 600 de euro as imatriculao la noi. Daca ar stii cineva as fii recunoscator

8. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    Te costa 200 de euro numerele rosii + asigurarea (valabile 1 luna). Pentru numere rosii masina trebuie sa aiba TUV-ul (ITP la noi) valabil. Mai exista si numere galbene valabile 5 zile doar pe teritoriul Germaniei (la noi nu e nici o problema, dar in Ungaria daca te-a prins platesti si amenda si iti ia si numerele si daca scapi pe drum ajungi in vama si acolo dumnezeu cu mila) !

9. zamolxez

zamolxez Gold Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A4 B7 2004, 2.0 TDI BRE (Ex BLB)
    Eu am venit de 2 ori din Germania cu numere pe 5 zile. Inclusiv restul baietilor care am fost dupa masini. Nu am avut probleme cu ungurii. In 2008 am dat spaga la vama la noi, vames ungur, pentru ca nu luasem carte verde ( nu stiam ca imi trebuie atunci :) ). Dar nu pentru numere pe 5 zile. Nu te contrazic pentru ca nu sunt cel mai informat in acest domeniu, doar spun din experienta mea.

Ultima editare: 24 Ian 2013
  10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Lucian ai grija ca s-a terminat cu numerele pe 5 zile in afara Germaniei. Daca esti prin de autoritatile ungare ti se pot confisca numerele, esti pasibil de o amenda minima de 60 Euro si daca esti recalcitrant se mai pot intampla si altele din partea autoritatilor ungare.
    Un drum dus-intors in care este inclus combustibil dus-intors, mancare, cazare (minim 2-3 zile) te va costa cel putin 600-700 euro asta incluzand si numerele pentru masina (numere valabile maxim o luna). Bafta

Ultima editare: 25 Ian 2013
  11. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    Cauta masina pe mobile.ro sau autoscoud24.de din aceeasi zona (vreo 2-3 masini, sa nu ai surprize acolo), pleci cu avionul (100 euro) si atunci iti ajunge doar o noapte (maxim 2) la hotel. Sau pleaca cu cineva care a mai fost si stie si limba. Oricum esti mai castigat cu masina luata de acolo (uleiul bun, combustibilul bun, sosele bune (pana si cele agricole si forestiere sunt asfaltate), TUV e "pe bune" nu ca la noi, etc. Ar fi de evitat firmele conduse de rusi si bosniaci!

Ultima editare: 25 Ian 2013
  12. Ionut lucian

Ionut lucian Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 1,6 BENZINA "97
    Salza

De plecat voi pleca cu un prieten care merge in germania si drumul dus nu va costa nimic cazarea este asigurata doar sa gasesc masina buna si la pret bun daca as gasii una buna si sa fie neagra sau albastra sau rosie ar fii de vis. Sunt deacord ca nasinile de la ei sunt mai bune mai ales ca sunt intretinute bine

13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Daca scapi pe teritoriul Ungariei de amenda pentru numere galbene - nu e decat 150 euro, garantat ti-o iei la vama. Cine nu crede, poate incerca! Va ajunge sa dea mai mult pe amenzi/spagi + numerele galbene decat daca da 200 euro pe rosii de 1 luna. Si daca stii sa negociezi, scoti rosiile la 150 euro. ;)

14. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    Singura problema este ca nu poti lua numere rosii daca masina nu are inspectia tehnica (TUV) valabila! Iar aceste masini sunt mai scumpe. Alta solutie este platforma.

15. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    Confirm si eu faptul ca sunt probleme cu numere galbene la unguri. In decembrie am luat un golf din Aachen. AM preferat sa ii fac TUV-ul si sa iau numere rosii.
    Ca si costuri:
    Bilet avion dus: 80 Euro
    Tuv:65 Euro
    Placute nr rosii: 22Euro
    Asigurare 1 luna: 60 Euro
    A mai fost o taxa la imnatriculare in Germ....cca 20 euro(Au inmatriculat-o direct pe numele meu pe brief mare+mic)
    Benzina: cca 230 euro
    Total ~ 500 euro

16. floroiu82 1st Gear Member

Locație:
    tg-jiu
    Masina:
    audi,a4 b5,1996
    vreau sa cumpar

Salut,
    Sunt mai nou in ale masini audi. De cateva zile ma bate gandul sa cumpar un audi A4 B5, 1.9 tdi cod motor ALH cica fara pompa diuza. Puteti sa imi spuneti si mie cateva pareri despre aceasta masina (plusuri si minusuri). Va multumesc

Ultima editare de un moderator: 11 Feb 2013
  17. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Motor bun, recomand.
    Minusuri, nu stiu sa aibe altul decat faptul ca are 90 cai, asadar mai slabut decat cel mai puternic de 116 dar care este PD. Simt ca cineva ti-a sugerat sa te feresti de PD. Daca e asa, ti-a sugerat prost. Aceasta generatie de PD este una reusita, nu ai de ce sa te feresti.

18. floroiu82 1st Gear Member

Locație:
    tg-jiu
    Masina:
    audi,a4 b5,1996
    Nu mi-a sugerat nimeni sa ma feresc de pompa diuza, vroiam sa zic ca asa e motorul. A si inca ceva: sti cum se comporta cele cu cutie automata ?

19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    In Romania, prost. Motivul, este ca pur si simplu nu avem meseriasi cand vine vorba de intretinerea unei cutii automate. Personal nu am avut cu automata dar am condus mai multe masini si dincolo de lejeritatea cu care se lauda posesorii, sa ii vezi cum se stramba cand au probleme... 700 euro e "deschiderea".
    Banuiesc ca stii ca implica schimb de ulei (circa 7l) la fiecare 30.000km. Si daca iti cade convertizorul, iar o sa te distrezi. Sincer, nu iti recomand automatele.

20. clorhidrat

clorhidrat 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    ex A4 1.8T 1995

Distribuie pagina asta