1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Curatare EGR motor Diesel 1.9 si 2.0 TDI cod AWX, AVF, AJM, BKE, ... etc.

Discuție în 'How-to / Operatiuni de intretinere' creată de musicdok, 28 Oct 2009.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Din pacate trebuie sa te dezamagesc: EGR-ul nu se curata cu "talpa"... el nu e deschis tot timpul, iar depunerile nu sunt atat de usor de indepartat. Crede-ma, aceste depuneri abia le dai jos manual dara-mi-te cu presiune. Si chiar daca s-ar indeparta, s-ar duce in admisie unde ar tebui apoi sa fie arse. Nu merg lucrurile atat de simplu, din nefericire...

Daca i-a dat in nas pana sa bagi aditiv in principiu ai avut alta problema. Aditivul a curatat injectoarele, asadar daca acolo era problema pentru care ii dadea in nas, da, s-a rezolvat! Totusi, problema poate aparea, asta ca sa nu spun ca la fel de bine poate fi o problema intermitenta (adica care apare, apoi dispare si iar apare) cum ar fi turbina imbacsita (desi tu nu ai geometrie variabila), un furtun de vacum fisurat, tubulatura neetansa, electrovalva pe moarte, debitmetru obosit etc. Dupa cum vezi, problemele pot fi multiple. Iti recomand o diagnoza si, daca se poate pe tipul tau de motor, un log in mers, dupa care, ai putea interpreta valorile.

Fluieratul turbinei e normal si nu ai cum sa scapi de el. Unele turbine fluiera mai tare, altele mai putin. A ta probabil fluiera mai tare iar, daca la un moment dat nu mai fluiera cand tu ii dai "talpa", atunci ai o problema. Asadar bucura-te ca o auzi.

Ultima editare: 1 Dec 2009
  2. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Eu zic sa cureti normal EGR-ul, fratele meu avea un suierat suparator ce parea ca vine de la turbina, dar dupa curatarea EGR-ului a disparut.

3. otelea

otelea Silver Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    audi 80 B4 1.9 tdi 90cp 1994; A4 1.9 TDI AVB 2004; A6 allroud 2,5 TDI BCZ 2004
    Ei in cazul asta probabil o sa-mi fac timp sa dau si eu EGR-ul jos pt. al curata. Chestia e ca masina tragea normal pana la un moment dat cand simteam ca se plafoneaza; ridicam piciorul de pe acceleratie si apoi o calcam din nou; tragea din nou normal pana cand se plafona iar; si tot asa. Acum nu mai face si trage bine. Totusi nu cred ca era din injectoare pt ca din ce stiu eu injectoarele uzate sau calamitate duc la performante scazute ale motorului in mod constant. Oricum mersi de sfat. Caut pe cineva care sa poata sa faca VAG competent pt motorul meu.
    In privinta turbinei stiu ca atat timp cat o aud fluierand ea functioneaza

4. otelea

otelea Silver Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    Ma apuc imediat cum am timp . probabil in a doua parte a lunii decembrie.
    Multumesc de sfaturi

5. denis78

denis78 1st Gear Member

Locație:
    Buzău
    Masina:
    A4,b6 1.9tdi awx 131cp
    salutare la toti

dupa bunul sfat al prietenilor de mai sus si mai ales datorita faptului ca a trebuit sa schimb distributia, pe cand mecanicii lucrau la desfacut curele si intinzatoarele m-am gandit ca ar fii bine sa curat si eu egr-ul. Si surpriza..dupa ce l-am dat jos am constatat ca nu era asa (murdar) ca cel din imagini cu toate ca masina are acum 255k reali. Sa fie oare pentru ca masina a circulat 235k numai in germania si combustibilul e mai bun? mentionez ca masina am adus-o personal din germania si am luat-o de la privat cu carte service si celelalte acte in original.Oare neamtul curata egr-ul , il schimba .....sau nu e nevoie.

6. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Depinde si cum se circula cu masina, la mers urban se dezvolta mai multe depuneri.

7. otelea

otelea Silver Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    Sigur este vorba si de combustibil. Iar neamtul nu prea baga bani intr-o masina. o schimba. De aia conducem si noi masini adevarate la jumatate de pret si chiar mai putin

8. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Aerul curat ,faptul ca circula mult pe autoruta cu viteze mari,in urban circula cu mult mai putin decar rumanul.

9. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    A4 Avant 2002, 1.9 TDI, 131 CP, AVF
    baieti puteti trece la titlu si cod motor AVF :p, azi mi-am facut in sfarsit timp si am efectuat si eu operatiunea de curatire. insa cred ca am fost mai norocos ca voi ca era ceva mai curatel :).

10. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    EGR-ul nu prea are treaba cu combustibilul:)

11. otelea

otelea Silver Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    Si atunci toata calamina din el de unde este???? Din aer??

12. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Invata principiul de functionare a egr-ului si pe urma o sa descoperi de unde e mazga,care de fapt e ulei cu funingine.

13. Paulll

Paulll 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B8 / 2009 / 2.0 TDI / CAGA / Multitronic / Avant
    Poate sa imi spuna cineva la timp incepe sa supureze iarasi EGR-ul (dupa de a fost curatat)?

14. otelea

otelea Silver Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    Deci sa inteleg ca funinginea si uleiul in stare de vapori care provine din carter nu este influentat de calitatea combustibilului?

15. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Intr-un procentaj f mic,care e nesemnificativ.;btw,la tine nu-s probleme cu colmatarea egr-ului,dar in schimb poti sa ai cu galeria de admisie.

16. Paulll

Paulll 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Si inca ceva motorul AVF de pe A4 B6 este cu PD sau fara?

17. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Este pd;imbacsirea egr-ului este apanajul pd-ului,la non pd nu prea.

18. Paulll

Paulll 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Merci de respuns.
    Si la cat timp incepe sa supureze iarasi EGR-ul (dupa de a fost curatat)?
    Se merita sa-l curat ca am auzit ca se murdarest foarte repede.

P.S. eu l-am curatat pe afara cu un spray de curatat placutele de frana (l-am facut ca nou) dar la 5-6 zile a inceput sa se murdareasca iarasi.

Ultima editare: 4 Dec 2009
  19. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Pai nu prea ai ce-i face,curata-l din cand in cand;cum zic americanii,live whit that.

20. Paulll

Paulll 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A si inca ceva e musai sa curat si galeria?

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta