1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie Audi A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de silviubb, 13 Ian 2008.

1. claudyyu

claudyyu 5th Gear Member

Locație:
    M A R T E
    Masina:
    Audi A4, 1.6, ADP
    iti dai seama ca pretul scazut ascunde multe nu prea ai cum sa cumperi diesel cu banii aia :) nici benzinar (cat de cat intretinut) nu prea gasesti .

2. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Până la urmă nu poţi sti motivele pentru care o da asa ieftin. Eu am dat jante s line cu 200 când mai jos de 400 nu găsesti. Fiecare le stie pe ale lui, desi o masina nu e la fel cu 4 jante...

3. R383L

R383L 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    A4 B9.5 2.0 TDI 190CP DETA
    Vreau sa achizitionez un Audi A4 diesel b5
    Am un buget de 4500-5000
    As dori cateva sfaturi.....
    1. Stiu ca sunt mai multe variante de motor 90, 110, 116 cp, care ar fid e laut? (cel mai des l-am intalnit in cautari pe cel de 116)
    2. Cam care ar fi costurile de intretinere ?(service complet cu tot ce trebuie)
    3. Cam cat ar costa taxele?

4. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    La banii astia iti iei din Germania. Te costa in plus 500 - 600: drumul dus (avion) + intors (motorina), numerele rosii (masina trebuie sa aiba TUV valabil), cazare hotel.

5. cipri29

cipri29 Bronze Member

Locație:
    Florești - Cluj
    Masina:
    A4 B8 2.0 tdi CAHA 2009, A2 1.4TDI ATL2004
    buna

Ai uitat de cel de 2.5 si 150cp, ca posesor de 116 cp PD , sunt foarte multumit, ca sin intretinere pe partea de ulei si filtre cam 500/600 lei total, distributia cam 12 mil total, ce e mai scump e partea de directie, pt ca este multilink si sunt destu de scumpe acele brate, dar daca pui de care trebuie nu o sa ai prea des probleme cu ele. Bafta cu achizitia.

6. trident 1st Gear Member

Locație:
    romania
    Masina:
    n/a
    Salutare,

Sunt in cautarea primei mele masini si una din variante e si un A4 din 97-99 1.6 101 cp, intrebarea e daca comparat cu un golf/passat mai nou imi asum un risc mai mare dpdv al cheltuielilor ulteriorare sa il tin in stare normala de functionare.

Un exemplu de masina care mi s-a parut interesanta: http://www.autovit.ro/audi-a4-C28900534.html

Fata de un golf/passat din 2001-2002 e o diferenta de 3-4 ani si 1000+ de euro

L.E. As vrea sa o folosesc maxim 10-20000 de km pana ma invat sa conduc cat de cat

7. s1nner 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A4, 1600cmc 1995
    Eu te-as sfatui sa iei un A4 b5 1.9 TDI. Ai consum mic, piesele nu mi se par asa scumpe, numai sa ai grija sa fie euro 3 ca sa ai taxa mai mica. Am verificat recent si daca e euro 3 13-14 ani e in jur de 700E taxa, daca e mai mare de 14 ani e ~500 E. deci 98-99-2000 sa fie masina.
    Referitor la cheltuielile ulterioare, pot spune ca depinde de ce masina dai. Eu am un A4 1.6 din 96', si chiar am avut noroc cu ea. In 2 ani jumate de cand o am, am schimbat in total vreo 3 bucsi si 1 pivot (si avand in vedere ca am jante pe 18 inch) + consumabile (ulei, distributie, placute de frana pe fata). Am un prieten care si-a luat golf4 din 2002 tot 1,6 si cred ca a bagat vreo 4000 lei in masina pana acum si tot nu merge asa bine.

P.S:

Km reali nu prea gasesti la masini, carte service se face cu 5 euro undeva in germania pe autostrada (dar se poate verifica la reprezentanta).

P.P.S:

Cam toate autovehiculele diesel au mai multi km decat cele pe benzina, dar km sunt facuti in mare parte pe autostrada.
    Bafta la cautat !

Ultima editare de un moderator: 9 Mai 2013
  8. marius.teiu 1st Gear Member

Locație:
    alba iulia
    Masina:
    audi a4 1,6 benzina 1998
    locuiesc demult in germania dar fugi de masinile care au nr rosii de nurberg ai sanse mari sa iei teapa

9. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI. BRF, Audi A4 B7, Avant, 2.0TDI, BRD
    Sa-ti spun parerea mea. D-a lungul timpului am avut parte sa conduc km buni cu aproape toate marcile de masini (ocupandu-ma cu asta) cele mai multe au fost din grupul VAG. Acum, sa-ti spun asa, dupa cum am observat nu cred ca ca esti dispus sa dai prea multi bani pe-o masina, nici nu trebuie (parerea mea), dar din grupul VAG cel mai reusit ca si "lux" sa-i spun asa, e Audi, nu se compara cu Golf sau Passat (Passatul este mai spatios decat A4). Ce mai trebuie sa iei in calcul ar fi intretinerea, la Golf e mai ieftina decat la Passat sau la Audi care au directia multilink.

Mai bine mai astepti putin si cauta un Diesel chiar si AFN inmatriculat, cel mai recomandat ar fi AJM-ul si aici trebuie sa sti ca daca ai sub 30 de ani te "usuca" RCA-ul, dar cum ti-am spus nu investi bani multi intr-o masina, acesta este sfatul meu sper sa nu fi deranjat pe nimeni.

Ultima editare de un moderator: 9 Mai 2013
  10. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Grigo, ai dreptate in tot ce spui, mai puţin in ce priveste tipul de motor, cel puţin din câte stiu eu. Iar eu stiu că AFN-urile sunt "nemuritoare".
    S1nner , stai blând! E eronat ceea ce spui, nu stiu ce calculator ai folosit, dar lucrurile nu stau deloc cum spui tu. In primul rând, spui să aibă grijă să ia o masina de 13 ani, cu euro 3. Un B5 de 13-14 ani are euro 2. Iar timbrul de mediu la 1,9TDI, e peste 1400 euro, in ambele cazuri, chiar dacă are intre 13 si 14 ani sau peste 14 ani. Dacă e vorba de 1,8 benzină, abia atunci vorbim de vreo 800 euro timbrul de mediu.
    In rest, da, sunt de acord cu ceea ce spui, dar dacă braţele de la multilink sunt de calitate, te ţin destul, chiar si pe drumurile din România.

11. claudyyu

claudyyu 5th Gear Member

Locație:
    M A R T E
    Masina:
    Audi A4, 1.6, ADP
    cam greu iti permiti brate de calitate :)

12. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    claudyyu daca nu ne permitem ceva de calitate pentru acest brand adica Audi mai bine nu ne cumparam aceasta marca/masina. Fara suparare si nu vreau sincer sa te superi.
    Pe urma apar discutii pe forum ca vai, cat sunt de proaste masinile astea marca Audi dar noi uitam sa spunem ca echipam masinile cu ce gasim mai ieftin pentru ca nu avem bani cu ce sa le intretinem.
    Mai bine cumpara o masina mai ieftina dar care o poti intretine. Multa bafta si inca odata imi cer scuze daca te-ai simtit ofensat.

O seara buna

13. claudyyu

claudyyu 5th Gear Member

Locație:
    M A R T E
    Masina:
    Audi A4, 1.6, ADP
    nu ma simt ofensat dar pentru un om de rand e cam greu sa cumperi kitul de brate complect si de calitate superioara. Imi cereau pe cel mai ieftin kit 1.000 lei si era ceva chinezarie, am optat sa schimb doar strictul necesar si dupa 5 luni au inceput sa bata iarasi pivotii desi am dat in jur de 250 lei/buc brat oscilant.Dar la ce drumuri avem la noi in tara nu ma mai mira absolut nimic

14. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Asta ziceam, decat ieftin si vai de mama lor mai bine facem un efort si cumparam ceva de calitate de la o firma consacrata.

O seara buna

15. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Un set de braţe Lemforder e undeva la 300€. Având in vedere raportul calitate - preţ, nu e o investiţie mare. Că nu le schimbi in fiecare lună. In rest, de acord cu Cristian. Când n-o să-mi mai permit s-o intretine, o vând si imi iau altceva. Da' ce? Că o fi mai ieftin un braţ de suspensie la Logan, dar cât te ţine? Nush...zic si io:) Asta e, vrei Audi, cheltui, da' si când iesi pe drum, ai alt sentiment de siguranţă pe lângă alte mărci auto.
    :salute:

16. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Dane, daca-mi gasesti si mie un set de Lemforder cu 300 de euro, iti trimit banii si adresa :) Cel mai ieftin set de Lemforder l-am gasit la 426 de euro + transportul in RO, iar in Romania la 2.200 ron la prima mana, in depozit. ;)

17. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    S-au ieftinit bratele Lemforder? Unde, ca vreau si eu la 300 euro?
    Sub 500 nu am gasit kit Lemforder.

18. unnamed

unnamed 2nd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    a4,b5,1998, 1.6 AHL
    Ideea e sa o cumperi neinmatriculata, cu directia schimbata si alte consumabile. Cele inscrise sunt praf ca asa e romanu' ,merge cu ea pana i se stramba rotile.

19. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Ohohooo ... uşurel, nu imi daţi in cap :-D Eu am văzut pe un site spaniol anul trecut, parcă pe oscaro.es si erau 349,99 ! In orice caz, nici 500 nu mi se pare scump. Desi cunosc destui care au luat niste alea germane, cu sub 300€, si fără probleme, e adevărat, in Spania.
    Dacă stii că esti in România si ţi-ai luat Audi, stii ce ai de făcut. Exact ce spuneam si spunea si altcineva, ia-ţi masina pe care iti permiţi să o intretii!
    Unnamed, nu mai generaliza. Nu tot românu' merge cu masina până cade tabla de pe ea...

20. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Dupa ce cumperi o masina buna pe care o folosesti cativa ani, ai 2 variante:
    - nu bagi bani in ea iar cand incep sa cada mai multe incat te iei cu mainile de cap cat te costa, si atunci... o vinzi. IEFTIN.
    - o intretii, bagi bani in ea si cand vrei sa o vinzi o vinzi linistit ca e intretinuta. Insa SCUMP.

Si atunci la vanzare daca e ieftina nu e bine ca nu e intretinuta si ca mai intra o caruta de bani. Daca o vinzi scump nimeni nu apreciaza ca e intretinuta, ci doar stramba din nas ca e prea scumpa. Urmarea stii care e? Ca majoritatea romanilor o vor cumpara pe aia ieftina. Apoi isi fac cont pe forum si spun ca nu merita sa cumperi Audi ca e scumpa la intretinere si nu stiu cum sa isi rezolve probleme... ai ghicit, tot ieftin.
    Asadar, despre asta e vorba... despre mentalitatea noastra de rahat! Noi vrem sa cumparam masini ieftine insa sa fie si intretinute si sa nu mai investim nici un leu!
    Nu degeaba este o vorba "Si cu sufletul in rai si cu p*** in fund nu se poate".

Distribuie pagina asta