1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie Audi A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de silviubb, 13 Ian 2008.

1. t_qua77ro Banned

Locație:
    1
    Masina:
    2
    Salutare
    Sunt interesat de masina asta http://www.tocmai.ro/audi-a4-s4-1-8-t-1999-17703072.html#current_image si as trage o fuga sa o vad mai de aproape, insa poate isi da cineva o parere inainte daca se vede ceva in neregula din poze. Ma atrag dotarile, motorizarea si pretul in acelasi timp, si se cam bat cap in cap una cu alta :)
    PS: Din cate stiu eu pe facelift au fost doar motoare E4 pe benzina (AWT de 110kw), e posibil ca motorul de pe aceasta masina ('99, facelift) sa fie E2 (AEB sau...)?
    Multumesc

Ultima editare: 28 Oct 2014
  2. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    Primul lucru care nu concorda este capacitatea cilindrica : 1785 in loc de 1781 cm3. Apoi km probabil sunt peste 300000.

3. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Suna-l pe idiot si spune-i sa iti arate 1 element de S4. Unul singur. Nu are nici cheie briceag, in schimb are 2 antene. Pare ieftina, dar nu e. Vezi mobile.de
    E euro 2, stai linistit. Cel mai probabil AEB.
    Euro 4 este numai pe 2000, in acelasi timp cu euro 2 la benzina si tot eruro 2 si eoro 3 combinat la diesel.

4. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Nu este S4. Are elemente S4 (radio 2DIN, volan 3 spite, scaune sport incalzite, poate si suspensia e sport), poate si de-aia a scris S4, dar nu este S4. In mod sigur nu a stat cu cartea masinii in fata sa stie ce cod motor are (unii chiar nu stiu pe dinafara, nu toata lumea e pasionata de masina din curte!).Are cheie briceag, dar toate B5-urile din anii aia au. Cred ca o scoti la 2000, daca are si taxa recuperata. Capacitatea motorului, poate omul a gresit cand a scris 1785 in loc de 1781. Din '99 e cel mult EURO3.
    Hai sa nu categorisim oamenii dupa anuntul de pe un site, cel mai bun lucru este sa mergi sa o vezi si si mai bine, sa suni inainte sa ceri detalii. Nu cred ca nu le vei obtine!
    :salute:

Ultima editare: 30 Oct 2014
  5. pinga_zlg

pinga_zlg 6th Gear Member

Locație:
    Sighișoara
    Masina:
    AUDI A4 1.9 TDI 116CP BKE 2005
    Ori m-i se pare mie ,ori a modificat omul anuntul. Acum cateva zile avea alta capacitate motorul. Masina sigur e euro 2. Din cate stiu eu Audi a trecut de la E2 direct la E4 la benzina, dar abia din 2000. Poate omul citea din talon cand a scris S4. Intradevar in talon si la mine scria S4 ,dar nu are nici o legatura.

6. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Ba hai sa da... se numeste informare gresita. Si pentru un lucrusor dintr-asta unii dintre noi nu ar merge sa mai vada masina... ori asta inseamna timp si bani pierduti aiurea pentru ca vanzatorul nu stie ce vinde sau distorsioneaza adevarul.
    De cand Symphony 1, scaunele sport incalzite si volanul in 3 spite sunt elemente de S4?
    Nu exista euro 3 pe A4 benzina.
    Nu exista cheie briceag pe toate A4-urile facelift. Ai o falsa impresie ca e standard optiunea asta. Era sufiecient sa te uiti in poze ca sa vezi ca cheia din contact nu e briceag. Adica si tu informezi gresit, chiar daca neintentionat. Vrei tu sa ma contrazici insa de data asta ai gresit. Continua sa pandesti posturile mele, undeva o sa gresesc si eu!

7. t_qua77ro Banned

Locație:
    1
    Masina:
    2
    Nu trebuia sa va certati ca doar se stia ca nu e S4, cred ca sunt vorbe in vant aici pe un forum dedicat marcii certurile pe aceasta tema. Iar daca e sa judecam anunturile si sa renuntam la ele la cea mai mica dezinformare, voita sau nu, cu siguranta nu ar trebui sa ne mai uitam la 99% dintre ele.
    In alta ordine de idei, masina este euro 2, motorul are cod ANB (nu auzisem pana acum de acest cod motor la 1.8T, m-am informat si se pare ca s-a pus doar intre '99-'00 pe A4 B5 si Passat B5), aici m-am cam dezumflat putin pentru ca speram sa fie AWT euro 4. In rest, are si cheie briceag, daca se mareste poza cu interiorul complet o sa se vada telecomanda cu butonul pentru pliere lama, iar la 2000 euro daca nu trebuie bagati multi banuti imediat dupa achizitie imi pare o alegere buna tinand cont ca e facelift, chiar daca e '99 iar dotari ca xenon OE, trapa, scaune sport incalzite, ESP, senzori parcare OE, 2DIN sau maxidot, toate la un loc, nu sunt chiar pe orice B5. Am aruncat un ochi si prin Germania si nu prea gasesti si berlina si cu dotarile astea, plus ca mai pui ce cheltui cu drumul, deloc de neglijat daca te gandesti ca se poate ridica la 30-40% din pretul efectiv al masinii :)
    Vad ca lipsesc cerculetele de pe capota portbagajului si are niste zgarieturi pe usa de la sofer in partea inferioara, am in plan sa ajung sa o vad si sper sa nu am surprize prea mari.

PS: Da, arata putin altfel anuntul acum 2-3 zile, se pare ca nenea citeste forumul :)
    LE: Am mai gasit aici http://www.autovit.ro/audi-a4-C34781124.html un anunt mai vechi unde se mai vad cateva poze cu masina.

8. zamolxez

zamolxez Gold Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A4 B7 2004, 2.0 TDI BRE (Ex BLB)
    A modificat si chestia cu Euro ... apare Euro 2. Eu nu prea sunt impacat cu ESP-ul la anul '99. Este foarte rar si nu am vazut decat la 2000 sau 2001. Nu bag mana in foc dar e posibil sa fie de desigm butonul.
    Mie imi place cum arata masina dar avand taxa recuperata si fiind euro 2 parca ar mai fi ceva de tras la pret.

9. 911turbo

911turbo Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    2007 A6 2.7TDI BPP Quattro, 2003 A6 2.5TDI BFC, 2003 A6 2.5TDI AKE, 2000 A4 1.9 TDI AJM
    zamolxez, ESP a fost optional pe toate motorizarile B5 facelift atat in 1999 cat si in 2000 cu niste exceptii:
    -a fost dotare de serie pentru toate 2.8 din 1999 si 2000, si dotare de serie pentru 2.4 incepand cu iunie 2000.
    Ba mai mult ESP a existat ca optiune si pe non facelift, incepand cu august 1997 dar,pentru o singura combinatie adica 2.8 Quattro Tiptronic.

Era pe internet, un site german dedicat B5-urilor, derB5.de in care erau specificate toate versiunile in functie de an, brosuri de prezentare, palete de culori, etc., fiind o gramada de modificari de la un an la altul, inclusiv optiunea ESP.
    Pot sa confirm si eu ca am vazut B5-uri facelift din 99, cu ESP, printre care doua 1.9 TDi AFN si doua 1.6.

Difera pompa de ABS, de la un B5 care are doar ABS la unul care are ABS+ASR si de unul care are ABS+ASR+ESP.

Modelele 2.5 TDi cu tractiune fata au ASR standard si ESP optional. La fel si modelele 1.9 TDi PD 116 cai. In cazul celor TDi cu tractiune integrala, nu au doar ASR standard, dar au ESP optional(optiune ce include si ASR).

Un alt detaliu care le diferentiaza pe cele fara cheie briceag de cele cu cheie briceag. Cele care nu au cheie tip briceag, au butuc pentru incuietoare cu cheie si la usa pasagerului(dreapta fata). Cele cu cheie briceag, la usa pasager fata dreapta au maner fara butuc cheie.

Masina gri 1.8T din anunt are o gramada de dotari, precum ESP, FIS, Symphony, cheie briceag, senzori parcare spate, trapa, volan sport, scaune sport cu reglaj lombar electric, incalzire scaune fata, xenon si spalatoare de faruri, cotiera, pare sa aiba si telefon in cotiera(se vede o cutiuta neagra in spatiul de sub cotiera care este modul GSM) dar in acelasi timp este Euro 2 si taxa este mai mare decat la Euro 4. Din ce vad in ambele anunturi are becul de airbag aprins pe bord. E posibil sa fi facut poza cand a pus contactul inainte sa se stinga martorii, totusi in 2 poze diferite din 2 anunturi apare martorul airbag aprins, si mi se pare un lucru destul de important de intrebat. Per total masina arata bine si pretul e bun.

Gabi_KGT apreciază asta.
  10. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Mai bine un om cu o educatie elementara si mult bun simt decat cineva cu educatie superioara si fara pic de bun simt.
    Nici un facelift nu a iesit din fabrica fara cheie briceag, iar unora chiar le trebuie ochelari...

11. pinga_zlg

Locație:
    Sighișoara
    Masina:
    Eu chiar nu vreau sa pun paie pe foc, dar B5 meu e din 03.2001 cu destul de multe dotari, dar fara cheie briceag.

12. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    E foarte posibil, din ce am mai citit pe ici colo, rezulta ca la face lift veneau toate cu cheie briceag. Acu' dracu știe, ca atâtea diferențe sunt la modelele astea...chiar si din același an!

13. pinga_zlg

Locație:
    Sighișoara
    Masina:
    Dale-n colo de chei. Oricum bem o bere cand ne intalnim cu sau fara cheie briceag

14. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    In anuntul pe Autovit avea si cerculetele, 1.8T si A4 pe capota spate. Pe tocmai.ro au disparut toate. :) Clean look.
    Se vede clar ca masina are cheie tip briceag, nu vad de ce va contraziceti pe tema asta.
    BC-ul este pe duca, km sigur nu sunt reali, mici zgarieturi, taxa recuperata. O scoti sigur la 2000 €.

15. gabi_74

gabi_74 Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, C6, 2.0 TDI,CAGB,136 CP,2010
    La masina respectiva m-am uitat si eu.Am vorbit personal cu tipul,mi-a confirmat ca taxa este recuperata,eu i-am oferit 1900 si a acceptat instant.Acum se pot ridica unele semne de inbtrebare.

16. razvan1515

razvan1515 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A4 B5 1,8T / Vw golf mk2 gti 2,0 8v
    Salutare, intentionez sa achizitionez un a4 b5, vreau neaparat faceliftul si motor de 1.8 preferabil turbo.
    Am gasit masina de mai jos, care se prezinta dupa spusele proprietarului intro stare ft buna.

http://olx.ro/i2/oferta/audi-a4-1-8-quattro-IDxIqU.html

Ce parere aveti? Merita un max de 3000 euro? In conditiile in care are ceva dotari si functioneaza tot la ea.
    Taxa neplatita si voi ramane pe nr lui, doar impozitul sa il trec pe mine.
    Cum se comporta motorizarea de 1.8 de 125 cai. Cod motor ARG

17. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    Si chiar crezi ca masina are 138.000?
    Mai pune vreo 200 de mii...

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nu exista motor turbo de 125 cp montat pe A4 B5. Deci, ce masina cumperi ? Poza atasata este de la masina care vrei sa o cumperi ?

Rasfoieste putin acest topic si citeste pe wikipedia codurile de motoare la Audi A4 B5 cu motorizare benzina asta ca sa nu te "impacheteze" cine vrea sa-ti vanda masina.

19. razvan1515

razvan1515 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A4 B5 1,8T / Vw golf mk2 gti 2,0 8v
    Stiu ca nu e turbo. Ideea ca pare foarte intretinuta, si cu optiunile care le are ma incanta incat sa fac pas peste partea ca e simplu aspirat.
    Omul zice ca sunt km reali si unic proprietar.
    Turbo si quattro nu prea am gasit si ce am mai vazut, aveam mult de lucru la ele fiind cam trase de ele si neingrijite.

Mai astept ceva pareri. In conditiile in care ar fi ok tehnic/estetic merita 3000?

20. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Poate mai poti trage putin de pret (este putin cam mare) si mai ales sa fii atent ca sa nu aiba are vicii majore de functionare. Tine cont ca este o masina cu destui ani in spate si trebuie o verificare generala si implicit niste bani cheltuiti ca sa fie in stare perfecta de functionare cel putin din punct de vedere mecanic. Bafta.

Ultima editare: 19 Ian 2015

Distribuie pagina asta