1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie Audi A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de silviubb, 13 Ian 2008.

1. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Pai din cate am inteles tu conduci un TDI:),dar ce zic ceilalti colegi care sunt ingrijorati de consum?Ca sunt destui...

2. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    nici pt.mine nu e usor si ea face km gramada:(da asta e ne conformam

3. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Eu in St.Etienne in oras am 10-11/100 afara 7-8/100.
    Bucurestiul este un oras mai special se poate duce in 13 cred.
    ...eu nu ma plang inca de consum.:)

Ce este drept daca ati luat A4 pentru oras este oarecum incomoda.Eu nu o am pentru oras dpdv al consumului ,in special ma interesat sa pot merge sigur sa fara probleme pe autoruta,sa pot traversa Europa fara griji legate
    de fiabilitate si confort.

4. CZB 2nd Gear Member

Locație:
    RO
    Masina:
    A4 1.8
    Hai sa raspund la cateva intrebari.

1. N-am vurt sa iau 1.8 da din ce am citit majoritatea spuneau ca are un consum de 10-12. Consum ca si 1.6. Din acest motiv cand am gasit un 1.8 in stare buna nu am mai stat prea mult pe ganduri !

2. Chiar daca am 20 de ani nu sint finantat de parinti, nu ca daca ar fi avut nu miar fi dat, dar nu au de unde. M-am descurtat intr-un fel, am facut si un imprumut si am reusit sa-mi cumpar o masina. Din acest motiv si spun ca simt fiecare litru, ca am o datorie + multe alte cheltuieli. Da nu ca ma plang.

Daca gasesc o rezolvare pentru un consum mai mic de ce sa nu o caut ?

M-am gandit chiar sa o si vand pt. achizitionarea unui 1.6.

Astazi am fost la o cunostinta dupa lichide si filtre. Mai putin, lichid de servo pt ca nu dau greu de volan, merge chiar f lejer, si nici antigel si lichid de frana. Antigelu este verde la culoare si am inteles ca nu trebuie schimbat.
    Pe langa astea mi-am luat si un filtru de benzina.

O sa trebuiasca sa ma ocup si de distributie.

Ultima editare: 7 Noi 2008
  5. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    In ceea ce priveste consumul:
    -termostatul sa functioneze ,deci temperatura in bord sa fie in 90 de grade
    in bord indiferent unde ruleaza masina in oras,sau afara.
    -debitmetru sa functioneze corect.(se verif. cu vagcomul)
    -sonda lambda sa functioneze.(se verif.cu vagcomul)

6. CZB 2nd Gear Member

Locație:
    RO
    Masina:
    A4 1.8
    Deci pana la urma se poate sub 13. :)

Temperatura in bord este fix de 90 de grade dar numai in oras.
    Cand am venit din Arad spre Buc stiu ca pe drum intins statea pe la 70 parca.

Cred ca ma mai duc la o diagnosticare sa aflu debitmetru si sonda, am inteles ca e pe aici un baiat care se pricepe. O sa iau legatura cu el.

Merci de info iulian !

7. geox 1st Gear Member

Locație:
    constanta
    motor de 1,8 5v

:p am testat masina de 100 de ori,100 de kilometri ii fac zilinic..70 de km la drum lung si 30 in oras,masina nu imi sare de 8%merg numai cu full-ul la masina,si cum fac 200 de kilometri,hop la peco,de 8-8,5% nu mi-a sarit niciodata.....

8. CZB 2nd Gear Member

Locație:
    RO
    Masina:
    A4 1.8
    Astazi mi-am schimbat uleiul la motor si filtrul de ulei, filtrul de aer si uleiul pentru cutia de viteze.

Antigel, lichid de servo si frana nu era nevoie sa le schimb. Iar filtrul de benzina numai era pe stoc.

C-am asta a fost cu uleiurile si filtrele, nu cred ca am uitat nimic.
    Urmeaza sa schmib cat mai repede distributia si sa vad ce fac cu consumul.

9. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Deci daca VAGcomul nu arata nicio eroare nu e nicio sansa ca sonda sau debitmetrul sa aiba probleme?

@CZB: nu cred ca rezolvi nimic daca treci la 1.6, rezolvarea intr-adevar se numeste Diesel, dar multa lume mi-a zis ca un diesel de varsta asta ar putea avea probleme mai grave decat consumul, de ex. turbina, injectoare, care ar costa cat muuulti litri de benzina :)

M-a batut si pe mine gandul sa o schimb pe un diesel, dar acuma gata, am inceput sa bag bani in ea, sa o inmatriculez, n-o mai dau, cat consuma atata consuma... Dar urmatoarea masina cred ca o sa fie diesel.

Din cate i-am facut consumul in ultimele zile, imi iese mixt 9, mai putin de atata nu cred ca pot scoate, am umblat cat am putut de frumos cu ea :)

10. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    ...vezi ca ai termostatul blocat pe deschis asta este un motiv al consumului mai ridicat. Temperatura trebie sa stea fix in 90 de grade.
    Este si acela 70 ron unul bun.

...singurul diesel care l'as cumpara de la Audi este 1.9 tdi ,131 cp produs intre 2002-2004.Este ceva mai scump dar merita .

PS...ca sa fii sigur ca debitmetrul si sonda functioneaza se verifica valorile care le da ECU daca se incadreaza in valorile specifice , este ok.

11. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Dar restul TDI-urilor ce hibe au? De ex. despre B5 1.9TDI 110HP am auzit doar de bine...
    Oricum, repet, n-am de gand sa o schimb degraba, asta e cu asta defilam :) Sa speram ca o sa vina vremuri mai bune si bani de benzina ;)

12. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Eu cred ca toate dieselurile non pd sunt f fiabile,nu numai cele de 110cp(AFN EURO2 si ASV EURO3).

13. CZB 2nd Gear Member

Locație:
    RO
    Masina:
    A4 1.8
    Eu cred ca la 1.6 se simte, chiar astazi baiatu care mi-a schimbat consumabilele are 1.6 si mi-a zis ca ii ia 10%.

Clar il cumpar atunci ! Merci mult de info ! :respekt:

14. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Treaba ta, sfatul meu e urmatorul: nu te lua dupa povesti, fiecare isi va lauda masina lui, cat e de grozava, ce putin consuma etc.
    Conform http://www.spritmonitor.de:
    B5 1.6 => consum mediu 8.5
    B5 1.8 => consum mediu 9
    B5 1.9TDI 90hp => consum mediu 5.8

Conform http://www.bitnet.ro/vw/emissions/:

B5 1.6 => consum mediu 8.2
    B5 1.8 => consum mediu 8.6
    B5 1.9TDI 90hp => consum mediu 5.5

Mai pune la socoteala faptul ca 1.6 la caroseria lui A4 e submotorizat, masina trage mai greu, iar la viteze mari, extraurban, o sa ai turatii mai mari comparativ cu cat aveai la 1.8. Si eu puteam foarte usor sa fac schimb cu cineva cu 1.6, dar am abandonat repede ideea. Singurul avantaj clar la 1.6 e taxa mai mica.

15. geox 1st Gear Member

Locație:
    constanta
    Geox

schimba-i si filtru de aer,masina daca nu isi trage suficient aer nu are o ardere completa,deci e normal sa consume mai multisor,bag-o pe un tester si vezi daca este ceva-neregula..eu iti zic sincer, la motorul meu de 1,8 5v,azi am parcurs 216 km,mai mult de un sfer in oras,i-am bagat in peco sa ii fac full-ul la loc 16,61 l benzina..atat imi consuma mie masina...si nu merg economic cu ea,stai sa o las pe liber,stai sa nu trec de 120 ca consuma sau sa opresc motorul la semafoare.....du-te la un mecanic sa ti-o bage pe un tester...sfatul meu..bft

16. CZB 2nd Gear Member

Locație:
    RO
    Masina:
    A4 1.8
    @eminence
    Am renuntat si eu la ideea cu 1.6.

De cumparat am zis ca imi cumpar termostatu, chiar am prob cu el, astazi nu mi-a mai ajuns la 90.

@geox
    Am schimbat filtrul de aer ieri.
    Acum trebuie sa schimb termostatul, chiar am probleme cu el si este o cauza pentru consumul ceva mai mare.
    In rest masina merge super bine !

Multumesc pentru informatii baieti.

17. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Eu zis sa mai pui cate un litru la fiecare consum,practica e una teoria e alta;).De ce zici ca un diesel nu ar fi rentabil?Ce am schimbat eu la masina nu a avut de a face cu motorul,ci cu directia,franele,distributia;de motor nu m-am atins decat cu carpa sa-l sterg,atat.

Ultima editare: 9 Noi 2008
  18. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Corect, 1L in plus cel putin... Dar asa, pastrand proportiile, asta e adevarul, 1.6 si 1.8 au consumuri apropiate, iar dieselul e mult mai jos. Nu am zis ca dieselul nu e rentabil, 1.6 nu prea merita fiindca are putere mai mica decat 1.8 si consumul tot acolo e. Dieselul merita, daca e bine intretinut chiar merita, urmatoarea masina si eu tot un TDI o sa-mi iau...

19. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Un diesel intretinut face toti banii,din toate punctele de vedere,parerea mea care am venit de pe benzinare;eu mi-as mai lua un benzinar numai de la 150cp in sus(presupunand ca nu ma intereseaza consumul),altfel merg pe diesel.

20. Vlad04NOZ

Vlad04NOZ Gold Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi B3 1.8S & Audi A4 B5 Avant
    Am o intrebare diesel-urile PD ce probleme au(inafara de pretul ridicat al unui injector:)) :think:, sincer a mea are vreo 240-250.000 de km si merge ca noua, rupe asfaltul sub roti...eu cred ca sunt mai sensibile la noi din cauza motorinei proaste...sincer am impresia ca motorul e identic cu cele non PD, practic doar principiul de injectie al motorinei difera ;)
    PS : Apropo de consum la a mea am scos un consum mixt de 5,4 atat cat a dat constructorul, eu am optat pentru TDi deoarece fac destul de multi km pe an (cam 2-3000 de km pe luna fac naveta la serviciu), diferenta de consum diesel - benzina( fie el si de 1.6 )e aproape de 2,5-3L parerea mea, diferenta e mare la consumul urban unde un benzinar nu prea are cum sa scoata consum sub 10l%

Ultima editare: 9 Noi 2008

Distribuie pagina asta