1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Curatare EGR motor Diesel 1.9 si 2.0 TDI cod AWX, AVF, AJM, BKE, ... etc.

Discuție în 'How-to / Operatiuni de intretinere' creată de musicdok, 28 Oct 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. mocanupetre2

mocanupetre2 1st Gear Member

Locație:
    Alexandria
    Masina:
    Audi A4B7 , 1.9TDI, motor BKE, p.d. 116 c.p. an 2005
    baieti! aceiasi treaba em facut-o si eu la un service. A curatat cu ultrasunete de zici ca este noua . M-a costat 120 lei si nu m-am murdarit pe maini si pe langa asta este si treaba garantata .

2. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Si farmecul unde este?Placerea?si mai o chestie mai garantat decat ati face singur un lucru daca te pricepi nu cred ca se poate, + ca avem si banii in buzunar;)la tine cum a decurs treaba,chiar m-ai facut curios,nu stiu cum se curata cu ultrasunete.

3. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Treaba e ca la turbina nu m-as baga nici eu, si eu am curatat-o la acel "nene", iasa ca si noua! Oricum trebuie sa fie cineva care se pricepe, care sa verifice si axul, tot, sa nu muncesti de doua ori! Referitor la intercooler, nu trebuie curatat neaparat, doar desfacut furtunele sa vezi daca are ulei si sa lasi sa curga uleiul, in rest spor la treaba!

4. HOTBOYDINU 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 2.5 TDI 180 CP ,2002
    Am fost am curata si m-am uimit nu erau asa de murdar mecanicul mi-a zis ca daca merg sub turat se depune mult eu merg mai tare agresiv adica schim la 2500-3000 in fine am curatat si jumate de galerie de admisire de ce jumatate pt ca e v6 si are 2 traseie de admisie si trebuia sa scot tevile de la injectoare si nu am mai vrut eu si intercoolerule nu aveam decat la un furtun putin ulei . am curatat a esti funingine dar asa unpic depusa si cam atat .

EGR era murdar doar la imbinaturile cu galeria clapeta era curata.
    Un tampon de la motor era praf rupt si a *** ulei din el
    celalalt era ok dar l-am schimbat
    senzorul temperatura l-am schimbat dar era ok pentru ca la fel indica adica tot 60 grade cand merg incet deci o sa schimb termostatul .

orgonaskaroly o intrebare eleronul de luneta de unde l-ai luat ?

5. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Ti-am dat PM

6. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    @audiaudi2424, eu am o trusa cu chei pe crichet de la 5 la 20 cu prelungotor scurt si lung, crichet mic si mare si cateva capuri adaptoare pentru surubelnita sau crichet, in forma de stea, imbus si torx. Am mai avut nevoie si de un set de imbusuri cu cot pentru acele locuri mai greu accesibile cu crichetul.
    @mocanupetre, curatatul cu ultrasunete merge la depunerile solide nicidecum la cele unsuroase semisolide. De curiozitate, ai vazut galeria de asmisie pe interior, dupa curatare?

daniel_audi_a4 apreciază asta.
  7. YAN-BV

YAN-BV 3rd Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    audi q3 2.0 tdi
    impresionabil, chiar asa multa murdarie.....si eu am exact tipul de motor la care ati facut voi curatarea, treaba e ca nu prea ma pricep sa fac asa ceva.

Ma gandesc la faptul ca si masina mea are o situatie poate asemanatoare, stie care prin Brasov vreun service care poate sa-mi faca operatiunea asta de curatare? exclus Tess , nu prea am incredere ce se intampla acolo...

oricum la cum arata inainte si dupa , cred ca ati facut o treaba buna

8. CristiAuD

CristiAuD Silver Member

Locație:
    Ro
    Masina:
    alta marca
    ovidiu operatiile pe care le-a postat colegul nostru sunt identice si pentru b5 sau difera configuratia motorului?vrea sa ma apuc si eu de treaba la a mea!mersi!

9. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Am curatat si eu la AFN-ul meu si e si mai simplu decat la AWX pentru ca ai mai mult acces si nici nu trebuie desfacut atat de mult. Asadar ca sa iti raspund la intrebare, da, difera configuratia motorului dar in bine.
    In principiu, ai nevoie de aceleasi scule, spray de curatat, carpe si rabdare.

10. CristiAuD

CristiAuD Silver Member

Locație:
    Ro
    Masina:
    alta marca
    ok.mersi mult!

11. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI 110hp~AFN 1998
    Si eu am dus-o pe a mea la cineva sa imi curete galeriile,EGR si intercoolerul insa nu sunt foarte multumit ,pentru ca nu se simte mai nici o diferenta,specific ca masina este audi B4 1,9 TDI 1z de 90 de cai si 430000 km.Tipul imi zicea ca erau pline de calamina galeriile intercoolerul plin de ulei egr imbacsit,insa tot parca e infundata masina,nu trage bine,desi are momente cand merge impecabil te baga in scaun efectiv cand apasei pedala alteori abia urca in turatii,si nu stiu ce sa mai fac,mufa de la debitmetru am scos-o si nu trage nici pe atata fara ea deci ala ar fi bun,in fine ideea e ca nu stii ce ti se lucreaza pe la mecanici ,tot mai bin sa te bagi tu daca stii cat de cat

daniel_audi_a4 apreciază asta.
  12. sorin.crisan

sorin.crisan 4th Gear Member

Locație:
    Timișoara / Deva
    Masina:
    (ex) Audi A4 B5 1.9 TDI-PD AJM 2001
    hmm..are ceva km masinuta :yes: turbina in ce stare e,ai incercat sa o cureti?

13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    FloRio, un LOG in mers ar fi mai indicat pentru identificarea problemei tale.

14. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI 110hp~AFN 1998
    Stii care e problema ovidiu?ECU meu nu-mi recunoaste valorile de pe canalele 03,10,11 asa cum se face pentru TDI-uri,mi-am facut log in mers insa pe canalul 000,singurul la care imi raspunde,e posibil sa am ECU tip Hella si acea sa fie cauza,sau nu-i place interfata mea care mi-am comandat-o special pentru a-mi verifica masina,e cred prima varianta de VAG COM 326.1
    Sorine ,turbina nu am curatat-o pentru ca e turbo cu geometrie fixa ,primele modele de turbo si astea nu prea se curata,de aceai am specificat fara turbo mai sus cand am enumerat ce anume am curatatTurbina oricum arata bine,parca e noua nu are joc la ax e foarte probabil ca undeva pe la 350-400 sa fi fost schimbata si turbo

15. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Eu am vcds 8.05, clona e adevarat, si sa stii ca am avut surpiza sa pot intra pe un ecu pe care nu s-a putut intra nici cu 4.09 nici cu 7.04. Deci, eu zic sa incerci si cu alte tipuri de interfate, cum prinzi ocazia.
    Daca mai ajungi pe la TM, incercam cu 8.05 sa vedem daca atingem canalele 3, 10 si 11.

16. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Curatare EGR a4 1.9 tdi cod AJM

Nu am mai deschis un nou Thread si am hotarat sa postez tot aici deoarece atat operatiunea cat si domnii ''doctori'' au fost aceeasi::applaus:celebrul Doctor' alias Musickdoc si Ovidiu al nostru.Sa adaugat la titlu si noul cod motor al urmatoarei ''victime'':)
    Urmatoarea 'biopsie' a fost facuta pe masina mea A4;B5;1.9TDI,85KW;cod AJM;192000km.
    Ce pot zice este ca sa cam gasit aceeasi cantitate de depunere,s-au folosit multe carpe,2 spray-uri SONAX,rabdare si un reflector:)
    Astept meseriasii sa posteze.:thumbs-up:
    Domnilor....

17. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    :drag: Bogdane, vezi ce poze pui...

18. sorin.crisan

sorin.crisan 4th Gear Member

Locație:
    Timișoara / Deva
    Masina:
    (ex) Audi A4 B5 1.9 TDI-PD AJM 2001
    AJM deci...sper sa ma inspire si pe mine operatiunea! ;) astept pozele

19. musicdok

musicdok 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B6 1.9 tdi
    si mult asteptatele poze

in prima parte aspectul initial al masini

20. musicdok

musicdok 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B6 1.9 tdi
    cateva poze din timpul manoperei de curatare

poze din timpul manoperei de curatare

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta