1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Consum de ulei - Presiune Ulei si Verificare nivel Ulei Motor DIESEL la Audi A4 B8

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de claudiu24, 11 Ian 2009.

1. M3K

M3K 4th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B9 - 2016 - 2.0 TDI 190 CP - avant - S-Tronic, DETA
    Eu in dimineata asta am plecat de acasa si am avut ceva mai multa treaba prin oras. Am verificat nivelul in mers, la un semafor, si mi l-a indicat. Cand am ajuns la birou apa avea deja 90 grd. Am oprit motorul, am pus contactul si am verificat nivelul, si iar mi-a indicat. Deci cu motorul cald-cald.
    Mentionez ca am facut schimbul in urma cu vreo 3 luni si de atunci n-am facut decat vreo 4-5000 km, deci imi indica full nivelul.

2. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    alexgeana, in cele 5 zile de cand persista problema, ai avut vre-un drum mai lung (ca timp sau ca distanta) astfel incat sa ajunga motorul la temperatura de 90C urmata de un repaos de timp, tot lung, pentru a se raci motorul pana la temperatura mediului ambiant?

3. BogdySBR

BogdySBR 4th Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Q5 40TDI
    am si eu o intrebare legata de afisarea nivelului la ulei: nivelul vi-l arata pe MMI, in meniul CAR - OIL? intreb pt ca la mine OIL nu pot accesa, e gri, in loc de rosu. M-am gandit in prima faza ca poate senzorul nu indica decat cand e gol, dar am descoperit ca in functia LAP de pe BC imi arata temeperatura la ulei, deci ar trabui sa fie si senzorul de nivel pe acolo.

4. alexgeana 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 Avant 2010, 2.0 TDI 170 CP
    da, a ajuns motorul si la 90 grade. Intre timp insa s-a rezolvat de la sine, azi dimineata la rece mi-a indicat (full).

BogdySBR: nivelul il arata intr-adevar in MMI, nu stiu de ce la tine este inaccesibil!

5. BogdySBR

BogdySBR 4th Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Q5 40TDI
    Am aflat intre timp. Motivul ar fi pt ca am joja. Cred ca doar motoarele care nu au joja au activa optiunea in MMI.

6. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Da, am gasit si eu o informatie acum ceva timp conform careia unele modele (in functie de an si/sau tip motor) au fost echipate cu joja si nu au senzorul de nivel al uleiului, deci optiunea este inactiva.
    Pentru cei care nu au joja si doresc sa monteze, am gasit pe un site extern urmatoarele coduri:
    1.8/2.0 TFSI: 06J 115 611 E
    2.0 TDI: 03L 115 611 E
    2.7/3.0 TDI: 059 115 611 AB
    Pot confirma ca pentru 2.0 TFSI codul de joja este bun.

kathalynusx apreciază asta.
  7. BogdySBR

BogdySBR 4th Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Q5 40TDI
    Asa e, motoarele fabricate pana in 2008 inclusiv au joja, cele dupa 2009 nu!

8. stefanoleu 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi a4, 2000cc, 2009
    Consum excesiv de Ulei la motor 2.0 TDI CR la A4 B8 - cauze si rezolvari

Buna, ma numesc Mihai-Stefan si astazi tocmai m-am inregistrat aici.:beerchug: Am o problema destul de delicata in legatura cu masina mea, un audi a 4, 2009 fabricatie, motor 2000 DPF.
    Deci, acum cateva sapamani mergand pe autostrada, in ungaria, mi s-a defectat turbina la masina. am sunat o platforma, am adus masina in tara, am schimbat turbina. masina a functionat in parametrii normali aproape 50 de km, dupa cei 50 de km mi-a cerut sa completez cu ulei. ok, am adaugat 250ml pentru ca atat imi arata in bord, am mai parcurs cca 50km si din nou aceeasi problema. am lasat motorul sa se raceasca, am adaugat ulei si aceeasi problema vreo 400 de km in care sa zic am mai facut un schimb de ulei, am adaugat cca 3 L. am fost la mai multi mecanici, inclusiv la cei ce mi-au schimbat turbina, acestia din urma dau vina pe turbina, imi zic ca are joc si trebuie schimbata dar eu nu cred ca totusi atat de mult ulei ar consuma turbina. altii, ma trimit sa fac un test de compresie, gandidu-se probabil ca ar fi dusi unul sau mai multi segmenti, fiind necesar sa segmentez motorul. mentionez ca masina are cca 200.000 km. Astept niste pareri din partea voastra, m-ar ajuta mult.

9. marianu

marianu Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A7 2019 ,Q7 2018
    ai pus turbina second?scoate fum cind mergi cu ea?

10. Fulger 1st Gear Member

Locație:
    Targoviste
    Masina:
    Audi A4 B8, 2.0 TDI, 2010
    Salut. Problema pe care o ai am avut-o si eu, dar cu 2.0 Tdi PD. Cauza a fost turbina. Imi dadea fum alb si mi se aprindea martorul in bord pt nivel ulei. Dupa schimbarea turbinei (reconditionare) pb a disparut.

11. adi83ro 1st Gear Member

Locație:
    zalau
    Masina:
    Audi A4 2.0 2009
    salutare
    am si eu o intrebare. Recant am cumparat un audi a4 2.0 tdi 2009 si se aprinde pe bord "nivel scazut ulei". Am facut schimbul de ulei (3.8 litri, atat m-i s-a spus ca este necesar desi in alte locuri am citit ca ar trebui 5L) si la fel eroarea cu nivel scazut ulei. Inainte sa schimb uleiul am incercat sa completez si aceasi problema...
    Ar putea fi problema cu senzorul? Sa il schimb? sau care ar putea fi problema?

Adi Dan apreciază asta.
  12. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    In motoarele 2.0 TDI CR intra 5L!
    De la maxim la minim ai 1l.

Cu 3.8l erai deja mult sub minim! Ce mecanici bine pregatiti! Banuiesc ca ti-au pus 5w30 cu norma 507.00, aca altefel e clar!

13. adi83ro 1st Gear Member

Locație:
    zalau
    Masina:
    Audi A4 2.0 2009
    Am inteles
    problema e ca inainte sa il schimbe (l-a schimbat in timp ce venea din germania spre casa), a completat cu 1l si ceva de ulei si la fel zicea ca e pe minim. Si cand a facut schimbul zicea ca a scos din motor aprx. 5l
    Deci in motor erau 5 litri si zicea ca nivel minim...:search:

14. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    In conditiile astea fa o scanare cu vag-com. Exista si posibilitatea ca senzorul de nivel minim sa se fi defectat...

Dar pe MMI iti arata nivelul uleiului bine?

15. adi83ro 1st Gear Member

Locație:
    zalau
    Masina:
    Audi A4 2.0 2009
    Si pe MMI arata tot nivel minim

Unde as putea gasi specificatii legate de cantitatea de ulei necesara ?

Asta e ce am gasit eu pe net:
    2.0 ltr./100 kW TDI ..................... 3.8 ltr.
    2.0 ltr./103 kW TDI .................. 3.8 ltr.
    2.0 ltr./103 kW TDI DPF .................. 4.3 ltr.
    2.0 ltr./125 kW TDI PD DPF .................. 4.3 ltr.
    2.0 ltr./125 kW TDI CR ..................... 4.0 ltr.

Ultima editare de un moderator: 9 Sep 2014
  16. camicatze 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B8, 2.0 TDI, 2010
  17. alecs.ro

alecs.ro Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4,B8 2011 CAGA 2.0TDI 143hp Multitronic LLA
    Salutare,acum 2000km am schimbat uleiul la masina cu liqui moly toptec longlife III 5w-30 si de ceva vreme observ ca dupa o jumate de ora rulat prin oras(cozi,semafoare etc)imi arata in bord ca uleiul are 101 grade..e ceva normal?asa e si la voi?mersi

18. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    Ulei A4 B8

Este mai mult decat bine 101 grade la ulei si pe deasupra si LM TopTec 4200!

Uleiul are si functia de racire a motorului.

19. alecs.ro

alecs.ro Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4,B8 2011 CAGA 2.0TDI 143hp Multitronic LLA
    pai astazi din vorba in vorba cu niste colegi la lucru le-am spus daca e normal sa urce temp la ulei pana la 101grade cand au auzit au spus ca cica trebuie sa ramana la 90 ca antigelu:)m-au pus pe ganduri si asa am zis sa va intreb pe voi care aveti acelasi model de motor.

20. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Pai atunci sa punem antigel in loc de ulei, sau invers. :))

Dănuț 10 apreciază asta.

Distribuie pagina asta