Pai bine bine....... Dar Audi A8 o fi oare la fel de rapid precum un V8 de 300CP? Watch this: http://www.autoevolution.com/carcompare/audi-v8-1988-42-v8/audi-a8-d2-1994-42-v8-310-hp/
Eu nu prea am inteles de ce vrei sa-ti iei un Audi V8..fan Audi nu esti,ca am inteles ca esti cu Mercedes..Quattro nu iti place,vrei scarz de roti la plecari tari de pe loc..impozit mare,consum mare..avand in vedere greutatea si cutia automata clar iese din discutii ca iti plac cursele.. Pretul masinii este corect,din punctul meu de vedere. Decizia iti apartine in totalitate,asta e clar. Dar sa stii ca nu e deloc usor de intretinut asa o masina Daca vrei o masina cu motor V8 trebuie sa fii pregatit din punct de vedere financiar.Cred ca alegerea potrivita este intre Audi-BMW-Mercedes. Bineinteles ca as opta cu ochii inchisi pt un Audi,datorita sistemului Quattro (care nu te face sa lasi masina pe dreapta pe timp de iarna).
CoCaine, eu ador masinile cu motor V8, si in special cele germane... Chestia e ca din ce am vazut pe piata, cam Audi-ul ala V8 ar fi cel mai avantajos pentru ca are un raport foarte bun putere-capacitate cilindrica, stiu ca o sa ma coste destul intretinerea, dar.... asta e... cand esti pasionat... mai mult decat Audi V8, mi-ar place un S-Class cu cilindree V8, dar Mercedes-ul, de fel, are motor mai mare, decat celelalte masini din categoria sa si bine-inteles ca si papa mai mult, ca sa nu mai vorbim de impozite.... whatever... iar V8-ul asta are niste imbunatatiri, are 300 CP, nu 250, evacuare modificata, si alte jante care i se potrivesc de minune... Totusi, daca nu-mi iau Audi V8, ce sa aleg, intre BMW seria 7 (E38) si S-Class (W140)? Dar sa aiba cilindree V8.
Avand in vedere gusturile tale , eu as alege mercedesul pentru aspect si pentru putere , aste is pe primul loc in alegerile mele pentru masini si ar mai fi si costurile , dar pentru pasiune ... merita . Verifica si pe celelalte forumuri de marci ce probleme/costuri au masinile , la noi stiu ca erau 2 membri , de nu 1 cu un Audi V8 si are deschis topic la prezentare membri ,dar momentan nu-l gasesc .
Pai atunci mergi inainte,ia acest V8 Dar.... DAR !! Inainte sa il iei..te rog eu muuuult de tot..fa un test dyno (nu costa mai mult de 50E) sa vezi si tu ca , caii putere nu se obtin asa usor precum se crede. Acei 300 cp sunt scosi din burta.Un motor aspirat nu castiga 50cp dintr-un soft si o evacuare. Ca sa nu mai spun faptul ca motorul ala mai mult ca sigur nu are cei 250cp care ar trebui sa ii aiba stock. O sa fii foarte surprins de adevarata putere a masinii,crede-ma. In plus,va fi un motiv destul de bun pentru a scadea din pretul masinii Daca o sa ai nevoie de dyno pentru 4x4 gasesti detalii AICI Bafta mare in continuare. Asa greu cum va fi,masina iti va aduce un zambet m-a-r-e pe fata de fiecare data cand o vei conduce. PS: Bogdan,sa stii si tu ca Mercedesurile nu sunt deloc puternice in comparatie cu alte marci.Au motoare mari,puturoase,dar care rezista muuult mai mult decat alte motoare.Fiabilitate in defavoarea sportivitatii.Practic din capacitate cilindrica mare nu se scoate tot ce se poate.Bineinteles,iese din discutie orice inseamna AMG,etc.Aia e alta poveste. EDIT: ciprian_schneider: Audi-ul V8 din pozele puse de tine are parasolar cu Midnight Racers.Stiu masina,oarecum,de ceva timp.Sa nu te astepti sa nu fie alergata.De asta si modificarile care ii dau acei "50" cp :D Ai mare grija la detalii (de exemplu am observat ca nu are stergatoare de faruri,ori eu unul stiu ca la V8 e dotare standard,cum de exemplu la S2 sunt stropitoarele de faruri) Vezi sa functioneze toate dotarile,altfel masina isi pierde ff mult din valoare.Negociaza la pret cat se poate,astfel incat cu 6000E sa ai un Audi V8,nu doar o caroserie si un motor.Cred ca ai inteles ideea
Sa cumperi o masina atat de veche cu motor mare e,in opinia mea, ca si cum ai lua de sotie o femeie care a fost foarte frumoasa dar are acum vreo 70 de ani si mai are si obiceiul de a fi foarte pretentioasa si cheltuitoare.Nu are nici un rost,e un fel de masochism.
Mercedes-u are cei mai multi cai dintre toate trei , daca prinzi si 5.0 L 316 cp cai care sunt stock ,sunt mai buni decat cei "300" de pe Audi . Dupa ce a zis CoCaine , in legatura cu motoare puturoase dar cu viata lunga ... parca as prefera sa ma tina motorul mai multi ani cu putine interventii . Si cum iar a zis CoCaine , din start ce masina are parasolar cu Midnight Racers , masinutza a fost putin chinuita in liniute posibil drifturi ... LE : azi la scoala am frecat Autovit-ul , si am gasit mercedes-uri W140 sub 6000 de euro , chiar si 4000 si ceva de euro , dar sincer nu m-am uitat la ce motorizari au .
Deci: - Audi V8 3.6 = 250 cp - Audi V8 4.2 = 280 cp - Mercedes W140 V8 4.2 = 275 cp - Mercedes W140 V8 5.0 = 315 cp - BMW E32 V8 3.0 M60B30 = 215 cp - BMW E32 V8 4.0 M60B40 = 282 cp Dupa o scurta cautare am gasit o oferta mai buna decat V8-ul de 6000E: Audi V8 BMW 730i BMW 740i Mercedes S Class
cineva intrun post mai sus facea o comparatie realista cu o sotie de 70 ani....toucheee!!!daca ai bani,ciprian,te indemn sa cauti bine o masina cu un motor bun ce poate fi upgradat,vezi ca sunt toyote si multe altele(e una cu o mica bataie la motor din sibiu neagra dar nu trebuie sa cautam noi masini pt tine nu?),ia-ti un subaru etc,nu poti merge cu limuzina sa faci 400m in 5 secunde.pana la urma tu vrei limuzina full,500cai,acceleratie de racheta cam greu si e clar ca o masina cu sute de cp e forjata,ca asta e rolul ei,sa mearga nu sa stea la 1800rpm.cum zicea/scria un mare om parerea mea.si credema ca poti avea tu 500cai pe 2800kg,dar eu avand 200 pe 700kg e....(ipotetic vorbind,nam 200cp si sincer nu am nevoie)bafta
Cand (mai bine zis daca) o sa intelegeti ce e aia PASIUNE nu o sa mai ganditi asa..restul e..can-can..
stii cum e treaba cocaine,eu am vazut masina ta,e ok,apreciez munca ta ,poti avea pasiune dar si ratiune.tu de ce nu iti iei un motor de 5000 pt masina ta asa...ca pasiune(eu sincer trec pe diesel curand).hai sa nu ne luam unul de altu pt parerile diferite a fiecaruia.e un forum,m-am inscris sa imi exprim parerea,daca nu era asa stateam relaxat si nu dadeam 2 bani pe unele discutii de pe net.deci ceea ce pt tine inseamna pasiune nu inseamna ca si pt mine e la fel.il indemn pe ciprian sa faca unele comparatii bine argumentate de ambele parti(mercedes vs audi)si sa aleaga corect(din pctul lui de vedere nu al nostru sau de dragul pasiunii).pana atunci numai vorbe.... p.s:numele tpoicului este costuri intretinere audi v8 deci nimic legat de putere si alegeri,deci ar fi frumos sa intre cineva ce detine o astfel de masina sa ne lamureasca once and for all
Am un singur amendament la ceea ce-ai spus. Înţeleg pasiunea (o şi apreciez când nu ţine loc de raţiune) Cai mulţi şi minte puţină, (extremele se atrag, nu-i aşa?) esta o combinaţie cu efect letal pe şosea. Maşina este doar un obiect, de care unii se folosesc pentru a deveni importanţi atunci când alte posibilităţi le lipsesc.
Pai in cazul meu pasiunea e pt 2.2T,in cazul lui ciprian e V8.De asta mie nu imi trebuie motor mare,dar lui da. Nu spun ca toata lumea trebuie sa gandeasca ca mine sau ca altii ca mine,DAR trebuiesc respectate si parerile noastre,nu numai ale voastre. Spun asta pentru ca nu mi s-a parut frumos ce ati spus referitor la achizitia unei astfel de masini.Acea comparatie cu o femeie de 70 de ani e cel putin copilareasca,ca sa nu spun de prost gust. Sunt convins ca nu sunt singurul de pe acest forum care are pasiunea pentru cai multi combinata cu minte multa.Aia cu minte putina,treaba lor.Nu ma simt,nu ma intereseaza. Pe de alta parte,referitor la efectul letal de pe sosea,sa nu exageram. Mai mult ca sigur cel putin 80% dintre masinile care produc accidentele de pe sosele sunt fie stock,TDI,1.4-1.6-1.8-2.0 benzina,pana in 150cp,deci treaba cu cai multi si minte putina -> efect letal pe sosea nu mi se pare valabila. Nu cred ca s-a deviat asa tare de la subiect,deoarece chiar daca titlul este despre "costuri intretinere Audi V8" problema lui Ciprian nu este doar asta,el a intrebat mai multe iar unii dintre noi am incercat sa il ajutam,nu sa ii punem piedici.
Mda... Va multumesc tuturor pentru sfaturile si parerile voastre, chestia e ca... pana cand nu o sa am macar cei 6000 euro nu imi pot achizitiona nici o masina, cand voi avea banii, as vrea sa fac un "test drive" cu Audi-ul V8, si dupa aceea ma decid, intre Audi V8 si Merc W140...ce sa mai zic... Am cerut si parerea unui mecanic (mi-e cunostinta) si mi-a facut capu' calendar, ca ce imi trebuie mie asa ceva... whatever... el nefiind pasionat, n-are cum sa inteleaga ce inseamna, pt ca pasiunea (indiferent la ce se refera) se traieste, nu se explica...
toti respectam parerile tuturor,ca daca nu ar fi asa am fi iarasi ca in dictatura,unul zice toti asculta(ceea ce nu mai este cazul in romania deci e free will).bine ar fi sa intre pe club audi posesorul de drept al audiului acela din poze,ia legatura cu el si roaga-l sa scrie macar un post cu unele detalii,pret benzina /luna,piese,puncte slabe/tari.domnu nelu patrascu rezoneaza cu mine cat de cat.numai bine(si asa sa vedeti ca si eu am o pasiune...e vb de diesel,tot ce e legat de el,cu bune cu rele iubesc sunetul/cuplul unui motor diesel,probabil pasiune insuflata de taicamiu).