1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consiliere si sfat achizitie Audi A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de silviubb, 13 Ian 2008.

1. CristiAuD

CristiAuD Silver Member

Locație:
    Ro
    Masina:
    alta marca
    daca stai sa te gandesti bine cam toate masinile care nu necesita casco merita inmatriculate la ei.cum a zis colegul mai sus nu poti da jumatate din valoarea masinii statului.dar eu cred ca vor face ceva intr-un an maxim doi.deja din cate stiu eu ue le-a dat a doua "somatie" in legatura cu taxa auto.dar probabil daca vor scoate taxa or sa ne dispere cu impozitul sau rca nu stiu...:ermm:

2. mihai_urotiorc

mihai_urotiorc 4th Gear Member

Locație:
    Austria
    Masina:
    Dacia Logan MCV , 1.5dci,2007
    Salutari,cat costa inmatriculatul unui a4 b5,1.8i,an 05.1996? am tot cautat dar nu-mi pot face un calcul exact,deci ma refer la tot de la RAR pana am numerele pe ea.
    Multumesc!

3. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Pai platesti taxa: http://www.drive-test.ro/calculator_taxa_inmatriculare.html
    + circa 1000 ron restul de hartii cu tot cu comision la firma de intermedieri.

Prin restul de hartii ma refer:
    -RAR pentru CIV si ITP -circa 300 ron
    -chitanta CEC pentru cert. de inmatriculare - circa 70 ron
    - placute inmatriculare - circa 50 ron la rand sau 100 ron preferentiale
    - comision firma intermedieri - circa 100-150 ron
    - asigurarea auto (trebuie sa o faci inainte) circa 300 ron pe 6 luni.

Mie asta nu imi place la neamul nostru romanesc... ca ne lasam calcati in picioare cu dreptatea in mana... si speram... eu unul i-am dat in judecata si chiar daca e sa nu castig, macar stiu ca am incercat sa ma bat cu ei. Eu zic ca daca statul roman avea mai multe procese pe cap, lucrurile se schimbau mai repede in favoarea noastra, a contribuabililor... sa nu mai zic "sub presiunea tratatului european".

Ultima editare: 7 Apr 2010
  4. CristiAuD

CristiAuD Silver Member

Locație:
    Ro
    Masina:
    alta marca
    ai mare dreptate ovidiu dar iti spun sigur ca lucrurile astea ne depasesc pe noi.se invart multi bani la nivel inalt din cauza acestei taxe.asa cum tariceanu a intervenit in guvern din cauza Citroen-ului da-ti seama ca asa fac toti marii producatori de autoturisme care vand in romania.daca guvernul au primit repetate avertismente din cauza taxei si totusi nu s-a intamplat nimic inseamna ca se inchid niste guri cu bani foarte multi.eu am masina de aproape 2 ani si e inmatriculata pe spania.nu imi e rusine de lucrul asta si daca nu vor face nimic cu taxa asa o sa o tin in continuare.bafta!

5. mihai_urotiorc

Locație:
    Austria
    Masina:
    Merci Ovidiutm,dar vreu sa te intreb e corecta suma asta de inmatriculare? mie la masina din 05.1996 adica 14-15 ani la motor de 1.8 imi da doar 415 euro:O nu poate fii ...toti ziceau ca e 1000 de euro ... te rog sa ma lamuresti ca daca e asa trag o fuga in Romania sa mi-o inmatriculez.

PS: La mercedes cu motor de 2000 din 1995 luna 03,imi da doar 329 de euro ..nu poate fii adevarat! E...:?
    Apropo mai jos pe pagina imi da rapoarte mari de tot peste 1000 de euro ..deci care e buna ?

Multumesc!

Ultima editare: 8 Apr 2010
  6. Emy_

Emy_ Silver Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Fosta ADR 1.8i 125Cp ; prezentele 1.9 AFN + 2.0 CBAB
    Ce-am zis aici este 100% adevarat.Stiu pentru ca si eu mi-am inscris masina acum 2-3 saptamani.Bine...mai platesti mici chitibusuri pe la primarie,cec,acte xerox,RAR si se mai aduna vreo 1000RON

7. anonimultau

anonimultau 1st Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A4, B5, AEB, 1.8T, 150CP, 1995
    Nici eu nu sunt de acord de felul in care statul roman ne fura prin fel si fel de taxe. Si cel mai mult ma deranjeaza tupeul de care dau dovada cei ce ne conduc, parca nu are limite..
    Eu cand mi-am cumparat masina, luasem in calcul si inmatricularea pe Bulgaria. Dar m-am gandit mai bine si am cautat o masina care sa fie inmatriculata in Romania, pentru ca nu vroiam sa ma complic cu alergatura si cu acte; si vroiam ca masina sa fie pe numele meu.
    In legatura cu masina, in ciuda faptului ca are 15 ani vechime, se comporta excelent. Sunt foarte multumit de ea. Nu as schimba-o cu alta masina, chiar mai noua. Sunt convins ca este superioara multor masini (unele chiar mai noi).

8. Emy_

Emy_ Silver Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Fi convins ca este superioara multor marci.Daca stam sa ne gandim motorul chiar daca este vechi,da clasa multor masini din generatia noua,ma refer dupa 2000.Apoi interiorul despre care n-avem ce reprosa...pentru 1995 eu zic ca arata super designul bordului.Uitati-va la pisicute sa vedeti bord fara gust,sau la logan,sau la orice alta masina,chiar mai noua de '95,bineinteles fara sa exageram :).As putea zice ca la designul bordului ar intrece si Mercedesul daca le comparam la aceeasi varsta.Mercedesul are un aspect mai simplu,batranesc,butoanele sunt pozitionate la distanta unele de celelalte.Eu zic totusi ca AUdi isi merita toti banii :P

9. anonimultau

anonimultau 1st Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A4, B5, AEB, 1.8T, 150CP, 1995
    Ai dreptate Emy...parca totul se imbina frumos la masina asta..e facuta cu gust.. Isi merita toti banii! Si referitor la costurile de intretinere, nu mi se par prea mari...acum mai tine si de noroc, sa nu iti pice o piesa mai complexa, care costa mult...

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Mihai, nu pot sa iti spun sgur daca atat cat o calculezi o sa si platesti. Pana acum cand am cautat pentru tine un link cu calculatorul de taxe era pe site-ul Ministerului de Finante (mfinante.ro) un calculator pentru asa ceva si era cat se poate de sigur ca aia era suma pe care trebuia sa o platesti. Acum vad ca au scos calclatorul de pe site...

Ca varianta adiacenta eu zic asa, roaga-l pe Emy sa calculeze taxa poluare pentru masina lui pe un calculator online de taxa (sunt o gramada) si daca ii da aceeasi suma pe care a platit-o acum 2 saptamani atunci stii sigur ca acea modalitate de calcul se aplica si la tine, cel putin pana nu se schimba iar. Iti calculezi taxa pentru masina ta si vezi ce iasa.

Cand eu mi-am cumparat B5-ul, eram constient de taxa mare pe care urmeaza sa o platesc, cred ca am fost singurul prost care a inmatriculat un B5 din 1998 (am facut asta in 2008 dr nici acum in 2010 nu vezi pe nimeni sa inmatriculeze B5 din '98), toata lumea era calare pe 1995 sau 1996 si multi au adus motoare de 1.6 ca sa fie taxa cat mai mica cu putinta. Zic "prost", pentru ca desi am ales masina din 1998 pe principiul sa fie mai noua, pentru volanul, stopurile, farurile cu ceata incorporate si tapiteria ce nu se gaseste la modelele din '95 si '96, daca stateam sa gandesc cu capul si nu cu buzunarul mai bine imi cumparam un B5 facelift, tot 1.9tdi dar era euro 3. Asadar dadeam mai mult pe masina dar plateam taxa mai mica si ieseam tot acolo cu banii dar aveam masina cu 2 ani mai noua.
    Dar... eu m-am gandit sa nu dau toti banii pe msina si sa nu imi mai ramana destul ca sa o inmatriculez. Am gandit tipic romanesc, trebuia sa ma intind la una mai scumpa cu 1000-2000 euro pentru ca acuma sincer, cand ai masina la scara faci pe dracu in patru si tot o inmatriculezi (chiar daca nu in Ro) ca sa te bucuri de ea. Data viitoare...

11. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
  12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Multumim Cristi. Asta e calculatorul pe care nu il gaseam, aici calculeaza exact taxa pe care umreaza sa o platesti.

13. Emy_

Emy_ Silver Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Sa nu uitam de RAR si alte chitibusuri care adunate cred ca ajung la 500-600lei

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Da Emy, am specificat detaliile in postul #32, chiar inainte sa zici tu prima data.

Asta fara asigurarea obligatorie.

15. Emy_

Emy_ Silver Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Si eu:P

16. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
  17. mihai_urotiorc

Locație:
    Austria
    Masina:
    Baieti multumesc frumos,eu unu m-am lamurit...raman la numere straine.La mine taxa e in jur de 1200+200 alte hartii(rar,inmatriculare,etc.)1400 euro iar eu am dat pe masina 1350e iar cu ce am mai bagat in ea am ajuns in jur de 2000 dar totusi taxa e hotie curata.Incredibil ce scumpa e taxa!!!!JOS TAXA!!!

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Domnilor, inca o data chiar daca sunt off topic. Ce am postat eu este metoda de calcul si calculatorul pe care il foloseste ministerul finantelor pentru plata taxei de poluare la ghiseul administratiei

financiare. Alt calculator oficial nu exista. Deci ce suma rezulta acolo de plata atat veti plati si la ghiseu. Restul sunt barfe sau povesti.

O noapte placuta

19. karaspunk

karaspunk 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 Avant,1800,1996
    Deci cu tot repectul,am curaj sa pun pariu ca netul cu ghiseul nu se pupa!si uneori e vorba de o diferenta de cateva sute de E.Maine sau poimaine maxim,voi pune poze cu masina mea,pt ca cei interesati sa poata vedea ce am cumparat cu 2600E,si cum ma bucur eu de aceasta masina zi de zi,fara a fi obligat sa contribui la bunastarea umflatilor care ne conduc.In rest...sanatate si traiasca conceptia romano-comunista.In ritmul asta vom ajunge departe,si cine stie,poate ii vom depasi si pe nemti

20. simbacv 1st Gear Member

Locație:
    Sfantu Gheorghe
    Masina:
    A4, 1.6L, 2002
    multe discuti destpre o taxa ilegala. ilegala rau. eu am luat de curand un audi a4 din 95. nu intentionez sa platesc acea taxa ilegala de poluare. exista alternaliva cu o gramada de precedente in romania si in stainatate.
    dati in judecata fratilor... procedura exista si nu costa o avere. este procedura de inmatriculare fara plata taxe si procedura de inmatriculare cu plata taxei si recuperarea ei dupa. ambele costa cam la fel. 15% din taxa mai exact.
    eu unul incep procedura maine asta pentru ca eu am reusit cu ceva costuri sa o am acasa. in majoritatea cazurilor cei care va ajuta nu va da si procedura si singurul act pe care il vei vedea este hotararea instante de judecata care obliga la inmatricularea auto fara plata taxei de poluare. e bun si asta si pentru un amarat 15% scapi. asta daca ai si rabdare ca dureaza 3 luni cam.
    totusi rapid tinand cont ca la recuperare dureza 7 luni pana iti primesti bani din momentul in care ai deja decizia instantei in mana. greu se misca statul cand trebuie sa-ti dea.
    deci fratilolor lasati taxa de o parte si mai cautati prin arhivele instante sau la "meseriasi" ca sigur o sa gasiti. eu le am pe amandoua si una o aplic incepand de maine.

Distribuie pagina asta