1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie Audi A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de silviubb, 13 Ian 2008.

1. BGI 1st Gear Member

Locație:
    Tecuci
    Masina:
    A6, 2.0 CAHA, 2009
    Va salut si va urez un an nou fericit! Am si eu nevoie de cateva pareri despre motorizarea aceasta ( 1.8t AEB ). M-ar interesa cum sta la intretinere, fiabilitate si oarecum consumul, dar avand in vedere ca mi s-au cam inchis cararile, nu mai fac mai mult de 10.000 pe an, asta e cu dus si intors. Dupa 3 ani de masini pana in 100 cp, consider ca e timpul pt un upgrade. Adica atunci cand fac o depasire, vreau sa pot asculta lejer muzica, nu sa spun rugaciuni si sa fac matanii ca si pana acum. Nu sunt genul sa merg in blana tot timpul, dar pentru siguranta mea sunt de parere ca nu strica o rezerva de putere pentru a o putea folosi la nevoie. Mai bine sa am o rezerva de putere si sa nu o folosesc tot timpul decat sa am nevoie si sa nu fie.

2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Exact asta e ideea pentru a cumpara 1.8T. Cumpara linistit, dintre benzinare e cea mai buna alegere.

3. BGI 1st Gear Member

Locație:
    Tecuci
    Masina:
    A6, 2.0 CAHA, 2009
    Iti multumesc pentru raspuns Ovidiu! Imi poti spune si cum sta la capitolul fiabilitate si daca este scump de intretinut?

4. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Din punctul meu de vedere e mai fiabil decat un motor simplu aspirat.
    Daca iti permiti sa intretii o masina iti permiti si 1.8T,

5. BGI 1st Gear Member

Locație:
    Tecuci
    Masina:
    A6, 2.0 CAHA, 2009
    In cazul de fata tot ce ramane de facut este partea financiara ( pe care sper sa o rezolv cat mai repede ) si gasirea unei masini pe placul meu. Ai idee cam cat face un A4 din 98-99 in mintile lui cu motorizarea asta? Pe Autovit nu vad decat 2 si nu imi pot face o idee de pret.

6. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Depinde de dotari, stare si evident daca taxa e platita.
    Daca are niste dotari medii, stare buna si taxa achitata ajunge undeva la 3500 euro. In partea opusa gasesti si cu 2000 euro insa cred ca urmeaza sa mai investesti ceva bani in masina fara distributie, ulei, taxa si inscriere.

7. BGI 1st Gear Member

Locație:
    Tecuci
    Masina:
    A6, 2.0 CAHA, 2009
    Inteleg. Eu ma gandeam undeva la 2500 maxim masina si inca 5-700 de euro pt transcriere si schimburi de distributie, ulei, antigel, lichid de frana, discuri + placute. Daca e sa nu gasesc ceva ok in banii astia cand o fi cred ca ma orientez spre 320 E36. Am vazut mai multe in 2500 cu dotari de bun simt, ce-i drept 96-98 :(

8. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Cu piese mai scumpe...
    La orice marca poti gasi masini bune insa sa stii ca nimeni nu da la pret de autovit o masina buna.

9. BGI 1st Gear Member

Locație:
    Tecuci
    Masina:
    A6, 2.0 CAHA, 2009
    Asa este. Sunt constient ca o masina buna la pret mic nu se gaseste asa usor si daca apare ceva ori se da intre cunostinte ori o ia un samsar si o da la pret dublu. Deja am intrat in ceata in legatura cu ce voi face si ce voi lua :think:

10. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Sau ţi-o aduci din Germania. Măcar stii că nu te-a ţepuit un român...si poate chiar ai noroc să găsesti o masina bună. Taxa e undeva pe la 7-800€. In orice caz, are dreptate Ovidiu, nu iei nimic cu 2000 ce să nu necesite după aia alţi bani să o aduci la zi. Eu i-am luat la fii-miu un A3 din 98 cu fix 2000, si mai imi trebuie vreo 5-600 să bag in ea. Dar sunt mulţumit că ce mi-a spus omul că are nașpa, aia are. Deci, fii atent ce cumperi. Si citeste si topicul asta in intregime, ai o groază de informaţii.

11. BGI 1st Gear Member

Locație:
    Tecuci
    Masina:
    A6, 2.0 CAHA, 2009
    Multumesc pentru raspuns. Pana la urma sa ma vad cu banii in mana, pt ca acestia vorbesc si de abia dupa asta pot sa spun ca imi iau masina cutare. Momentan sunt in faza de documentare despre ele, ce modele am in cap, ce preturi, ce intretinere etc, dar tot imi place mai mult un A4 B5 decat un E36 ( fie el si cu pachet M ) sau omologul sau de la VW, Passat B5.

12. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Toate 3 sunt masini bune atâta timp cât sunt întreţinute corespunzător. In rest, ca un punct contra, eu nu mi-as lua niciodată masină cu tractiune spate.

13. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Din punctul tau e vedere :hi:

Recomandarea mea pentru cei ce nu vor sa ia plasa cititi cateva zile forumul, consultati topicurile 1.8 T&1.8i&1.9 tdi&2.5 tdi etc consultati in paralel magazinele on-line cu piese,o sa observati
    rapid ce si cum sta treaba pentru fiecare motorizare.
    In rest va astept pe PM cu problemele voastre fie ca este 1.8T fie 1.8i imi plac amandoua.

Ultima editare: 6 Ian 2014
  14. stibi 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B5 Avant Facelift , 1.9 TDI (AJM) 116 hp , 2000
    @ BGI , daca te intereseaza si dieselul , eu tocmai mi am luat de cateva sapt , un a4 b5 ajm cu 3000e la 167k km cu carte de service din germania . am ajuns cu ea la cheie , ma refer la taxa de timbru (660e) ,distributie(1000lei) , rar , ba un burduf ,ba un vas de expansiune , chestii de genu , la 4500e . si inca n am umblat la estetica deloc

15. myhay93 1st Gear Member

Locație:
    Targu Carbunesti
    Masina:
    A4, 1.6, 1996
    Salut baieti, sunt nou pe aici, am neaparata nevoie de o informatie, momentan am un golf 4 dar din cauza unor probleme cu actele masinii trebuie sa imi cumpar urgent o alta masina, bugetul e destul de limitat, undeva pana in 1400 euro sa fie pretul masinii, eu m-am hotarat la un A4 de prin 96, am gasit si ceva din 98 avant. Fiind un forum dedicat Audi, vreau o parere despre modelul B5 cu motor 1.6, 101cp. Ce pica la el? costurile de intretinere sunt mari?

Asta ar fi prima masina pentru ca ar as opta, e din 96 (pret 1400 euro, negociabil)
    http://img04-otomoto.sogastatic.pl/C32021516_1.jpg

http://img04-otomoto.sogastatic.pl/C32021516_3.jpg

http://img04-otomoto.sogastatic.pl/C32021516_5.jpg

Si ar mai fi asta din 98 (pret 1250 euro negociabil)
    http://img04-otomoto.sogastatic.pl/C32039649_2.jpg

http://img04-otomoto.sogastatic.pl/C32039649_5.jpg

http://img03-otomoto.sogastatic.pl/C32039649_9.jpg

Va multumesc!

16. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Nu ma pricep la motoarele astea, da' in principiu, daca merge si nu are probleme majore, cred ca sunt ok ca si pret. Dupa aia, mai schimbi una-alta la ea. Asta in ideea in care spui ca e urgent !

17. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Am doua cu motoare 1,6 ADP, 101cp si in 5 ani nu am schimbat decat distributii, bujii, ulei si alte consumabile (la motor), in rest mai schimbi brate la nevoie, un cap de planetara, etc. Sunt bune masinile, ai grija sa nu fie lovite sau terminate din punct de vedere mecanic, altfel bagi o gramada de bani in ele.

18. unnamed

unnamed 2nd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    a4,b5,1998, 1.6 AHL
    Confirm cele spuse de campary. In 20 mii km am schimbat doar un racord flexibil de evacuare si consumabile normale(ulei, filtre, bujii), dar trebuie avut in vedere ca am luat o masina cu Tuv valabil...In rest, consumul in oras o sa te enerveze de cate ori ajungi la pompa.

19. myhay93 1st Gear Member

Locație:
    Targu Carbunesti
    Masina:
    A4, 1.6, 1996
    Multumesc baieti, despre consum... nu ma sperie, ca si golful 4 1.4 16v ma rupe in oras, dar m-am obisnuit, scot undeva la 5,5 - 6% consum in exterior, iar in oras merg foarte putin (intre 5-10 km pe zi).

Dati-mi un sfat, pe care sa o aleg, berlina sau avantul?

20. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    Ca detinator de avant iti recomand Avantul.
    Argumente:
    LA B5 mie mi se pare mai frumos decat sedanul
    Ai spatiu imens in porbagaj. Daca mai rabatezi si banchetele deja devine duba :)
    Mi se pare un pic mai stabila ca sedanul. Cum audi are motorul intre faruri centrul de greutate este catre fata. La avant compenseaza un pic cu greutatea mai mare din spate.

Distribuie pagina asta